Gå til innhold

Nevrotiske notater


Nilma

Anbefalte innlegg

Nå skulle jeg være morsom å takke med det dansende banantrollet med rastafletter, men det ser ut som det forsvanti den store ryddeaksjonen til Mette,, gitt :fnise:

:hoppe:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nå skulle jeg være morsom å takke med det dansende banantrollet med rastafletter, men det ser ut som det forsvanti den store ryddeaksjonen til Mette,, gitt :fnise:
:ler:

God morgen. :kaffekopp:
God morgen!

I dag har jeg faktisk hatt en usedvanlig effektiv lørdagsmorgen, til meg å være, riktignok. Før klokken var 12 hadde jeg spist frokost, handlet på Bondens marked og dessuten vært og svømt. Vanligvis har jeg knapt fått i meg frokosten på det tidspunktet. :mrgreen:

På markedet i dag fant jeg mangold (jeg møtte kjøpe den fordi den var så vakker, med grønne blader og dyprøde stilker), grønne bønner, de søteste små purrer jeg har sett og bittesmå gulløye, som jeg tenker å dele i to og ovnsbake. Egentlig synes jeg det var litt absurd å betale for småpoteter, av samme type som vi ga til sauene da jeg var barn. :ler: Men jeg fant ut at det var tross alt bedre å kjøpe lokale småpoteter til 15 kr enn importe amandine- eller cheriepoteter til nesten det tredobbelte.

Nå har jeg akkurat kokt inn laken fra de omtalte morellene med litt sitron og en god skvett brun rom, så nå ligger bærene og godgjør seg i marinaden, klar til å bli dessert. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så mye god mat! :wow:
Jeg blir så lykkelig av sånt. :)

For øvrig mottas mangold-tips med takk, for det har jeg aldri laget før.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har heller aldri smakt mangold, så nå skal jeg følge med her.....

Svømming høres forresten veldig deilig ut på en lørdags morgen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svømming høres forresten veldig deilig ut på en lørdags morgen.
Det kunne nok vært enda deiligere, hadde det ikke vært for gjengen med gamle gubber som hadde syklubb på den ene kortsiden, så det var nesten umulig å få vendt. :sur:

Men etterpå var det herlig, jeg blir så behagelig sliten av svømming, hvis det er noe som heter det. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Eurydike

Mangold brukes endel i River Café-kokebøkene, feks i minestroneaktige supper sammen med bønner og denslags. Eller man kan rett og slett forvelle det raskt, og så tilberede som spinat, dvs surre lett med olivenolje og hvitløk, og ha som tilbehør til stekt kjøtt eller fisk.

Swiss chard er jo det engelske navnet, men det vet du, regner jeg med.

Lurer på om det også er vanlig som ingrediens i raviolifyll?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mangold brukes endel i River Café-kokebøkene, feks i minestroneaktige supper sammen med bønner og denslags. Eller man kan rett og slett forvelle det raskt, og så tilberede som spinat, dvs surre lett med olivenolje og hvitløk, og ha som tilbehør til stekt kjøtt eller fisk.
Jeg tenkte også på at bladene må kunne brukes som spinat, ja. Men han som solgte den mente stilkene burde kokes, så å bruke dem i en suppe er kanskje ikke så dumt.

Swiss chard er jo det engelske navnet, men det vet du, regner jeg med.
:Nikke: Tenkte jeg skulle surfe litt og se hva jeg finner.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike
Jeg tenkte også på at bladene må kunne brukes som spinat, ja. Men han som solgte den mente stilkene burde kokes, så å bruke dem i en suppe er kanskje ikke så dumt.

Jeg ser også at Jamie snitter stilkene på langs for at de skal trenge tilnærmet like lang til som bladene.

Den mangolden jeg har tilberedt har forresten vært typen med store, hvite midtstilker, til forveksling helt lik pak choi, så jeg har ikke erfaring med de røde stilkene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De er fantastisk vakre med den rødfargen! :tommelsmil:
Ikke sant? :rødme: Bonden hadde gule og lysegrønne også, og selv om han mente de lysegrønne var litt bedre, måtte jeg bare kjøpe røde. :ler:

Forresten tror jeg at jeg har en plan. :lur:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Grusomt misunnelig på mangolden, og selvsagt også minigulløyene - jeg er helt sikker på at de smaker ti tusen ganger bedre enn franske poteter, og morelldessert. Jeg har heller ingen erfaring med mangold. Min favorittmatblogger bruker det imidlertid en del - her er alt det hun har lagt ut om det. Kanskje noe av det kan være til inspirasjon? :)

Endret av Zia
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for link, Zia. Jeg tror nok det blir risottoen jeg linket til denne gangen, men du minner meg på at jeg hadde planer om et dypdykk i den bloggen - mye fristende der!

Ellers kan jeg meddele at desserteksperimentet ble vellykket, kombinasjonen av rommarinerte moreller, is og stjerneaniskaker var veldig god. Eneste innvendingen er at jeg kunne tenkt meg enda litt mer anissmak på kakene, men totalt sett er jeg veldig fornøyd. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nå står mangoldrisottoen og putrer, og jeg må innrømme at jeg er litt spent, for den har en mildt sagt interessant farge. :ler:

Dessuten har jeg gjort morgendagens middag - vegetargryte med kikerter, gulrot, squash, paprika og rosiner, krydret med spisskummen og cayenne - nesten ferdig, sånn at det er bare å gi den et lite oppkok, samt å koke couscous/bulgur, i morgen. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres ut som en god mandagsmiddag. Av en eller annen grunn har vi ofte vegetarmiddager på mandag. Kanskje det er behoved for litt askese etter utskeielser i helga?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike
Dessuten har jeg gjort morgendagens middag - vegetargryte med kikerter, gulrot, squash, paprika og rosiner, krydret med spisskummen og cayenne - nesten ferdig, sånn at det er bare å gi den et lite oppkok, samt å koke couscous/bulgur, i morgen. :)

Vi skal ha omtrent nøyaktig det samme i dag - bare med store mengder lam fra fryseren. Må spise opp fjorårets for å gi plass til årets. :fnise:

Rosiner, ja! Det holdt jeg nesten på å glemme.

Spent på mangoldrisottorapport! :tommelsmil:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres ut som en god mandagsmiddag. Av en eller annen grunn har vi ofte vegetarmiddager på mandag. Kanskje det er behoved for litt askese etter utskeielser i helga?
:ler: Kanskje det. Den gryten er faktisk noe av det aller beste mannen vet, så her i huset mases det ikke etter biff og bakte poteter eller noe sånt, men vegetargryte, av alle ting.:fnise:

Vi skal ha omtrent nøyaktig det samme i dag - bare med store mengder lam fra fryseren. Må spise opp fjorårets for å gi plass til årets. :fnise:

Det har jeg også planer om, så jeg tror det blir lammekoteletter en dag til uken.

Spent på mangoldrisottorapport! :tommelsmil:
Den ble faktisk god, på tross av fargen den fikk da stilkene begynte å lekke. Jeg vurderte å surre/smørdampe mangolden for seg, for så å ha den i ved slutten av koketiden, og det hadde nok ikke vært så dumt, både mht. fargen, og fordi mangolden ble en anelse overkokt siden jeg gjorde som oppskriften sa og hadde den i fra begynnelsen. Men totalt sett ble det absolutt godkjent. :tommelsmil:
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...