AnonymBruker Skrevet 23. november 2023 #61 Del Skrevet 23. november 2023 AnonymBruker skrev (1 time siden): Meg om det? Det var jo også en ting å si. Mange får problemer med fordøyelsen av belgfrukter, så det er sannelig ikke et bedre valg. Anonymkode: 1b34d...22a Ja, deg om det. Jeg sier bare et linsepasta er sunnere valg enn vanlig pasta eller fullkornpasta. At akkurat du ikke tåler det, gjør ikke mitt utsagn feil. At noen ikke tåler det, er jo irrelevant i forhold til diskusjonen om det er sunt eller ikke. Uansett vil de fleste tåle det helt fint, så for de fleste er det et veldig godt valg. Anonymkode: 919c1...a0d 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. november 2023 #62 Del Skrevet 23. november 2023 8 minutter siden, Adobyen said: Folk spiser sjelden kun kokt pasta eller loffskiver alene. Sunt/usunt som mat vil henge sammen med valg av tilbehør og pålegg. Nå er pasta pasta, uavhengig av tilbehøret. Det er selvsagt stor forskjell på å spise 50 gram og resten er kjøtt og grønt, og å spise 250 gram pasta, og hvor ofte det skjer. Det er også helheten hva man spiser av sånne karbohydrater resten av dagen. Loffskiver vil aldri være sunt uansett hvor mye gress du putter oppå Anonymkode: 1b34d...22a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Adobyen Skrevet 23. november 2023 #63 Del Skrevet 23. november 2023 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Nå er pasta pasta, uavhengig av tilbehøret. Det er selvsagt stor forskjell på å spise 50 gram og resten er kjøtt og grønt, og å spise 250 gram pasta, og hvor ofte det skjer. Det er også helheten hva man spiser av sånne karbohydrater resten av dagen. Loffskiver vil aldri være sunt uansett hvor mye gress du putter oppå Anonymkode: 1b34d...22a Begge deler er vel hvetemel. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. november 2023 #64 Del Skrevet 23. november 2023 AnonymBruker skrev (17 minutter siden): Ja, deg om det. Jeg sier bare et linsepasta er sunnere valg enn vanlig pasta eller fullkornpasta. At akkurat du ikke tåler det, gjør ikke mitt utsagn feil. At noen ikke tåler det, er jo irrelevant i forhold til diskusjonen om det er sunt eller ikke. Uansett vil de fleste tåle det helt fint, så for de fleste er det et veldig godt valg. Anonymkode: 919c1...a0d Linsepasta smaker ikke særlig godt, er noe med konsistensen som er helt merkelig. Og det er sant at mange reagerer på belgfrukter, og da linser inkludert. Linser inneholder f.eks mye raffinose som vi ikke har enzymer for å bryte ned. I tillegg er det mye lektiner som også er vanskelig å fordøye. Anonymkode: 98434...aa3 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. november 2023 #65 Del Skrevet 23. november 2023 Jeg har nesten ikke spist vanlig pasta siden jeg fikk dia2. Jeg får høyt blodsukker og blir sulten igjen med én gang, så da er det ikke verdt kaloriene for min del. Linsepasta går det derimot mye av. Smaker nøytralt og har liten effekt på blodsukkeret mitt. Anonymkode: b6172...6e2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. november 2023 #66 Del Skrevet 23. november 2023 9 minutter siden, Adobyen said: Begge deler er vel hvetemel. Pasta er bare hvetemel. Loff er en del mer. Anonymkode: 1b34d...22a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. november 2023 #67 Del Skrevet 23. november 2023 AnonymBruker skrev (9 minutter siden): Linsepasta smaker ikke særlig godt, er noe med konsistensen som er helt merkelig. Og det er sant at mange reagerer på belgfrukter, og da linser inkludert. Linser inneholder f.eks mye raffinose som vi ikke har enzymer for å bryte ned. I tillegg er det mye lektiner som også er vanskelig å fordøye. Anonymkode: 98434...aa3 ja, nå er det sånn at hvis vi først skal dra inn hva vi tåler, så er linsepasta naturlig glutenfri, og det er jo og et viktig poeng for alle oss som ikke tåler gluten. Forøvrig er jeg helt uenig med deg i at det ikke smaker godt. I forhold til vanlig pasta, som overhodet ikke er spesielt sunt, så er linsepasta et veldig godt alternativ, som er sunt og med høyt proteininnhold, uten at det går utover smak og konsistens i noen grad som er noe å bry seg om. Og så er det altså naturlig glutenfritt, og alle som lever glutenfritt vet jo at det er utrolig sjelden å finne et glutenfritt erstatningsprdukt som BÅDE er sunt OG har smak og konsistens i behold. Linsepasta er det beste produktet som har kommet på markedet på mange, mange år. Anonymkode: 919c1...a0d 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. november 2023 #68 Del Skrevet 23. november 2023 AnonymBruker skrev (7 minutter siden): ja, nå er det sånn at hvis vi først skal dra inn hva vi tåler, så er linsepasta naturlig glutenfri, og det er jo og et viktig poeng for alle oss som ikke tåler gluten. Forøvrig er jeg helt uenig med deg i at det ikke smaker godt. I forhold til vanlig pasta, som overhodet ikke er spesielt sunt, så er linsepasta et veldig godt alternativ, som er sunt og med høyt proteininnhold, uten at det går utover smak og konsistens i noen grad som er noe å bry seg om. Og så er det altså naturlig glutenfritt, og alle som lever glutenfritt vet jo at det er utrolig sjelden å finne et glutenfritt erstatningsprdukt som BÅDE er sunt OG har smak og konsistens i behold. Linsepasta er det beste produktet som har kommet på markedet på mange, mange år. Anonymkode: 919c1...a0d Det er de med allergi som ikke tåler gluten. Å ikke tåle belgfrukter handler ikke om allergi, men det faktum at vi fra naturens side ikke har enzymer til å bryte ned de mengdene med lektiner og raffinose. Brunris pasta er også glutenfritt, og smaker mye bedre enn linsepasta. Nå spiser ikke jeg særlig pasta og bekymrer meg sånn sett veldig lite for helsen min i den forbindelse. Proteinene i linsepasta er forøvrig ikke fullverdige, men for all del ok kombinert med ordentlige proteiner. Anonymkode: 98434...aa3 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Adobyen Skrevet 23. november 2023 #69 Del Skrevet 23. november 2023 AnonymBruker skrev (16 minutter siden): Pasta er bare hvetemel. Loff er en del mer. Anonymkode: 1b34d...22a Ikke nødvendigvis noe mer enn vann og gjær. Vi snakker jo ikke om kake. Poenget må jo være summen av et måltid, ikke bare for en av delene det består av. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. november 2023 #70 Del Skrevet 23. november 2023 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Det er de med allergi som ikke tåler gluten. Å ikke tåle belgfrukter handler ikke om allergi, men det faktum at vi fra naturens side ikke har enzymer til å bryte ned de mengdene med lektiner og raffinose. Brunris pasta er også glutenfritt, og smaker mye bedre enn linsepasta. Nå spiser ikke jeg særlig pasta og bekymrer meg sånn sett veldig lite for helsen min i den forbindelse. Proteinene i linsepasta er forøvrig ikke fullverdige, men for all del ok kombinert med ordentlige proteiner. Anonymkode: 98434...aa3 pasta laget på ris er jo et klassisk eksempel på et dårlig glutenfritt erstatningsprodukt. Anonymkode: 919c1...a0d 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. november 2023 #71 Del Skrevet 23. november 2023 AnonymBruker skrev (På 16.11.2023 den 15.36): Pasta er karbohydrater. Masse! Og karbohydrater omdannes til glukose (sukker) i kroppen. Har diabetes, og det er fy-fy. Anonymkode: 2215e...92b Finne frem fiasp sprøyten da Anonymkode: ab12a...df1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Adobyen Skrevet 23. november 2023 #72 Del Skrevet 23. november 2023 (endret) AnonymBruker skrev (37 minutter siden): pasta laget på ris er jo et klassisk eksempel på et dårlig glutenfritt erstatningsprodukt. Anonymkode: 919c1...a0d Det har jeg aldri hørt om, bare motsatt. Den kalles risoni. Ellers kan man late som squash blir til pasta når den høvles i flak og spiraler. Eksen min laget en slags lavkarbo-pastaerstatning av et ovnsstekt tynt flak av egg,ost og fiberhusk. Dette rullet hun og skar i striper som lignet taglatielle. Jeg måtte jo alltid smake og si at det var godt hehe. Fant oppskriften hennes i kjøkkenskuffen: Ingredienser: 4 egg 125 gram kremost 5 teskjeer fiberhusk eller ca en 1/2 dl Sett ovnen på 150 grader. Pisk eggene, tilsett så ost og fiberhusk. Pisk sammen. La det hvile og svelle i 10 minutter. Pisk opp igjen. Legg deigen på en bakepapir. Smør den utover. Jeg legger så et olja bakepapir med den olja siden ned. Så kjevler jeg ut deigen. Bak den i ovnen i 10 minutter på 150 gr. La den kjøle av. Skjær den så i strimler. Man kan bruke pizzakutter, eller rulle den samme og så skjære opp. Endret 23. november 2023 av Adobyen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
