salsera Skrevet 23. januar 2008 #1761 Del Skrevet 23. januar 2008 Speltrisotto er godt! Jeg kjøpte noen pakker spelt i utlandet. Det sto på pakken at spelten kunne brukes som ris, både som vanlig kokt og i risottoer, og koketiden er også kortere enn for vanlig spelt, innbiller jeg meg? Hvor lang tid måtte du koke speltrisottoen, Eurydike? En kveld med sofasløving høres deilig ut. Jeg har tenkt å insistere på en slik kveld i morgen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 23. januar 2008 #1762 Del Skrevet 23. januar 2008 Det kommer til og med et Madhur Jaffrey-program på BBC Food, har jeg sett. Takk for tipset, det må jeg få med meg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 23. januar 2008 Forfatter #1763 Del Skrevet 23. januar 2008 Speltrisotto er godt! Jeg skjønner at jeg må få prøvd det snart! Takk for tipset, det må jeg få med meg Jeg er fremdeles på indisk-kjøret, så det er jo rene julaften når jeg kommer over et program om indisk mat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 23. januar 2008 #1764 Del Skrevet 23. januar 2008 Det hørtes vagt kjent ut, ja. Jeg har aldri prøvd speltgryn, hvor får du tak i det? Helsekost? Jeg kan absolutt forestille meg at de smakene du brukte passer godt sammen. Speltrisotto er godt! Jeg kjøpte noen pakker spelt i utlandet. Det sto på pakken at spelten kunne brukes som ris, både som vanlig kokt og i risottoer, og koketiden er også kortere enn for vanlig spelt, innbiller jeg meg? Hvor lang tid måtte du koke speltrisottoen, Eurydike? Jeg kjøpte spelten på helsekost (vanlig Helios-produkt), og den trengte ca. 40 min koketid, tror jeg. salsera: Betyr det at speltgrynene du brukte var uten skall/kim, dvs mer som byggryn? Sånne skulle jeg nemlig gjerne hatt, som sagt, kanskje det er mulig å få kjøpt på nettet et sted? Ellers kan jeg meddele at speltgryn med skall er tungtfordøyelige - jeg er helt vannvittig i magen i dag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 23. januar 2008 Forfatter #1765 Del Skrevet 23. januar 2008 Ellers kan jeg meddele at speltgryn med skall er tungtfordøyelige - jeg er helt vannvittig i magen i dag. Notert! Jeg trenger litt sausehjelp: Har laget denne retten noen ganger, men jeg er ikke helt fornøyd med sausen. Jeg kunne tenke meg noe annet, og lurer på om ikke en portvinssaus kunne funke, men er åpen for alle idéer og tips. (For øvrig akter jeg ikke å lage den bakte kålroten, og andre grønnsaker kommer an på hva jeg finner i butikken). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 23. januar 2008 #1766 Del Skrevet 23. januar 2008 Notert! Jeg trenger litt sausehjelp: Har laget denne retten noen ganger, men jeg er ikke helt fornøyd med sausen. Jeg kunne tenke meg noe annet, og lurer på om ikke en portvinssaus kunne funke, men er åpen for alle idéer og tips. (For øvrig akter jeg ikke å lage den bakte kålroten, og andre grønnsaker kommer an på hva jeg finner i butikken). Jordskokksaus? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 23. januar 2008 #1767 Del Skrevet 23. januar 2008 salsera: Betyr det at speltgrynene du brukte var uten skall/kim, dvs mer som byggryn? Sånne skulle jeg nemlig gjerne hatt, som sagt, kanskje det er mulig å få kjøpt på nettet et sted? Den jeg har, trenger bare ca. 20 minutter og er uten skal. jeg sender deg en pm med litt mer info. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 23. januar 2008 Forfatter #1768 Del Skrevet 23. januar 2008 Jordskokksaus? Jeg tenkte å ha potetpuré til som foreslått, så jeg ser for meg at det kanskje kan bli litt "blast". :klø: Den jeg har, trenger bare ca. 20 minutter og er uten skal. jeg sender deg en pm med litt mer info.Til meg også? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 23. januar 2008 #1769 Del Skrevet 23. januar 2008 Jeg trenger litt sausehjelp: Har laget denne retten noen ganger, men jeg er ikke helt fornøyd med sausen. Jeg kunne tenke meg noe annet, og lurer på om ikke en portvinssaus kunne funke, men er åpen for alle idéer og tips. (For øvrig akter jeg ikke å lage den bakte kålroten, og andre grønnsaker kommer an på hva jeg finner i butikken). Jeg tenker at en slags kraftig sjysaus burde passe bra, gjerne en med litt syre i, for å balansere blåskimmelost og potetmos. Til lammefilet på nyttårsaften laget jeg sjysaus av innkokt lammekraft, frisk og tørket sopp og 50/50 rødvin og portvin. Den ble god, men nesten i søteste laget, så har du en god, kraftig kraft som basis kan det nok fungere fint med kun rødvin også. Jeg har dessverre ingen oppskrift - sausen ble laget etter innfallsmetoden. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 23. januar 2008 #1770 Del Skrevet 23. januar 2008 Til meg også? Sendt. Si fra om det er vanskelig å skaffe, mulig at jeg kan finne en løsning. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 23. januar 2008 Forfatter #1771 Del Skrevet 23. januar 2008 Jeg tenker at en slags kraftig sjysaus burde passe bra, gjerne en med litt syre i, for å balansere blåskimmelost og potetmos. Til lammefilet på nyttårsaften laget jeg sjysaus av innkokt lammekraft, frisk og tørket sopp og 50/50 rødvin og portvin. Den ble god, men nesten i søteste laget, så har du en god, kraftig kraft som basis kan det nok fungere fint med kun rødvin også. Jeg har dessverre ingen oppskrift - sausen ble laget etter innfallsmetoden.Høres nydelig ut, og jeg har lammekraft i fryseren. Jeg tror litt portvin vil gjøre seg, med tanke på blåmuggosten, dessuten synes jeg litt søtt gjør seg til lam. Jeg har sett et par varianter av portvinssaus som er smakt til med balsamico, det burde kanskje kunne balansere sødmen? Tror forresten jeg sløyfer soppen i denne omgang, jeg er redd det kan blir for mange smaker, men jeg skal prøve å huske det til en annen gang, for det hørtes veldig godt ut. Sendt. Si fra om det er vanskelig å skaffe, mulig at jeg kan finne en løsning.Tusen takk! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 23. januar 2008 #1772 Del Skrevet 23. januar 2008 Sendt. Si fra om det er vanskelig å skaffe, mulig at jeg kan finne en løsning. Meg også, meg også Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 23. januar 2008 #1773 Del Skrevet 23. januar 2008 Høres nydelig ut, og jeg har lammekraft i fryseren. Jeg tror litt portvin vil gjøre seg, med tanke på blåmuggosten, dessuten synes jeg litt søtt gjør seg til lam. Jeg har sett et par varianter av portvinssaus som er smakt til med balsamico, det burde kanskje kunne balansere sødmen? Tror forresten jeg sløyfer soppen i denne omgang, jeg er redd det kan blir for mange smaker, men jeg skal prøve å huske det til en annen gang, for det hørtes veldig godt ut. Det med blåmuggosten tenkte jeg ikke på - det høres veldig riktig ut, ja. Jeg tenkte også på balsamico, med tror jeg endte med rødvin og portvin, som sagt, jeg forestilte meg at det kunne bli veldig surt. Men det ble altså det motsatte, så balsamico hadde sikkert fungert fint også. Da får en jo mer kraft og dybde enn med rødvin, skulle en tro. Prøv å google litt på lammefilet og sjysaus / portvin, så finner du en del, etter som jeg husker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 23. januar 2008 Forfatter #1774 Del Skrevet 23. januar 2008 Men det ble altså det motsatte, så balsamico hadde sikkert fungert fint også. Da får en jo mer kraft og dybde enn med rødvin, skulle en tro.Jeg tenkte å gjøre som du foreslo, og bruke omtrent 50/50 rødvin og portvin, og så bare justere litt med balsamico, ikke erstatte rødvinen med balsamico. Det tror jeg kanskje hadde blitt litt "over the top"? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 23. januar 2008 #1775 Del Skrevet 23. januar 2008 Jeg tenkte å gjøre som du foreslo, og bruke omtrent 50/50 rødvin og portvin, og så bare justere litt med balsamico, ikke erstatte rødvinen med balsamico. Det tror jeg kanskje hadde blitt litt "over the top"? Ja, du kunne jo ikke hatt samme mengde, ihvertfall. Jeg googlet litt, og fant et par eksempler som antakelig var blant dem jeg lot meg inspirere av: http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=1675 Sjysaus til elgbiff Lam med portvin- og tranebærsaus Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 24. januar 2008 Forfatter #1776 Del Skrevet 24. januar 2008 Takk for linker! Den i midten ligner veldig på det jeg hadde sett for meg, bortsett fra at jeg lurer på å bruke litt mindre kraft og mer vin (for å få den omtalte sødmen i sausen). Jeg tror jeg har en plan. I dag er jeg nødt til å bruke mesteparten av dagen på et møte som etter alle solemerker blir usannsynlig kjedelig. Ikke har jeg lyst til det, og ikke har jeg tid til det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 24. januar 2008 #1777 Del Skrevet 24. januar 2008 Jeg er sjelden på møter for tiden, men var på et i går, og kjedet livet av meg. Ordgyteri uten innhold er noe av det verste jeg vet. Du må fortelle hvordan det går med lammefileten ++ ! Jeg har kjøpt fisk i dag, forresten, dvs bare kjedelig laks, og angrer litt fordi det var fersk, stor sild i disken i dag. Jeg er glad i sild som pålegg, men hva har man som tilbehør til sild som middag, hvis man ikke bare vil ha kokte poteter, liksom? :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 24. januar 2008 Forfatter #1778 Del Skrevet 24. januar 2008 Intetsigende møter: Heldigvis ble dagens utgave kortere enn de 5(!) timene som opprinnelig var avsatt. Lammerapport kommer! Sild: Som deg foretrekker jeg sild som pålegg, jeg har aldri laget det som middag, og er fullstendig blank når det gjelder alternativt tilbehør. :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 24. januar 2008 #1779 Del Skrevet 24. januar 2008 Duh, er det tilfeldigvis mulighet til å få "låne" oppskrifta på middagen din i dag? Ble sulten bare av å lese om den i middagstråden.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 24. januar 2008 Forfatter #1780 Del Skrevet 24. januar 2008 Selvfølgelig! Jeg har ingen eksakt oppskrift (oppskriften kommer fra en marokkaner, så den er garantert autentisk ), men omtrent sånn: En kylling i biter brunes. Surr to hakkede løk. Ha løk og kylling i en kjele med en klype safran og litt gurkemeie, salt og pepper, og hakket (flat)persille. Ha på litt vann og la småkoke til kjøttet er mørt (og gjerne vel så det; dess lengre, dess bedre blir sjyen). Serveres med ovnsstekte potetbåter og brød/loff til å dyppe i sjyen. Noe annet tilbehør bruker jeg ikke, jeg kommer ikke på noen grønnsaker som kan passe til, så om noen har idéer mottas det med takk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå