Jump to content
Guest gjest1

Middagstråd - vegetar!

Recommended Posts

Fortsetter under...

Guest Badabing

Vi kan skrive her selv om vi ikke lager så mye fancy også da ;) Her er det med ferdigmat siden jeg er syk:

I går hadde vi falafel fra Halsans Køk som vi hadde oppi fullkornspita sammen med cherrytomater, ost, agurk, løk, salat og hummus med soltørkede tomater. Tror det blir en rømmedressing med hvitløk i tillegg neste gang.

I dag blir det kikertburgere med spinat og lime så vi får brukt opp hummusen.

http://veganmisjonen.blogspot.com/2012/02/kikertburger-falafel-spinat-vegan.html

Edited by Badabing

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Badabing

Du burde absolutt prøve det ja. Veldig kjapt og enkelt å lage også :)

Her er oppskrift på hummusen forresten. Den hummusen med soltørket tomat er rett og slett helt fantastisk. Har spist hjemmelagd knekkebrød med denne hummusen + paprika på hver eneste dag i ei uke nå :hjerter:

Haha.. Først nå så jeg at du hadde anbefalt den lenge før meg :)

Cilipili: vil du dele oppskrift på de cheddarrundstykkene?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Frua

Middagen idag var burgere av kikerter, søtpotet og chili. Tilbehøret var fullkornsris og peanøttsaus på glass. Veldig kjekt med et lager av burgere i frysa har jeg funnet ut :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Badabing

Har helt glemt bort denne tråden. :)

De siste dagene har vi egentlig spist mye godt. :)

Fredagen lagde jeg denne lasagnen som er supergod men tar evigheter å lage:

http://vegetarbloggen.com/2012/03/13/vegansk-lasagne/

Bruker også 4 fedd med hvitløk, litt parmesan/garlic-nuggets kjøpt fra iHerb, og bruker chipotle istedet for paprikapulver, litt chili og agavesirup (også fra iHerb) i stedet for lønnesirup.

Lørdag hadde vi tapas! :) Lagde caprese (mozzarella, cherrytomater, basilikum, toppet med balsamico), bønnesalat, brytebrød, bruschetta med tomatsalat, marinerte sopp fylt med camembert, samosa med spinat og feta og key lime pie.

Søndag hadde vi bakt potet, halloumi, grillet babymais og grillet paprika.

I dag: omelett med foccaccia ved siden av.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Frua

Stekt ris med hvitløk, nøtter og avocado til middag i dag. Ikke akkurat spennende mat men ble mett iallefall!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Belle de Jour

Middagen idag var burgere av kikerter, søtpotet og chili. Tilbehøret var fullkornsris og peanøttsaus på glass. Veldig kjekt med et lager av burgere i frysa har jeg funnet ut :)

Kunne du tenkt deg å legge ut oppskriften? Eventuelt sende den på PM? Hørtes godt ut!

Ble linsesuppe på meg, rester fra i går. Grønne linser, flådde tomater, chilli, ingefær, kokosmelk, sitron, løk og hvitløk.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Klaine

"Vegetarianere" som spiser fisk = pescetarianere.

Når jeg var vegetarianer og skulle lage meg noe enkelt og godt, pleide jeg bare å wokke grønnsaker sammen med enten kikerter/tofu, og tilsette krydder og/eller saus (jeg brukte ofte soyasaus).

Soyakjøtt med sursøt saus og nudler til er også veldig godt og enkelt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Frua

Kunne du tenkt deg å legge ut oppskriften? Eventuelt sende den på PM? Hørtes godt ut!

Ble linsesuppe på meg, rester fra i går. Grønne linser, flådde tomater, chilli, ingefær, kokosmelk, sitron, løk og hvitløk.

Hei du, de burgerene var bare noe jeg slang sammen så har ingen nøyaktig oppskrift. Jeg brukte en boks kikerter, en søtpotet, havregryn, saften av en lime, en halv chili, løk og hvitløk. Sausen var fra merket "Blue Dragon" som finnes i stort sett alle dagligvarebutikker :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Belle de Jour

Hei du, de burgerene var bare noe jeg slang sammen så har ingen nøyaktig oppskrift. Jeg brukte en boks kikerter, en søtpotet, havregryn, saften av en lime, en halv chili, løk og hvitløk. Sausen var fra merket "Blue Dragon" som finnes i stort sett alle dagligvarebutikker :)

Aha! Det burde jeg klare :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Jeg har oppskrift på nøttesteik. Kanskje du kan bytte ut nøttene med kikerter?

NØTTESTEIK:

1 SS SMØR/ OLJE

1 STOR FINHAKKET LØK

2 SS SETERRØMME

200 GR COTTAGE CHEESE

4 DL GROVHAKKEDE MANDLER/ NØTTER (ER BEST MED VALNØTTER, HASSELNØTTER, MANDLER OG PECANNØTTER)

1 SS SITRONSAFT

150 GR REVET CHEDDAR

2-3 STENGER FINHAKKET STANGSELLERI

3 LETTPISKEDE EGG

1 1/2 TS SENNEP( OM DU VIL)

1 SS BULJONG PULVER

SALT ETTER SMAK (OBS! DET ER SALT I BULJONGPULVERET OG)

PEPPER

STEKES I BRØDFORM MED BAKEPAPIR I.

175*C I CA 45-60 MIN. JEG SKRUR OPP VARMEN OG SETTER PÅ GRILL DE SISTE TI MINUTTENE FOR Å FÅ SKIKKELIG BRUN STEKESKORPE.

Vet du om en cottage cheese uten animalsk løpe (tine bruker er animalsk :() ?

Anonymous poster hash: ba29a...784

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Teora

Ooh, den store vegetartråden! Siden den først har dukket opp igjen slenger jeg ut gryterett med kikerter, aubergine og tomat servert med coucous som dagens middag. ( Google marokkansk kikertgryte for oppskriften jeg er inspirert av fra klikk.no)

Også lurer jeg på om noen vil dele sin beste vegetarlasagne?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Kelsi

Hjemmebakte pitabrød med fetaost, salat, paprika og rødløk.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Selfie

Baligryte med paneerost

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...