Gå til innhold

Arkadia (Arkanas lille matkrok)


Arkana

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

God helg til dere også!

Nå har vi akkurat stått opp. Hadde nok blitt i sengen litt lenger hadde det ikke vært for at katten kom innom 5 ganger og helt tydelig syntes vi hadde sovet lenge nok. Nå skal vi straks spise frokost, har akkurat satt på eggekokeren og skal dekke bordet. Koselig med helgefrokoster. :)

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

:Gjesp:

Åh, så trøtt. Det er liksom ingen trøst at jeg bare har en totimers forelesning i dag og kan gå hjem og slappe av etterpå, jeg må jo slite meg opp tidlig likevel. Og i morgen begynner jeg tidlig også, så da kan jeg ikke sove lenge heller. Onsdag derimot har jeg egentlig helt fri, men jeg og en annen skal møtes kl 14 og ta opp disse terapi-videoene som skal vises nå på fredag. :overrasket: Gruer meg til det. Dette semesteret byr i allefall på nok av utfordringer for en som er litt sjenert og ikke liker å stikke seg fram. Ikke nok med at jeg blir tatt opp på video mens jeg skal late som jeg har en psykisk lidelse og så skal videoen vises for hele gruppe for at vi skal bli kritisert, om et par uker skal jeg holde et 30 minutters foredrag for gruppa. Jeg liker ikke å være midtpunkt på denne måten, men det skal nå gå bra. Heldigvis er tema for foredraget interessant, og det hjelper jo veldig.

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånn, det var den dagen. Skal lese litt nå. Har akkurat bestilt bøker for over 2000 kroner på Amazon. Gleder meg til de kommer. :hoppe:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

To timers kurs i dag. Dette kurset handler om psykopatologi, så hver av oss skal holde foredrag om hver vår lidelse. Jeg skal snakke om paranoid personlighetsforstyrrelse. I dag handlet det om schizofreni. Interessant.

Nå har jeg jobbet litt med forberedelser til intervjuopptaket i morgen. Jeg skal spille en deprimert student som blir henvist til psykolog av fastlegen, kommer til å ha prøvd selvmord tidligere osv osv. Hun jeg er med skal ha spiseforstyrrelser. Har skrevet et ark med spørsmål, sånn i tilfelle jeg får helt jernteppe der jeg sitter. Poenget er å stille så åpne og korte spørsmål som mulig, terapeuten skal si minst mulig, bare la pasienten snakke. Studenter er visstnok dårlige på dette og henger seg opp i detaljer og spesifikke spørsmål altfor tidlig. Men jeg satser på at det går bra.

På torsdag har jeg faktisk fri. Skulle hatt praksis, men vi begynner med testingen nå, og det er hun jeg har praksis med som skal teste først, jeg tester neste uke. Er spent på det, har fått lest det de vet om pasienten, så jeg er litt forberedt. Kommer til å møte tidlig så vi får snakket litt mer, må vite litt mer nøyaktig hvilke tester vi skal bruke og hvilke vi skal hoppe over.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Karri-kyllingpai (6 pers.)

250 g hvetemel

1 ts gurkemeie

1 ts malt spisskummen

125 g smør

1 egg

2-3 ss kaldt vann

1 kokt kylling

40 g smør

1 hakket løk

2 ss karripulver

1 ts spisskummenfrø

1 ss hvetemel

3,75 dl hønsebuljong

1,25 dl kremfløte

1 ss mangochutney

200 g søtpoteter i terninger, kokte

Bland mel, gurkemeie og spisskummen. Smuldre inn melet og rør sammen med egg og nok vann til en fast deig. Dekk med plast og sett kaldt 20 minutter. Fjern skinn og bein av kyllingen og del kjøttet i biter. Fres løken myk, tilsett karri og spisskummen og stek 1 minutt til. Rør inn mel og spe så med buljongen. La koke og tykne. Rør inn fløte, chutney, søtpoteter og kylling. La koke 4 minutter og smak til med salt og pepper. Ta av varmen og avkjøl helt.

Kjevle ut halvparten av deigen til en 23 cm paiform. Fordel kyllingfyllet i og kjevle resten av deigen til et lokk. Pensle med melk og stek ved 190 grader i 40 minutter.

Vegetarterte

155 g hvetemel

90 g smør

2-3 ss kaldt vann

1 liten rød paprika

1 liten grønn paprika

200 g gresskar

1 potet

150 g brokkoli

1 gulrot

1 løk i tynne skiver

50 g smør

30 g hvetemel

2,5 dl melk

2 eggeplommer

125 g revet cheddar

Smuldre mel og smør og rør inn vann. Kjevle ut til en leiv og kle en 23 cm terteform. Legg på bakepapir og tørre bønner og stke ved 180 grader i 10 minutter. Ta ut bønnene og stek 10 minutter til. Avkjøl.

Del paprika, gresskar og potet i 2 cm terninger. Del brokkoli i små buketter og gulrot i skiver.

Fres løken myk i litt olje. Tilsett paprika og stek 5 minutter. Damp/kok resten av grønnsakene 3 minutter.

Smelt smøret og rør inn melet. Spe med melk til en hvit saus. La småkoke et par minutter og ta av varmen. Visp inn eggeplommene, og så halvparten av osten. Hell sausen over grønnsakene og bland godt. Hell i terteformen og dryss på resten av osten. Stek ved 180 grader i 25 minutter.

Toscapai med epler

2,5 dl hvetemel

½ ts salt

125 g smør

2-3 ss kaldt vann

4-6 epler

100 g smør

1 dl sukker

1 ts vaniljesukker

2 ss hvetemel

2 ss kremfløte

2 dl hasselnøtter

Bland mel, salt og smør sammen. Samle deigen med vann og sett kjølig i 30 minutter. Kjevle deigen ut i en 22-24 cm paiform og sett kaldt mens fyllet lages.

Skrell eplene og del dem i tynne båter. Legg dme tett i tett i paibunnen. Ha smør, sukker, vaniljesukker, hvetemel og fløte i en kjele. Grovhakk nøttene og bland dem inn. Gi det hele et raskt oppkok og fordle over eplene. Stek på nederste rille ved 200 grader i ca 25 minutter. Server avkjølt med iskrem.

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nå er jeg stappmett. Vi hadde kyllingvinger til middag, blandet sammen en marinade jeg penslet på før de ble stekt, det smakte aldeles nydelig. Litt vel hot kanskje, men det gikk bra. Så hadde vi bakt potet med hvitløkssmør, salat og maiskolber til. Herlig mat på en tirsdag. :sikle:

Og når sambo kommer hjem fra trening om en halvtimes tid blir det kakao og brownies. Swissmiss sin Chocolate Sensation er bare helt nydelig, skikkelig fyldig og god varm sjokolade, akkurat slik den skal være. Jo søtere, jo bedre. :sjarmor:

Ser fram til å kunne sove lenge i morgen. Skal ikke treffe terapi-partneren min før kl. 14. Torsdag har jeg fri. Fredag har jeg ingenting før kl 13. Lørdag skal jeg ut og shoppe med en venninne, skal hente henne 10.30, så jeg må opp relativt tidlig.

Gleder meg til Mamma kommer på torsdag. Hun kommer ganske sent, men vi kan jo unne oss noen timer den kvelden selv om vi må opp tidlig. Skal ta med broren min når jeg henter henne. Dessverre er hun jo opptatt med årsmøter og greier hele fredagen før hun sent på kveld reiser videre for å holde kurs hele helgen. Så er hun tilbake på tirsdag, som er dagen etter bursdagen hennes, og vi skal alle ut og spise. Og så har vi noen dager sammen. Det skal bli koselig. Det blir nok en del shopping, og jeg skal lage god mat til oss. Og på kvelden skal vi spille spill, det er noe vi har gjort i familien min så lenge jeg kan huske. Vi har flere skap fulle av spille. Det er gode minner fra barndommen min, foreldrene mine gjorde alltid så mye rart med oss, de hadde alltid tid til oss, og det vet jeg mange av venninnene mine savnet.

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så deilig å sove lenge i dag, føler meg skikkelig uthvilt. Og pusekatten kom og la seg ved siden av meg da sambo hadde dratt på jobb. Så koselig å ha henne der. :hjerte:

Nå skal jeg straks spise frokost og titte litt gjennom forberedelsene før jeg drar. Ser ikke fram til å ta opp intervjuene i dag, men det bør heldigvis gå raskt.

