Gå til innhold

Fikk ubesvart anrop av barndomsvenninne. Ikke hatt kontakt på 22 år, føltes invaderende.


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hva den gamle venninnen din vil deg er jo noe hun sikkert blir å fortelle når dere snakkes sammen. Kanskje det ikke egner seg å sende som sms.

Holdningen din virker nedlatende og arrogant. 

Det virker som det er mer bak historien her, kanskje.

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (På 6.1.2022 den 9.30):

Jeg ble også kontaktet av en perifer venninne fra samme barneskole, mange år etter at vi hadde gått videre i livet. Det viste seg at hun hadde blitt misbrukt av en av lærerne våre, og hadde samlet mot til å gå til rettssak. Hun kontaktet alle andre jentene i klassen for å høre om de hadde noen spesielle opplevelser med læreren, som kunne hjelpe saken hennes. (og ja, jeg husker at denne læreren klådde på oss i dusjen). Det kan altså være noe slikt, som hun ikke har lyst til å utbrodere over en sms.

Anonymkode: 911cd...03b

Da kan hun skrive på en SMS at hun har noe å drøfte om en tidligere lærer el.l.

AnonymBruker skrev (På 11.1.2022 den 0.35):

Wow så sjarmerende personlighet du har. Tenker det er mange som ønsker å henge med deg 😉 

Anonymkode: 9102d...e46

Synes det er helt greit av TS (selv om jeg er ekstremt nysgjerrig på hva ringeren ville).

AnonymBruker skrev (På 11.1.2022 den 1.03):

Jeg syntes ikke at dette har noe med å være introvert å gjøre.. Det er jo ikke sånn at man bare driter i andre mennesker fordi at man er introvert. 

Tror ikke at telefonangst henger helt sammen med å være introvert heller.. Det kan være slitsomt dersom det sosiale batteriet er tomt, ja. Men hvis man får helt angst så er det jo en form for angst da..?

Jeg er introvert, og ville helt klart ha svart henne, og tenkt at det ville vært hyggelig om vi tok opp kontakten. Skjønner selvfølgelig at det ikke er alle som ville ønsket å ta opp kontakten.. Men poenget mitt er at det ikke er alle introverte som tenker på samme måte som TS gjør i HI, og at det ikke er sånn at det er det som er normalen for introverte mennesker.. 

Og jeg syntes det høres merkelig ut å bare ignorere denne barndomsvenninnen. Det er ikke særlig medmenneskelig i hvert fall..

 

Anonymkode: 157c1...822

Jo, når noen ringer ut av det blå og ikke engang gidder å være skikkelig nok til å skrive hva det gjelder, så er det helt greit. Det er ikke særlig medmenneskelig av deg å kreve at TS skal føye seg etter uforskammetheten til denne personen.

AnonymBruker skrev (På 11.1.2022 den 1.45):

Jeg har flyttta mye i mitt liv, også i barneårene. Har derfor truffet mange mennesker, og noen husker man helt klart bedre enn andre. Jeg har skrevet melding på fb til ett par av de. Aldri ringt. Men de er omtrent like imøtekommende som ts, så har med tiden blitt inneforstått med at jeg er ubetydelig for andre og at de ikke bryr seg om å høre om hvordan det har gått med meg på samme måte som jeg lurer på hvordan det har gått med de.

Så nå kontakter jeg ikke folk mere. Er forresten 81-modell.

Anonymkode: b89ec...e3c

Du har i det minste prøvd på en OK måte, i motsetning til nautet som prøvde å kontakte TS.

Alterego666 skrev (På 11.1.2022 den 8.45):

Det er vanlig å svare på anrop når telefonen ringer.

Nei, det er mange som ikke vil svare når det ringer ukjente.

AnonymBruker skrev (På 11.1.2022 den 8.51):

Du virker veldig sær, man må ikke beholde kontakten selv om hun kontakter deg en gang.

Anonymkode: ca7c0...a82

Det handler om måten vedkommende tok kontakt på. Ringer helt ut av det blå etter mange år. Sender så en melding uten å fortelle hva det gjelder.

Era Vulgaris skrev (På 11.1.2022 den 11.03):

Helt enig i det. Det er sterkt bekymringsfullt. 
Og at så mange har telefonangst, er ytterst merkelig, all den tid de fleste sitter limt med telefonen i hånda store deler av tiden. Hvis noen skulle finne på å bruke den til det den er ment som, nemlig å ringe, da er det både invaderende, alarmerende og frekt. Helt ubegripelig.

Hva er det du babler om? En telefon er ikke lenger bare en ringemaskin. En telefon er en hel datamaskin som stort sett brukes til helt andre ting. At man sitter og bruker den betyr ikke at man ønsker å svare på alle mulige anrop fra ukjente.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

jabx skrev (1 minutt siden):

Det handler om måten vedkommende tok kontakt på. Ringer helt ut av det blå etter mange år. Sender så en melding uten å fortelle hva det gjelder.

Herregud, for noe vås. 

Dette er en helt vanlig måte å ta kontakt med folk på i den virkelig verden der sære KG-folk heldigvis ikke er i flertall. Og takk gud for det. 

Anonymkode: 17c9d...f14

  • Liker 14
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 4.1.2022 den 2.43):

Jeg er en dame på ca. 37/ 38 år (anonymiserer, men er en av disse to aldre). Nå nylig fikk jeg to ubesvarte anrop som jeg først trodde var telefonsalg. Jeg blokkerte derfor nummeret. Så fikk jeg en SMS hvor det står: «Hei. Det er xx (hennes navn). Kan du ringe meg når du har mulighet?». Jeg svarer da at: «Du må ha ringt feil, jeg kjenner ingen med det navnet». Da svarer hun: «Det er xx fra barndommen». 
 

Altså, jeg ble helt satt ut. Vi har ikke hatt kontakt eller sett hverandre på 22 år, også forventer hun at jeg bare skal snakke med henne sånn helt ut av det blå? Er det ikke vanlig høflighet å i det minste skrive en lengre SMS der man forklarer hvorfor man ønsker kontakt etter så mange år? Hva tenker dere? For meg blir det utrolig sært å gjenoppta kontakten etter så mange år. Jeg føler ikke for å fortelle om meg og mitt liv til en barndomsvenninne jeg ikke har sett på 22 år. Må si jeg stusser veldig over dette. 

Anonymkode: 1c211...2d8

Her mener jeg det er du som er utrolig sær....kanskje det er ei felles barndomsvenninne som er død,eller at hun kanskje er syk og har ønsker om en mimrekveld med barndomsvenninner? Jeg hadde bare syns det ville vært hyggelig. Om hun vil ha kontakt,så klarer du vel å bestemme over hva du forteller helle om ditt liv?? Nei....jeg syns du virker mer enn spesiell som i det hele tatt gidder å lage en greie ut av en slik sak.

Anonymkode: 50625...79f

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 4.1.2022 den 2.49):

Som sagt føler jeg ikke for å gjenoppta kontakten. Opplevde jo dette som meget sært. Hvorfor akkurat nå liksom og ikke for 15-20 år siden? Jeg reagerer også på måten det ble gjort på. Dersom hun sendte en lengre og forklarende SMS med oppfordring til kontakt, blir det litt høfligere synes jeg. 

Men kanskje jeg er sær. Jeg er en ganske privat og introvert person. 
 

TS

Anonymkode: 1c211...2d8

Det kommer jo litt an på. Jeg har opplevd dette to ganger. Den ene gangen var det en felles venn fra skoletida som hadde dødd i en trafikkulykke. Den andre gangen var det ei annen venninne som ville introdusere meg for noe pyramidesalg-greier. Ville nok hørt hva det gjaldt i det minste, så kan man heller høflig avslå.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ble ringt opp en av en gutt som gikk i klassen min på barneskolen, da jeg var i begynnelsen av 20-åra. Han sa han hadde sett meg her om dagen og ble sjokkert over hvor pen jeg hadde blitt og ville be meg på date 😆 Han ringte nok i fylla, så ble litt rar samtale. Møtte han noen år senere på klassegjenforening, da turte han ikke prate med meg😂

Anonymkode: 26c75...818

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (På 11.1.2022 den 13.25):

Jeg tenker at når man velger å ha en telefon (og ikke har hemmelig nummer), så har man åpnet for at folk kan ringe en. Det er ikke frekt og det er heller ikke slik at vi alle har blitt enige om at normal høflighet er å sende sms på forhånd.

Feil. Det er frekt å ringe, og når man ikke får svar, sende melding uten å si noe mer.

Det er ikke frekt å ringe i seg selv. Men situasjonen her er slik at vedkommende ikke har noen grunn til å ringe i utgangspunktet. Da bør hun forklare hvorfor hun gjør det.

Sitat

Jeg synes selv det er litt ubehagelig å se ubesvart me anrop fra noen jeg ikke har snakket med på årevis - men jeg synes ikke det er noe jeg kan bli fornærmet over eller føle meg invadert over. Like lite som det er invaderende at noen kommer bort på gata for å si hei. Det er ikke frekk oppførsel, rett og slett. Vi må tåle det av andre - selv om vi egentlig ikke liker det så godt. 

Nettopp! Og det er hele poenget her. Det er ubehagelig, som du innrømmer.

Det er noe annet å se noen tilfeldig på gata og gå bort for å snakke. Da har man en grunn. Noe annet dersom man drar hjem og ringer på og bevisst oppsøker noen etter mange år (med mindre det er en god grunn).

Sitat

Jeg synes det er helt greit å ikke ta telefonen, og ikke ringe opp igjen heller. Men jeg synes faktisk det er frekt å ikke svare på meldingen en gang. Spørre hva det gjelder. Det er jo en million ting det kan handle om. 

Men da får personen skrive hva det gjelder! Det er frekt å ikke skrive hva det gjelder når hun først ikke har fått svar.

AnonymBruker skrev (På 11.1.2022 den 13.48):

Noen eksempler på ting det kan dreie seg om som ikke er at hun vil bli din nye bestevenn eller selge Tupperware: 

«Felles bekjent er død/alvorlig syk».

 «Jeg jobber med å samle alle til reunion».

«Jeg ryddet i gamle ting, og fant noe som er ditt eller som jeg tenkte kanskje du ville ha».

«Jeg rydder opp i livet mitt, og har tenkt på en ting som skjedde som jeg vil be om unnskyldning for».

«Jeg leter etter kontaktinfo til en tidligere felles bekjent, har du?» 

«Jeg opplevde noe fælt i den perioden vi var venner, og nå skal jeg i rettssak og lurer på om du opplevde noe eller husker noe?»

«Jeg jobber nå med xxx, og jeg ringer fordi…» (Det er i mange jobber det er helt vanlig å ringe folk for å få mer bakgrunnsinfo om en sak, ringe fordi personen vet noe om den tingen man ringer om, er lokalkjent osv. Sånn helt uten at man skal selge noe eller presse seg på, altså. Journalister ringer feks ukjente hele tiden).

«Jeg er alvorlig syk og vil ringe rundt til alle som har betydd noe for meg.»

Og sikkert en million andre ting. Store ting og bagatellmessige ting. Ja, mye kunne sikkert vært sagt på sms. Men folk er jo så ulike, noen liker best å ringe. 

Anonymkode: c1321...415

Fint da. Da bør vedkommende skrive det på melding.

Sunnys skrev (På 11.1.2022 den 21.47):

Å herregud så sær du er! Da får du si det til henne da.. at du ble super sjokkert og synes hun var superfrekk som tar kontakt med en gammel venn etter så mange år. 
si at du er livredd for å snakke med henne, tilfelle hun spør hvordan du har det, og det føles helt invaderende i livet ditt.. at du er helt på tuppa. 

Hva som er normalt og ikke er vel ikke opp til deg å avgjøre. Høres ut som du har tlf skrekk og er livredd folk. 
hva gjorde folk før mob tlf? Sendte brev i lang tid førut? 
mamma har stadig venninner fra barndommer som stikker innom når de kjørte forbi her i ferier. Husker det var kjempehyggelig. 
verden blir bare særere og særere 

Det er irrelevant hva folk gjorde før. Du må forholde deg til hvordan ting er i dag.

Kontekst.

AnonymBruker skrev (17 timer siden):

Herregud, for noe vås. 

Dette er en helt vanlig måte å ta kontakt med folk på i den virkelig verden der sære KG-folk heldigvis ikke er i flertall. Og takk gud for det. 

Anonymkode: 17c9d...f14

Det er ikke helt vanlig å plutselig ta kontakt med noen ut av det blå etter mange år uten kontakt. Eller driver alle du kjenner fra årevis tilbake og tar kontakt helt plutselig etter mange år?

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

jabx skrev (26 minutter siden):

Det er ikke helt vanlig å plutselig ta kontakt med noen ut av det blå etter mange år uten kontakt. Eller driver alle du kjenner fra årevis tilbake og tar kontakt helt plutselig etter mange år?

Jeg har ikke gjort det selv, men jeg hadde syntes det hadde vært koselig om noen gjorde det med meg☺️

 


 

 

Fikk vi noen gang svar på hva venninnen ville? Jeg orker ikke å lese alle 16 sidene. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

jabx skrev (30 minutter siden):

Det er ikke helt vanlig å plutselig ta kontakt med noen ut av det blå etter mange år uten kontakt. Eller driver alle du kjenner fra årevis tilbake og tar kontakt helt plutselig etter mange år?

Ikke helt uvanlig å ta kontakt etter flere år, nei. Det har skjedd meg flere ganger. 

Anonymkode: 17c9d...f14

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

jabx skrev (1 time siden):

Det handler om måten vedkommende tok kontakt på. Ringer helt ut av det blå etter mange år. Sender så en melding uten å fortelle hva det gjelder.

Jeg hadde ikke sendt den meldingen en gang. Ville bare fortsatt å ringe daglig. 

Jeg holder ikke på med skriftlig korrespondanse så lenge man kan gjøre noe så grunnleggende som å snakke sammen. 

Anonymkode: fcb81...499

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

jabx skrev (6 timer siden):

Det er irrelevant hva folk gjorde før. Du må forholde deg til hvordan ting er i dag.

Kontekst.

Ærlig talt. Har det noe å si da? Da får ts gi beskjed til henne da at hun ikke tåler det, vær ærlig! 
 

Anonymkode: df820...cd6

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pippi Lotta skrev (14 timer siden):

Jeg har ikke gjort det selv, men jeg hadde syntes det hadde vært koselig om noen gjorde det med meg☺️

 


 

 

Fikk vi noen gang svar på hva venninnen ville? Jeg orker ikke å lese alle 16 sidene. 

Nei. Ts ville ikke sjekke. 

Anonymkode: 8229e...614

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Nei. Ts ville ikke sjekke. 

Anonymkode: 8229e...614

Så trist, får håpe venninnen ikke trengte hjelp til noe viktig. 
 

Takk for svar! 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (På 10.1.2022 den 21.22):

Det får jeg aldri vite, men det går faktisk helt fint 😊 Livet går videre. 

TS

Anonymkode: 1c211...2d8

Så bra at du lot være og kontakte henne. Jeg hadde gjort akkuratt det samme. Jeg tror ikke du vil angre på det. 

Anonymkode: beab4...53a

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pippi Lotta skrev (1 time siden):

Så trist, får håpe venninnen ikke trengte hjelp til noe viktig. 
 

Takk for svar! 

Får håpe hun har andre å ringe om det gjelder noe viktig. Trist om den eneste man kan ringe er noen man ikke har snakket med på over 20 år

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei fy fader! Og nå får ingen av oss vite hva det gjaldt! #nysgjerrig

Anonymkode: 33963...38d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Ryddet for brukerdebatt og siteringer av slettede innlegg. I tillegg er tråden ryddet for spekulasjoner.

- Rhodiola, mod.

Endret av Rhodiola
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 4.1.2022 den 2.46):

Der var da noe å stresse seg opp over. Ka du ikke bare ringe da?

Anonymkode: d8192...2b4

Oi. Jeg må bare kommentere denne. Jeg har aldri sett et innlegg få over 300 likes 🤯

  • Liker 9
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøttmeisen skrev (7 timer siden):

Får håpe hun har andre å ringe om det gjelder noe viktig. Trist om den eneste man kan ringe er noen man ikke har snakket med på over 20 år

Det er vel flere i tråden som fortalte at de var blitt kontaktet av en gammel venn fordi vennen var utsatt for overgrep i barndommen, det er jo vanlig at det gå tiår før man orker/greier å gjøre noe med det. I den situasjonen er det jo ikke noe hjelp i å snake med vennene man har som voksen, det relevante er hva de man kjente som barn kunne huske. 
 

Uanset trist at man aviser gamle venner uten å undersøke hvorfor de tar kontakt.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymdame@

Folk er forskjellige og man trenger ikke noen god grunn for å ikke ønske å snakke med en venn man hadde for 22 år siden. Vi må akseptere at folk er forskjellige. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...