Gå til innhold

MarianneEs matboks!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi har spist sein middag idag.

Ostemakaroni og pølser.

Merkelig kombinasjon, muligens, men godt var det!

OSTEMAKARONI

125 gr ukokt makaroni

1 fedd hvitløk

3/4 dl melk

1 ss smør

125 gr revet cheddar

pepper

*

Kok makaronien sammen med hakket hvitløk.

Når makaronien er ferdig kokt, hell av kokevannet.

Ha i melka, og la dette koke inn før du har i smør, ost og pepper.

Rør godt.

*

Vi hadde dette til pølser, men jeg satt og tenkte at det hadde vært godt å blandet inn skinke, kjøttbollene fra peppes, tacokjøttdeig, stekt bacon osv...

Tacokjøttdeig og pasta er nemlig utrolig godt!

Videoannonse
Annonse
Gjest ~Milla~
Skrevet

Hmm.. takk for tipset, det skal jeg ta med meg ;)

Skrevet

Hva er vel bedre noen ganger enn mørk, saftig og deilig sjokoladekake?

DEVIL'S FACE

2,5 kopper sukker

4 ss smør

3 egg

4 kopper mel (hvetemel el Toro lys/kakemiks)

6 ss kakao

4 ts natron

2 ts vaniljesukker

7.5 dl kefir

Bland smør og sukker godt sammen.

Tilsett ett og ett egg.

Bland det tørre og ha i vekselsvis med melka.

Langpanne, 180 gr 30 minutter.

PS!

*Glasur er jeg elendig på!

Men, litt smør, litt kokesjokolade og melis går det greit på et vis for meg og.

*Dette er en oppskrift fra USA, derav oppmåling i kopper.

Tror en kopp tilsvarer 2.5 dl, men uansett måler jeg bare opp i et kaffekrus.

*Halver oppskriften (men bruk da 2 egg) så passer den fint i en rund form.

Så til noe av det beste vi vet...

OSTESUFFLET

4 ss mel

2 ss smør

3 dl melk

1 ts salt

200 gr revet hvitost

3 egg

Lag en tykk hvit saus av smør, mel og melk.

Trekk kjelen til sides.

Del eggene mens sausen "hviler" og rør inn enn og en eggeplomme.

Ha i osten.

Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn.

Hell i en sufflèt form og rett inn i ovnen på 200 gr, 45-50 min.

Server straks, for blir den stående vil den falle sammen.

I suffleèt "røra" er det godt med skinke biter.

Kan og serveres med spekeskinke ved siden av.

Skrevet

:hakeslepp: Også jeg som trodde det ikke funka med glutenfri ostesufflet!! Nå ble du nesten helten min faktisk! :pls: :pls:

Lager du sausen på akkurat samme måte som med en vanlig hvit saus, eller har du noen triks for akkurat det?

Gjest Ansjoni
Skrevet

Matboks! Genialt avn :nigo:

Mac&Cheese er jo bare så digg :spise:

Skrevet
:hakeslepp: Også jeg som trodde det ikke funka med glutenfri ostesufflet!! Nå ble du nesten helten min faktisk! :pls: :pls:

Lager du sausen på akkurat samme måte som med en vanlig hvit saus, eller har du noen triks for akkurat det?

:dåne:

Jeg bruker bare Toro lys melblanding også lager jeg hvitsaus på akkurat samme måte som med hvetemel!

*nyter å være dagens helt*

Skrevet

Idag har vi hatt middagsgjester og jeg har servert en rett jeg har grublet ut selv:

ASIATISK INSPIRERT GRYTERETT!

En pk kyllingkjøttdeig evt svin

1/2(?) Løk

2 fedd Hvitløk

En boks kokosmelk

En liten boks ananas

Paprika

Vårløk

Champignon

ca 2 ss søt chilisaus

grovt pepper

*

Stek kjøttdeigen og ha til sides.

Kutt løken i tynne båter/strimler og surr sammen med knust hvitløk.

Ha i kjøttdeigen, kokosmelk, chilisaus og mengde grønnsaker etter smak.

Ha evt i skvett matfløte.

Server med ris

Skrevet

hørtes godt ut.. skal testes ut en dag.. du er så flink du marianne :kose:

Skrevet

Det er ikke akkurat middag som en skulle tro passet å servere i juli, men allikevel:

TOMATSUPPE

2 små/medium løk (evt 1 stor)

2 fedd hvitløk

3 bokser hakket tomat

2 ts tørket krydder

1 liter kraft/buljong

1/2 ts sukker

*

Finhakk og surr løk&hvitløk i olje.

Tilsett tomater og krydder og la koke en 8-10 min.

Ha i buljong/kraft og la koke videre i 10 min uten lokk.

Bruk en stavmikser og mos suppen.

Du kan ha i pasta, kjøttboller, pesto, ost, skinke...

NB!

Jeg bruker bare tomatene fra ICA som kommer på pappkartong.

Tykk, ikke utvannet og deilig søt tomatlukt!

Skrevet

En av dagene i helga lir dette frokosten vår:

OSTEMUFFINS

250 gr mel (hvetemel el Toro lys melkmiks/kakemiks)

2 ts bakepulver

200 gr revet hvitost

4 egg

1 beger kesam

1/2 ts pizzakrydder

*

Pisk sammen eggene.

Bland mel, krydder og bakepulver sammen og ha i eggene.

Tilsett kesam og til slutt ost.

røra blir tykk og litt vanskelig å jobbe med, men bare bland det godt sammen.

Smør muffinsformer (amerikanske) godt hvis ikke setter røra seg fast i formene.

Stek i ovnen på 170 grader i 30 min.

PS!

Lurte på om jeg skulle ta i strimlet salami eller skinkebiter når jeg lager dette.

Innbiller meg at det er godt.

Gjest ~Milla~
Skrevet
NB!

Jeg bruker bare tomatene fra ICA som kommer på pappkartong.

Tykk, ikke utvannet og deilig søt tomatlukt!

Veldig enig, de tomatene er de desidert beste. :jepp:

Gjest Grafica
Skrevet

Etter tips fra misa må jeg si at de beste tomatene er Mutti-tomatene. Men de er dyre og brukes kun når vi har litt ekstra penger :) Men de er nam altså :sikle:

Skrevet

Den tomatsuppa - er det den oppskriften jeg ble servert hos deg en gang?

I så fall kan den anbefales på det varmeste! :Nikke:

Skrevet
Den tomatsuppa - er det den oppskriften jeg ble servert hos deg en gang?

I så fall kan den anbefales på det varmeste! :Nikke:

:jepp:

yes it is!

Skrevet

MEKSIKANSK KYLLING

Kyllingfilèt (antall avhengig av antall personer)

Et glass- halvannet med salsa.

ost.

*

Stek kyllingen noen minutter på hver side og legg i en ildfast form.

Hell over salsaen og strø ost over.

Gratiner i ovnen på 200 gr i 30 min.

Server med ris og rømme til.

Skrevet

Liker denne boka di! Ser frem til å høste mye inspirasjon herfra utover høsten!

Nesten så jeg skulle invitert deg i bryllup i morra; glutenfri treretters + glutenfritt kakebord! :nigo:

Skrevet
Liker denne boka di! Ser frem til å høste mye inspirasjon herfra utover høsten!

Nesten så jeg skulle invitert deg i bryllup i morra; glutenfri treretters + glutenfritt kakebord! :nigo:

Oooo....

lovely!

Gjest Grafica
Skrevet

Du, jeg har ikke stavmixer. Tror du jeg kan steke løk/hvitløk, blande i tomatene og buljongen og slenge i blenderen og så hive i en kjele?

Skrevet

det kan du sikkert.

Eller bare drite i mosinga.

jeg lagde suppa på torsdag, og kom på det med stavmikseren etterpå....

:sjenert:

I kveld er det taconachos på menyen.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...