Camilla89 Skrevet 12. november 2008 #1 Del Skrevet 12. november 2008 .. hvor er dere fra? Hvor er det vanligst med ribbe, og hvor er det vanligst med pinnekjøtt? Annen julemat? Desserter? Bakverk? Har prosjekt om julemat fra forskjellige deler av landet Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Enigma* Skrevet 12. november 2008 #2 Del Skrevet 12. november 2008 Jeg er fra Oppland, med foreldre fra Oslo. Hos oss har vi alltid spist ribbe, medisterkake og julepølse med rødkål, poteter og sjy til middag, juleaften. Ellers er det tradisjon for både lefse med ribbe og lefse med medisterkaker til frokost 1. juledag og til middag i jula og rett før jul. Ettersom jeg er fra Toten skal det da "selvsagt" være Gjøviklefse/lefserull. Julebrusen til Hamar/Lillehammer er et must. Av julekaker er det delfiakake, sirupssnipper, kokosmakroner, mandelmakroner, berlinerkranser, goro, strull og kromkaker det hovedsaklig går i. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
cilipili Skrevet 12. november 2008 #3 Del Skrevet 12. november 2008 (endret) Jeg er fra Sandnes, og her går det nok generelt mest i pinnekjøtt. Men familien til mannen min spiser ribbe, familien min spiser pinnekjøtt og vi spiser nøttestek (er vegetarianere). Av kaker går det mest i brune pinner, konfektkaker, smultringer, kromkaker, mandelstenger og kakemenner. Endret 12. november 2008 av cilipili Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mamma1 Skrevet 12. november 2008 #4 Del Skrevet 12. november 2008 (endret) Skjlnte ikke den med at dere spiser pinnekjøtt men er vegetarianere jeg? Når vi feirer jul i hjemtraktene (oppland) så spiser vi ribbe, steik (okse eller svin) medisterpølser og medisterkaker. (Tilbehør surkål, rødkål, grønnsaker, poteter og saus) Dessert er riskrem med rød saus. Når vi feirer jul med samboer (nordvestlandet) er det pinnekjøtt. Rabbestappe, mårpølse, surkål og rødkål og poteter. Julefrokost: >Hjemmelaget lefse med sylte og sennep, kokt egg med ansjos, masse annet vanlig pålegg. Endret 12. november 2008 av Mamma1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mamma1 Skrevet 12. november 2008 #5 Del Skrevet 12. november 2008 Åja, hjemme (oppland) drikker vi hjemmebrygget øl til middagen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Camilla89 Skrevet 12. november 2008 Forfatter #6 Del Skrevet 12. november 2008 Takk for svar Kjempefint at dere legger ved drikke! Venter spent på fler Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Enigma* Skrevet 12. november 2008 #7 Del Skrevet 12. november 2008 Skjlnte ikke den med at dere spiser pinnekjøtt men er vegetarianere jeg? Hun sa familien til mannen, og hennes egen familie. Selv spiser de nøttestek. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hedemarking Skrevet 12. november 2008 #8 Del Skrevet 12. november 2008 Jeg er fra Hedemarken. Her har så godt som alle ribbe på julaften. Tilbehøret er poteter, ribbefett, julepølse, innmatpølse, surkål, tyttebær, sylteagurk, grov sennep og skikkelig lefse. Drikke er hjemmebrygd øl, julebrus fra Hamar- og Lillehammer bryggerier og eventuelt akevitt. Dessert er selvfølgelig riskrem med rød saus, med mandel i. De mest typiske julekakene herover tror jeg er julekake, sandkaker, kromkaker, sirupsnipper og berlinerkranser. Og som allergiker, kan jeg ikke engang smake på en eneste liten bit av noe av det... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Marie_* Skrevet 12. november 2008 #9 Del Skrevet 12. november 2008 Skjlnte ikke den med at dere spiser pinnekjøtt men er vegetarianere jeg? hun sier ikke det, men at hos hennes familie er det vanlig med pinnekjøtt, hos hennes mann sin familie ribbe - mens de spiser nøttestek fordi de er vegetarianere. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mamma1 Skrevet 12. november 2008 #10 Del Skrevet 12. november 2008 Julekaker hjemme (Oppland) er brune pinner, kransekakestenger, nøttekaker, avletter, goro og smultringer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mamma1 Skrevet 12. november 2008 #11 Del Skrevet 12. november 2008 hun sier ikke det, men at hos hennes familie er det vanlig med pinnekjøtt, hos hennes mann sin familie ribbe - mens de spiser nøttestek fordi de er vegetarianere. Da forstår jeg:) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