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres herlig ut å kunne sove lenge :)

I hvert fall i dag, det er jo så utrolig kaldt. Ikke no tempratur for mars! Grrr :evil:

nå skal jeg bare ha en time etter friminuttet, så skal jeg hjem. Fått tre timer fri i dag pga møtegreier lærerne skal på. Utrolig deilig! :)

Ha en super dag! :klem:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

DVD-opptakene i dag gikk veldig greit. Er spent på kritikken på fredag da. Det var rart å se seg selv på TV, og jeg var veldig overrasket over hvor pen stemmen min er, den høres ikke slik ut i hodet mitt. Nå skjønner jeg hva sambo (og en del andre) mener når de gir meg komplimenter for stemmen. *skryte litt*

Det var lett å spille deprimert, men jeg satt igjen med en følelse av at jeg hadde mer å si og savnet at motparten hadde spurt om jeg ville tilføye noe. Men ellers synes jeg hun var flink. Da jeg skulle være terapeut fikk jeg ikke sagt så mye, for hun pratet i vei. Men det er egentlig ganske bra, for det betyr at jeg har stilt åpne nok spørsmål. Kunne sikkert spurt litt mer på slutten, men det føltes naturlig å avslutte istedet for å finne på noe jeg ikke var sikker på at passet inn.

I morgen er som sagt fri. Skal sove lenge, så skal jeg bake en quiche lorraine som jeg skal servere når Mamma kommer. Skal vel rydde litt også, men håper å få lest en del. Er snart ferdig med bok nr 2. Føler meg så flink! :hoppe:

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Baileys og banan-brødpudding (6 pers.)

en halv loff, delt i skiver, uten skorpe

55 g smør

140 g sukker

frø fra en vaniljestang

8 egg

5 dl kremfløte

5,5-5,7 dl melk

4 shots Bailey

5 bananer

4 ss mandelflak, ristede

melis til pynt

Klem loffskivene så flate som mulig, smør dem med smør og del i to på skrå. Visp sammen sukker, vaniljefrø og egg til en luftig røre. Tilsett så fløte, melk og baileys og visp glatt. Del bananene i skiver. Pensle en ildfast form med smør. Dypp hver brødskive i eggeblandingen og legg lagvis i formen med skivede bananer og mandelflak. Hell over resten av eggeblandingen og dytt brødskivene godt nedi så de suger opp all væsken. Dryss godt med melis oppå og stek ved 180 grader i ca 35 minutter. Avkjøl før servering, server gjerne med is eller krem. Bruk gjerne rosiner, tørkede aprikoser eller lignende i formen, og bruk gjerne andre typer brød som brioche.

Engelsk brødpudding (4 pers.)

60 g korinter og lyse rosiner

2 ss konjakk eller rom

30 g smør

4 skiver god loff eller brioche

3 egg

3 ss sukker

¾ liter helmelk

ca ½ dl kremfløte

¼ ts vaniljeessens

¼ ts kanel

1 ss brunt sukker

Legg korinter og rosiner i konhakk i ca 30 minutter. Smør loffskivene og skjær hver skive i 8 trekanter. Legg dem i et ildfast fat (1 liter). Bland eggene med sukker, tilsett melk, fløte, vanilje og kanel. La korinter/rosiner renne av og rør resten av væsken inn i kremsausen. Dryss korinter/rosiner over loffen og hell kremen over. Dekk med plast og sett kaldt 1 time. Dryss på brunt sukker og stek ved 180 grader i 35-40 minutter. Serveres straks.

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh, baileys- og bananbrødpudding MÅ PRØVES!!

Ble nysgjerrig på stemmen din :ler: Fint å ha pen stemme når du er psykolog da! Sikkert behagelig for klienten... :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Sånn' date= det var den dagen. Skal lese litt nå. Har akkurat bestilt bøker for over 2000 kroner på Amazon. Gleder meg til de kommer. :hoppe:

Oi! Bøker er digg! Pensum eller kosebøker?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Omtrent 50/50. Det er en del å spare på å kjøpe pensumbøkene på nett, og når hele pensum kommer på 10 000 kroner sparer man der man kan. Men litt kosebøker måtte jeg ha også da. :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For en herlig dag! Jeg våknet (kl 12, etter en lang natts søvn) til en leilighet badet i herlig sollys. Nå har jeg dusjet og skal straks spise frokost. Så skal jeg lage quiche lorraine, og mens den koser seg i ovnen skal jeg ta en rask rydding. Så må jeg være flink og lese litt til sambo kommer hjem. Og i kveld kommer Mamma. :hoppe:

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...