Gå til innhold

Nevrotiske notater


Nilma

Anbefalte innlegg

Her er den etterlyste restaurantrapporten. Jeg har plukket ut noen av høydepunktene, håper de faller i smak. :)

Fairuz

Libanesisk restaurant i Westbourne Grove. Jeg vet ikke om man kan si at man har en stamrestaurant etter 3-4 besøk, men dette må være det nærmeste vi kommer i London. Dels har jeg litt sentimentale følelser for den, siden det var der jeg spiste middag første kvelden på min første tur til London (som var sterkt etterlenget!), dels har de rett og slett fantastisk mat. :sikle:

Denne gangen valgte vi en "Set Menu", med assorterte mezze, grillspyd og frisk frukt til dessert. Forrettene var, ikke uventet, høydepunktet, med klassikere som hummus, falafel og tabouleh, i tillegg til små "kjøttpaier", bønnesalat og enda noen småretter. Grillspydene var også veldig gode, med lam og kylling, skikkelig god grillsmak og servert i deilige, myke flatbrød. Etter så mye mat var fersk frukt (melon, ananas, plommer, jordbær, appelsin) en perfekt dessert.

Baltic

Østeuropeisk restaurant med levende jazzmusikk. Vårt første, men ikke siste, møte med den noe underlige skikken å servere gjestene brød før maten, men uten kuvertasjett. Så der satt vi plutselig med hver vår brødbit i hånden, uten noe sted å gjøre av den, så vi endte opp med å spise opp brødet så fort så mulig, mens vi forsøkte å unngå å smule utover hele bordet. :ler:

Til forrett hadde vi blinis med assortert tilbehør: røkelaks, kaviar, en slags sursild, aubergine- og soppmousse. Alt var veldig godt, særlig tror jeg det var den beste røkelaksen jeg har smakt, ikke fet i det hele tatt og med kraftig røyksmak. Til hovedrett hadde jeg en slags stuing av kanin i en lett saus - nydelig. Kjæresten spiste and og var også veldig fornøyd. Honning- og vodkais til dessert.

Arbutus

Relativt nyåpnet restaurant i Soho som har fått glimrende kritikker, og sin første Michelin-stjerne like før vårt besøk, så denne hadde jeg store forventninger til. De ble så absolutt innfridd. Også her ble vi utsatt for brød-men-ikke-asjett-skikken, men ellers var det fantastisk service, med en sjeldent behagelig kelner.

Til forrett hadde vi begge landpaté. Den var grov og smakfull, og svært god. Til hovedrett spiste jeg havabbor med persillerisotto og jordskokkrem, deilig alt sammen. Min eneste innvending var at det var en utrolig liten porsjon, jeg tror fiskebiten var snaut hektoet, et par ss med risotto og en anelse jordskokkrem. Nå skal det sies at jeg absolutt har god appetitt, men den porsjonen tror jeg hadde vært i minste laget for de fleste. Nesten så jeg misunte kjæresten som satt der med en solid porsjon braisert oksekjøtt (jeg snek meg - som vanlig - til en smak, og det var også kjempegodt). Til dessert kunne jeg ikke motstå tittelen sjokoladesuppe, og godt var det, selv om jeg synes det lignet mer på varm sjokolademousse enn suppe. Ellers har denne restauranten et genialt konsept når det gjelder vin, alle vinene på listen finnes i 2,5 desiliters karafler, slik at man gjerne kan prøve flere viner gjennom måltidet (og det uten å blakke seg), og ikke minst veldig kjekt når man gjerne vil ha litt mer enn et glass, men ikke nødvendigvis en hel flaske.

Curry Leaf

Indisk restaurant i Charlotte Street, som for øvrig er en super restaurantgate med alt fra tapas og indisk til Michelin-stjerner. Vi havnet på denne restauranten ved en tilfeldighet i fjor sommer, og likte oss så godt at vi bestemte oss for å gjenta det denne gangen. Vi startet med en tallerken med assorterte forretter, bl.a. samosa og krabbekaker. Til hovedrett hadde jeg Chicken Tikka Masala (som jeg synes er deilig, selv om det visstnok ikke er en autentisk indisk rett), og kjæresten lam Rogan Josh. Ved siden av hadde vi selvsagt ris, naanbrød og raita, og i tillegg Aloo Gobi (krydrede poteter og blomkål). Mangokulfi til dessert. Herlig!

Vel, det var noen av høydepunktene på turen. Ellers spiste vi blant annet på Moro (levde kanskje ikke helt opp til forventningene), nok en indisk restaurant, mezze på tyrkisk restaurant og selvsagt et par pubmåltider (traust, men helt ok mat). Dessuten hadde vi Afternoon Tea på ærverdige Connaught Hotel. Det var en flott opplevelse, alt smakte deilig, og vi fikk et glimt av Angela Hartnett i egen person (for å forklare for min fotballgale samboer hvor stort det var, måtte jeg si at det var omtrent som om han skulle møtt på Pelé eller noe sånt ;) ).

Kort og godt: En utrolig flott tur, med masse deilig mat! :-D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Å, nå ble jeg sulten!

Det ser ut som det var en kjempefin tur. Og jeg fastslår at du må ha plukket ut restaurantene med omhu på forhånd? Sambo og jeg bare valser inn på det første og beste, stort sett :ler: Særlig Fairuz ble jeg fristet av. Skal huske på den til neste gang jeg drar :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og jeg fastslår at du må ha plukket ut restaurantene med omhu på forhånd?

Du skjønte det, ja? :sjenert: De fleste i hvert fall. Prøver stadig å bli litt mer spontan, så til den kommende Paris-turen har jeg faktisk bare plukket ut én restaurant. ;)

Fairuz kan absolutt anbefales!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Moro, du planlegger og ønsker å bli mer spontan, jeg er spontan og ønsker å planlegge mer (når restaurant i utlandet er temaet, vel og merke. Ellers er jeg konstant skyldig i overplanlegging) :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg ble inspirert av planleggingen din, så nå unner jeg meg litt restaurantsøk på nettet i lunsjpausen. ;)

Endret av salsera
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må huske å spørre deg om tips før vi skal til London neste gang skjønner jeg ja ;)

Bare å spørre det, vet du! :)

Moro, du planlegger og ønsker å bli mer spontan, jeg er spontan og ønsker å planlegge mer (når restaurant i utlandet er temaet, vel og merke. Ellers er jeg konstant skyldig i overplanlegging) :ler:

Ulempen med å overplanlegge restauranter er at vi av og til "må" reise over halve byen for å få en matbit. Har jeg først satt meg noe i hodet tar jeg jo ikke til takke med hva som helst. :sjenert:

Takker så mye for spennende lesning! :)

Bare hyggelig! Tenkte på deg da vi var på Moro. Ble som sagt litt skuffet, ikke at det var dårlig, bare ikke så bra som jeg forventet. Jeg bestilte en stuing av blekksprut, poteter og kjøttboller (spennende kombinasjon, så jeg måtte jo bare prøve ;) ). Kjøttbollene var veldig gode, tror det var en blanding av kalv og svin, men resten var rett og slett litt tamt, med en saus som ærlig talt lignet mest på tykk brunsaus. Men et hyggelig sted var det absolutt, og dessertene var veldig gode (hhv. kardemomme- og rosenvannis og is med rosiner og Pedro Ximenes-sherry). :)

Jeg ble inspirert av planleggingen din, så nå unner jeg meg litt restaurantsøk på nettet i lunsjpausen. ;)

Skal du ut å reise, eller er det bare generell research? ;)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare hyggelig! Tenkte på deg da vi var på Moro. Ble som sagt litt skuffet, ikke at det var dårlig, bare ikke så bra som jeg forventet. Jeg bestilte en stuing av blekksprut, poteter og kjøttboller (spennende kombinasjon, så jeg måtte jo bare prøve ;) ). Kjøttbollene var veldig gode, tror det var en blanding av kalv og svin, men resten var rett og slett litt tamt, med en saus som ærlig talt lignet mest på tykk brunsaus. Men et hyggelig sted var det absolutt, og dessertene var veldig gode (hhv. kardemomme- og rosenvannis og is med rosiner og Pedro Ximenes-sherry). :)

Kjedelig det, da - det er faktisk ikke alle rettene i bøkene deres jeg har vært like fornøyd med heller, men har tenkt at det da må skyldes min utførelse... :sjenert:

Har ikke vært der selv, som du skjønner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjedelig det, da - det er faktisk ikke alle rettene i bøkene deres jeg har vært like fornøyd med heller, men har tenkt at det da må skyldes min utførelse... :sjenert:

Nope, må være bøkene. ;)

Mulig noe av stedets popularitet skyldes miljøet, for det var veldig trivelig der (jeg tror faktisk det var en av Sam'ene som tok i mot oss), både inne i restauranten og området rundt. Det så nesten ut som en landsbygate som var sluppet ned midt i London. :) Og så kan det jo tenkes at vi rett og slett bare var uheldige (men bevares, det var jo ikke dårlig på noen måte).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm, burde ikke jeg begynne å få nerver nå?

Alle spør om jeg ikke begynner å få bryllupsnerver snart, men jeg er faktisk helt rolig og avslappet. Det må da være et godt tegn. :)

I morgen drar vi, må bare pakke et par ting til, så er vi klare. :vinke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spennende!! :hoppe:

Nervene klarer du deg sikkert godt uten, egentlig, men jeg kan trøste med at hvis noe i planene skjærer seg i siste øyeblikk, så melder de garantert sin ankomst. :sjarmor: *vonde minner*

Huff, det var ondt sagt - unnskyld! :sjenert::ler:

Sikker på at dere får en fantastisk opplevelse. Og når det hele krones med tur til Paris, så må det jo bli perfekt - gled deg! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal du gifte deg alt nå? Jøss, det gikk fort!

Grunnen til at du ikke har noen nerver, er nokfordi du har alt under kontroll! ;) Dere får sikkert en flott tur!

Vi har tenkt oss på en liten tur om et par måneder, og nå har jeg alt funnet flere vegetarrestauranter i området. Jeg har vært der en gang før, og da fant jeg tilfeldigvis en av dem. Jeg gleder meg alt til å gå på den igjen, og de andre dagene blir vi nok også gode og mette, selv om det ikke blir kjøkken på oss denne gangen heller.

God reise!

Endret av salsera
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vel hjemme?

Om jeg ikke har forstått helt feil så er det vel på tide å gratulere deg og mannen som rette ektefolk? Tar sjansen på det jeg...

Gratulerer så mye!!! :hjerter_rundt::smilyblomst:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tusen takk for gratulasjoner, det var hyggelig. :)

Og joda, vi er godt og vel gift nå. Alt gikk som smurt, tross piafs dystre spådommer. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulasjoner til ekteparet :hjerte:

Håper dere hadde en fin tur til London - og tar jeg ikke helt feil, så har dere vært i Paris og?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...