desperate Skrevet 12. november 2008 #12 Del Skrevet 12. november 2008 Jeg kommer fra Vest-Agder, og en familie med en far som jakter så ofte han kan. Så hos oss hadde vi alt "spennende" pappa hadde fått i løpet av høsten - harer, tiur, ryper og sånt. Men i tillegg hadde vi alltid ribbe. Etter at mamma og pappa skilte seg for 4 år siden har det derimot gått i pinnekjøtt, både hos mamma, og når vi har feira jul med pappa hos bestemor. Jeg får nesten vann i munnen av tanken på pinnekjøtt ! Av kaker har det alltid vært hvite kakemenn som har vært tingen. Vi har selvfølgelig hatt fler sorter, men det har variert litt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Enigma* Skrevet 12. november 2008 #13 Del Skrevet 12. november 2008 De mest typiske julekakene herover tror jeg er julekake, sandkaker, kromkaker, sirupsnipper og berlinerkranser. Sandkaker glemte jeg ja, jeg visste det var en kake som manglet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mamma1 Skrevet 12. november 2008 #14 Del Skrevet 12. november 2008 Har inntrykk av dette: Vestlandet: Pinnekjøtt, Østlandet: Ribbe: Nordland/Finnmark: Fisk. FInnes selvfølgelig folk som spiser pinnekjøtt andre steder enn på vestlandet da:) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Busy Lizzie Skrevet 12. november 2008 #15 Del Skrevet 12. november 2008 Vi er fra Oslo men foreldre og besteforeldre er fra Oppland. Hos oss går det i ribbe, julepølser, medisterkaker, surkål, grønnsaker (huser ikke helt hvilke, tror ihvertfall rosenkål) poteter, tyttebær, svisker, mamams hjemmelagde brunsaus og lefse. Bestemoren min som bodde i Gudbrandsdalen lagde hver jul hjemmelaget lefse og flattbrød til hele slekta, de var så godt, nå må vi nøye oss med de kjøpte og de er ikke så gode. Virkelig synd at ingen lærte seg kunsten å lage hjemmelaget lefse. Av kaker går det i kromkaker, sandkaker, goro, kokosmakroner, delfiakake, kransekake, brennte mandler og ristopper av det jeg kan komme på Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest78 Skrevet 12. november 2008 #16 Del Skrevet 12. november 2008 (endret) Da jeg vokste opp spiste vi alltid ribbe, pølse, medisterkake, lefse osv. Med E.C Dahl julebrus til barna, øl og akevitt til de voksne. Jeg kommer fra Sør-Trøndelag, mens foreldrene mine er fra Hedmark. Min tidligere stefar har lutefisk på juleaften, annet sted i Sør-Trøndelag. Min stemor bruker reinsdyrsribbe på juleaften, same fra Hedmark/Sør-Trøndelag. Mannens mor og stefar har også ribbe, begge fra Trondheim, mannens far(Trondheim) og stemor(Sandnes) har pinnekjøtt. Dessert: ofte multekrem, kaker og is. Endret 12. november 2008 av Lady Lovelace Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Busy Lizzie Skrevet 12. november 2008 #17 Del Skrevet 12. november 2008 Har inntrykk av dette: Vestlandet: Pinnekjøtt, Østlandet: Ribbe: Nordland/Finnmark: Fisk. FInnes selvfølgelig folk som spiser pinnekjøtt andre steder enn på vestlandet da:) Tror det er tradisjonen, vi pleier alltid å samle resten av familien (som vi ikke er sammen på julaften) til pinnekjøtt en kveld mellom jul og nyttår. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
cilipili Skrevet 12. november 2008 #18 Del Skrevet 12. november 2008 (endret) Edit: Så ikke før nå at andre hadde svart for meg Endret 12. november 2008 av cilipili Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Camilla89 Skrevet 12. november 2008 Forfatter #19 Del Skrevet 12. november 2008 Har nå funnet en undersøkelse gjort i 2003/2005. Den viser at ribbe er mest vanlig på østlandet og i midt-norge, pinnekjøtt på vestlandet, kalkun helst i byene, svinestek/svinekam helst i byene, lutefisk spredd på østlandet, i innlandet og nord-norge, torsk på sørlandet og viltstek spredd i byene Så nå er jeg interessert i å høre mer om tradisjoner på de forskjellige stedene innen desserter, bakverk og drikke Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
cilipili Skrevet 12. november 2008 #20 Del Skrevet 12. november 2008 Til dessert pleier vi ha riskrem med rød saus, og til å drikke har vi gløgg, rødvin, øl og akevitt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå