Gå til innhold

Middagstråd - alle typer.


Rachel

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Annonse

I går: Ovnsbakt steinbit med parmesan og frisk oregano, asparges, tomatsalat av gule og røde småtomater med balsamico og basilikum, rødløk og spinatblanding, kantareller i en slags saus. Bringebær og galiamelon med vaniljeis til dessert.

I dag: Potetsalat med mandelpoteter, kantareller, asparges, miniplommetomater og dill. Mannen får rester av kjøtt ved siden av. Jeg satser på en liten bringebærdessert i dag også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Torsdag: Skalldyrsrisotto med blåskjell, reker og kreps, fennikel og petit pois.

Fredag: Spiste ute, fiskesuppe lagd på fisk- og skalldyrkraft med scampi, blåskjell og kveite.

Lørdag: i bryllup, fikk servert tomatsalat med mozarella og parma til forret, så var det landkylling med stekt spinat og sopp og en kremet soppsaus til hovedrett og så var det (en uhyre voldsom) sjokoladefudge med bringebærsaus til dessert.

Søndag: div. restemat

og i dag blir det taco, med fullkornstortillas og kvernet oksekjøtt, hjemmelagd guacamole og salsa og ja.. hele pakken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går: Lakseburger i brød med salat, tomat, rødløk og dressing av rømme med revet eple og revet sellerirot.

I dag hadde vi kylling- og søtpotetpai.

Oppskrift? :sjenert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_marika_*

I går spiste vi indrefilet med poteter, fransk grønnsakblanding og bernisesaus. I dag spiste vi karbonader med pommes frites og hjemmelagd salat med issalat, paprika, tomat, agurk og chalottløk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oppskrift? :sjenert:

250 g hvetemel

1 ts gurkemeie

1 ts malt spisskummen

125 g smør

1 egg

2-3 ss kaldt vann

1 kokt kylling (kyllingfilet går like bra)

40 g smør

1 hakket løk

2 ss karripulver

1 ts spisskummenfrø

1 ss hvetemel

3,75 dl hønsebuljong

1,25 dl kremfløte

1 ss mangochutney

200 g søtpoteter i terninger, kokte

Bland mel, gurkemeie og spisskummen. Smuldre inn melet og rør sammen med egg og nok vann til en fast deig. Dekk med plast og sett kaldt 20 minutter. Fjern skinn og bein av kyllingen og del kjøttet i biter. Fres løken myk, tilsett karri og spisskummen og stek 1 minutt til. Rør inn mel og spe så med buljongen. La koke og tykne. Rør inn fløte, chutney, søtpoteter og kylling. La koke 4 minutter og smak til med salt og pepper. Ta av varmen og avkjøl helt.

Kjevle ut halvparten av deigen til en 23 cm paiform. Fordel kyllingfyllet i og kjevle resten av deigen til et lokk. Pensle med melk og stek ved 190 grader i 40 minutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

^ Takk takk :sikle: Dette skal proeves!

Idag har vi hatt grillet ytrefilet av svin med soetpotetmos til. Skulle hatt sautert spinat ogsaa, men den viste seg aa vaere klar for soepla.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Lørdag: Parmesanpanerte kyllingfileter med ratatouille og potetmos.

Søndag: Kikert- og chorizosuppe

I dag: Honning- og sennepsstekt laks. Potetsalat bestående av nypoteter, sukkererter, rødløk, cherrytomater, hvitløk, sitronzest, ristede pinjekjerner og ruccola.

Endret av -Englefjes-
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...