Gjest Brittazina Skrevet 6. april 2009 #1 Del Skrevet 6. april 2009 Hva serverer man en kresen og fin svigermor og sønn med lang internasjonal erfaring og smak? De er meget kresne og dannede. Og de er pirkete, bevisste, moderne, internasjonale og dannede. Hva serverer man? Hva kjøpes inn av råvarer? Hvordan tilberede det? Vilt, elg, gås, skalldyr og norsk tradisjonskost er uaktuelt. Håper på tips fra feinschmekkere! ;-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest,maya76 Skrevet 6. april 2009 #2 Del Skrevet 6. april 2009 Hva med Bacalao og en god fyldig rødvin?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 6. april 2009 #3 Del Skrevet 6. april 2009 Det samme som man alltid serverer til middagsgjester om man føler seg litt usikker: noe godt du har laget før og som du vet du mestrer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 6. april 2009 #4 Del Skrevet 6. april 2009 Nei, Baccalao liker de ikke. Poenget er at jeg ikke har servert så mye før...så behøver flere tips! Takk for innspill :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Amelie_* Skrevet 6. april 2009 #5 Del Skrevet 6. april 2009 Jeg trur folk med lang internasjonal erfaring setter pris på godt norsk lam. Særlig nå i påsken - jeg setter i alle fall stor pris på tradisjonsrik mat laget på moderne måte. Og lam er jo internasjonalt - selv om selve lammesteken har sterke tradisjoner i Norge. Beinfri lammestek - gni den inn med provancekrydder, salt og pepper, svi den raskt i jernpanne før du putter den inn i ovnen på ca 150 grader til den har kjernetemperatur på 70 grader. I stedet for norske gulereøtter og kokte poteter; Lag en langpanne med små poteter (mange å velge i - kjøp mer eksklusive enn de du får i løsvekt.). Bak et par hele hvitløk sammen med dette, en del carlottløk og noen plommetomater, alt gnidd inn med olivenolje og provancekrydder. Sausen lager du selv ved hjelp av stekeskyen, litt soyasaus, jevner og rødvin. Stikk innom polet og kjøp en rødvin som er anbefalt til lam. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest,maya76 Skrevet 6. april 2009 #6 Del Skrevet 6. april 2009 Tapas??? Ikke så vanskelig å ordne, og du kan ha mange forskjellige varianter så får de velge selv! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest annemor30 Skrevet 6. april 2009 #7 Del Skrevet 6. april 2009 Tapas??? Ikke så vanskelig å ordne, og du kan ha mange forskjellige varianter så får de velge selv! Lapskaus! for å få dem tilbake på landjorda hihi Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vita Skrevet 6. april 2009 #8 Del Skrevet 6. april 2009 Hva med kylling med parma og risotto? ...og en god rødvin til? Oppskriften under er kjempeenkel og knallgod - husk bare på at kyllingen har lett for å bli tørr, så vær obs på steketiden. Lykke til da! http://tine.no/page?id=28&key=33207&cat=701 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Isabel_* Skrevet 6. april 2009 #9 Del Skrevet 6. april 2009 Jeg har en venn som er kokk og driver egen restaurant. Han reiser land og strand rundt og er med kokkelandslaget bla. Man tror liksom at man må servere slike en vanvittig spesiell middag. Men neida. Han er kjempehappy han om han får fiskeboller i hvit saus. Som han sier, det er så skjelden noen lager mat til ham. Så lenge det er laget med glede og man har det koselig rundt bordet så er han fornøyd. Lager man noe som er altfor vanskelig og man har prestasjonsangst, da blir det ikke godt og ikke så hygglig kanskje heller. Lag det du har lyst på selv. Drit i de eventuelle forventningene disse to folka har. Er de så fisefine og snobbete at de ikke liker det du lager så gi blaffen i det. Du er deg, ingen stjernekokk kanskje, så hvorfor skal du late som? Dekk et hyggelig bord og lag noe du er komfortabel med!!!! Lykke til!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Wacmoc Skrevet 6. april 2009 #10 Del Skrevet 6. april 2009 Taco med masse ting å velge med mellom, med kanskje chrispy chicken i stedet for vanlig kjøttdeig? Er greit å kunne velge "pålegg" på maten selv syntes jeg hvertfall Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 6. april 2009 #11 Del Skrevet 6. april 2009 Hva med kalkunbryst med grønnsaker og fløtegratinerte poteter? (Eventuelt potetmos med fløte og litt ost som du sprøyter til fine topper og griller litt i stekeovn) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_aina_* Skrevet 7. april 2009 #12 Del Skrevet 7. april 2009 Jeg har en venn som er kokk og driver egen restaurant. Han reiser land og strand rundt og er med kokkelandslaget bla. Man tror liksom at man må servere slike en vanvittig spesiell middag. Men neida. Han er kjempehappy han om han får fiskeboller i hvit saus. Som han sier, det er så skjelden noen lager mat til ham. Så lenge det er laget med glede og man har det koselig rundt bordet så er han fornøyd. Lager man noe som er altfor vanskelig og man har prestasjonsangst, da blir det ikke godt og ikke så hygglig kanskje heller. Lag det du har lyst på selv. Drit i de eventuelle forventningene disse to folka har. Er de så fisefine og snobbete at de ikke liker det du lager så gi blaffen i det. Du er deg, ingen stjernekokk kanskje, så hvorfor skal du late som? Dekk et hyggelig bord og lag noe du er komfortabel med!!!! Lykke til!!! Ville sagt akkurat det samme. Har en slektning som er til de grader snobbete og feinscmeker i yrket sitt. Men han pleier å si at når han kommer hjem til folk så vil han ha "vanlig mat". Jeg ville også laget noe som jeg følte meg trygg på, noe jeg har laget før og som jeg vet smaker godt. En gryterett feks, kan være veldig god avhengig hva man har oppi. Jeg syns også at borddekningen er nesten halve maten. Enkelt og stilig er det beste. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tokidoki Skrevet 7. april 2009 #13 Del Skrevet 7. april 2009 (endret) Hadde servert lammelår. Det er påske, det er internasjonalt nok og det er godt. edit:feil Endret 7. april 2009 av Tokidoki Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest KateW Skrevet 7. april 2009 #14 Del Skrevet 7. april 2009 Forrett: Tomat og mozarella-salat, servert på små tallerkner, pent pyntet. Tomat og mozarella skjæres i pene skiver, og legges lagvis med basilikum, balsamico og god olivenolje. Hovedrett: Laks med spinatpestopasta Ovnsbak laks med sitron og salt og pepper i folie. Så lager jeg agurksalat, men med sukkererter og ruccola i tillegg til agurk, dressingen lager jeg av olje og sitronsaft, samt salt og pepper. Sammen med dette serverer jeg spinatpasta som jeg blander med pesto. Dette gir mange gode smaker sammen syns jeg. Dessert: Frukt og eller bær med marscapone. Trekk gjerne bærene i litt cognac over natten. Server en god tørr hvitvin til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ts Skrevet 7. april 2009 #15 Del Skrevet 7. april 2009 Hadde servert lammelår. Det er påske, det er internasjonalt nok og det er godt. edit:feil Mor og sønn liker ikek lam heller...men jeg vil ta til meg rådet til kate! :-) Tusen takk til alle som har svart Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 7. april 2009 #16 Del Skrevet 7. april 2009 Tar rådet til Kate, som sagt, bortsett fra at mor og sønn kun liker rødvin, så da blir det en italiensk Amarone til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest KateW Skrevet 7. april 2009 #17 Del Skrevet 7. april 2009 Juhuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!! *superstolt* Jeg serverte det til en kresen, men utrolig dyktig på å lage mat svoger, med stort hell. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elfrida Skrevet 7. april 2009 #18 Del Skrevet 7. april 2009 (endret) De er meget kresne og dannede. Og de er pirkete, bevisste, moderne, internasjonale og dannede. Vilt, elg, gås, skalldyr og norsk tradisjonskost er uaktuelt.Nei, Baccalao liker de ikke.Mor og sønn liker ikek lam heller... Hmm. I min bok er ikke dette kresenhet, men at man er sær i matveien. Og det virker ikke som de er verken internasjonale eller utpreget dannede heller.... En internasjonal, bevisst, dannet osv person spiser med glede den maten som blir servert! I hvert fall når man er gjest i et privat hjem. Flott at du har funnet noe de liker da! Endret 7. april 2009 av Elfrida Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rosalie Skrevet 7. april 2009 #19 Del Skrevet 7. april 2009 Kresen og dannet er to ord som ikke går sammen. Sorry. Hadde de vært dannete hadde de spist hva som helst du serverte og roset kokken med stor overbevisning. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 7. april 2009 #20 Del Skrevet 7. april 2009 Enig med Elfrida og Wadjet. Og at begge kun liker rødvin er vel heller ikke noe tegn på klasse og dannelse, spør du meg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå