Jump to content
Kosemose

Sunn, god og mettende kalorifattig mat

Recommended Posts

Kosemose

Jeg prøver å kutte ned på kaloriene for å ta av noen "kosekilo" som har sneket seg på.

Jeg har prøvd å finne mine "skjulte kalorifeller" og har kuttet ut brus, te og kaffe med melk og sukker, samt småspising av godteri og potetgull. Utover det prøver jeg å ikke spise til jeg sprekker, men stoppe når jeg er passe mett, samt finne sunne og kalorifattige alternativer uten å bli hysterisk.

Og der sliter jeg litt, det blir mye det samme, og trenger sårt inspirasjon til ting som først og fremst er sunt og mettende, men også godt ;)

Noen som har noe de vil dele? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

AnonymBruker

Se på sunn matprat også var det en del god og sunn mat ifra Rema100 sin kanpanje (under 100lappen)

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Fine, sunne, kalorifattige måltid for meg er ofte fisk :) Jeg er veldig glad i kveite. Tror det er en 110-120kcl pr 100gram, veldig sunt. Det er litt grov og tørr fisk, så mange synes at det fort kan bli litt tørt. Jeg spiser det lett kokt, men man kan helle over litt smeltet smør eller fett for at det ikke skal være så tørt :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kosemose

Fine, sunne, kalorifattige måltid for meg er ofte fisk :) Jeg er veldig glad i kveite. Tror det er en 110-120kcl pr 100gram, veldig sunt. Det er litt grov og tørr fisk, så mange synes at det fort kan bli litt tørt. Jeg spiser det lett kokt, men man kan helle over litt smeltet smør eller fett for at det ikke skal være så tørt :)

Takk for tips! Kveite er en fisk jeg spiser lite av. Går mest i ovnsbakt laks her...

Men - helle over smeltet smør? Da blir det vel ikke så kalorifattig lenger? :klo:

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Takk for tips! Kveite er en fisk jeg spiser lite av. Går mest i ovnsbakt laks her...

Men - helle over smeltet smør? Da blir det vel ikke så kalorifattig lenger? :klo:

Ikke mye, for all del, det glemte jeg å pressisere. Smeltet smør og fett er ekstremt drøyt, så det holder med et par dråper. Det siger litt i fisken og gir en litt mindre tørr følelse i munnen, for kjøttet er grovt og seigt egentlig. Jeg spiser det bart, men kjenner ikke så mange andre som synes det er så godt, men du må bare prøve :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kosemose

Ikke mye, for all del, det glemte jeg å pressisere. Smeltet smør og fett er ekstremt drøyt, så det holder med et par dråper. Det siger litt i fisken og gir en litt mindre tørr følelse i munnen, for kjøttet er grovt og seigt egentlig. Jeg spiser det bart, men kjenner ikke så mange andre som synes det er så godt, men du må bare prøve :)

Åja, hehe, da skjønner jeg ;) Kveite regnes vel for å være en eksklusiv fisk? eller blander jeg med noe annet? Skal uansett prøve. med noen dråper smør ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

AnonymBruker

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Åja, hehe, da skjønner jeg ;) Kveite regnes vel for å være en eksklusiv fisk? eller blander jeg med noe annet? Skal uansett prøve. med noen dråper smør ;)

Veldig eksklusivt, jeg kjøper kveite på rema 1000, 75kr for 500gram kveite av god kvalitet. Haha, kan fortelle deg om første gang jeg gikk ned på fiskebrygga i bergen og lurte på om de hadde en kveite jeg kunne kjøpe, for det var så dyrt i butikken. Fiskeren lo lenge før han sa "det skulle tatt seg ut.." og forklarte meg at kveitene kan bli opp til 300kg og to meter lange haha.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Solsmil

fisk, kyllingfillet og renskåret svinekjøtt er vel gode matvarer med lite kalorier. Halvfabrikata er ikke særlig sunt, men mye av det kan være kalorifattig, og jeg skal innrømme at jeg spiser det en del. går sikkert en pakke med posesuppe i uka.

i tillegg kan du bytte ut vanlig kjøttdeig med karbonadedeig, rømme med (mager) kesam, produkter som inneholder mye hvetemel med fullkornsprodukter. feks fullkornspasta, fullkornstortillas, fullkornspitabrød, fullkornsris, fullkorns lasagneplater osv. ofte inneholder ikke produkter med fullkorn så mye mindre kalorier, men fullkornet gjør at du holder deg mett lengre, altså trenger du ikke å spise så mye.

i tillegg er det lurt å steke mat i teflonpanne, for da trenger du ikke smør eller olje. en spiseskje olje = ca. 100 kcal. grønnsaker kan du spise mye av, frukt kan du spise litt av. i tilegg finnes det en del gode yoghurter med lite kalorier, feks skyr eller yoplait 0%. havregrøt kan også være et godt alternativ til frokost som holder deg mett lenge. i tillegg er det lurt å redusere mengden salt i maten, fordi salt binder vannet til kroppen.

Edited by Solsmil

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker
Her har du mange forslag. ;) Fett er næringstett, men metter godt og lenge. Jeg er mye lengre mett etter et fettrikt måltid enn karbohydratrikt måltid med samme kalorimengde. Så bare fordi noe metter der og da, betyr ikke at det metter bedre når man ser større på det. På LCHF (lavkarbo høyfett) er jeg mett i seks-åtte timer etter et måltid på ca 600-800 kcal. Jeg spiser når jeg er sulten og spiser til jeg er passelig mett. Så jeg spiser to-tre måltider hver dag. Blodsukkeret er stabilt, så man trenger ikke å spise lite og ofte. Det er bare tull at forbrenningen går ned ved få store måltider. Forbrenningen går ikke ned før man har spist for lite over flere dager. De har gjort en studie hvor de sammenlignet lavkalori og lavkarbo (etter Atkins' prinsipper). Lavkarbogruppen fikk ingen kalorirestriksjon - de skulle bare spise seg passelig mette. De spiste likevel færre kalorier enn før.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kosemose

Her har du mange forslag. ;) Fett er næringstett, men metter godt og lenge. Jeg er mye lengre mett etter et fettrikt måltid enn karbohydratrikt måltid med samme kalorimengde. Så bare fordi noe metter der og da, betyr ikke at det metter bedre når man ser større på det. På LCHF (lavkarbo høyfett) er jeg mett i seks-åtte timer etter et måltid på ca 600-800 kcal. Jeg spiser når jeg er sulten og spiser til jeg er passelig mett. Så jeg spiser to-tre måltider hver dag. Blodsukkeret er stabilt, så man trenger ikke å spise lite og ofte. Det er bare tull at forbrenningen går ned ved få store måltider. Forbrenningen går ikke ned før man har spist for lite over flere dager. De har gjort en studie hvor de sammenlignet lavkalori og lavkarbo (etter Atkins' prinsipper). Lavkarbogruppen fikk ingen kalorirestriksjon - de skulle bare spise seg passelig mette. De spiste likevel færre kalorier enn før.

Takk for info :) Jeg føler at LCHF er en ekstrem-diett som vi ikke vet konsekvensene av på sikt. Jeg tror at kroppen trenger fett, proteiner og karbohydrater, også tror jeg at kroppens indre organer ikke har godt av for mye animalsk fett.

Jeg tror også at LCHF er en slankediett der formålet er å kunne spise masse god mat uten å behøve trene og uten å legge på seg. Mens jeg tror at veien å gå for meg er å spise litt mindre, spise litt lurere (dvs kutte ned på kalorifellene og bytte de ut med smartere alternativer) samt røre seg litt mer.

I norge blir vi tykkere og tykkere, og jeg tror det har sammenheng med at vi har god råd og at vi flommer over av fastfood, kosemat og usunne alternativer som vi ikke klarer å motstå. Det er "lørdag hele uka", det er litervis med kaffelatte på kafé (en av min største kalori-last var kaffedrikker med melk og sukker... kunne drikke 5-6 kopper hver dag, noe som tilsvarer enormt mange kalorier, og noe som enkelt kan byttes ut med god og kalorifattig og sunn te).

Jeg har ikke noe ønske om å ligge på sofaen og proppe i meg fet mat mens jeg raser ned i vekt. Jeg ønsker bare å spise litt klokere og på den måten forhåpentligvis kvitte meg med noen overflødige og totalt unødvendige kilo som jeg ikke trives med.

Share this post


Link to post
Share on other sites
venus_

Veldig eksklusivt, jeg kjøper kveite på rema 1000, 75kr for 500gram kveite av god kvalitet. Haha, kan fortelle deg om første gang jeg gikk ned på fiskebrygga i bergen og lurte på om de hadde en kveite jeg kunne kjøpe, for det var så dyrt i butikken. Fiskeren lo lenge før han sa "det skulle tatt seg ut.." og forklarte meg at kveitene kan bli opp til 300kg og to meter lange haha.

Det har jeg aldri sett! Frossen eller?

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Det har jeg aldri sett! Frossen eller?

Ja, :) Nå gikk jeg i frysen for å se navn og merke, men var selvsagt tom for det. Men det er i frysedisken, så er det i samme serie som Steinbit, og Torsk, så pakkene er helt like, bare at det står Kveite, Steinbit, Torsk, osv på de. De er gjennomsiktige, og kveitebitene er firkanta og hvite, 4-5 biter i hver pakke ca. Veldig godt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Kosemose

Takk! Så ut som det var mye sunt og godt der :hoppe:

Og takk for fisketips dere over her! :vinke:

Skal utvide reportoaret mitt fra rød til hvit fisk :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tullamore Dew

Takk for info :) Jeg føler at LCHF er en ekstrem-diett som vi ikke vet konsekvensene av på sikt. Jeg tror at kroppen trenger fett, proteiner og karbohydrater, også tror jeg at kroppens indre organer ikke har godt av for mye animalsk fett.

Jeg tror også at LCHF er en slankediett der formålet er å kunne spise masse god mat uten å behøve trene og uten å legge på seg. Mens jeg tror at veien å gå for meg er å spise litt mindre, spise litt lurere (dvs kutte ned på kalorifellene og bytte de ut med smartere alternativer) samt røre seg litt mer.

I norge blir vi tykkere og tykkere, og jeg tror det har sammenheng med at vi har god råd og at vi flommer over av fastfood, kosemat og usunne alternativer som vi ikke klarer å motstå. Det er "lørdag hele uka", det er litervis med kaffelatte på kafé (en av min største kalori-last var kaffedrikker med melk og sukker... kunne drikke 5-6 kopper hver dag, noe som tilsvarer enormt mange kalorier, og noe som enkelt kan byttes ut med god og kalorifattig og sunn te).

Jeg har ikke noe ønske om å ligge på sofaen og proppe i meg fet mat mens jeg raser ned i vekt. Jeg ønsker bare å spise litt klokere og på den måten forhåpentligvis kvitte meg med noen overflødige og totalt unødvendige kilo som jeg ikke trives med.

Kunne bare gi deg èn pluss på innlegget, men her er noen til +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lykkelitenen

Torsk er god og mager middagsmat og passer til alt! Prøve ovnsbakt torsk på en seng av tykk tomatsaus. Nammenam! Eller bak fisken i folie med masse godt av grønnsaker i.

Ellers er det ofte de små (u)vanene som kan utgjøre størst forskjell når det bare er snakk om noen kosekilo, så du er absolutt på god vei ved å kutte ut melken i kaffen ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Takk for info :) Jeg føler at LCHF er en ekstrem-diett som vi ikke vet konsekvensene av på sikt. Jeg tror at kroppen trenger fett, proteiner og karbohydrater, også tror jeg at kroppens indre organer ikke har godt av for mye animalsk fett.

Jeg tror også at LCHF er en slankediett der formålet er å kunne spise masse god mat uten å behøve trene og uten å legge på seg. Mens jeg tror at veien å gå for meg er å spise litt mindre, spise litt lurere (dvs kutte ned på kalorifellene og bytte de ut med smartere alternativer) samt røre seg litt mer.

I norge blir vi tykkere og tykkere, og jeg tror det har sammenheng med at vi har god råd og at vi flommer over av fastfood, kosemat og usunne alternativer som vi ikke klarer å motstå. Det er "lørdag hele uka", det er litervis med kaffelatte på kafé (en av min største kalori-last var kaffedrikker med melk og sukker... kunne drikke 5-6 kopper hver dag, noe som tilsvarer enormt mange kalorier, og noe som enkelt kan byttes ut med god og kalorifattig og sunn te).

Jeg har ikke noe ønske om å ligge på sofaen og proppe i meg fet mat mens jeg raser ned i vekt. Jeg ønsker bare å spise litt klokere og på den måten forhåpentligvis kvitte meg med noen overflødige og totalt unødvendige kilo som jeg ikke trives med.

Hva er ekstrem med den? Jeg tror du bør lese litt mer om kostholdet før du kaller det ekstremt. Det var mye "tror" i innlegget ditt som tyder på at du ikke har satt deg inn i det. Det er selvfølgelig opp til deg hva du vil spise, men det er langt fra så ekstremt som folk skal ha det til. Les LCHF på tre minutter for en kjapp innføring og grei oversikt.

De har ikke funnet ett eneste essensielt karbohydrat enda. Altså trenger ikke kroppen karbohydrater. Men vi trenger fett og proteiner. Vi har funnet to essensielle fettsyrer (omega-3 og omega-6) og åtte (ni for barn) essensielle aminosyrer (proteiner).

At vi ikke har godt av animalsk fett er bare tull. At mettet fett blir avleiret i blodårene er bare tull. Det er karbohydrater og margarin som øker risikoen for hjertesykdom. Karbohydrater gir økt insulin som igjen gir økt betennelse i kroppen. Margariner er ødelagt fett som promotert som hjertevennlig. Det er det stikk motsatte.

Å si at mettet fett gir økt risiko for hjertesykdom er like ulogisk som å si at økt inntak av væske gir økt risiko for diabetes. Den eneste måten de klarer å "bevise" at mettet fett gir økt risiko for hjertesykdom er på følgende måte:

Økt inntak av mettet fett (A) kan gi økt kolesterol (B). Her sier de ingenting om at det er HDL AKA det gode kolesterolet som øker.

Økt kolesterol (B) kan være et symptom på hjertesykdom ©.

La oss ta det igjen. A kan gi B. B kan bety C. Av det konkluderer de med at A = C. Does not compute.

Og la meg ta eksempelet med diabetes.

Økt væskeinntak (A) kan gi økt vannlating (B).

Økt vannlating (B) kan være et symptom på diabetes ©.

Ergo gir økt væskeinntak økt risiko for diabetes! :P

Jeg spiser like mye kjøtt som før, men potet/pasta/ris/nudler/couscous er erstattet med ekstra grønnsaker på middagstallerken. Og en god, deilig, smakfull og feit saus i stedet for en mager saus. Det er snakk om å bruke rene råvarer, ikke halv- og helfabrikata. Rent kjøtt, innmat, sjømat, grønnsaker som vokser over jorda, bær, nøtter, egg, feite meieriprodukter, krydder. Ekstremt?

Jeg har laget mat til flere som er skeptiske, og de har rost maten opp i skyene (han ene sa til og med at han lett kunne spist måltidet på julaften og han likte veldig godt vanlig julemiddag). Ingen som har kommentert at maten de smaker på er ekstrem. :P

Vel, vi er sykere enn noen gang før så hvor mye godt fører høykarbolavfett med seg? I folkegrupper som spiser LCFH (inuitter og masaier for å nevne noen) så finnes ikke hjertesykdom, kreft, overvekt, diabetes type 2 (og diabetes type 1 klarer seg uten medisin) og ørten andre sykdommer. Høykarbolavfett er et stort folkeeksperiment, ikke LCHF.

Man kan fortsatt trene selv om man spiser LCHF. Jeg skjønner ikke hvor det kommer fra at så mange tror at alle som spiser lavkarbo sitter i sofaen og trykker i seg bacon og slikker fett. De aller fleste på lavkarbo spiser mer grønnsaker enn før, lager maten fra bunnen og ikke minst trener.

Om du vil bruke det som en kur, fine by me. Men Einstein definerte galskap som å gjøre det samme om og om igjen og forvente et annet resultat. Altså, går du tilbake til det kostholdet du hadde før så vil det samme skje, altså at du går opp i vekt. Dessverre. Det er slik det blir jojo-slanking av. Man må gjøre forandringer man kan leve med og så må man holde seg til det. Jeg har spist LCHF i tre år så langt og har det helt supert. Jeg har null problemer med å leve slik resten av livet.

Grunnen til at vi er overvektige i Norge (og verden) er at vi spiser for mye karbohydrater. Så enkelt og så vanskelig er det. Karbohydrater blir til sukker i kroppen, og vi har kun ett hormon som kan senke blodsukkeret. Jeg snakker om insulin. Til sammenligning har vi flere hormoner som kan øke blodsukkeret når det trengs. Jeg kan nevne: glukagon, veksthormon, adrenalin, kortisol, adrenalin, noradrenalin. Hva høres det ut som at er mest naturlig for kroppen? Å senke blodsukkeret eller å øke det?

Det finnes flere toppidrettsutøvere som spiser lavkarbo. Jeg vet at det er to fotballag i Norge som spiser lavkarbo; Odd Grenland og Strømsgodset. Skiskytteren Björn Ferry (fikk gull i OL i Vancouver), han serbiske tennisspilleren som ligger på topp nå, Thomas Alsgaard.

Sitat Thomas Alsgaard: "En vanlig mann har nok karbohydrater i kroppen til ca 2 timers hardtrening, men fett nok 11.000 treningstimer. Derfor så er det lurere å lære kroppen til å bruke fett som energi, i stedet for karbohydrater"

Nå skal jeg synse litt jeg også. Jeg tror at nordmenn flest føler at de som er overvektige skal straffes med hardt slit og å måtte gå sulten. At man kan gå ned i vekt ved å spise riktig mat (Les: LCHF) og være mett er for lettvint. Men er det ikke flott at det går an?

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Kanskje ikke akkurat hva du tenkte på, men sunne desserter er alltids greit å kunne når man vil kose seg litt.

Fra Jamie Oliver:

500 gram valgfri fryste bær/frukt

Halvt beger naturell yoghurt

2 ss honning

Blendes i prosessor/blender.

Sett den i frysern en liten tid og nyt!

Banan softis:

1 fryst banan

1 ss godt kakaopulver

1/2-1 ts honning, vaniljesukker, annen søtning

Blendes i prosessor/blender, spe med valgfri melk om nødvendig.

Tilsette litt hakkede nøtter og slikt går jo også ann! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kosemose

Hva er ekstrem med den? Jeg tror du bør lese litt mer om kostholdet før du kaller det ekstremt. Det var mye "tror" i innlegget ditt som tyder på at du ikke har satt deg inn i det. Det er selvfølgelig opp til deg hva du vil spise, men det er langt fra så ekstremt som folk skal ha det til. Les LCHF på tre minutter for en kjapp innføring og grei oversikt.

De har ikke funnet ett eneste essensielt karbohydrat enda. Altså trenger ikke kroppen karbohydrater. Men vi trenger fett og proteiner. Vi har funnet to essensielle fettsyrer (omega-3 og omega-6) og åtte (ni for barn) essensielle aminosyrer (proteiner).

At vi ikke har godt av animalsk fett er bare tull. At mettet fett blir avleiret i blodårene er bare tull. Det er karbohydrater og margarin som øker risikoen for hjertesykdom. Karbohydrater gir økt insulin som igjen gir økt betennelse i kroppen. Margariner er ødelagt fett som promotert som hjertevennlig. Det er det stikk motsatte.

Å si at mettet fett gir økt risiko for hjertesykdom er like ulogisk som å si at økt inntak av væske gir økt risiko for diabetes. Den eneste måten de klarer å "bevise" at mettet fett gir økt risiko for hjertesykdom er på følgende måte:

Økt inntak av mettet fett (A) kan gi økt kolesterol (B). Her sier de ingenting om at det er HDL AKA det gode kolesterolet som øker.

Økt kolesterol (B) kan være et symptom på hjertesykdom ©.

La oss ta det igjen. A kan gi B. B kan bety C. Av det konkluderer de med at A = C. Does not compute.

Og la meg ta eksempelet med diabetes.

Økt væskeinntak (A) kan gi økt vannlating (B).

Økt vannlating (B) kan være et symptom på diabetes ©.

Ergo gir økt væskeinntak økt risiko for diabetes! :P

Jeg spiser like mye kjøtt som før, men potet/pasta/ris/nudler/couscous er erstattet med ekstra grønnsaker på middagstallerken. Og en god, deilig, smakfull og feit saus i stedet for en mager saus. Det er snakk om å bruke rene råvarer, ikke halv- og helfabrikata. Rent kjøtt, innmat, sjømat, grønnsaker som vokser over jorda, bær, nøtter, egg, feite meieriprodukter, krydder. Ekstremt?

Jeg har laget mat til flere som er skeptiske, og de har rost maten opp i skyene (han ene sa til og med at han lett kunne spist måltidet på julaften og han likte veldig godt vanlig julemiddag). Ingen som har kommentert at maten de smaker på er ekstrem. :P

Vel, vi er sykere enn noen gang før så hvor mye godt fører høykarbolavfett med seg? I folkegrupper som spiser LCFH (inuitter og masaier for å nevne noen) så finnes ikke hjertesykdom, kreft, overvekt, diabetes type 2 (og diabetes type 1 klarer seg uten medisin) og ørten andre sykdommer. Høykarbolavfett er et stort folkeeksperiment, ikke LCHF.

Man kan fortsatt trene selv om man spiser LCHF. Jeg skjønner ikke hvor det kommer fra at så mange tror at alle som spiser lavkarbo sitter i sofaen og trykker i seg bacon og slikker fett. De aller fleste på lavkarbo spiser mer grønnsaker enn før, lager maten fra bunnen og ikke minst trener.

Om du vil bruke det som en kur, fine by me. Men Einstein definerte galskap som å gjøre det samme om og om igjen og forvente et annet resultat. Altså, går du tilbake til det kostholdet du hadde før så vil det samme skje, altså at du går opp i vekt. Dessverre. Det er slik det blir jojo-slanking av. Man må gjøre forandringer man kan leve med og så må man holde seg til det. Jeg har spist LCHF i tre år så langt og har det helt supert. Jeg har null problemer med å leve slik resten av livet.

