søndagsengel? Skrevet 30. august 2005 #6901 Del Skrevet 30. august 2005 Karbonader, potetmos og grønnsaker Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 31. august 2005 #6902 Del Skrevet 31. august 2005 I dag blir det hjemmelaget szechuan kyllingwok med nudler. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 31. august 2005 #6903 Del Skrevet 31. august 2005 Hjemmelaget moussaka med salat og nystekte baguetter. ← Oppskrift Arkana? (digger oppskriftene dine) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mistyen Skrevet 31. august 2005 #6904 Del Skrevet 31. august 2005 Strimlet svinekjøtt med grønnsaker og sweet chillisaus i wok`en. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 31. august 2005 #6905 Del Skrevet 31. august 2005 Oppskrift Arkana? (digger oppskriftene dine) ← Klart det! :-D Moussaka (5-6 pers.) 3 auberginer (ca 800 g) eller poteter hvis du ikke liker auberginer 500 g kjøttdeig (gjerne av lam) jeg bruker som oftest vanlig kjøttdeig 2 løk 3 knuste hvitløksbåter 1 boks knuste tomater 2 ss tomatpuré 1 ts salt 1 laurbærblad 1 ts oregano ½ ts kanel litt pepper 4 dl melk 3 ss hvetemel ½ ts salt 2 ss smør litt revet muskat 2 dl revet ost + 1 dl til gratinering 2 egg Hakk løk og hvitløk og surr i olje. Legg i kjøttdeig og stek. Bland i tomater, tomatpuré og krydder (husk å fiske ut laurbærbladet før du legger alt i formen). La putre i minst 15 minutter. Lag hvitsaus, smak til med krydder og ha i revet ost. Pisk eggene lett og bland i sausen. Skjær auberginene i skiver, stek dem i litt smør. Fordel en tredel av skivene i bunnen av en ildfast form. Hell halvparten av kjøttsausen over. Et nytt lag auberginer, og så resten av kjøttsausen. Legg siste lag auberginer på toppen og bre den hvite sausen øverst. Dryss revet ost over til slutt. Stek ved 175 grader i 40-45 minutter. La den hvile noen minutter før servering. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
søndagsengel? Skrevet 31. august 2005 #6906 Del Skrevet 31. august 2005 Fylt rødspette med reke- og champinjongsaus, kokte poteter og grønnsaker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 31. august 2005 #6907 Del Skrevet 31. august 2005 Hjemmelaget fiskegrateng med kokte poteter og brokkoli. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 1. september 2005 #6908 Del Skrevet 1. september 2005 Hjemmelaget quiche lorraine, og sjokolade/marshmallowiskrem til dessert. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
søndagsengel? Skrevet 1. september 2005 #6909 Del Skrevet 1. september 2005 Kyllingfilet i uncle Ben's Tikka Masala saus, ris til. Planen er øllebrød med vaniljesaus til dessert, men tror ikke jeg får ned særlig mye... (ukens oppskrift i matklubben...). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lady Lovelylocks Skrevet 1. september 2005 #6910 Del Skrevet 1. september 2005 Hjemmelaget lapskaus. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesten Skrevet 2. september 2005 #6911 Del Skrevet 2. september 2005 Klart det! :-D Moussaka (5-6 pers.) 3 auberginer (ca 800 g) eller poteter hvis du ikke liker auberginer 500 g kjøttdeig (gjerne av lam) jeg bruker som oftest vanlig kjøttdeig 2 løk 3 knuste hvitløksbåter 1 boks knuste tomater 2 ss tomatpuré 1 ts salt 1 laurbærblad 1 ts oregano ½ ts kanel litt pepper 4 dl melk 3 ss hvetemel ½ ts salt 2 ss smør litt revet muskat 2 dl revet ost + 1 dl til gratinering 2 egg Hakk løk og hvitløk og surr i olje. Legg i kjøttdeig og stek. Bland i tomater, tomatpuré og krydder (husk å fiske ut laurbærbladet før du legger alt i formen). La putre i minst 15 minutter. Lag hvitsaus, smak til med krydder og ha i revet ost. Pisk eggene lett og bland i sausen. Skjær auberginene i skiver, stek dem i litt smør. Fordel en tredel av skivene i bunnen av en ildfast form. Hell halvparten av kjøttsausen over. Et nytt lag auberginer, og så resten av kjøttsausen. Legg siste lag auberginer på toppen og bre den hvite sausen øverst. Dryss revet ost over til slutt. Stek ved 175 grader i 40-45 minutter. La den hvile noen minutter før servering. ← Jeg vil anbefale alle å bruke fårekjøttdeig om mulig. Det gir en mye bedre smak til akkurat denne retten. Jeg pleier å kjøpe for noen middager fremover hver gang skal ha fårekjøttdeig (Centra har det eller kverner på oppfordring). Ellers kan man jo kverne selv også. Lurer jammen meg på om jeg skal lage dette i morgen sammen med ferske hjemmelagede baugetter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mistyen Skrevet 2. september 2005 #6912 Del Skrevet 2. september 2005 Ost- og skinkepai med gresk salat, hvitløksdressing og baguetter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 2. september 2005 #6913 Del Skrevet 2. september 2005 I dag skal vi ha taco-grateng spom jeg fant oppskrift på en link her - ser kjempegodt ut! Til dessert skal vi ha sjokolade/sitron-fromage (Kjøper pulver med sjokoladefromage og sitronfromage, lager de hver for seg og "marmorerer" de i serveringsskål - kjempegodt, kjapt og greit!). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 2. september 2005 #6914 Del Skrevet 2. september 2005 Stekt hyse eller lange (avh. av hva som finnes i fiskedisken i dag), sitronbåter, gulrotpuré med frisk ingefær og brun basmatiris med rødløk og bladpersille. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 2. september 2005 #6915 Del Skrevet 2. september 2005 I dag blir det taco. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 2. september 2005 #6916 Del Skrevet 2. september 2005 Jeg vil anbefale alle å bruke fårekjøttdeig om mulig. Det gir en mye bedre smak til akkurat denne retten. Jeg pleier å kjøpe for noen middager fremover hver gang skal ha fårekjøttdeig (Centra har det eller kverner på oppfordring). Ellers kan man jo kverne selv også. Lurer jammen meg på om jeg skal lage dette i morgen sammen med ferske hjemmelagede baugetter. ← Det er ihvertfall ikke aktuelt for meg, liker ikke lam Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
søndagsengel? Skrevet 2. september 2005 #6917 Del Skrevet 2. september 2005 Greek pita wraps med gresk salat Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 2. september 2005 #6918 Del Skrevet 2. september 2005 Ostesmørbrød med kylling til, tror jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 2. september 2005 #6919 Del Skrevet 2. september 2005 Stekt sei med stekt løk og champignon, broccoli og kokte poteter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Shine21 Skrevet 2. september 2005 #6920 Del Skrevet 2. september 2005 stekt svine filet,stekt sopp,stekt ananas ringer,brokkoli,og en slags brun saus (med litt carri,så koker jeg ut pannen etter stekt kjøtt,ananas osv.. og hiver oppi sausen, muligens litt soyasaus, kutter opp paprika i terninger og har i sausen) og ris til:) mmm=) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå