Nilma Skrevet 12. november 2008 Forfatter #5061 Del Skrevet 12. november 2008 God morgen, Nilma! Her er det kaffestund - og siden jeg er hjemme nyter jeg en god kaffe latte laget på skikkelig vis. Jeg kan til og med glede meg over at jeg kan drikke kaffe når jeg vil i løpet av dagen. Juhu. Man skal ikke undervurdere de enkle gleder! God morgen til deg også, Elastica! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 12. november 2008 #5062 Del Skrevet 12. november 2008 - store fiskeburgere med bacon og ost (bare tanken ga mannen stjerneøyne ) Jeg får litt stjerneøyne selv gitt! Og jeg bare MÅ få meg en fryser......... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 12. november 2008 #5063 Del Skrevet 12. november 2008 Noen som har god en oppskrift på noe shepherd's pie-lignende å anbefale? Jeg har masse potetmos (laget stor porsjon i går) og karbonadedeig som utgangspunkt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 12. november 2008 Forfatter #5064 Del Skrevet 12. november 2008 Jeg får litt stjerneøyne selv gitt! Og jeg bare MÅ få meg en fryser......... Jeg skjønner fremdeles ikke helt konseptet med ost i fiskekaker, men jeg skal nå gjøre et forsøk. Fryser er kjekt å ha! Noen som har god en oppskrift på noe shepherd's pie-lignende å anbefale? Jeg har masse potetmos (laget stor porsjon i går) og karbonadedeig som utgangspunkt. Jeg har prøvd ulike oppskrifter, men jeg synes krydringen i denne vegetariske versjonen er god, så neste gang har jeg tenkt å lage den, men bytte ut linsene med lammekjøttdeig (eller karbonadedeig). Og det burde jo gå fint å piffe opp den ferdige potetmosen med vårløk osv. i stedet for å lage den fra bunnen som beskrevet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 12. november 2008 #5065 Del Skrevet 12. november 2008 I dag har jeg forresten planer om utagerende fiskematlaging. Jeg var på en annen fiskebutikk enn den nærmeste i går, og der fikk jeg kjøpe hyse til halve prisen av det "nærbutikken" tar. Det var sånn hyse som de selv lager fiskemat av, så det var litt småbiter og ikke så fine fileter, men det spiller jo ingen rolle. Mannen i butikken var veldig oppsatt på at jeg skulle vite hva jeg kjøpte, og insisterte på at jeg så grundig på fisken; til slutt måtte jeg fortelle at jeg skulle lage fiskemat, ikke sitte å beundre fisken. Jeg har tenkt å lage: - fiskekaker - fiskeboller - små fløteboller til suppe - store fiskeburgere med bacon og ost (bare tanken ga mannen stjerneøyne ) Så herlig! Her blir det bare med praten, ser det ut til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 12. november 2008 #5066 Del Skrevet 12. november 2008 Jeg skjønner fremdeles ikke helt konseptet med ost i fiskekaker, men jeg skal nå gjøre et forsøk. Fryser er kjekt å ha! Jeg har prøvd ulike oppskrifter, men jeg synes krydringen i denne vegetariske versjonen er god, så neste gang har jeg tenkt å lage den, men bytte ut linsene med lammekjøttdeig (eller karbonadedeig). Og det burde jo gå fint å piffe opp den ferdige potetmosen med vårløk osv. i stedet for å lage den fra bunnen som beskrevet. Takk! Skal testes! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 12. november 2008 #5067 Del Skrevet 12. november 2008 Takk for salatoppskrift. Det må jeg teste. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 12. november 2008 Forfatter #5068 Del Skrevet 12. november 2008 Kom arbeidslyst og treng deg på, her skal du motstand finne. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 12. november 2008 #5069 Del Skrevet 12. november 2008 Gikk det bedre etterhvert? Jeg har jobbet som en helt i dag. I hvertfall fra 11 og utover. :gjeiper: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 12. november 2008 Forfatter #5070 Del Skrevet 12. november 2008 Nja. Arbeidslysten meldte seg da jeg kom hjem; nå har jeg laget 20 fiskekaker, 10 fiskeboller, 10 fiskekarbonader med ost og bacon og en million (det føles i hvert fall sånn ) bittesmå luksusfiskeboller, kun spedd med egg og kremfløte, og smakt til med det lysegrønne på en purre og litt persille. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 12. november 2008 #5071 Del Skrevet 12. november 2008 Nja. Arbeidslysten meldte seg da jeg kom hjem; nå har jeg laget 20 fiskekaker, 10 fiskeboller, 10 fiskekarbonader med ost og bacon og en million (det føles i hvert fall sånn ) bittesmå luksusfiskeboller, kun spedd med egg og kremfløte, og smakt til med det lysegrønne på en purre og litt persille. En million fiskeboller, altså. Godt du hadde spart litt på kreftene på forhånd, da. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 12. november 2008 Forfatter #5072 Del Skrevet 12. november 2008 God planlegging er alfa og omega, vet du. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 12. november 2008 #5073 Del Skrevet 12. november 2008 Jeg har også lyst til å lage en million bittesmå luksusfiskeboller. Men jeg har det visst bare i kjeften. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 12. november 2008 Forfatter #5074 Del Skrevet 12. november 2008 Jeg har også lyst til å lage en million bittesmå luksusfiskeboller. Men jeg har det visst bare i kjeften. For å si det sånn, de siste ble kanskje ikke riktig like bittesmå som de første. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 12. november 2008 #5075 Del Skrevet 12. november 2008 Jeg regner med at det er denne oppskriften du snakket om? Den ser helt fantastisk ut, og den er ganske så juleaktig også. Jeg synes at pâté/terrine er en utrolig fin forrett. Det kan lages i ganske lang tid i forveien, de aller fleste synes det er kjempegodt, og det er dessuten en ganske uvanlig forrett nå for tiden. Og så passer det selvfølgelig veldig godt inn i en julefrokost/-brunch/-lunsj. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest O-Ren Ishii Skrevet 12. november 2008 #5076 Del Skrevet 12. november 2008 Hei Nilma, innom på besøk! Den terrinen ser nydelig ut. Fikk lyst til å lage den til forrett til julebordet vi skal ha hjemme om et par uker; det er så kjekt med mat som kan tilberedes noen dager i forveien. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest nextlife Skrevet 12. november 2008 #5077 Del Skrevet 12. november 2008 Jeg ser at det skal være tørkede tranebær i retten. Dette er noe jeg er på utkikk etter, men sliter med å finne rett sort. Alle jeg har sett her til lands "kan inneholde spor av nøtter", og dermed uaktuelt i vår husholdning. Jeg får jevnlige forsendelser fra junaiten, men rekker å spise de opp lenge før jeg får nytt. Jeg bruker tørkede tranebær i alle mulige og umulige retter, og det er derfor et savn. Så til poenget Hvis noen ser tørkede tranebær som ikke er merket med spor av nøtter, venligst gi meg beskjed om merke og butikk. Takk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 12. november 2008 Forfatter #5078 Del Skrevet 12. november 2008 Jeg regner med at det er denne oppskriften du snakket om? Den ser helt fantastisk ut, og den er ganske så juleaktig også. Jeg synes at pâté/terrine er en utrolig fin forrett. Det kan lages i ganske lang tid i forveien, de aller fleste synes det er kjempegodt, og det er dessuten en ganske uvanlig forrett nå for tiden. Og så passer det selvfølgelig veldig godt inn i en julefrokost/-brunch/-lunsj. Den er det, ja! Trodde ikke den var på nett allerede. Jeg er kjempeglad i den slags forretter, og bestiller det så ofte jeg har anledning på restaurant. Av en eller annen grunn har jeg aldri kommet meg til å lage det selv, så denne får bli et eksperiment før jeg serverer det til gjester. Jeg tenker å lage den i morgen, sånn at den får hvile til lørdag, da tenker jeg den blir fin forrett til fiskesuppe av noe slag, med de mye omtalte minifiskebollene. Hei Nilma, innom på besøk! Så til poenget Hvis noen ser tørkede tranebær som ikke er merket med spor av nøtter, venligst gi meg beskjed om merke og butikk. Takk.Skal holde utkikk! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fresi Skrevet 12. november 2008 #5079 Del Skrevet 12. november 2008 Fiskebolleimponert! Jeg spiste forresten en lignende terrine til forrett i København i sommer (jeg tror det var både kylling og and), og det var kjempegod. Faktisk spiste jeg to av den siden avkommet ikke syntes den var god. Det har imidlertid ikke slått meg at jeg kunne lage denslags selv. Men den oppskriften så da nesten overkommelig ut? Gitt at jeg får tak i lever da, selvsagt, og det gjør jeg nok med litt strev. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fresi Skrevet 12. november 2008 #5080 Del Skrevet 12. november 2008 Og jeg skal også holde utkikk eter tranebær uten nøttespor. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå