Gå til innhold

Nevrotiske notater


Nilma

Anbefalte innlegg

God morgen, Nilma!

Her er det kaffestund - og siden jeg er hjemme nyter jeg en god kaffe latte laget på skikkelig vis. Jeg kan til og med glede meg over at jeg kan drikke kaffe når jeg vil i løpet av dagen.

Juhu. :hoppe:

Man skal ikke undervurdere de enkle gleder! :fnise:

God morgen til deg også, Elastica!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

- store fiskeburgere med bacon og ost (bare tanken ga mannen stjerneøyne :fnise:)

Jeg får litt stjerneøyne selv gitt! :fnise:

Og jeg bare MÅ få meg en fryser.........

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som har god en oppskrift på noe shepherd's pie-lignende å anbefale? Jeg har masse potetmos (laget stor porsjon i går) og karbonadedeig som utgangspunkt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg får litt stjerneøyne selv gitt! :fnise:

Og jeg bare MÅ få meg en fryser.........

:ler: Jeg skjønner fremdeles ikke helt konseptet med ost i fiskekaker, men jeg skal nå gjøre et forsøk. Fryser er kjekt å ha!

Noen som har god en oppskrift på noe shepherd's pie-lignende å anbefale? Jeg har masse potetmos (laget stor porsjon i går) og karbonadedeig som utgangspunkt.
Jeg har prøvd ulike oppskrifter, men jeg synes krydringen i denne vegetariske versjonen er god, så neste gang har jeg tenkt å lage den, men bytte ut linsene med lammekjøttdeig (eller karbonadedeig). Og det burde jo gå fint å piffe opp den ferdige potetmosen med vårløk osv. i stedet for å lage den fra bunnen som beskrevet.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har jeg forresten planer om utagerende fiskematlaging. :hoppe:

Jeg var på en annen fiskebutikk enn den nærmeste i går, og der fikk jeg kjøpe hyse til halve prisen av det "nærbutikken" tar. :tommelsmil: Det var sånn hyse som de selv lager fiskemat av, så det var litt småbiter og ikke så fine fileter, men det spiller jo ingen rolle. Mannen i butikken var veldig oppsatt på at jeg skulle vite hva jeg kjøpte, og insisterte på at jeg så grundig på fisken; til slutt måtte jeg fortelle at jeg skulle lage fiskemat, ikke sitte å beundre fisken. :ler:

Jeg har tenkt å lage:

- fiskekaker

- fiskeboller

- små fløteboller til suppe

- store fiskeburgere med bacon og ost (bare tanken ga mannen stjerneøyne :fnise:)

Så herlig! :) Her blir det bare med praten, ser det ut til. :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:ler: Jeg skjønner fremdeles ikke helt konseptet med ost i fiskekaker, men jeg skal nå gjøre et forsøk. Fryser er kjekt å ha!

Jeg har prøvd ulike oppskrifter, men jeg synes krydringen i denne vegetariske versjonen er god, så neste gang har jeg tenkt å lage den, men bytte ut linsene med lammekjøttdeig (eller karbonadedeig). Og det burde jo gå fint å piffe opp den ferdige potetmosen med vårløk osv. i stedet for å lage den fra bunnen som beskrevet.

Takk! :) Skal testes!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nja. :sjenert:

Arbeidslysten meldte seg da jeg kom hjem; nå har jeg laget 20 fiskekaker, 10 fiskeboller, 10 fiskekarbonader med ost og bacon og en million (det føles i hvert fall sånn :ler:) bittesmå luksusfiskeboller, kun spedd med egg og kremfløte, og smakt til med det lysegrønne på en purre og litt persille.

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike
Nja. :sjenert:

Arbeidslysten meldte seg da jeg kom hjem; nå har jeg laget 20 fiskekaker, 10 fiskeboller, 10 fiskekarbonader med ost og bacon og en million (det føles i hvert fall sånn :ler:) bittesmå luksusfiskeboller, kun spedd med egg og kremfløte, og smakt til med det lysegrønne på en purre og litt persille.

:)

:wow:

En million fiskeboller, altså. Godt du hadde spart litt på kreftene på forhånd, da. :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har også lyst til å lage en million bittesmå luksusfiskeboller. Men jeg har det visst bare i kjeften. :fnise:
For å si det sånn, de siste ble kanskje ikke riktig like bittesmå som de første. :fnise:
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg regner med at det er denne oppskriften du snakket om? Den ser helt fantastisk ut, og den er ganske så juleaktig også.

Jeg synes at pâté/terrine er en utrolig fin forrett. Det kan lages i ganske lang tid i forveien, de aller fleste synes det er kjempegodt, og det er dessuten en ganske uvanlig forrett nå for tiden. :)

Og så passer det selvfølgelig veldig godt inn i en julefrokost/-brunch/-lunsj. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest O-Ren Ishii

Hei Nilma, innom på besøk! :vinke:

Den terrinen ser nydelig ut. Fikk lyst til å lage den til forrett til julebordet vi skal ha hjemme om et par uker; det er så kjekt med mat som kan tilberedes noen dager i forveien. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Gjest nextlife

Jeg ser at det skal være tørkede tranebær i retten. Dette er noe jeg er på utkikk etter, men sliter med å finne rett sort. Alle jeg har sett her til lands "kan inneholde spor av nøtter", og dermed uaktuelt i vår husholdning. Jeg får jevnlige forsendelser fra junaiten, men rekker å spise de opp lenge før jeg får nytt.

Jeg bruker tørkede tranebær i alle mulige og umulige retter, og det er derfor et savn.

Så til poenget :fnise: Hvis noen ser tørkede tranebær som ikke er merket med spor av nøtter, venligst gi meg beskjed om merke og butikk. Takk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg regner med at det er denne oppskriften du snakket om? Den ser helt fantastisk ut, og den er ganske så juleaktig også.

Jeg synes at pâté/terrine er en utrolig fin forrett. Det kan lages i ganske lang tid i forveien, de aller fleste synes det er kjempegodt, og det er dessuten en ganske uvanlig forrett nå for tiden. :)

Og så passer det selvfølgelig veldig godt inn i en julefrokost/-brunch/-lunsj. :)

Den er det, ja! Trodde ikke den var på nett allerede.

Jeg er kjempeglad i den slags forretter, og bestiller det så ofte jeg har anledning på restaurant. Av en eller annen grunn har jeg aldri kommet meg til å lage det selv, så denne får bli et eksperiment før jeg serverer det til gjester. ;)

Jeg tenker å lage den i morgen, sånn at den får hvile til lørdag, da tenker jeg den blir fin forrett til fiskesuppe av noe slag, med de mye omtalte minifiskebollene.

Hei Nilma, innom på besøk! :vinke:
:hallo:

Så til poenget :fnise: Hvis noen ser tørkede tranebær som ikke er merket med spor av nøtter, venligst gi meg beskjed om merke og butikk. Takk.
Skal holde utkikk! :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fiskebolleimponert!

Jeg spiste forresten en lignende terrine til forrett i København i sommer (jeg tror det var både kylling og and), og det var kjempegod. Faktisk spiste jeg to av den siden avkommet ikke syntes den var god. :roll: Det har imidlertid ikke slått meg at jeg kunne lage denslags selv. :fnise: Men den oppskriften så da nesten overkommelig ut? Gitt at jeg får tak i lever da, selvsagt, og det gjør jeg nok med litt strev.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...