Gå til innhold

Pasta, er det så ille?


exictence

Anbefalte innlegg

11 hours ago, AnonymBruker said:

Det er de med allergi som ikke tåler gluten. Å ikke tåle belgfrukter handler ikke om allergi, men det faktum at vi fra naturens side ikke har enzymer til å bryte ned de mengdene med lektiner og raffinose. 

Brunris pasta er også glutenfritt, og smaker mye bedre enn linsepasta. Nå spiser ikke jeg særlig pasta og bekymrer meg sånn sett veldig lite for helsen min i den forbindelse. Proteinene i linsepasta er forøvrig ikke fullverdige, men for all del ok kombinert med ordentlige proteiner. 

Anonymkode: 98434...aa3

 

7 minutter siden, AnonymBruker said:

linsepasta har mindre karbo og mye mer protein. Det er åpenbart et bedre valg enn de fleste andre pastatyper.

Og så slutt med avsporingene om de som ikke tåler ting - det har ingen relevans for spørsmålet om hva som er sunt.

Anonymkode: 919c1...a0d

Les over. 



 

Anonymkode: 1b34d...22a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (12 minutter siden):

 

Les over. 



 

Anonymkode: 1b34d...22a

nei, det er en avsporing at du ikke tåler belgfrukter. Det er irrelevant, det er uinteressant, det er fordummende.

Anonymkode: 919c1...a0d

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 16.11.2023 den 15.38):

Bruker ertepasta, linsepasta eller fullkornspasta de gangene vi har det. Erte/linsepasta er best. Da er det mer proteiner, mer kostfiber. Mindre karbohydrater, kalorier og fett. 

Anonymkode: 65dc8...cb2

Har du en lenke?

Anonymkode: e5680...b3e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, AnonymBruker said:

nei, det er en avsporing at du ikke tåler belgfrukter. Det er irrelevant, det er uinteressant, det er fordummende.

Anonymkode: 919c1...a0d

Nei det er ingen avsporing og dreier seg ikke om hva jeg tåler eller ikke. Ta til deg informasjonen om belgfrukter og fordøyelse, hvis du evner. Antinæringsstoffer svekker næringsverdien, det er ikke fullverdige proteiner (det er ikke det samme hva slags proteiner vi spiser, skjønner du), og i tillegg da enzymet vi mennesker mangler for å fordøye.

Så du må gjerne legge fra deg hersketeknikkene du spyr ut, og heller sette deg inn i hvorfor belgfrukter er et helsike for mange mennesker. Ekstra gjeldende for dem som har det som hovedkilde til protein. 

https://www.gas-x.com/living-with-gas-and-bloating/do-lentils-cause-gas/#:~:text=Another reason that lentils are,high in what's called raffinose.&text=Raffinose family oligosaccharides (RFO) are,down within the digestive tract.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9368013/#:~:text=In addition to enzyme inhibitors,effective for reducing tannin levels [

(les under phytic acid)

https://paleoleap.com/beans-and-legumes/#:~:text=Like grains and pseudograins%2C legumes,panel would have you believe.



 

Anonymkode: 1b34d...22a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (30 minutter siden):

Nei det er ingen avsporing og dreier seg ikke om hva jeg tåler eller ikke. Ta til deg informasjonen om belgfrukter og fordøyelse, hvis du evner. Antinæringsstoffer svekker næringsverdien, det er ikke fullverdige proteiner (det er ikke det samme hva slags proteiner vi spiser, skjønner du), og i tillegg da enzymet vi mennesker mangler for å fordøye.

Så du må gjerne legge fra deg hersketeknikkene du spyr ut, og heller sette deg inn i hvorfor belgfrukter er et helsike for mange mennesker. Ekstra gjeldende for dem som har det som hovedkilde til protein. 

https://www.gas-x.com/living-with-gas-and-bloating/do-lentils-cause-gas/#:~:text=Another reason that lentils are,high in what's called raffinose.&text=Raffinose family oligosaccharides (RFO) are,down within the digestive tract.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9368013/#:~:text=In addition to enzyme inhibitors,effective for reducing tannin levels [

(les under phytic acid)

https://paleoleap.com/beans-and-legumes/#:~:text=Like grains and pseudograins%2C legumes,panel would have you believe.



 

Anonymkode: 1b34d...22a

jeg har aldri sagt at det er fullverdige proteiner. Jeg har aldri sagt at alle tåler belgfrukter.

Jeg har kun sagt at belgfruktpasta er et bedre valg enn pasta på hvetemel.

Du kan legge ut til kuene kommer hjem om kjepphestene dine, men det er fremdeles hundre prosent korrekt at belgfruktpasta er et bedre valg enn hvetepasta. For dem som tåler det. A.k. a.folk flest.

Det er et forbehold som er et så selvsagt at det ikke burde være nødvendig å problematisere. 

Anonymkode: 919c1...a0d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

7 minutter siden, AnonymBruker said:

jeg har aldri sagt at det er fullverdige proteiner. Jeg har aldri sagt at alle tåler belgfrukter.

Jeg har kun sagt at belgfruktpasta er et bedre valg enn pasta på hvetemel.

Du kan legge ut til kuene kommer hjem om kjepphestene dine, men det er fremdeles hundre prosent korrekt at belgfruktpasta er et bedre valg enn hvetepasta. For dem som tåler det. A.k. a.folk flest.

Det er et forbehold som er et så selvsagt at det ikke burde være nødvendig å problematisere. 

Anonymkode: 919c1...a0d

Du snakker om "mer proteiner", og derfor ble du irettesatt i forhold til at proteinene i linser er likevel ikke nyttige proteiner. 
Du nevner "min intoleranse" som problemet, og at det ikke er relvant fordi "linsepasta er glutenfritt" og dermed automatisk et mye bedre valg. 

Du har fått dokumensjon på hvorfor belgfrukter ikke er bra for fordøyelsen, men likevel henger du fast i at de fleste tåler det. Det er ikke riktig. 

Du mangler kunnskap, vil ikke tilegne deg kunnskap, og bruker hersketeknikker for å prøve å "vinne". 

Anonymkode: 1b34d...22a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 16.11.2023 den 15.32):

Spis fullkorn? Det smaker jo omtrent likt

Anonymkode: 89b64...bd3

Nei, det gjør det ikke. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (13 minutter siden):

Du snakker om "mer proteiner", og derfor ble du irettesatt i forhold til at proteinene i linser er likevel ikke nyttige proteiner. 
Du nevner "min intoleranse" som problemet, og at det ikke er relvant fordi "linsepasta er glutenfritt" og dermed automatisk et mye bedre valg. 

Du har fått dokumensjon på hvorfor belgfrukter ikke er bra for fordøyelsen, men likevel henger du fast i at de fleste tåler det. Det er ikke riktig. 

Du mangler kunnskap, vil ikke tilegne deg kunnskap, og bruker hersketeknikker for å prøve å "vinne". 

Anonymkode: 1b34d...22a

Du avsporer, du driver med stråmannsargumentasjon og jeg oppfatter argumentasjonen din som lite troverdig. Du fremstår som en person med en agenda som stinker "youtube-ekspert" lang vei.  Det er en "kunnskap" som jeg ikke har til hensikt å tilegne meg, det har du rett i.

Anonymkode: 919c1...a0d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, AnonymBruker said:

Du avsporer, du driver med stråmannsargumentasjon og jeg oppfatter argumentasjonen din som lite troverdig. Du fremstår som en person med en agenda som stinker "youtube-ekspert" lang vei.  Det er en "kunnskap" som jeg ikke har til hensikt å tilegne meg, det har du rett i.

Anonymkode: 919c1...a0d

"Youtube-ekspert" 🤣

Du har åpenbart ikke klart å lese linkene med dokumentasjon, det ble vel overveldende informasjon som ga for mye brister i sannheten din. 

Anonymkode: 1b34d...22a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (13 minutter siden):

"Youtube-ekspert" 🤣

Du har åpenbart ikke klart å lese linkene med dokumentasjon, det ble vel overveldende informasjon som ga for mye brister i sannheten din. 

Anonymkode: 1b34d...22a

pot calling the kettle black. Du driter deg ut.

Anonymkode: 919c1...a0d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (4 timer siden):

Du avsporer, du driver med stråmannsargumentasjon og jeg oppfatter argumentasjonen din som lite troverdig. Du fremstår som en person med en agenda som stinker "youtube-ekspert" lang vei.  Det er en "kunnskap" som jeg ikke har til hensikt å tilegne meg, det har du rett i.

Anonymkode: 919c1...a0d

Du verden.

Det er leit å se hvordan du både angriper og nekter å høre på hva folk forklarer til deg. Du oppfører deg som om informasjonen er anektdotisk uten videre rot i virkelighet, samtidig som du er regelrett usmakelig i måten du møter folk på i diskusjon. 

Jeg kunne postet flere linker til deg med videre dokumentasjon, men det virker ikke som du er særlig interessert i å en gang åpne linkene. Mon tro hvorfor? 

Omlag 1 million nordmenn lider av tarmsykdom. IBS, SIBO, ulcerøs colitt, IBD, crohns. Selv om det finnes individuelle forskjeller, så er belgfrukter noe disse må unngå. 1 million, du tenker at dette bare er "noen få"? 
Jeg fikk IBS som direkte følge av mye belgfrukter, jeg er nok ikke veldig alene om det. Også har vi alle de som ikke har tarmlidelser, men likevel reagerer. Og det er ikke så rart, for vi har ikke enzymer til å bryte ned og fordøye slik type mat over tid.

Du er opphengt i mengde protein/karbohydater, og mangler forståelse for antinæringsstoffer og kroppens evne til å bryte ned, fordøye og ta opp næring fra forskjellige matvarer. Det er dette som er viktig. Linser er forøvirg langt tyngre å fordøye enn ris.

Men ut ifra dine (ufine) kommentarer her så skjønner jeg at det er nyttesløst å bruke energi på å forklare deg. Så du får hygge deg med linsepastaen og leve illusjonen om at det er det sunneste valget. 

Anonymkode: 98434...aa3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Du verden.

Det er leit å se hvordan du både angriper og nekter å høre på hva folk forklarer til deg. Du oppfører deg som om informasjonen er anektdotisk uten videre rot i virkelighet, samtidig som du er regelrett usmakelig i måten du møter folk på i diskusjon. 

Jeg kunne postet flere linker til deg med videre dokumentasjon, men det virker ikke som du er særlig interessert i å en gang åpne linkene. Mon tro hvorfor? 

Omlag 1 million nordmenn lider av tarmsykdom. IBS, SIBO, ulcerøs colitt, IBD, crohns. Selv om det finnes individuelle forskjeller, så er belgfrukter noe disse må unngå. 1 million, du tenker at dette bare er "noen få"? 
Jeg fikk IBS som direkte følge av mye belgfrukter, jeg er nok ikke veldig alene om det. Også har vi alle de som ikke har tarmlidelser, men likevel reagerer. Og det er ikke så rart, for vi har ikke enzymer til å bryte ned og fordøye slik type mat over tid.

Du er opphengt i mengde protein/karbohydater, og mangler forståelse for antinæringsstoffer og kroppens evne til å bryte ned, fordøye og ta opp næring fra forskjellige matvarer. Det er dette som er viktig. Linser er forøvirg langt tyngre å fordøye enn ris.

Men ut ifra dine (ufine) kommentarer her så skjønner jeg at det er nyttesløst å bruke energi på å forklare deg. Så du får hygge deg med linsepastaen og leve illusjonen om at det er det sunneste valget. 

Anonymkode: 98434...aa3

Illusjon, faktisk. Det er en påstand som er så hinsides at den ikke er verd å bruke tid på. 

Nå er det jo slik at det er bred konsensus blant fagfolk om at belgfrukter er sunt.

Jeg registrerer at du er av en annen mening.

Argumentasjonen din overbeviser ikke, og så det er jo sånn at når du er den som avviker med å hevde noe  annet enn det fagfolk ellers fremstår som enige om , så kreves det litt mer enn å slenge ut at andre lever på en illusjon.

Anonymkode: 919c1...a0d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 16.11.2023 den 15.21):

Jeg trodde også pasta var helt ok i studietiden. Men så lærte jeg at pasta er omtrent rent sukker i kroppen (hvetemel), og er derfor ganske forsiktig med det.

Anonymkode: 78b7d...d68

Dette stemmer jo ikke. 

Anonymkode: dc80b...ac4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (23 timer siden):

Det er de med allergi som ikke tåler gluten. Å ikke tåle belgfrukter handler ikke om allergi, men det faktum at vi fra naturens side ikke har enzymer til å bryte ned de mengdene med lektiner og raffinose. 

Brunris pasta er også glutenfritt, og smaker mye bedre enn linsepasta. Nå spiser ikke jeg særlig pasta og bekymrer meg sånn sett veldig lite for helsen min i den forbindelse. Proteinene i linsepasta er forøvrig ikke fullverdige, men for all del ok kombinert med ordentlige proteiner. 

Anonymkode: 98434...aa3

Det var da fælt hvor mye motstand du har mot belgfrukter…

Anonymkode: 764cd...051

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker skrev (11 timer siden):

Har du en lenke?

Anonymkode: e5680...b3e

Trenger du virkelig en lenke som beviser at pasta lagd av linser har  mindre karbohydrater enn pasta lagd av mel?

Anonymkode: 764cd...051

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (8 timer siden):

Du snakker om "mer proteiner", og derfor ble du irettesatt i forhold til at proteinene i linser er likevel ikke nyttige proteiner. 
Du nevner "min intoleranse" som problemet, og at det ikke er relvant fordi "linsepasta er glutenfritt" og dermed automatisk et mye bedre valg. 

Du har fått dokumensjon på hvorfor belgfrukter ikke er bra for fordøyelsen, men likevel henger du fast i at de fleste tåler det. Det er ikke riktig. 

Du mangler kunnskap, vil ikke tilegne deg kunnskap, og bruker hersketeknikker for å prøve å "vinne". 

Anonymkode: 1b34d...22a

Så du mener oppriktig at det er like mye proteiner i hvetemel som linser?

Anonymkode: 764cd...051

Lenke til kommentar
Del på andre sider

13 hours ago, AnonymBruker said:

Så du mener oppriktig at det er like mye proteiner i hvetemel som linser?

Anonymkode: 764cd...051

Nei! :risterpåhodet:

Anonymkode: 1b34d...22a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...