Gå til innhold

Lipstick venter leveranse


Lipstick

Anbefalte innlegg

På tide å starte boka "Life as a Kengaroo".

Bollen er på plass i ovnen, og magen hever seg for hver dag som går.

I morgen er jeg 17 uker på vei. Det vil si at det er ca 23 uker som gjenstår før storken kommer flyvende med den lille babyen til meg og the Irishman.

17 uker:

* Barnets skjellett forandres fra brusk til bein.

* Negler er på plass på fingre og tær.

* Ørene er også riktig plassert, og vil snart stå ut fra hodet.

* Barnets hud er dekket av helt lyse lanugohår.

* Alle ledd kan bøyes.

* Vekten vil bli seksdoblet i løpet av de neste fire ukene.

Jeg kjenner liv hver eneste dag nå. Det er blafrende, nesten umerkbare bevegelser, men kjenner jeg etter, gir babyen nokså ofte beskjed om at han er der. Helt nederst på magen, omtrent horisontalt med trusekanten, bor et aktivt lite nurk. Hvis jeg dytter forsiktig nederst på magen, får jeg svar i form av boblende små dult. Særlig ofte befinner de sprellende små beina seg på venstre side, har jeg lagt merke til. Jordmor syntes det var tidlig å kjenne liv nå, men jeg veier heller ikke mer enn 44 kilo for tiden og morkaken ligger ikke foran, så det kan forklare hvorfor.

Formen er på topp, bortsett fra at jeg har hatt omgangssyken... men det er forsåvidt ikke graviditeten sin skyld. Jeg elsker å være i 2. trimester.

Mine graviditetssymptomer så langt;

- Uteblitt menstruasjon

- Ekstrem trøtthet (4 uker -->)

- Nattlige svettetokter (4-5 uker)

- Lett blødende tannkjøtt og hyppige neseblødninger (4 uker -->)

- Hyperemosjonell og overfølsom (4 uker -->)

- Ømme bryster og mørkere brystvorter (5 uker -->)

- Økt luktesans (4 uker -->)

- Økt utflod (5 uker -->)

- Kvalme og oppkast (6-11 uker)

- Kviser (8 uker -->)

- Rare drømmer (10 uker -->)

- Kløe på mage og bryster (15 uker -->)

- Kjenner liv! (15 uker-->)

Jeg har også hatt noen cravings, som det så fint heter på engelsk. Mine:

- Frisk, søt og syrlig frukt. (Grønne/norske epler, rips, klementiner, bringebær, melon, druer, osv.)

- Salt kjeks, chips, bacon og lakris.

- Melkesjokolade (den blir jeg visst aldri kvitt!).

- Milkshake og O'boy.

- Iskrem.

- Grønn salat med gulrot, isbergsalat, tomat, paprika og agurk.

Te smaker ikke godt lenger, jeg har mye mer lyst på kakao.

Det er vel stort sett det jeg lever på, masse frukt, grønnsaker, melkeprodukter og salt mat. Og nå mens jeg skrev dette ble sjokoladesuget så stort at jeg bare mååå på butikken før den stenger. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei søtnos eg og har fått ekstremt kløe på kroppen og er veldig glad i salt. Det er ikkje bare meg som har gått ned da. Gratulerer vennen min! Kjempe glad i deg! Klementiner, salt, melon. Kjenner meg godt igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Smugleste i den forrige boken din, så passer på å si hei på ekte jeg! :vinke:

Grattis med baby i magen!

Hei, takk og velkommen skal du være! :vinke:

Hei søtnos eg og har fått ekstremt kløe på kroppen og er veldig glad i salt. Det er ikkje bare meg som har gått ned da. Gratulerer vennen min! Kjempe glad i deg! Klementiner, salt, melon. Kjenner meg godt igjen.

Hei vennen :) Det er jammen bra jeg har ei venninne som går gjennom det samme som meg! ;) Vi spiser samme type mat også, kanskje det betyr at vi venter samme kjønn?! Det blir spennende å se. ;) Glad i deg også :)

~

Jeg har hatt en fin dag på jobb. Følte meg rolig og avbalansert, selv om ikke ungene var det. Og når en har litt flere krefter og mer tålmodighet i reservetanken, responderer ungene positivt på dette. Kommer jeg på jobb og er utmattet og utålmodig, kan jeg banne på at flere av ungene går i vranglås minst en gang hver i løpet av barnehagedagen. Unger kan være himmel eller helvete, alt ettersom hvilke knapper en trykker. Hele spekteret befinner seg i flatpakken på rundt en meter. Og selv om de heter Ivar kommer de så langt derfra fra Ikea, og de ankommer verden uten instruks. Etter et par dårlige og et par gode episoder begynner en å forstå hvordan den sprell levende Ivar er skrudd sammen, og man tenker at det ville vært lettere om Ivar bare var et vitrineskap fra Ikea. (Men jeg liker både barna og jobben altså. Bare så det er sagt.)

Gleder meg til å bli kjent med mitt eget lille barn. Jeg har ved flere anledninger tenkt at shit, håper ikke ungen arver farens temperament. Så kommer jeg til å tenke på at alternativet ikke er et hakk bedre. Jeg er jo søren ikke enkel selv. Jeg er sta som et esel og gråter mer enn en allminnelig trassig 2-åring i en alder av 28. Da jeg var liten besvimte jeg av raseri flere ganger. Barnefarens tussebyger varer i alle fall sjeldent lenger enn en gjennomsnittelig nyttårsrakett, jeg kan derimot være sur og fornærmet i måneder og uker før jeg gir opp en krig. :jolie:Jeg skulle gjerne bestillt et barn uten negative egenskaper, men når det gjelder barn, er spillet som i gode gammeldagse Casino - du vet at du vil få noe, men du aner hva du ender opp med. En kan ikke velge, og har ingen reklamasjonsrett, men en kan i det minste prege og påvirke. Barn lærer av å imitere menneskene i livet sitt.

Nå sparker de bittesmå føttene igjen i venstre side igjen. Tittei, lille baby. Jeg gleder meg til å holde deg. :hjerte:

I morgen flytter jeg, så i kveld skal jeg pakke ferdig tingene mine, og rengjøre rommet mitt. I morgen blir det vask av resten av leiligheten og ordentlig utflytting. Det blir et høydepunkt å ha sitt eget lille palass igjen, og det blir en glede å bare spasere til jobb mandag morgen. Jeg har ingenting i mot menneskene som bor her, likevel ser jeg frem til et toalett som alltid er ledig når behovet melder seg. Jeg må tisse ganske ofte som gravid. Har en følelse av at babyen noen ganger bruker blæren min som trampoline. Det gjør den sikkert også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oj skal du flytte ja. Det må du nok ja når eg tenker meg om. Ja den bruker blæra vår som trampoline, det merker du betre seinare i svangerskapet for å si det sånn. Ja, det er nok desverre eller heldigvis slik at me ikkje veit noko om barnet me får. Eg lurer framleis på korleis vetlo på 2,5 blir når ho blir større. Ofte blir dei ein god blading av begge to.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Legger igjen en liten hilsen i boka di :)

Gratulerer med 17 uker! Lenge til du skal på ultralyd?

Hei Frøken Vims! Takk for at du besøkte dagboken min :) Jeg skal på ultralyd den 29. november. Har vært to ganger før, men dette blir den ordinære, og nå skal også pappan bli med, så jeg gleder meg veldig til dette!

Fant deg!

Håper flyttingen gikk greit!

:klemmer:

Heisann loffen :) Flyttingen gikk veldig fint, det er deilig å være på plass i en leilighet hvor jeg skal være over lengre tid... Har flyttet 5 ganger bare siden juni i år, er møkk lei av å flytte nå!

:klem:

Oj skal du flytte ja. Det må du nok ja når eg tenker meg om. Ja den bruker blæra vår som trampoline, det merker du betre seinare i svangerskapet for å si det sånn. Ja, det er nok desverre eller heldigvis slik at me ikkje veit noko om barnet me får. Eg lurer framleis på korleis vetlo på 2,5 blir når ho blir større. Ofte blir dei ein god blading av begge to.

Ja, kan tenke meg at dette med en baby som trykker på blæra blir mer plagsomt jo større babyen blir! ;) Vetla di er en fantastisk fin og smart liten snuppe, det blir spennende å se hvordan hun blir når hun blir eldre. :)

~

Nå har jeg altså flyttet igjen. Ringte foreldrene mine i går morges for å høre om de kom for å hjelpe meg, men de kommer selvfølgelig ikke før neste helg, det var jo da jeg hadde bedt dem om å komme. Hehe... Heldigvis kunne en kamerat svippe meg ut hit i bil, for det var jo en del ting, selv om jeg bare hadde med klær, sko og mat.. Hadde brukt hele dagen om jeg måtte gå runde etter runde med kollektivtransporten.

Når jeg kom hit var det kosligere enn jeg husket. Leiligheten var ny i 2010, er på 55 kvm og består av soverom med tilhørende bod/walk in closet, entre, kjøkken og stue i ett og vaskerom/bad. Det er spotter i alle tak som kan dempes og styrkes, det nye kjøkkenet har induksjonstopper på komfyren, badet er helfliset og det er varmekabler i alle gulv. Utenfor har jeg hage med hagemøbler, fin utsikt og så er det en tilhørende liten lekeplass til huset. Jeg stortrives allerede og synes det var utrolig deilig å gå i morgenkåpe halve dagen i dag og være helt i mitt eget selskap. Det mangler litt møbler da, som er vesentlig. Nå ligger jeg på en madrass på soverommet, her er ingen stoler, og var ingen tallerkner, glass, kopper eller bestikk. Husverten hadde en ekstra TV som jeg skulle få når hun er tilbake, og så har jeg altibox boks og trådløst internett. Men jeg må altså bestille en del fra Ikea, noe som går greit når jeg får halvannen måneds lønn og ikke betaler depositum til leiligheten. Jeg trenger dobbeltseng (rammemadrass + ben), sofa, salongbord, tv-benk, spisebord+stoler, bestikk og 18-delers servise. Foreldrene mine kommer med flyttelasset mitt fra Odda til helgen, og det blir faktisk et gledelig gjensyn. Skal bli godt å fylle opp skap og ha alt jeg trenger i huset :)

Jeg tror jeg kommer til å få det fantastisk koslig her. :hjerte: Er også spent på hva kjæresten min vil mene om leiligheten når han kommer på besøk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å, det høres kjempefint ut! :smilbla:

Takk! :) Nå begynner det å bli bra her :)

Håper eg rekker å sjå deg neste helg. Leiligheten virker super!

Håper jeg kan se deg snart, ja ;)

~

Jeg synes litt synd på meg selv i kveld. It's one of those days... Barnefaren lover langt og bredt at han kommer på torsdag, og det blir spennende å se om han dukker opp, og det blir greit å treffe han eye to eye igjen også. Den siste måneden har kjærligheten dødd ut. Han gir meg aldri kjærlighetserklæringer lenger, har spurt meg om hva som vil skje hvis det blir slutt mellom oss og er liksom ikke helt villig til å strekke seg langt for meg og babyen hvis det skjer. Han lurer på hvor mye han må betale og over hvor lang tid. Jeg visste ikke, men tippet kanskje 1000 kroner i måneden for han(£100). Det syntes han var mye, og kranglet på at jeg sa ting bare for å gi han dårlig samvittighet, men det fikk han IKKE. En annen dag ville han ikke gå med på å treffe søsteren min når han kommer til Bergen. Og så i kveld sier han at jeg må holde av sofaen til han. Her er det tydeligvis ingen kjærlighet igjen, og jeg har tusen følelser som sloss om å vinne mot hverandre. Sorg, fornærmelse, ensomhet, sinne... Og samtidig er jeg litt løvemamma som gjør alt for å beskytte den lille mot alt ondt. En liten stemme i meg synes ikke at han har rett til å engang komme nær ungen sin fordi han oppfører seg som en dust. Helt sikkert ikke rettferdig mot han eller ungen, likevel sliter jeg med å være rasjonell og fornuftig akkurat nå. Det kan bli spennende å se om vi begge ender opp med kloremerker etter helgen. Jeg er sikker på at nesten hvem som helst av mine mannlige venner ville vist mer kjærlighet for sitt ufødte barn enn han.

Jeg vil ikke at det skal være sånn, men babyen fortjener så uendelig mye mer kjærlighet fra pappan, og jeg fortjener mer respekt. Uansett. Nok om det for nå. Jeg får vente og se hvordan besøket blir.

Uansett har jeg fyllt opp leiligheten med flunk ny sofa, salongbord, tv-benk, spisebord med stoler og ikke minst alle eiendelene mine som har stått i Odda mens jeg var i England. Det ser relativt smashing ut, og jeg trives her hjemme i hulen. I morgen kommer sengen på plass, og da får jeg si at det er komplett enn så lenge, selv om jeg trenger et skap til kjøkkenting, bøker og dvd-er også.

Aktiviteten i magen er stadig økende, i skrivende stund er babyen i full sving med nattens sprell, og jeg regner også med at jeg vil kjenne noe i morgen tidlig og noen ganger i løpet av dagen på jobb. Det er imidlertid om kvelden babyen ser ut til å være i topp form, spesielt når jeg har lagt meg ned. :hjerte: På tide å legge seg nå kanskje.. Prates jenter! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Følger med her jeg. Vi er nesten like langt, jeg er 18 uker og det er gøy og lese bøkene til de som er nesten like langt! Gratulerer med nurket og ny leilighet!:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tullemannen!!!!!!!Er det lurt at eg kommer nær han tru? Eg skal oppføre meg ok. Men han er så fæl mot deg. Herlig med livstegn fra baby då!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Følger med her jeg. Vi er nesten like langt, jeg er 18 uker og det er gøy og lese bøkene til de som er nesten like langt! Gratulerer med nurket og ny leilighet! :)

Velkommen hit :) Så hyggelig! Gratulerer sjæl! ;)

Fru Edderkopp: Jepp, han er ikke akkurat noen gentleman... Akkurat nå ligger han på sofaen og snorker, etter å ha stått opp fryktelig tidlig for å overraske meg med sin Norges-tilstedeværelse.

... I magen min er det en bitteliten penis under utvikling! Det fikk vi se på ultralydbildene i dag. Den lille prinsen er frisk og aktiv, og ser ut til å ha det godt. Ingenting kan glede et mammahjerte mer. <3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenk at du skal få gutt. Så kjekt!! Håper alt gjekk bra i helga!

Jaaa! Og han er så skjønn - jeg gleder meg sånn :hjerte:

Når det gjelder helgen, var den en eneste lang berg- og dalbanetur. Det var fantastisk å se babyen sammen, men ellers var torsdagen ganske avmålt på romantikkfronten. Fredag og lørdag derimot.. Det var veldig fint å se kjæresten min igjen, det gikk opp for meg hvor utrolig tiltrukket jeg er, hvor mye jeg har savnet han og hvor mye jeg ønsker at vi skal få dette til. Vi var på kino og så James Bond på fredag, og på lørdag inntok vi byens irske pub som han likte veldig godt, bortsett fra alkoholprisene da... Han fant et klippe norske gutter og tok noen slag biljard med dem. Jeg var stolt over at han vant alle spillene, dette kan han. :) Og så prøvde disse norske guttene å overbevise han til å flytte til Norge, hvor han kan tjene så mye bedre. På søndag laget jeg pinnekjøtt med poteter og kålrabistappe, og så var vi ute i snøen og lekte som små barn.

Vi har fått diskutert noen ting, og prøvd å finne ut hva som vil skje fremover. Det ble dessverre ingen happy ending. På søndag var han fryktelig irritert på meg for bagateller, og vi fikk et gjensyn med hvordan det var i London i september. Når han henger seg opp i alt jeg sier og gjør, og ikke klarer å godta meg som jeg er, blir jeg fryktelig usikker på om han er glad i meg i det hele tatt. Den dårlige stemningen har jeg forberedt meg på. Han ble ikke klokere på hva han ville i løpet av turen hit. I det ene øyeblikket sier han at det er åpenlyst at det aldri kommer til å fungere mellom oss, i det neste at han elsker meg. Vi ble enige om å avslutte forholdet, så både gårsdagen på vei hjem fra Flesland etter å ha fulgt han til sikkerhetskontrollen, og tiden etter jobb i dag har vært veldig vond. Jeg prøver å roe nervene for å ikke la dette gå utover ungen min, men må innrømme at det har vært mer drama enn hva jeg kan klare i løpet av denne graviditeten. Føler meg så fryktelig alene nå igjen uten han, og håper enda mer nå at han skjønner hvilken stor feil han gjør, og at vi finner tilbake til hverandre igjen. Jeg vil ikke ha noen andre. På samme tid vet jeg jo at vi ikke passer spesielt godt sammen. Jeg aner ikke når jeg kommer til å se han igjen. Love hurts.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Huff da men lille venn du vil klare deg likevel!

Takk vennen min *klem*

:hug:

*God klem tilbake* :)

Nå kan jeg feire at jeg er 20 uker og halvveis i graviditeten! Hurra! :)

20 uker:

-> Barnet veier rundt 325 gram og er rundt 25 cm langt.

-> Barnet har fått et søvnmønster

-> Et kremaktiv vokslag (Vernix) begynner å dekke huden. dette vokslaget beskytter barnet mot infeksjoner og gjør at barnet glir lettere gjennom fødselskanalen.

-> Morkaken er ferdig formet.

Selv har jeg lagt på meg 5 kilo siden kontrollen i uke 8. Siden babyen er veldig lett enda, regner jeg med det minst blir 3 kilo til, og det bare av vekten av babyen, i tillegg blir jeg nok tyngre av en voksende livmor og ødem i kroppen som er vanlig senere i graviditeten.

I går var jeg på koslig middagsbesøk hos ei venninne. Hun bor i fjellsiden, og der har hun verdens vakreste utsikt fra stuevinduet sitt og ned til Bergen by. Jeg angrer på at jeg ikke insiterte på å ta barnefar med opp til Fløien sist helg, for det hadde virkelig vært verdt turen.

Jeg skal benytte helgen til å bare nyyyte å sove ut, jeg skal shine leiligheten og få opp julepynten. Neste helg får jeg lønning og må handle alle julegavene. Må få planlagt nøyaktig hva jeg skal kjøpe til hver person, slik at en får unnagjort handelen på i løpet av kort tid. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ligger slengt på sofan og koser meg med å kjenne at lillegutten min er våken og livlig i magen. Nå kjenner jeg også at han begynner å utnytte plassen bedre og sparker høyere opp enn han har gjort tidligere :)

Ryggen er ikke veldig god om dagen. Sliter med å finne stillinger som er behagelige. Det går fint å ligge på ryggen, men siden jeg har lest at jeg helst ikke bør gjøre det (livmoren presser mot en blodåre som kan føre til ubehag hos fosteret og besvimelse hos mor), prøver jeg å ligge på siden i stedet. Å gå er heller ikke godt. Smerter stråler fra korsryggen og ned i hoftene. Skal snakke med jordmor om dette på torsdag. Kanskje jeg bør kontakte en kiropraktor. Ønsker helst å jobbe 100% frem til permisjonsstart.

En dame på jobb spurte meg i dag om jeg hadde baby i magen og strøk meg over den. Hun syntes jeg hadde veldig liten mage til å være ca. 5 måneder på vei. Selv synes jeg magen er kjempestor!

Det har vært et sirkus i barnehagen i dag også. Typisk mandag. Jeg føler jeg har gått rundt med en konstant kjeftestemme, og det er bare så utrivelig. Fra tidligere er jeg vant med at et par barn sjelden gidder å følge opp beskjeder og trenger spesiell oppfølging - på denne avdelingen gjelder det flertallet av barn. De lærer av hverandre, og med unntak av 2-3 barn er barna i førskolegruppen ekstremt trassige, noe jeg ser smitter utrolig over på de yngre barna. Noe bør definitivt gjøres, og jeg savner jernkvinnen som var ped leder i den forrige bhg jeg jobbet i. Hun var veldig streng og konsekvent, men det hadde god effekt på barna. Her føler jeg veldig ofte at kollegene mine ikke bryr seg så veldig med å være fysisk tilstede med barna. De er alene når de står i dokø, i påkledningssituasjoner og i lek, mens personalet sitter mye sammen med hverandre og prater. Pedagogisk leder har ikke vært så mye på avdelingen i det siste, hun har vært borte fra jobb noen dager, og er hun der, er hun ofte på møter, osv. Jeg forstår godt at kollegene har behov for å prate sammen, faren er bare at de mister fokus på ungene. Selv om jeg liker barnehagen, kommer jeg sannsynligvis ikke til å søke plass til barnet mitt der når den tiden kommer. Han skal få gå i en litt mindre, og mer oversiktelig barnehage med færre barn på hver avdeling. Det er hvis jeg kan velge. :)

Ellers har jeg funnet et knippe nettsider med fine babyklær/ting :) Linker:

www.guttelus.no

www.lovebaby.no

www.epla.no

www.lekmer.no

Klør i fingrene etter å kjøpe klær og ting til lillemann. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...