Grunnen til at vi er overvektige i Norge (og verden) er at vi spiser for mye karbohydrater. Så enkelt og så vanskelig er det. Karbohydrater blir til sukker i kroppen, og vi har kun ett hormon som kan senke blodsukkeret. Jeg snakker om insulin. Til sammenligning har vi flere hormoner som kan øke blodsukkeret når det trengs. Jeg kan nevne: glukagon, veksthormon, adrenalin, kortisol, adrenalin, noradrenalin. Hva høres det ut som at er mest naturlig for kroppen? Å senke blodsukkeret eller å øke det?

Det finnes flere toppidrettsutøvere som spiser lavkarbo. Jeg vet at det er to fotballag i Norge som spiser lavkarbo; Odd Grenland og Strømsgodset. Skiskytteren Björn Ferry (fikk gull i OL i Vancouver), han serbiske tennisspilleren som ligger på topp nå, Thomas Alsgaard.

Sitat Thomas Alsgaard: "En vanlig mann har nok karbohydrater i kroppen til ca 2 timers hardtrening, men fett nok 11.000 treningstimer. Derfor så er det lurere å lære kroppen til å bruke fett som energi, i stedet for karbohydrater"

Nå skal jeg synse litt jeg også. Jeg tror at nordmenn flest føler at de som er overvektige skal straffes med hardt slit og å måtte gå sulten. At man kan gå ned i vekt ved å spise riktig mat (Les: LCHF) og være mett er for lettvint. Men er det ikke flott at det går an?

Hvorfor spammer du tråden min med LCHF-propaganda? Har du ikke lest hva jeg spør om? Og etter ditt første forsøk gjorde jeg det vel ganske klart at jeg ikke er mottagelig for LCHF-forkynnelse. Likevel fortsetter du å fortelle meg om LCHF-diettene til diverse fotballag og Thomas Alsgård. Jeg er ikke fotballspiller, er ikke engang toppidrettsutøver, så jeg ser ikke hvordan fotballspiller-dietter skal ha relevans for mitt hverdagskosthold.

Pluss at jeg lever sammen med barn. Jeg tenker ikke gå inn i en diett som ikke barna mine kan følge. Og barn bør IKKE gå på dietter med veldig lavt karbo-inntak. Sunne, normale barn trenger karbhohydrater, proteiner og sunne fettsyrer for å vokse og utvikle seg.

Men - du får leve som du vil og ta ansvar for ditt eget kosthold. Men vær så snill å slutte å spamme ned tråden min, som handler om: Sunne, gode og kalorifattige matalternativer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Det blir jo avsporing, men vil skyte inn ihvertfall to ting.

Vel, vi er sykere enn noen gang før så hvor mye godt fører høykarbolavfett med seg? I folkegrupper som spiser LCFH (inuitter og masaier for å nevne noen) så finnes ikke hjertesykdom, kreft, overvekt, diabetes type 2 (og diabetes type 1 klarer seg uten medisin) og ørten andre sykdommer. Høykarbolavfett er et stort folkeeksperiment, ikke LCHF.

http://nrk.no/kanal/nrk_sapmi/1.7494859

Grunnen til at vi er overvektige i Norge (og verden) er at vi spiser for mye karbohydrater. Så enkelt og så vanskelig er det. Karbohydrater blir til sukker i kroppen, og vi har kun ett hormon som kan senke blodsukkeret. Jeg snakker om insulin. Til sammenligning har vi flere hormoner som kan øke blodsukkeret når det trengs. Jeg kan nevne: glukagon, veksthormon, adrenalin, kortisol, adrenalin, noradrenalin. Hva høres det ut som at er mest naturlig for kroppen? Å senke blodsukkeret eller å øke det?

Vil nok heller tro det er at dagens mennesker har maten myyye lettere tilgjengelig, flere fristelser med døgnåpne kiosker, god råd og mindre fysiske oppgaver som er grunnen (motorkjøretøy), ikke karbohydratene i seg selv. I de landene overvekt er et problem. Og det er ikke så lenge siden poteter var stjernen på den norske tallerkenen, da overvekt ikke var et problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...