Carrot Skrevet 8. mai 2011 #41 Del Skrevet 8. mai 2011 Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om hva andre tror og ikke tror på så lenge jeg er komfortabel for min egen del med min tro... Jeg bryr meg heller ikke om hva andre tror om min tro, det betyr lite for meg - og jeg skjønner heller ikke hvorfor menneskers tro skal bekymre andre så lenge de ikke "prakker troen på andre" og tar "nei takk" eller lignende avvisning for det det er... Men, la meg spørre alle ikketroende; tror du på det gode og det vonde i mennesker og i verden? I så fall; Hvor kommer det gode fra, og hva med det vonde? Hvorfor er noen bare gode mens andre er mer "pur ondskap"? Hva så om dette gode og vonde billedlig fremstilles som "gud" og "djevelen" og mennesker har et valg - hvorvidt de vil gjøre godt eller vondt... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest MorAase Skrevet 8. mai 2011 #42 Del Skrevet 8. mai 2011 Det gode og det onde handler om den hjernen du har fått, det miljø du vokser opp i og de muligheter du har her i livet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Carrot Skrevet 8. mai 2011 #43 Del Skrevet 8. mai 2011 Mennesker som vokser opp totalt forskjellig alle (de aller fleste i allefall) vet forskjellen på gode og vonde handlinger i de aller fleste tilfeller uavhengig av oppvekst og miljø verden over.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Norna Skrevet 8. mai 2011 #44 Del Skrevet 8. mai 2011 det er forskjell på å tolerere noens tro og å tolerere handlinger som dette. Klarer du å se sammenhengen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Strenge Frk.Gerd Skrevet 8. mai 2011 #45 Del Skrevet 8. mai 2011 Ja, det er en del av livssyn/menneskeyn, religion. Det å tro på noe sånt som nisser og guder. For eksempel å tr på gud som skapte verden eller Tor med hammeren som får det til å lyne. Religion er en fellesbetegnelse for ulike trossystemer. Religion inkluderer som oftest tro på Gud eller andre overnaturlige vesener. Det særnorske ordet livssyn har en litt annen definisjon. Men kort sagt, de som tror på julenissen og de som tror på Jehova tilhører samme gruppe. Jeg vet nok. Dette hører ganske enkelt under noe man ikke skal respektere i det hele tatt. Holocaustfornektere har mere troverdighet, og det sier jo litt. Og begge har ofte nok lukrative motiver for "troa" si. Skalkeskjul for noe ganske annet. Og ikke snik unna spørsmålet. Er de som tror på flyvende reinsdyr mer latterlige eller mer klare for en 'wake-up' call/mere passende kandidater for skepsis enn de som f.eks tror på Allah eller helvete? Hvorfor det? Er ikke det diskriminering, nedsettende og en logical phallacy? Dere er vel enige i at de som tror det er Tor som slår når det lyner kanskje trenger helsevern? Nei, dette har jeg INGEN respekt for i det hele tatt. Har du gått igjennom et eller annet forferdelig fælt i henhold til relgion? 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Norna Skrevet 8. mai 2011 #46 Del Skrevet 8. mai 2011 Har du gått igjennom et eller annet forferdelig fælt i henhold til relgion? Skamløs avsporing! Tja...å bli satt ut av julenissen gjelder også eller? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Reproductivist Skrevet 8. mai 2011 #47 Del Skrevet 8. mai 2011 Tross alt de tror på noe som ikke eksisterer. Det er ikke slik man definer psykiske lidelser. Det er bl.a. kriterier at det må være mot normen og gi problemer for den som har det. Og undersøket man reliøse mennesker nok finner man oftest ut at de egentlig ikke tror på gud da de ikke handler som de tror på noe særlig av religionen. Hadde de virkelig trodd, ville de ha vært fanatiske, selvoppofrende og kunne ha blitt tvansinnlagt pga suicidalitet, vrangforestillinger, mani osv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. mai 2011 #48 Del Skrevet 8. mai 2011 Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om hva andre tror og ikke tror på så lenge jeg er komfortabel for min egen del med min tro... Jeg bryr meg heller ikke om hva andre tror om min tro, det betyr lite for meg - og jeg skjønner heller ikke hvorfor menneskers tro skal bekymre andre så lenge de ikke "prakker troen på andre" og tar "nei takk" eller lignende avvisning for det det er... Men, la meg spørre alle ikketroende; tror du på det gode og det vonde i mennesker og i verden? I så fall; Hvor kommer det gode fra, og hva med det vonde? Hvorfor er noen bare gode mens andre er mer "pur ondskap"? Hva så om dette gode og vonde billedlig fremstilles som "gud" og "djevelen" og mennesker har et valg - hvorvidt de vil gjøre godt eller vondt... Det finnes ikke noe elementært godt eller ondt. Det som finnes er menneskelige reaksjoner på ulike handlinger. De handlingene alle er komfortabel med og som ikke ødelegger for andre mennesker sees på som gode handlinger. Kort fortalt: det finnes ting som skjer i naturen som mennesker reagerer ulikt på, og mennesker har selv valgt å sette dette i båser som godt og ondt 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Vampen Skrevet 8. mai 2011 #49 Del Skrevet 8. mai 2011 Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om hva andre tror og ikke tror på så lenge jeg er komfortabel for min egen del med min tro... Jeg bryr meg heller ikke om hva andre tror om min tro, det betyr lite for meg - og jeg skjønner heller ikke hvorfor menneskers tro skal bekymre andre så lenge de ikke "prakker troen på andre" og tar "nei takk" eller lignende avvisning for det det er... Men, la meg spørre alle ikketroende; tror du på det gode og det vonde i mennesker og i verden? I så fall; Hvor kommer det gode fra, og hva med det vonde? Hvorfor er noen bare gode mens andre er mer "pur ondskap"? Hva så om dette gode og vonde billedlig fremstilles som "gud" og "djevelen" og mennesker har et valg - hvorvidt de vil gjøre godt eller vondt... Nei, jeg tror ikke på ytterpunktene, ingen er bare gode og ingen er pur ondskap. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest MorAase Skrevet 9. mai 2011 #50 Del Skrevet 9. mai 2011 Mennesker som vokser opp totalt forskjellig alle (de aller fleste i allefall) vet forskjellen på gode og vonde handlinger i de aller fleste tilfeller uavhengig av oppvekst og miljø verden over.... Jo, men det har ingenting med å være religiøs å gjøre. Det har med det å være menneske å gjøre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest MorAase Skrevet 9. mai 2011 #51 Del Skrevet 9. mai 2011 Nei, jeg tror ikke på ytterpunktene, ingen er bare gode og ingen er pur ondskap. Dessverre er det veldig veldig mange mennesker her i verden som kun er onde. Mennesker som aldri gjør noe som helst for andre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Vampen Skrevet 9. mai 2011 #52 Del Skrevet 9. mai 2011 Dessverre er det veldig veldig mange mennesker her i verden som kun er onde. Mennesker som aldri gjør noe som helst for andre. Er det å ikke gjøre noe for andre det samme som å være ond? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
KårnflakeKid Skrevet 9. mai 2011 #53 Del Skrevet 9. mai 2011 Et mer aktuelt spørsmål, er hvorvidt det fins grunnlag for å trekke grenser mellom bevart og ikke-bevart virkelighetsforståelse. Psykiatere sier at dersom en forestilling deles av en hel gruppe, så er ikke dette noe man kan bruke til å stadfeste vrangforestilling - du må ha idiosynkratiske syn på verden. Om du tror at Jesus vil at du skal snakke med kongen for å få støtte til krig mot palestinerene, da begynner vi å nærme oss spesielle forestillinger. Den deskriptive forskjellen på å tro på en skyape, og på å tro på at han snakker til deg, er kanskje ikke innlysende, men psykiatere går ut ifra at det fins forskjellige mekanismer bak. Det ene er en mer ekstrem fraskrivelse av virkelighetsforståelse. Det andre er rasjonaliseringer og foretrukne, komfortable forestillinger. Definisjonen på å være frisk, er ikke å være en regnemaskin, som betrakter verden som en slags objektiv måler. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest MorAase Skrevet 9. mai 2011 #54 Del Skrevet 9. mai 2011 Er det å ikke gjøre noe for andre det samme som å være ond? Så lenge det kombineres med å nyte andres lidelse, så ja. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Norna Skrevet 9. mai 2011 #55 Del Skrevet 9. mai 2011 Det naturbaserte livssynet owns you all! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mann 42 Skrevet 9. mai 2011 #56 Del Skrevet 9. mai 2011 Det naturbaserte livssynet owns you all! Hva er det for et livssyn? Kan du forklare hva du mener med "naturbasert"? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Norna Skrevet 9. mai 2011 #57 Del Skrevet 9. mai 2011 Hva er det for et livssyn? Kan du forklare hva du mener med "naturbasert"? At mennesker er homo sapiens, at jorda er rund. At vi er en del av naturen. Å tro på vitenskapen og mellom-menneskeligheten. Jeg mener at vi skal gjøre klart at spøkelser ikke finnes på ordentlig og at folk som tror på spøkelser/allah ikke skal akkomoderes (spesiellt ikke når dette blir et forstyrrende element i samfunnet) da dette legitimerer vrangforestillinger/sinnsforvirrelser. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eugene Onegin Skrevet 9. mai 2011 #58 Del Skrevet 9. mai 2011 At mennesker er homo sapiens, at jorda er rund. At vi er en del av naturen. Å tro på vitenskapen og mellom-menneskeligheten. Jeg mener at vi skal gjøre klart at spøkelser ikke finnes på ordentlig og at folk som tror på spøkelser/allah ikke skal akkomoderes (spesiellt ikke når dette blir et forstyrrende element i samfunnet) da dette legitimerer vrangforestillinger/sinnsforvirrelser. Det viktigiste er at mennesker er et dyr 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Larsern Skrevet 12. mai 2011 #59 Del Skrevet 12. mai 2011 På en måte ja. Det er jo vrangforestillinger, dog som oftest indoktrinert. Problemet er når religion går fra å være noe personlig, til å være noe som styrer samfunnet eller rettferdiggjør stigmatisering av mennesker av annen (eller ingen) tro, forskjellsbehandling mellom kjønn osv. Da kan man kanskje si at samfunnet som helhet har en 'mental' lidelse? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Betty2 Skrevet 12. mai 2011 #60 Del Skrevet 12. mai 2011 Hvis troende burde bli sett på som mentalt syke. så burde mann også fjerne ALLE religiøse høytider. Jul, påske, pinse, osv. tross alt, dette er høytider som skal feire noe som ikke eksiterer, da bør også disse helligdagene fjernes. Da blir det mindre fri, (evt mindre lønn for dem som har helligdagstillegg) og mer jobbing. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå