Gå til innhold

Lisee gifter seg!


Kvist
 Del

Anbefalte innlegg

Oppdatert liste over alt bryllupsdillet mitt:

Vielse: Holdt av dagen hos HEF, det blir den 29 april 2006 klokka 1500.

Vi har snakka med vår vigsler, og blitt enige om dette opplegget foreløpig:

Inngangsmarsj - Gåte - Bruremarsj frå Jämtland

Mamma leser dikt. Å Eiga av Aslaug Vaa

Vigslers tale

Sang evt diktlesning (mulig min forlover skal synge)

Vielse - Som består av blandt annet løftene vi skal gi, signering av papirer (forloverne må også signere) og så skal vi gi hverandre ringer. Hvis man ikke bytter ringer skal man ta hverandre i hånde på løftet. Litt usikker på om ringene kommer før eller etter signeringen, tror det var etter.

Utgangsmarsj - Michael Bublé - Feeling Good

Vi ble også enige om "oppsettet" sånn fysisk sett. Vi skal ha stolrader med midtgang. Oppe midt foran midtgangen skal jeg og mannen sitte vendt mot de andre. På vår høyre side blir det et bord med papirene på og lys/blomster. Våre forlovere sitter litt bak oss på venstre side av oss og vigsleren sitter/står ved siden av bordet på vår høyre. Hihi, sitter og titter på en skisse vigsleren tegnet til oss... måtte ha sånt litt konkret jeg

Veldig usikker på hva slags musikk vi vil ha, men tror jeg vil ha noen til å lese et dikt, mamma kanskje? Forloveren min skal kanskje synge, hvilken sang i såfall?

Lokale: Bestillt. Og de tar ikke leie for lokalene når vi kjøper mat og drikke av dem. Jeg og forloveren min har vært der og pratet med dem. Utrolig imøtekommende, hjelpsomme og hyggelige folk. Nye folk som driver stedet, hyggelig de også, men litt slitsomt å måtte "begynne på nytt" med avtaler.

Ventetid for gjestene mellom vielse og middag: Omvisning i Gamlebyen med en lokal artist/historiker, men litt musikk og morsom vri. Koster 1500kr! Lokalets folk hører med han om det er greit med et mindre beløp hvis det blir avlyst pga dårlig vær.

Forlovere: Begges forlovere er spurt og har takket ja. Vært og prøvd kjoler med min forlover, og hun fant en nydelig en. Moro å se henne så pen!

Toastmaster: OK, min bror.

Blomster: Bukett, 4 brystbuketter og blomsterarmbånd bestillt. Bukett og blomst til mannen blir i sterke farger, varme toner. Min forlover får noe som matcher hennes turkise kjole og de andre mennene får hvite/kremfargede roser

Dekorasjoner:Vaser/skåler med en eller tre blomster oppi. Svigermor har overtatt ansvaret for blomstene og jeg stoler på henne, det blir sikkert bra. Bordet dekkes med hvite duker, hvitt servise, kremhvite servietter og sølvlysestaker med hvite lys. Til vielsen har jeg bestillt en stor vase med dekorasjon.

Mat: De nye folkene ville gjerne gi oss nye menyforslag, venter på mail. Vi hadde opprinnelig bestemt oss for dette:

Forrett: Blomkålsuppe med krutonger og grillet panchetta

Drikke: Domaine Pierre de Préhy Petit Chablis 2004

Hovedrett: Andebryst med sellerikrem, ristet sopp, rødløksmarmelade og portvinssaus.

Drikke: Chave Côtes du Rhône Mon Coeur 2003

Dessert: Cappuchinomousse servert med bringebærsuppe og hasselnøttpralin.

Drikke: Mokkakaffe

Bryllupskake: Bestillt, sjokoladebunn med sjoklademousse og bringebærmousse. I tillegg vil vi ha marsipankake, ostekake, gulrotkake, eplekake, kransekake og noe med frisk frukt kanskje.

Fotograf: Bestilt. Det blir Terje og Atles foto i Fredrikstad.

Transport: Pappa henter meg og forloveren hos frisøren i sin bil. Etter festen tar jeg og mannen en taxi. Må også få noen til å hente bryllupskake, for hun som lager den leverer ikke. Til og fra fotograf bruker vi byferga tvers over elva ( et kvartal å gå) hvis det er fint vær, ellers blir det pappas helt vanlige bil.

Invitasjoner: Sendt. Fått alle svarene. Kommer: 39 personer. Kommer ikke: 8 personer.

Bordkort: Har kjøpt inn det jeg trenger, laget et førsteutkast. Funnet ut at jeg fester menyen til bordkortene. Har kjøpt mer gullkartong og stanset ut en god del hjerter.

Vielsesprogram: Hadde jeg ikke tenkt på før vigsler sa at hun sterkt anbefalte det...

Musikk: Blir vel en laptop med iTunes og masse mp3'er, begynnt å lete etter en vals vi liker, og noe å spille under vielsen. Må sjekke med en kamerat om vi kan låne/leie høytalere og sånt av hans firma. Prøver så smått å sette sammen en lang playlist til kvelden.

Dans: Øve øve øve. Veldig moro på kurs! Nå skal vi gjøre "leksene" våre også tar vi en ny time om noen uker. Ikke såååå lett å huske på leksene akkurat. Skjerpings!

Frisør: Min faste. Stoler ikke på andre enn henne til å få kontroll over bustene mine, dessuten får en veeeldig hyggelig pris. Prisen blir 1500kr for både meg og forlover. Har hatt prøvetime, kjempemoro! Bilder ligger på del 2 av bildesiden min.

Sminke: Frisøren har ansatt en frisør til og hun er i tillegg utdannet makeupartist. Pris blir 400 kr for hver av oss.

Brudekjole: Bestillt og depositum betalt. En Venus Bridal 6461

Sko: Hadde jeg fra før, må gå dem til litt mer bare.

Slør: Gitt opp syprosjektet, klarte ikke få det til sånn jeg hadde sett for meg. Utrolig skuffet over mine egne syevner, trodde da at jeg var flinkere enn dette :sur:

Veske: Fant en på veskebutikken på Nordbysenteret, veska er kjempefin, men den var pyntet med noe gyselige lysegule rysjegreier, de har jeg spretta av :)

Undertøy: Nydelig korsett av typen som kan strammes skikkelig, kjøpt fra figleaves.com, pluss truse som jeg skal brodere noe blått på. Må få prøvd det sammen med forloveren, så hun fikser snøringa.

Strømper: Fant sånne strømper jeg vil ha til 10kr paret, så jeg kjøpte noen par med en gang. Salg er fine greier :)

Klær til mannen: Bestillt beige dress fra Kristins Brudesalong i Lillestrøm, han blir så fin! Kjekke mannen min,

Sko til mannen: OK

Skal gjøres:

- Finne sang som forloveren min kan synge i vielsen

- Øve brudevals

- Pakke ned og ta med gaver?

- Pakke ned og ta med restekaker?

- Kaffe hos oss på søndag? Må vi ordne selv eller hvem gjør det?

- Ringe ferga. Kan de kjøre egen tur for oss hvis vi bruker dem til og fra fotograf?

- Hvordan komme til fotograf hvis det regner?

- Hva må vi betale han som skal guide hvis det regner og det ikke blir noen tur?

- Hvem henter gamle tanter?

- Musikkanlegg?

- Droppe dessertvin. Mokkakaffe istedetfor? Pris på kaffe ved bordet?

- Barnemeny som ligner på voksenmaten? Pris?

- Talen min til mannen

- Velkomsttale, må skrives/tenkes ut

OK - Finne ut når Balaklava stenger. Klokka 02.00

OK - Finne dress til mannen - må vente til vårtøyet kommer i butikkene

Ikke OK - Sy ferdig sløret - Har gitt opp

OK - Kjøpe gullkartong

OK - Bestille hotell til hans forlover

OK - Levere ringene til gravering

OK - Takk for maten tale? Kan kjæres lillebror ta dette med i sin tale?

OK - Større skrift på menykortene

OK - Endre bordplanen ihht svigermors notater

OK - Gaveoppakkere? Spørre kjæres kusiner?

Endret av Lisee
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest gjest1

Velkommen til oss!!!! Gratulerer!! Så gøy med enda ei brur som skal gifte seg i 2006! Førte deg opp på lista vår eg!!!! Forstår at de er godt i gang med planlegginga allereie!!! Gøy!

Du etterlyser dikt som passar perfekt i vigsla, har du lest Kahil Gibrans "Profeten -Om ekteskapet"? Den skal mamma lese under vigsla vår.

Elles er vi veldig glade i bilder her på KG, så det er nok fleire enn eg som er nysgjerrige på å få sjå korleis invitasjonane dykkar og ymse anna skal vere!! Håpar du vil trives her saman med oss!!!

Gledar meg til å høyre meir om planlegginga di!!! :klem:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Principessa

Hei Lisee!

Velkommen til bryllupsdagbøkene!

Jeg er litt veteran allerede jeg da :ler: , siden jeg nå er godt gift (giftet meg 20 august i år), men jeg henger litt her inne likevel. Du har en deilig tid foran deg. Husk å puste med magen i de mest stressende tidene, og husk hele tiden på at det ordner seg. Du gifter deg på mannen min sin bursdag! - Fiiin dato! ;)

GRATULERER og :velkommen: hit!

Endret av Izaria
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for velkomsten, sånt er hyggelig :)

Jeg har lest "Profeten", og den er altfor religiøs for min del, føler ikke at jeg kan ha noe sånt i en seremoni der jeg skal love noe. Men synes den er fin da, veldig romantisk også. Blir sikkert nydelig når moren din leser den.

Jeg er på leting etter et annet dikt jeg, tror det er Halldis Moren Vesaas som har skrevet det, men husker bare at jeg syns det var veldig flott og tenkte at det ville passe til en vielse, men har ikke funnet akkurat det jeg tenkte på. Får ta meg en tur på biblioteket en dag. Moren Vesaas har jo skrevet så mange søte dikt så jeg finner sikkert noe. Kanskje Mamma kan lese? Det må jeg spørre henne om. Men klarer hun å gjøre det uten å begynne å stortute da? :ler:

Vi har også lyst til å spille Katie Mehlua - Nine million bicycles, kanskje istedetfor utgangsmarsj? Hva tror dere? Teksten er jo så fin, også liker vi begge to den typen musikk. Tror det kan bli bra jeg .

Jobber med å få installert Dreamweaver på macen min nå, så side med bilder er på vei, eller er i hvertfall påtenkt. Fant et par bilder på nettet av kjolen min og var heldigvis så lur at jeg lastet dem ned, for nå er de fjernet fra siden jeg fant dem. Ellers kunne jeg jo linket dit med en gang...

Ellers har jeg vært veldig flink i dag, fått tatt unna haugen med tøy som manglet en knapp eller hadde en liten løs søm, nå er alt helt og fint og ligger pent i skapet. Litt stolt nå, den haugen har ligget leeenge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann!

Sarpsborg-jente her... :) Giftet meg i august, men klarer ikke rive meg helt unna bryllupsforumene enda... blir spennende å følge deg!

Men du..jeg lurte litt da jeg leste det første innlegget ditt... lurer på om mannen din kan ha vært hjemme hos oss og jobba på torsdag? Er han elektriker?

Han snakket nemlig om bryllup i gamlebyen i april.... ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest gjesta

God helg!! :klem:

Du har funnet kjole ja? Jeg gleder meg til å dra på salongen igjen neste tirsdag.. :)

Kose deg med planlegging! ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest høstdamen

Hei og velkommen til oss.

Hadde vært kjekt å se bilde av kjolen din?

Ellers må du ha en fin fin lørdagskveld :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg satt mannen i gang med å gi meg plass på serveren hans her hjemme så jeg kan få laget en enkel webside, må jo få vist fram noen bilder og sånn. Da spurte han hvorfor jeg plutselig var så ivrig etter å lage webside, så jeg sa at jeg hadde begynt å skrive her på forumet og da fortalte han at han hadde pratet med ei han var å jobba hos som hadde nevnt KG-forumet. Og to minutter etterpå leser jeg innlegget ditt Cons, så joda det var nok han ja. Snodig sammentreff :ler:

veslo: Lyset er fint det også, men det var ikke det jeg tenkte på, husker ikke hva det heter. Jeg har forsøkt å søke på nettet etter det, men husker ikke akkurat ordlyden så det var ikke så lett.

Nå skal jeg se om jeg får til å lage webside, er noen år siden jeg fikla med sånt sist, blir nok en sen kveld i kveld, hehe. Og mye kaffe og baileys ;)

God lørdagskveld til alle!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hehe, skal si du er kjapp Veslo!

Og takk! Synes jo det selv også. Ikke helt sikker på hva fargen heter, men den er betydelig mer gylden og ganske mye mørkere enn alle de andre kjolene de hadde. Passer fint til meg som er blek og har litt rødaktig hår.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Åhh, ja det har jeg da. Elsker å se på bilder av fine kjoler :)

Har du link til den?

Ehh, trenger ikke link, fant den selv. Kjempefin! Er det blomster på siden der?

Endret av Lisee
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gjest1

2522kjolepr_ving-med.jpg

Berre MÅTTE.. Hihi... Sei frå om du vil eg skal fjerne bildet! ;)

Det er noko slags blomster-blader på sida av kjolen ja...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fjerne det? Hvorfor det? Vi som er snart-bruder må da benytte alle anledninger til å vise fram de flotte kjolene våre :) Du blir sikkert kjempefin i den. Titta litt på kjoler i samme stil selv jeg, men falt altså for den andre. Rart det der, at man bare _vet_ at dette er den riktige kjolen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så morro at jeg fant deg her da... skikkelig koselig kjæreste du har altså! ;)

Virker som dere har det meste under kontroll til bryllupet også..er jo slettes ikke lenge igjen!

Nydelig kjole også forresten! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En ting til jeg slipper å tenke mer på (på en stund i hvertfall). Var på lang kjøretur med broren min i dag, skulle på besøk til mormors tante som bor på hjem i Mjøndalen. På veien dit fikk vi jo pratet litt og broren min sa ja til å være toastmaster! Vi har spurt han for en stund siden, men ikke fått noe svar. Han har aldri vært det før, og ikke vært i noe bryllup siden han var liten, men nå hadde han lest litt og fått litt klarere for seg hva som var oppgavene, og da trodde han det ville gå greit. Jippi! Fått skikkelig kontakt med han igjen siste året, ettersom vi nå bor mye nærmere hverandre enn før, så det er så fint at han også vil være med i bryllupet på den måten :smile: Vi skal ikke ha et formelt bryllup da, så store jobben er det jo ikke, hadde flere andre vi kunne spørre, men da ville de sikkert styre og ordne så mye, og det har vi ikke lyst til. Glad nå!

Og gamle tante som jeg ikke har sett på tre år, hun har alltid sagt hun ikke orket besøk, var for sliten osv, har blitt mye mye bedre etter at hun og mannen fikk korttidsplass på hjem. Hun var nesten sitt gamle jeg, tullet og fleipet og det var skikkelig koselig. Tenk så fint å få være 94år og fortsatt ha mannen i live og humoren i behold, da er det ikke så viktig at synet ble borte for flere år sida...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Cons:Så morro at jeg fant deg her da... skikkelig koselig kjæreste du har altså! 

Virker som dere har det meste under kontroll til bryllupet også..er jo slettes ikke lenge igjen!

Nydelig kjole også forresten! 

hehe, ja det var moro. Koselig kjæreste ja, hihi, du har vel sett han i møkkete jobbetøy og morratrøtt du da :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

×
×
  • Opprett ny...