Gå til innhold

Fløyelsmyk dagbok


Zenobia

Anbefalte innlegg

3 minutter siden, Hoppetaujenta skrev:
 

Huh? Har jeg glemt å svare på noe? :klo:  Det var ikke meningen...jeg husker ikke noe og har hatt høstrydding
i pm-boksen min. Alt er borte, rent og pent der. 

Hva?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Fortsetter under...

På 31.10.2018 den 17.15, Zenobia skrev:

Revidert:

375 ml vann
1 porsjon Maggi kyllingfond
Purre
Tomat
Santa Maria Ramen Noodles (perfect for soups)
Rød eller grønn thai-pasta
1 egg

🥣

 

 

Ny revisjon/variasjon: Som over, men stekte kalkunbiter istedenfor egg, og en teskje økologisk (Änglamark? 99%?) peanøttsmør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enda en variasjon:

375 ml vann
1 porsjon Maggi kyllingfond
Purre
2 ts tomatpuré (tomt for tomat)
1 liten gulrot i tynne skiver
Vanlige eggnudler
Rød thaipasta
1 egg

En annen variasjon jeg skal prøve:

375 ml vann
1 porsjon Maggi kyllingfond
Rød eller orange paprika
Bladspinat
2 ts tomatpuré? Usikker på denne
Eggnudler
Rød/grønn thaipasta
1 egg

 

- - -

Så til dagens middag:

400g karbonadedeig.
1 boks kikerter
Aspargesbønner
Ananas + juicen
Løk
Hvitløk
Hvitost
Koriander, kuttet og frosset.
Oksebuljong
Kajennepepper

 

Stek løk FOR SEG. Stek aspargesbønner - ha begge i gryte med kikerter.
Stek kjøttdeig. Ha i gryte og krydre med hvitløk + garam masala. + 2 buljong knust.
Bland inn ananasbiter m/juicen til slutt.

Porsjoneres på tallerken. Dryss friskfrosset koriander over. + Hvitost øverst - dryss over kajenne. Gratineres i ovn m/grillelement. 10 min

Ferdig :)

OBS! Dette er så godt at det er trist å bli mett.

 

Hmmm. Har jeg ikke kokt buljongen? Lurer på om jeg glemte å skrive kokes, etter ananasen??

Endret av Zenobia
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det tror jeg på. :)  Gjerne en porsjon hit også om du blir for mett for fort og har mengder igjen...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Værsågod, Hoppe! 🥘

Jeg satte like greit hele gryta, en korianderplante og kayennepepper i forumheisen. Legg over på tallerken og gratinér når du blir sulten. Regner med du har hvitost selv :lillesky:

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fiskeaftens, fordi middagen ble en lett suppe.

Torsk ligger til tining; jeg er matlei og mangler inspirasjon.

Mulig tilbehør: Potet? Ikke pasta. Quinoa. Tror det blir quinoa :biggrin: Nå kom inspirasjonen snikende her.

Steke? Bake i ovn? Koke? Koke er kjedelig. Bake gjør jeg oftest. Steke filéter? Steke filéter, trur eg.. Eller en slags suppe med quinoa i? Hm..

Krydder? Grønn thaipasta. Noe bladspinat. Fiskebuljong.

Da blir det å koke/trekke fisken for seg, i fiskebuljong. Koke quinoa i suppekjelen, spe med mere buljong? Jepp.

Tilsett babygulrøtter? Nei, mais! Løk?

0K:
Skyll quinoa. Kok opp fiskebuljong og ha i quinoaen.
Kok opp fiskebuljong til fisk, (tilsatt laurbær og sitron?) Yes.
Hakk og fres løk. Tilsett til quinoa-kjelen, sammen med dobbel dose! grønn thaipasta, mais og bladspinat. Kok ferdig.
Ha i den frosne bladspinaten siste minuttet, så den smelter under omrøring.
Spe ut med mer buljong fra den ferdige fisken.

Ta i fiskestykkene for seg (pr. porsjon) ved servering.
Risle over sitronsaft.

Dette kan bli bra :)

Det ble bra, men mer buljong neste gang? Istedenfor å salte etterpå.

 

Hilsen Supperådet

Endret av Zenobia
Supperådet har talt
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

      Du skulle hatt direktesendt matlaging i levende live du. :jepp: 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hadde blitt KAOS-tv :ler:

Så for øvrig at laurbærbladene var fra 2008 :sjokk:

Jeg lever ennå.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Planlegging lørdag:
Marinert lam. Poteter. Broccoli. Løk. Babygulrøtter. Bernaise-saus med sitronsaft og eggeplomme istedenfor smør.

Planlegging søndag:
Bali kyllinggryte m/kokosmelk istedenfor fløte. Tilsett ananas og erter. Hakkede mandler i risen(?) og dryss korianderblad over.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Laurbærblader er helt sikkert som vellagrede vinflasker, så lenge del ligger mørkt og tørt.
Jeg bestiller ei ekstra stor sausmugge med bernaise....det er godsausen i mitt liv! :rodmer: 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen spiser grønnsaker med saus; andre saus med grønnsaker :ninuskapus:

Har nettopp satt et ekstra stort sausnebb med bernaise-saus i forumheisen til deg, Hoppe 👍

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skalldyr-wok med løk, paprika og erter. Søt chilisaus. Soyasaus. Hvitløk. Men.. ris eller nudler? Quinoa. Mulig det blir noe nudler senere i aften.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forberedelser til tirsdag, serveres onsdag:

Kokosmelkbasert brokkolisuppe med kjøttboller:

Opprinnelig laget med blomkål. Den funket så bra at jeg prøver en ny versjon.

Mandag aften: Tin karbonadedeigen i kjøleskap natten over.

Ingredienser:
1 egg, kayennepepper, karbonadedeig uten salt/vann, brokkoli, orange paprika, tomater? quinoa,

Lag kjøttboller:
Finkutt løk og hvitløk.

Bland
1 strøken ss hvetemel
1 strøken ss maizenamel
½ ts bakepulver
1-2 ss garam masala
1 ts salt

Ha kjøttdeigen i en bolle. Dryss over kajennepepper, løkblandingen og krydder- og melblandingen. Elt godt. Tilsett 1 egg. Elt mere. Tilsett ISKALDT vann litt og litt (1,2dl?), til blandingen har passe konsistens. Form boller.

Kok opp kjøttbuljong, dobbel dose. Tilsett kokosmelk. Kutt opp brokkoli, paprika. Tomater?

Ha bollene buljongen. Koker i 10 min. Tilsett (skylt) quinoa. Skal koke 15 min til; ha også etter hvert i oppkuttede grønnsaker (skjel til koketid) mens quinoaen blir ferdig.


 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Høres veldig trivelig ut når du lager mat. Jeg sitter gjerne på en stol og skreller/kutter opp noe, evt. vasker opp
og gir deg når du trenger det. :jepp:  Hilsen Hoppe, den lille tjenestepiken og førstesmaksassistent! 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

:klemmer:må da skjønne at du skal få slippe å ta oppvasken!

Du kan få være førstesmaksassistent 😃 Både løk og paprika er allerede kuttet (i fryser). Men at det ikke blir for sterkt eller for lite salt, er det greit å få en annens mening om. Er du flink og nøye med å skjære i små biter, kan du få hjelpe til med brokkolien.

Jeg er usikker på om jeg endte på to eller tre buljongterninger sist. Jeg har notert to, men det høres lite ut.

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

Luksus-lunch på en lørdag:

Legg asparges på bakepapir/stekebrett (knekk av endene først)

Kutt lammekjøtt i små biter. Pass på å skjære vekk fett og slingser (dette for å unngå typisk sauesmak) Litt tandoori masala. Stek i olje. Salt nok? Fordel lammekjøttet over aspargesen.

Sett på varmluftsovn på 180-190°C. (Kjenn din ovn)

Halvsmelt endel hvitostskiver. Rør inn eggeplomme. Bruk gaffel og rå makt. Klem ned over aspargesen. Dette smelter utover når det gratineres. 15 min. Jeg rørte inn smør først i eggeplommen, før osten, men tror ikke det er nødvendig. Osten er fet nok!

Kutt tomat og appelsin i stekebiter. Bryt opp valnøttkjerner i små biter. Stek i panne med en anelse tandoori masala. Mye olje.

Klipp nok vårløk over retten.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Jeg tror resultatet av alt dette blir herlig. Èn porsjon, takk.  :spise:  *forventningsfull*

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

22 timer siden, Hoppetaujenta skrev:

Jeg tror resultatet av alt dette blir herlig. Èn porsjon, takk.  :spise:  *forventningsfull*

Det ble det :sikle:

21 timer siden, Dr. A. Kula skrev:

:ninja: :spise:  :spise:  

Betyr dette dobbel porsjon? :laugh:

 

Jeg har satt noen porsjoner i forumheisen. Bon appétit til dere begge!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kalkungryte :spise:

1 kg kalkunfilét skjæres i terninger. Marineres i olje og tandoori masala.
Kok opp vann og tilsett kyllingbuljong og kokosmelk.
Skjær opp brokkoli, paprika, blomkål og stangselleri.
Fres kalkunfileten i pannen. Ha over i kasserollen, sammen med erter og de andre grønnsakene. Koker ca. 10 minutter.
Tilsett 1 kyllingfond, ⅓ (kinesisk) hvitløk, presset (ta med alt). Rasp limeskall i.

Hvis man vil ha mere salt, tilsett litt soyasaus etter smak etter servering. Klipp vårløk over.

Jeg ble sittende i telefonen, og kokte gryten i ca. et kvarter før jeg begynte å smake til. Grønnsakene ble kokt istykker, men det smakte godt for det! :fnise: 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...