Gå til innhold

Middagstråd - alle typer.


Rachel

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Oppskrift Arkana?  :)

(digger oppskriftene dine)

Klart det! :-D

Moussaka (5-6 pers.)

3 auberginer (ca 800 g) eller poteter hvis du ikke liker auberginer

500 g kjøttdeig (gjerne av lam) jeg bruker som oftest vanlig kjøttdeig

2 løk

3 knuste hvitløksbåter

1 boks knuste tomater

2 ss tomatpuré

1 ts salt

1 laurbærblad

1 ts oregano

½ ts kanel

litt pepper

4 dl melk

3 ss hvetemel

½ ts salt

2 ss smør

litt revet muskat

2 dl revet ost + 1 dl til gratinering

2 egg

Hakk løk og hvitløk og surr i olje. Legg i kjøttdeig og stek. Bland i tomater, tomatpuré og krydder (husk å fiske ut laurbærbladet før du legger alt i formen). La putre i minst 15 minutter. Lag hvitsaus, smak til med krydder og ha i revet ost. Pisk eggene lett og bland i sausen. Skjær auberginene i skiver, stek dem i litt smør. Fordel en tredel av skivene i bunnen av en ildfast form. Hell halvparten av kjøttsausen over. Et nytt lag auberginer, og så resten av kjøttsausen. Legg siste lag auberginer på toppen og bre den hvite sausen øverst. Dryss revet ost over til slutt. Stek ved 175 grader i 40-45 minutter. La den hvile noen minutter før servering.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kyllingfilet i uncle Ben's Tikka Masala saus, ris til. Planen er øllebrød med vaniljesaus til dessert, men tror ikke jeg får ned særlig mye... (ukens oppskrift i matklubben...).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klart det! :-D

Moussaka (5-6 pers.)

3 auberginer (ca 800 g) eller poteter hvis du ikke liker auberginer

500 g kjøttdeig (gjerne av lam)  jeg bruker som oftest vanlig kjøttdeig

2 løk

3 knuste hvitløksbåter

1 boks knuste tomater

2 ss tomatpuré

1 ts salt

1 laurbærblad

1 ts oregano

½ ts kanel

litt pepper

4 dl melk

3 ss hvetemel

½ ts salt

2 ss smør

litt revet muskat

2 dl revet ost + 1 dl til gratinering

2 egg

Hakk løk og hvitløk og surr i olje. Legg i kjøttdeig og stek. Bland i tomater, tomatpuré og krydder (husk å fiske ut laurbærbladet før du legger alt i formen). La putre i minst 15 minutter. Lag hvitsaus, smak til med krydder og ha i revet ost. Pisk eggene lett og bland i sausen. Skjær auberginene i skiver, stek dem i litt smør.  Fordel en tredel av skivene i bunnen av en ildfast form. Hell halvparten av kjøttsausen over. Et nytt lag auberginer, og så resten av kjøttsausen. Legg siste lag auberginer på toppen og bre den hvite sausen øverst. Dryss revet ost over til slutt. Stek ved 175 grader i 40-45 minutter. La den hvile noen minutter før servering.

Jeg vil anbefale alle å bruke fårekjøttdeig om mulig. Det gir en mye bedre smak til akkurat denne retten. Jeg pleier å kjøpe for noen middager fremover hver gang skal ha fårekjøttdeig (Centra har det eller kverner på oppfordring). Ellers kan man jo kverne selv også.

Lurer jammen meg på om jeg skal lage dette i morgen sammen med ferske hjemmelagede baugetter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag skal vi ha taco-grateng spom jeg fant oppskrift på en link her - ser kjempegodt ut! Til dessert skal vi ha sjokolade/sitron-fromage (Kjøper pulver med sjokoladefromage og sitronfromage, lager de hver for seg og "marmorerer" de i serveringsskål - kjempegodt, kjapt og greit!).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Stekt hyse eller lange (avh. av hva som finnes i fiskedisken i dag), sitronbåter, gulrotpuré med frisk ingefær og brun basmatiris med rødløk og bladpersille. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil anbefale alle å bruke fårekjøttdeig om mulig. Det gir en mye bedre smak til akkurat denne retten. Jeg pleier å kjøpe for noen middager fremover hver gang skal ha fårekjøttdeig (Centra har det eller kverner på oppfordring). Ellers kan man jo kverne selv også.

Lurer jammen meg på om jeg skal lage dette i morgen sammen med ferske hjemmelagede baugetter.

Det er ihvertfall ikke aktuelt for meg, liker ikke lam ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

stekt svine filet,stekt sopp,stekt ananas ringer,brokkoli,og en slags brun saus (med litt carri,så koker jeg ut pannen etter stekt kjøtt,ananas osv.. og hiver oppi sausen, muligens litt soyasaus, kutter opp paprika i terninger og har i sausen) og ris til:) mmm=)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...