Gå til innhold

Skravletråd mai-juni 2015


Gjest Dorey

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Er innom og følger med her, men det er ikke så ofte jeg har tid til å delta så mye :) Vi begynte med grøt da hun var ca 4 mnd, da var ikke mme nok lenger. Begynte med smaksprøver, og har økt på mengden. Noen som vet når man kan gi en hel porsjon? Grøt er en stor favoritt, svisker har hun litt blanda følelser for (liker best Ellas), fruktmos er sånn passe godt :) Etter at hun begynte å spise grøt er hun mye mer interessert når vi spiser, sitter ofte og ser på oss med et bedende blikk  :rodmer:

 

Hvor gamle og lange er deres babyer nå, og hvilken størrelse bruker de? Vi er på størrelse 68 nå, hun er 4 måneder, og var 64 cm på 3 månederskontrollen. Hun er lang for alderen. Lurer på om jeg skal kjøpe størrelse 74 neste gang jeg kjøper klær til henne, men er ikke 74 for babyer på ca 9 måneder?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min har blitt 3 måneder og 2 uker. På 3 månederskontrollen var han 63.5 cm lang og vi bruker i all hovedsak 68 nå. Synes han vokser så fort. En del av klærne har han ikke rukket å bruke en gang.  :sjokkert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min er 10 uker i morgen og vi hae brukt 68 i 3 uker... Hun er lang i ryggen, er 60,5 cm. Hun var jo 56 cm ved fødsel da så er jo en lang jente.

Tror nok ikke man skal bry seg så mye om størrelsen, heller hva som passer. Vi måtte jo bruke 3mnd tøy ved fødselen allerede vi :)

Endret av Dyregod
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk alle sammen! Storebror har vært feberfri idag, så lov å håpe det bare var noe rusk som passerte ;)

Schadenfreude: Helsestasjonen sier egentlig ikke så mye annet enn at jeg ikke skal la det gå mer enn 4 timer mellom måltidene, og at jeg kan prøve å pumpe istedet for å amme hvis det er kraftig utdrivning som er problemet (evt gi mme ved siden av) Men hun tar jo ikke flaske, så da blir det kopp inntil videre.

Hadde jo egentlig bestemt meg for å gi mme ved siden av, men så kommer de med andre råd som jeg føler jeg må prøve først. Det eneste jeg ikke har fulgt slavisk er vekking på natta. Jeg har latt det gå 5 timer på det meste.. Hun sover jo så utrolig godt, og det føles så feil å vekke.

Jeg har hele veien roet meg ned med at hun virker fornøyd, men de siste 2 dagene har hun egentlig vært veldig misfornøyd og sutrete. Spørs om vi må kjøpe en pakke mme snart. Skal sjekke vekt i morgen og ta en endelig avgjørelse ut i fra det.

Merker jeg er ganske frynsete nå. Tenker mye på vekta hennes, og synes egentlig at ammestunden blir mer og mer klønete. Hun svelger luft som aldri før, og styrer noe veldig. Synes det er så synd siden ammingen gikk knirkefritt sist gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min er 11 uker i morgen. Han var 52 cm og 3500 ved fødsel. Nå er han 61 cm og 7 kg. Stor gutt! Vi har gått over på 68 nå, og kommer garantert til å bruke 74 lenge før han er ni mnd. Jeg bruker klær etter passformen, ikke størrelsen... Noen bukser i 62 passer fortsatt, men ellers er alt for smått.

Uff, LindaM, jeg føler med deg. Men det kan være en periode. Her er også ammingen mer vanskelig enn tidligere, fordi han er urolig, vrir seg og snur seg og slipper vakuumet ofte. Han svelger store mengder luft nesten hver gang, og jeg må ta pause og rape ham før jeg legger ham til igjen. I dag har det gått mye bedre, så jeg tror det er en periode. Jeg trenger jo ikke tenke på vekta på min store baby, han tåler noen uker med lite vektoppgang, så jeg skjønner godt at du stresser med det. Håper det ordner seg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ved firemåneders-kontrollen var Bebido 61 cm lang og veide 5300. Vi bruker alt fra 50-62 nå. Slim fit er stikkordet for hans beste stil :biggrin:

 

Ellers fikk vi brev om time hos spesialist i dag, 6./10., så heldigvis ikke så ille som forespeilet. Lettelse!! 

Endret av Androide
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så godt at timen ikke er så alt for langt unna, Androide :)

 

Min var 62 cm og 6 kg på 3-måneders kontrollen. Han var 50 cm og 4 kg ved fødsel. Vi bruker 62/68. Vi har ikke 4-måneders kontroll, neste blir ved 5 mnd.

 

Min har plutselig fått flaskenekt. Hva skjer med det? Han elsker jo vanligvis flaske og har fått det flere ganger i uken..hmmm......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min bruker også 68, var vel 64 cm på 3 måneders kontrollen. Noen som vet hva de gjør på 4 månedskontrollen? I og med at ikke alle har det... Her skulle det visstnok være en gruppesamling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her var mini 63 cm og 6,9 kg ved 3 mndkontrollen. Bruker 68 i klær.

Her har vi også flaskenekt. Skikkelig frustrerende. Har vært noen tøffe timer et par ganger mens jeg har vært borte og lille har vært sulten. Vil drikke vin snart, så synes han burde ta flaska igjen :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min bruker også 68, var vel 64 cm på 3 måneders kontrollen. Noen som vet hva de gjør på 4 månedskontrollen? I og med at ikke alle har det... Her skulle det visstnok være en gruppesamling.

Det er ikke vanlig her.  Vi hadde det bare fordi Bebido er så liten. Vi har jo omtrent klippekort på den helsestasjonen :P  Var en vanlig kontroll, lengde, vekt, hodeomkrets. Så litt på motorikken hans og snakket litt om fast føde. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bringebær: aldersanvisningen er nok temmelig veiledende. Storebror brukte 64 da han var seks måneder.

Vesla er 61 cm og 5,2 kilo nå. Omtrent som din, Androide. Skulle gjerne sett at hun var rundere, men jeg har hatt slank baby før også. Det går seg til. Det er bare litt kjipt at alle klær sitter så løse.

LindaM: jeg er veldig skeptisk til å forstyrre den balansen mellom tilbud og etterspørsel. Men jeg ser jo at produksjonen min er ekstremt sårbar, så jeg har god grunn til skepsisen.

Kan du vekke etter fire timer på natta, kanskje?

Hvitløk: bare ta deg et glass. En større forskningsrapport konkluderte i sommer med at det er helt greit å ta et glass eller to mens man ammer. Melka får samme promille som blodet ditt, feks 0,2%. Det er mindre alkohol enn det er i yoghurt.

men klart, det er snakk om et glass eller to, ikke grisefylla. Og det er vel ikke helt fritt for at man føler seg litt dust... i hvert fall gjorde jeg det da jeg tok meg et glass. Men det var ganske godt med et glass rosé ute på terrassen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lille bolla mi var 6 kg og 59 cm lang ;) Hun bruker alt fra 62-74. Det er veldig forskjell på merkene også er hun så lubben at jeg syns de smalere klærne blir for trange ;)

Str 74 er liksom fra 6-9 mnd, men jeg ser ikke på str. Tar på det som passer og bretter heller opp ermene enn at det skal bli trangt og ubehagelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg synes også en del klær blir for stramme, selv om de passer ellers. Særlig rundt låtene/bena.

Jeg ble faktisk i tvil om det er 4 månederskontroll her. Har hele tiden tenkt at det var det, men jeg trodde det var standard så kanskje ikke. :klo:

Vi skal uansett på helsestasjonen i dag for å vise at han kan løfte hodet fra mageleie. Gidder ikke veie siden det bare er 14 dager siden 3 månederskontrollen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Lillebror er så forkjøla og dårlig :( I går dro vi på Legevakta på kvelden, fordi han sleit med å puste. De fikk rensa godt opp i slimet, og han sov godt i natt i det minste. Nå surkler han igjen, men ikke så ille som i går. Storebror er også dårlig, men har jo litt mer motstandskraft. Pappa er også hjemme i dag, for nå er det alle mann til pumpene her ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

God bedring til dine små, Dorey:-)

 

Her våkna jeg med babyen ved siden av meg i senga klokka halv ni i mårrest. Husker jeg tok han opp klokka 6 for å gi han mat, og så må vi ha sovnet igjen begge to. Trur aldri han hadde sovet så lenge hvis det ikke hadde vært for at han lå ved siden av meg. Vi har aldri samsovet før, jeg pleier alltid å legge han tilbake i egen seng, men jeg må innrømme at det var ganske behagelig:-P Men føler det er litt dumt å begynne med det nå når han har sovet alene hittil... Men skjønner veldig godt de som gjør det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stakars gutten(e) din(e), Dorey! :( god bedring!

Yvelia: vi samsover heller ikke, men jeg legger han ved siden av meg i sengen etter "frokosten" hans i seks-syv tiden. Da er mannen stått opp uansett, så kan jeg sove litt frempå :) å sove frempå er en av godene med kun et barn, så derfor skal det nytes så lenge det varer :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...