MarianneE Skrevet 10. juli 2009 #1 Del Skrevet 10. juli 2009 (endret) Ja, her er den da! Den etterlyste kokeboka mi. Her vil det komme matoppskrifter, glutenfrie, naturlige glutenfrie og "vanlig" Oppskrifter! side 1 *Glutenfrie rundstykker *ziti *indian chicken curry & raita *enkel chili con carne side 2 *Kinesiske kjøttboller *sjokolademakroner *mandarinkake *surmelkskake *wok *korma side 3 *Ostemakaroni *Devil's face *Ostesufflet *Asiatisk inspirert gryterett *Tomatsuppe *Ostemuffins *Mexikansk kylling side 4 *Comfort-spaghetti *Fiskekaker *Stekt ris *Lasagne *Laksepakke side 5 *Valnøttkake *Nøttekjernekake *Potet&gulotsuppe *Fiskegrateng *chicken green curry *kebab *Amerikanske frokost pannekaker *Matpakkebrød side 6 *farserte auberginer *chili con carne -engelsk oppskrift- *biff stroganoff *Mariannes trifli *Norsk moussaka side 7 *Peanøtt &sjokolade cookies *tacograteng *Ovnstekt tomatsuppe *Fylte pannekaker *Laks med kokosmelk&curry Endret 6. oktober 2009 av MarianneE Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 10. juli 2009 Forfatter #2 Del Skrevet 10. juli 2009 Glutenfrie rundstykker! 250 gr Semper Grov 20 gr risbakemel (fåes hos b.la ICA Maxi. Hvis ikke kan også risgrøt for baby brukes) 2.5 dl melk 1/2 pakke gjær 1/2 dl olje 1/2 ts bakepulver 40 gr revet hvitost 1 egg 1 ss fiberhusk ** ha melk og olje i en liten kjele og tilsett Fiberhusken. La dette svelle til det er tjukt, rør ofte så husken ikke klumper seg. Mens husken står og sveller blander du alt det tørre i en bolle. Ha så i melk/olje/husk i bollen sammen med egget. Bruker du en mikser, så la denne gå en 3-4 minutter. Hvis ikke gjør du som jeg; Bruker hendene! Ta litt olje på henda, og ta av litt av deigen, trill ut til et rundstykke og legg på ei stekeplate. NB! Deigen skal ikke helles ut og trilles som ved "vanlig" deig, men ta ett og ett "porsjonsstykker" som du triller ut i hånda. La rundstykkene heve en halvtimes tid før de stekes på 225 grader i 10-12 minutter. *** Kjempe gode når de er nybakte, med litt smør og ost på. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Grafica Skrevet 10. juli 2009 #3 Del Skrevet 10. juli 2009 Først Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
janne84 Skrevet 10. juli 2009 #4 Del Skrevet 10. juli 2009 Fann den!!!!!!!!!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Edie Skrevet 10. juli 2009 #5 Del Skrevet 10. juli 2009 Denne må fås med på mine innlegg! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ~Milla~ Skrevet 10. juli 2009 #6 Del Skrevet 10. juli 2009 Hurra for matboken Gleder meg til å følge den, trenger litt tips til middager blandt annet Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 10. juli 2009 Forfatter #7 Del Skrevet 10. juli 2009 Dagens middag blir av det italienske slaget; ZITI Kok pasta av valgfritt slag. Hell av vannet. Rør inn pastasaus (jeg brukr fra glass) og evt rester av kjøtt. Kan bruke skinke, kylling, kjøttdeig, pølser. Ha dette i en ildfast form og hell over en tynn ostesaus (tynn hvit saus med ost i) og ha ost på toppen. Sett det hele i ovnen på 200 grader til osten har smeltet. Jummy.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ~Milla~ Skrevet 10. juli 2009 #8 Del Skrevet 10. juli 2009 Mhmm, skrevet ned allerede, blir middag en av de nærmeste dagene Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 10. juli 2009 Forfatter #9 Del Skrevet 10. juli 2009 Oppskriften på Ziti er forenklet en del. Fant nevnt oppskrift og en myyyyye mer komplisert etter en del googling. Fant ut at det var like greit med en forenklet en. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ~Milla~ Skrevet 10. juli 2009 #10 Del Skrevet 10. juli 2009 Hvorfor gjør det vanskelig, når det kan gjøres enkelt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
janne84 Skrevet 10. juli 2009 #11 Del Skrevet 10. juli 2009 Vi vil ha det enklest mulig!!!! I dag blir det pølse og pommes fritt her i heimen, fann ut jeg skulle på fest, så da var det om å gjøre å gjør det rasket mulig og enklest.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mazilla Skrevet 10. juli 2009 #12 Del Skrevet 10. juli 2009 Endelig! Ikke bare matboks, men glutenfri matboks i tillegg! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 11. juli 2009 Forfatter #13 Del Skrevet 11. juli 2009 Endelig! Ikke bare matboks, men glutenfri matboks i tillegg! Selvsagt!! *** I kveld får jeg jentebesøk, og etter litt tenking blir det servert hjemmelaget indisk curry. INDISK CHICKEN CURRY! 1 kylling i biter evt 4-4 kylling filèter 2 ss olje 2 hakket løk 1-2 hvitløksbåter 1 1/2 ts ingefærpulver 1 1/2 ss malt koriander 1 ts malt karve 1 ts malt chili 2 krm malt nellik 2 krm kanel 2 ss madrass curry (IKKE "fiskebolle-karri!) 1/2 ts salt 2 krm malt pepper 2 1/2 dl yoghurt Kutt først kyllingen opp. Jeg bruker alltid kyllingfilèt og deler disse opp i 4. Bland så alt krydderet sammen og sett til side. Hakk løk og hvitløk. Ha olje i en litt vid kjele og stek løk&hvitløk til det er blankt og mykt. Tilsett krydderet, rør rundt et par ganger og ha så i kylling og yoghurt. Rør godt rundt og la koke. Jeg pleier å la det koke mens tilbehøret lages. RAITA Ca 2-2 1/2 dl yoghurt naturell en pose Santa Maria (?) raita mix 1/3-1/2 agurk i biter Bland alt sammen. Serveres med ris. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Edie Skrevet 11. juli 2009 #14 Del Skrevet 11. juli 2009 Lar du yoghurten renne av seg til raitaen eller trenger man ikke det? Jeg har kun erfaring med å lage tsatziki, og der må yoghurten renne av seg (evt. bruke gresk yoghurt som er en del fastere i konsistensen) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 11. juli 2009 Forfatter #15 Del Skrevet 11. juli 2009 Lar du yoghurten renne av seg til raitaen eller trenger man ikke det? Jeg har kun erfaring med å lage tsatziki, og der må yoghurten renne av seg (evt. bruke gresk yoghurt som er en del fastere i konsistensen) Du kan gjøre det, men jeg pleier ikke. Når agurken kommer oppi blir den ikke så tynn. *** Burde skrevet dette: Når jeg kjøper curry, kjøper jeg hos AsiaMat. Kjøper alltid mild! Det blir for nok smak uansett for å si det slik... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ~Milla~ Skrevet 12. juli 2009 #16 Del Skrevet 12. juli 2009 Hva for noe spennende skal du lage til middag idag? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 12. juli 2009 Forfatter #17 Del Skrevet 12. juli 2009 Dagens middag: Take-away biff snadder! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 13. juli 2009 Forfatter #18 Del Skrevet 13. juli 2009 ENKEL CHILI CON CARNE En pakke kyllingkjøttdeig (evt svin) En paprika En boks grovhakkede tomater Tomatpure En gulrot En løk 2 båter hvitløk En boks bønner i tomatsaus Chilipulver, salt, pepper, paprikapulver. Hakk løk&hvitløk. Surr dette i olje og ha i kjøttdeigen og stek dette. Ha i paprika, gulrot, tomatene, tomatpurèen og la koke en stund. Jeg pleier å la det putre mens risen koker. Bønnene serverer jeg ved siden av, siden den mannlige halvdelen ikke liker slikt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lunalu Skrevet 13. juli 2009 #19 Del Skrevet 13. juli 2009 Matboksen...stilig navn!!!! Så flink du er! jeg er en kløne når det kommer til middagslaging!!! men jeg liker å bake... har du en kakeoppskrift på lur... hi hi Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kamille86 Skrevet 13. juli 2009 #20 Del Skrevet 13. juli 2009 Oj, så stilig MariannE!! Her skal jeg henge Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå