Gå til innhold

Grønnsaker til spaghetti carbonara?


Anbefalte innlegg

Skrevet
Akkurat nå, Maleficenta skrev:

Åja. Men er vel tillatt med vanlig bacon og. 

Ja. Man gjør som man vil på eget kjøkken. 

AnonymBruker
Skrevet
On 6/13/2020 at 11:05 PM, Citpensacola said:

Helt uenig. Skikkelig matlaging er på vei tilbake, og det er heldigvis fler og fler som forstår hvor ufattelig jævlig norskifisert liksommat egentlig er. Lett tilgjengelig versjon på internett har nok mye av skylda.

Anbefaler folk å faktisk prøve å lage ordentlig carbonara en gang, så kanskje dere får litt mer forståelse for hvorfor jeg er pirkete på dette. :P

Kommer aldri til å få forståelse for noen som opptrer som deg i denne tråden!

Anonymkode: 4d877...7d7

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
33 minutter siden, Rant skrev:

Hm. En hver rett inneholder sine komponenter. Carbonara inneholder ikke grønnsaker. Kun egg, pancetta og parmesan. Men du kan jo lage din egen vri med de grønnsaken du foretrekker. ☺️

Skal vi være skikkelig strenge her så må Carbonara lages med guanciale. Det er den autentiske ingrediensen, ikke pancetta ;) 

Anonymkode: 94c4e...39c

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Men altså: italienere (i alle fall i Roma) spiser gjerne en porsjon carbonara (og den porsjonen er relativt liten) før eller etter en grønnsaksrett. De har også gjerne noe frukt etterpå, og/eller ost, og avslutter med en espresso. Dette gjelder både lunsj og middag. Og: de kan ha brød til, men det er da helt først. 

Det italienere ikke gjør er å lasse pastaen og salaten på samme tallerken og spise vekselsvis, slik nordmenn gjør. Men Ts er sikkert norsk, og det er vel ikke akkurat helt krise å gjøre det heller. Herlighet. Men jeg ville da i det minste hatt salatskåler slik at alt ikke sauses sammen på samme tallerken. 

Når det er sagt er jeg helt på linje ned den som fastholder at carbonara er en bestemt type rett, og pasta med ostesaus/fløtesaus med erter, laks, grønnsaker, kylling eller hva enn ikke er carbonara, og ikke skal betegnes som carbonara. Hvorfor skulle det det? Da får man jo heller si pasta med fløte og laks, vel? Det er ikke vanskelig. 

Anonymkode: ec4cf...132

  • Liker 10
Skrevet
20 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Skal vi være skikkelig strenge her så må Carbonara lages med guanciale. Det er den autentiske ingrediensen, ikke pancetta ;) 

Anonymkode: 94c4e...39c

Pancetta er like så autentisk. ;) 

AnonymBruker
Skrevet
16 timer siden, AnonymBruker skrev:

Skal vi være skikkelig strenge her så må Carbonara lages med guanciale. Det er den autentiske ingrediensen, ikke pancetta ;) 

Anonymkode: 94c4e...39c

Seriøst spørsmål: Er guanciale å oppdrive i Norge? 

Anonymkode: f598d...be3

AnonymBruker
Skrevet
2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Seriøst spørsmål: Er guanciale å oppdrive i Norge? 

Anonymkode: f598d...be3

Da må du i såfall i spesialbutikker. For mange år siden var det en italiensk butikk nederst i Frognerveien. De hadde noen ganger guanciale. De importerte mat direkte fra Italia. Savner den butikken 😥 

Guanciale er kjaker og ganske mye fetere enn vanlig pancetta. 

I mange carbonara-retter i Italia brukes urøkt pancetta. Litt tilsvarende urøkt bacon. 

Anonymkode: 03a8c...1ba

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...