senior Skrevet 23. november 2023 #73 Del Skrevet 23. november 2023 On 11/16/2023 at 6:35 PM, AnonymBruker said: Sukker har mye kalorier, men er næringsløst. Så det er ikke så enkelt som at kalori = næring. Sukker ikke næringsløst. Det er tvertimot konsentrert næring. Akurat nå fikk jeg en sterk influensa med hodeine, og null matlyst. For å få i meg væske og næring drikker jeg Cola (original med sukker). Det er noe jeg ellers askyr, men plutselig sier kroppen fra om at det er nettop det den trenger nå . . Tror også mange vil kjenne sg igjen her . . 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. november 2023 #74 Del Skrevet 23. november 2023 Adobyen skrev (1 time siden): Det har jeg aldri hørt om, bare motsatt. Den kalles risoni. Ellers kan man late som squash blir til pasta når den høvles i flak og spiraler. Eksen min laget en slags lavkarbo-pastaerstatning av et ovnsstekt tynt flak av egg,ost og fiberhusk. Dette rullet hun og skar i striper som lignet taglatielle. Jeg måtte jo alltid smake og si at det var godt hehe. Fant oppskriften hennes i kjøkkenskuffen: glutenfrie produkter blir ofte laget på rismel eller maismel istedet for hvetemel, og er svært lite sunne dessverre. Derfor er linsepasta et veldig godt alternativ. Anonymkode: 919c1...a0d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. november 2023 #75 Del Skrevet 24. november 2023 9 hours ago, AnonymBruker said: pasta laget på ris er jo et klassisk eksempel på et dårlig glutenfritt erstatningsprodukt. Anonymkode: 919c1...a0d Brunris er en hel del bedre enn vanlig ris, og er åpenbart et langt bedre valg for de som trenger glutenfritt og ikke tåler belgfrukter. At linsepasta har mindre karbohydrater gjør det ikke automatisk til et bedre valg. Anonymkode: 1b34d...22a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. november 2023 #76 Del Skrevet 24. november 2023 9 hours ago, senior said: Sukker ikke næringsløst. Det er tvertimot konsentrert næring. Akurat nå fikk jeg en sterk influensa med hodeine, og null matlyst. For å få i meg væske og næring drikker jeg Cola (original med sukker). Det er noe jeg ellers askyr, men plutselig sier kroppen fra om at det er nettop det den trenger nå . . Tror også mange vil kjenne sg igjen her . . Vet at det er flere som synes cola er godt når man er kvalm. Men generelt, hvis du har null matlyst, er det fordi kroppen faktisk ikke ønsker mat. Grunnen til at du ikke er sulten er sannsynligvis at kroppen vil bruke ressursene på å bekjempe sykdom i stedet for å fordøye mat. Anonymkode: 21a74...6ad 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. november 2023 #77 Del Skrevet 24. november 2023 9 hours ago, senior said: Sukker ikke næringsløst. Det er tvertimot konsentrert næring. Akurat nå fikk jeg en sterk influensa med hodeine, og null matlyst. For å få i meg væske og næring drikker jeg Cola (original med sukker). Det er noe jeg ellers askyr, men plutselig sier kroppen fra om at det er nettop det den trenger nå . . Tror også mange vil kjenne sg igjen her . . Joda, det er sant. Men det er strippet for alt annet enn dårlige karbohydrater. Jeg hadde nok heller drukket ferskresset appelsinjuice eller laget smoothie med mye dadler og banan enn å drikke cola for det formålet. Anonymkode: 1b34d...22a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. november 2023 #78 Del Skrevet 24. november 2023 Spiser past, men jeg veier det før koking. Er matgruppe som er lett å overspise på. Anonymkode: d0ab5...792 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. november 2023 #79 Del Skrevet 24. november 2023 10 hours ago, Adobyen said: Ikke nødvendigvis noe mer enn vann og gjær. Vi snakker jo ikke om kake. Poenget må jo være summen av et måltid, ikke bare for en av delene det består av. Det kommer vel an på hvem som har bakt loffen. Nå spiser jeg ikke gjær, så for meg er pasta bedre allerede ved at det kun består av mel. Ferdigkjøpt inneholder også frøoljer, og noen bruker i tillegg sukker og andre tilsetninger. Anonymkode: 1b34d...22a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. november 2023 #80 Del Skrevet 24. november 2023 AnonymBruker skrev (1 time siden): Brunris er en hel del bedre enn vanlig ris, og er åpenbart et langt bedre valg for de som trenger glutenfritt og ikke tåler belgfrukter. At linsepasta har mindre karbohydrater gjør det ikke automatisk til et bedre valg. Anonymkode: 1b34d...22a linsepasta har mindre karbo og mye mer protein. Det er åpenbart et bedre valg enn de fleste andre pastatyper. Og så slutt med avsporingene om de som ikke tåler ting - det har ingen relevans for spørsmålet om hva som er sunt. Anonymkode: 919c1...a0d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå