Gå til innhold

Lillefots hverdagsliv


~lillefot~

Anbefalte innlegg

Hei alle sammen, og :velkommen: til min graviditetsdagbok :)

Siden jeg ikke er så langt på vei, har jeg ventet en stund med å opprette dagbok, men nå klarer jeg ikke å vente lengre:)

Jeg har ikke vært noe særlig kvalm frem til nå, men på onsdag begynte kvalmen for fullt. Jeg var derfor hjemme fra jobb i går (og i dag), og var hos legen i går for å få sykemelding.

Snille mannen kjørte meg dit, og gikk og handlet mat til meg mens jeg var inne hos legen. Hun spurte meg hvor langt jeg var på vei (min fastlege har ferie, så dette var ei jeg ikke har vært hos før), og jeg svarte at vi var litt usikre. Hun ba meg da hoppe på benken, så skulle vi ta en kjapp UL for å sjekke. Jeg visste jo ikke at hun hadde et sånt apparat på kontoret, så jeg ble litt paff (og fikk veldig dårlig samvittighet for at mannen ikke var med). Det var ikke så lett å få frem gode bilder, men vi klarte å se et lite knøtt med bankende hjerte <img src='http://forum.kvinneguiden.no/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wub.gif' class='bbc_emoticon' alt=':rødme:' />

Legen slo fast at jeg er rundt 8 uker på vei.

Så nå gjenstår det bare å se hvordan formen min blir fremover. Jeg har ikke lyst til å fortelle nyheten på jobb enda, i og med at vi ikke har sagt noe til kommende tanter, onkler eller oldeforeldre (har kun fortalt det til våre foreldre). Jeg klarte å ro meg unna med å fortelle de på jobb at omgangssyken er i omløp, og at det sikkert er det jeg har fått.

Da skal jeg legge meg tilbake på sofaen og prøve å få i meg litt mat. Hvis noen har gode tips mot kvalme, tar jeg mer enn gjerne i mot:)

Tippeliste:

Milla: :babygutt:

Tusle: :babygutt:

Kenghuru: :babyjente:

Vi venter ei lita jente :babyjente:

Svangerskapskontroll #1

hos: fastlegen

dato: 26.08.10

uke: 11+4

vekt: 60 kg

BT: 100/80

Hb: 14,0

Svangerskapskontroll #2

hos: jordmor

dato: 22.09.10

uke:15+1

vekt: 60,5 kg

BT: 100/75

Hb: -

Fosterlyd: 148

Svangerskapskontroll #3

hos: fastlegen

dato: 15.10.10

uke: 18+1

vekt: 60 kg

BT: 140/80

Hb: 12,5

Svangerskapskontroll #4

hos: jordmor

dato: 11.11.10

uke: 21+2

vekt: 60,5 kg

BT: 115/65

Fosterlyd: 144

Svangerskapskontroll #5

hos: fastlegen

dato: 10.12.10

uke: 25+4

vekt: 62

BT: 120/80

Hb: "helt greit"

Fosterlyd: 144

Urin: +2

Endret av ~lillefot~
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Juhuu, vi er like langt lillefot! Gratulerer med et knøtt i magen :nigo:

Så utrolig stas å få UL allerede!

Mitt beste tips mot kvalme er å spise LITE og OFTE, ca hver andre time. Prøv å smak på maten selv om det ikke frister - for meg har det stort sett smakt godt (med unntak av når kvalmen var på det verste forrige uke...) og det har hjulpet å spise.

Ellers fikk jeg oppskrift av en venninne på anti-kvalmedrikk: Kutt opp litt fersk ingefær og en skive sitron. Kok opp vann og hell over og la trekke som te. Ha i litt honning. Vet ikke om jeg synes det var supereffektivt til å fjerne kvalmen, men det smakte veldig godt.

Lykke til, håper ikke du blir helt spygrønn... :klem:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Vingle, ja, det var veldig stas å få UL i går. Måtte betale 100 kr for det, men det er ingenting i forhold til hva det koster på privat klinikk. Det var ikke så veldig lett å se noe, men legen mente det bare var en' der inne.

Jeg prøver å spise lite og ofte, og det har gått litt bedre nå i ettermiddag. Du har helt rett i at lukt og smak ikke nødvendigvis henger helt sammen, det har jeg merket. Jeg skal prøve å lage den teen du nevnte, og se om det hjelper på kvalmen. Har snappet opp et kjerringråd om å blande farris og eplemost, så det har jeg prøvd. Tror det virket litt.

Veldig gøy at vi er like langt på vei, blir gøy å følge hverandre:)

Milla: gleder meg til å følge deg videre også:) Vi har noen spennende måneder fremfor oss:)

God helg begge to:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag hadde jeg en dårlig start på dagen :(

Det begynte med at jeg hadde noen småblødninger på morgenen, men jeg tenkte at det var samme som jeg hadde for ca 2 uker siden, så jeg prøvde å overse det. Men da jeg gikk på do igjen neste gang blødde det fremdeles, enda mer denne gangen. Fargen var bringebær-rød.

Jeg kontaktet svigermor for å få råd, og hun ba meg ringe legevakten med den gang. Hun sa at det mest sannsynlig ikke var noe alvorlig, men at de bør sjekke det uansett. Så jeg ringte legevakta, og fikk komme med en gang.

Det var ikke mye som skjedde der (det regnet jeg egentlig med), men fikk beskjed om å ta blodprøver for HCG på sykehuset på mandag. Legen ba meg også kontakte fastlegen for oppfølging. Hun sa videre at dette ikke trengte å bety noen ting, at det er flere som har blødninger i løpet av svangerskapet. Men som hun sa; det er fælt å skulle sitte en helg og vente på at mandagen skal komme og man får flere svar.

Da jeg var på do nå nettopp var det ingen blødninger å se, så jeg krysser fingrene for at de er over for denne gang. Både mamma og svigermor hadde masse blødninger i sine svangerskap, så jeg prøver å tenke positivt.

Fikk forresten endelig gravid yoga-dvd'en i dag, så da har jeg noe å bruke tiden på. Det står imidlertid at man kan begynne å bruke den fra uke 14, er det noen som vet hvorfor man ikke skal begynne før det?

*tenker positive tanker*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da fant jeg boken din også ;)

Huff, det er så skremmende med sånne blødninger! Men for å gi deg en liten trøst; jeg blødde flere ganger frem til uke 12, både lite og ganske mye. Og det var bare blodkar som var sprukket. Så lenge du ikke har noen store smerter, eller at det er klumpete blod, så er det nok mest sannsynlig det. Det kan ha vært fra du tok UL også, hvis du tok innvendig? Alle slimhinner er veldig skjøre nå.. :) Og når du har sett et lite bankende hjerte, er sjansen veldig stor for at det ikke er noe galt :klemmer:

Men det er lurt å sjekke det opp uansett :)

Når det gjelder kvalmen, hjalp følgende for meg de 14 ukene jeg var kvalm (men alle er jo forskjellig, så det er ikke sikkert alt funker for deg)

- Spise ofte! Å bli sulten var døden, blei jeg skikkelig sulten tok det flere dager før jeg kunne komme inn i nogenlunde spiserutine igjen

- Ingefærteen som er nevnt over. Hjalp på den verste kvalmen. Ellers drakk jeg mye grønn te, både varm og iste, og den fjernet litt av uggenheten.

- Bananer. Mettet godt og var lett og spise.

- Farris og epemost

- Sea-band som du får kjøpt på apoteket (reisesykearmbånd), tok de verste kvalmetoppene.

- YT yoghurt-drikk med banan/pasjonsfrukt smak. Hvis du klarer å spise yoghurt, anbefaler jeg denne på det varmeste! Den er syrlig, så den blir ikke altfor søt og kvalmende, og den inneholder fiber så den metter mer enn vanlig yoghurt. Drakk mye denne på begynnelsen av dagen etter jeg var kommet på jobb.

- Frukt og grønnsaker.

- Spis noe i senga før du står opp om morgenen. Et knekkebrød, en yoghurt, noen kjeks eller noe annet. Så slipper du å stå opp på tom mage.

Håper du har en fin helg til tross for den dårlige starten idag, og at du klarer å tenke positivt :klemmer:

Endret av Jesse
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei Jesse,

jeg håper du har rett, at dette bare er sprukne blodkar. Jeg blør ikke konstant, men det kommer en del på papiret annenhver gang jeg er på do *beklager detaljene*

Jeg tok ikke innvendig UL, det var bare en kjapp utvendig for å se hvor langt på vei jeg var. Jeg tror jeg skal på sykehuset for å måle HCG på mandag uansett om det slutter å blø i løpet av helgen eller ikke. Er fælt å gå og ikke vite. Jeg prøver å være positiv, men det som skjer det skjer. Det er en mening med alt.

Angående kvalmen, så har den ikke vært så verst i dag. Jeg føler jeg spiser noe hele tiden, for det meste frukt og grønt. Jeg drikker også eplemost og farris de gangene kvalmen er som verst. Jeg skal prøve de andre tipsene dine sånn etterhvert. Det med Sea-band virket interessant.

Nå skal jeg hekle videre på babyteppet jeg holder på å lage. Må prøve å få tankene bort på noe annet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk begge to, det varmer:)

Har ikke kommet noe mer blod de siste timene, men gruer meg hver gang jeg skal på do. Tør ikke å ha for store forhåpninger enda, men er ikke negativ heller.

Jeg krysser alt jeg har for at du har rett Milla; vi SKAL bli mammaer i mars :)

I mellomtiden sitter jeg og ser på Marley and me på canal+ - artig film:)

Ha en fin kveld videre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Milla

det har vært mindre blødninger i dag enn i går, og nå har det gått over i brunlig utflod. Men det har vært minimalt. Har ikke hatt noe vondt i magen heller, og var kvalm da jeg stod opp i dag, så det må vel være et bra tegn..?

Jeg vurderer å sjekke HCG på sykehuset i morgen tidlig, men vet ikke om jeg orker å dra dit før jobb (siden jeg er så kvalm om morgenen). Er det noen forskjell på når på dagen man måler det? Tenkte kanskje å dra opp etter jobb/på kvelden i stedet.

Både mannen min og mamma mener at dette skal gå helt greit, det er tross alt nå jeg vanligvis skulle hatt mensen, så jeg håper at det er grunnen til blødningene: at kroppen ikke følger helt med.

For å overbevise meg selv om at alt er i skjønneste orden, har jeg gått gjennom alt jeg har kjøpt til babyen så langt. Det hjalp litt.

Så over til noe helt annet: smiley'ene mine virker ikke:( Det skjer ingenting når jeg trykker på smileyen der oppe. Hvorfor det? *undrer*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har kjøpt dette:

2 stk kortarmet body

2 stk langarmet body

1 stk sparkebukse

2 par sokker

2 par bukser

20 gulpekluter

1 stk babyhåndkle

2 stk laken til vogn

1 stk helseteppe

Alt er kjøpt i offwhite, gult eller grønt. I tillegg til dette holder jeg på å hekle et babyteppe. Dette begynte jeg på noen mnd før jeg ble gravid, så det er litt lilla i det. Får satse på at det er jente jeg bærer på:) Min mor har også kjøpt en del babytøy allerede, og skal strikke et babyteppe.

Har du kjøpt noe enda, eller klarer du å holde deg? (er ikke så flink til det, jeg:P)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en liten følelse av at det er jente, men det kan jo hende det bare er ønsketenkning...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Jesse,

jeg har ikke hatt noen blødninger i dag, men en bitteliten brun utflod. Ringte legen tidligere i dag, så hun skulle sende meg time til UL i posten. Lurer på hvor lang tid det tar før jeg får kommet inn... Ville helst vært og sjekket i dag.

Fortalte at jeg er gravid til sjefene i dag. Det var litt rart å si det, i og med at jeg ikke vet hvordan dette går. Men jeg fikk forståelse, heldigvis. Det er bare litt over 3 uker til 12 ukers-grensa, jeg ser nesten på den som at jeg da er i mål. At jeg i hvertfall kan senke skuldrene litt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde også litt brunlig utflod etter mine blødninger, og det er jo naturlig når det stopper og blø egentlig, når blodet har koagulert litt. Får håpe du slipper å vente lenge på UL-timen. Jeg har trua på at dette går bra jeg :klemmer: For du har ikke hatt noen smerter eller noe har du vel?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk Jesse:) Jeg håper og tror også at dette skal gå bra - det får ikke lov til noe annet! ;)

Jeg har ikke hatt noe vondt/smerter i forbindelse med blødningen, nei. Heldigvis:)

Får bare håpe at jeg får UL fort:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...