Gå til innhold

Biff + tilbehør


Fremhevede innlegg

Skrevet

Jeg liker bearnaisesaus, men det må være hjemmelaget. Ikke noe posetull i hvert fall. Andre sauser må også være hjemmelaget.

Jeg liker veldig godt ovnsbakte poteter, bakt potet, hasselbackpoteter og fløtegratinerte poteter.

Jeg har ikke noe fast jeg alltid har til det, men ovnsbakte grønnsaker, salat, tomatsalat osv.

Det er så mye som passer til biff så dette var et vanskelig spørsmål ;)

  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
Skrevet
Akkurat nå, Elaine Marley skrev:

Jeg liker bearnaisesaus, men det må være hjemmelaget. Ikke noe posetull i hvert fall. Andre sauser må også være hjemmelaget.

Jeg liker veldig godt ovnsbakte poteter, bakt potet, hasselbackpoteter og fløtegratinerte poteter.

Jeg har ikke noe fast jeg alltid har til det, men ovnsbakte grønnsaker, salat, tomatsalat osv.

Det er så mye som passer til biff så dette var et vanskelig spørsmål ;)

Jeg er som deg og varierer mye mellom tilbehør, og saus på pose... fysj 😊

Men har enda ikke prøvd tomatsalat ved siden av, så der fikk jeg nok et tips å prøve ut. 

Gjest Skjæra på tunet
Skrevet

Jeg synes egentlig det meste som er nevnt her er godt tilbehør, men av en eller annen grunn har jeg fått helt dilla på ruccola til biff. Bare et digert lass ruccola til biffen og ikke noe mer. 

Skrevet

Ovnsstekte mandelpotetbåter (gjerne stekt i ande- eller gåsefett om jeg har), kokte aspargesbønner med ramsløkpuré, semitørkede tomater, og enten rødvinssaus eller urtesmør med persille, estragon, sjalottløk, dijonsennep og armagnac - i begge tilfeller hjemmelaget.

Anonymkode: d2d72...7d5

  • Liker 4
Skrevet
6 minutter siden, HalldirV2 skrev:

 

Hvor har dere hvitløken? Ovnsbakt eller stekt i smøret med biffen? 

På toppen av biffen. Ingen varmebehandling av hvitløken, kun en tur i pressa.

  • Liker 1
Skrevet
6 minutter siden, HalldirV2 skrev:

 

Hvor har dere hvitløken? Ovnsbakt eller stekt i smøret med biffen? 

Jeg freser den med biffen så sjyen/sausebasisen tar smak av den.

  • Liker 1
Skrevet
Akkurat nå, Oppgitt78 skrev:

På toppen av biffen. Ingen varmebehandling av hvitløken, kun en tur i pressa.

Rå hvitløk? Det er sprekt 😊

Skrevet

Fløtegratinerte poteter og soppstuing er en slager her! 😁

Anonymkode: ef166...f48

  • Liker 1
Skrevet
Akkurat nå, Jerry Lee skrev:

Jeg freser den med biffen så sjyen/sausebasisen tar smak av den.

Hvor mange fedd bruker du, sånn ca? 

Skrevet

Blir vel hengt nå, men fløtegratinerte poteter er mitt livs største matskuffelse.   Hadde sååå store forventninger, og det falt helt igjennom.

Skrevet
1 minutt siden, HalldirV2 skrev:

Hvor mange fedd bruker du, sånn ca? 

4-5.

  • Liker 1
Skrevet

Sopp, blåmuggost, og asparges. 

  • Liker 2
Skrevet
Akkurat nå, Jerry Lee skrev:

4-5.

Og da serverer du skyen som saus? Kanskje det skal prøves ved neste biff. Takk for tips 😊

Skrevet
1 minutt siden, AwkwardAlice skrev:

Sopp, blåmuggost, og asparges. 

Blåmuggost er en slager her også 😀

Skrevet
Akkurat nå, HalldirV2 skrev:

Og da serverer du skyen som saus? Kanskje det skal prøves ved neste biff. Takk for tips 😊

Ja. Enten bare sjyen...syns det er godt.  Men noen ganger som basis til en saus.

  • Liker 1
Skrevet
12 minutter siden, HalldirV2 skrev:

 

Hvor har dere hvitløken? Ovnsbakt eller stekt i smøret med biffen? 

Jeg kutter toppen av et par fine hvitløk og heller litt olje og havsalt på snittflaten og steker de sånn i ovnen til de er møre og litt brune og ser ca. sånn ut;

RoastedGarlic-TextWEB1.jpg?x21978

 

 

  • Liker 3
Skrevet

Enten fløtegratinerte poteter (u skrelte, og løk og hvitløk) og peppersaus og/eller sjy (lages i panna etter biffen er stekt) 

Eller ris og bearnaise. 

Tilbehør er brokkoli og gulerøtter, tyttebærsyltetøy og rødbeter 

  • Liker 1
Skrevet
1 minutt siden, Rumle skrev:

Jeg kutter toppen av et par fine hvitløk og heller litt olje og havsalt på snittflaten og steker de sånn i ovnen til de er møre og litt brune og ser ca. sånn ut;

RoastedGarlic-TextWEB1.jpg?x21978

 

 

Det så lekkert ut. Nå fikk jeg vann i munnen og fikk lyst på både biff og ovnsbakt hvitløk 🤗

  • Liker 1
Skrevet
Akkurat nå, HalldirV2 skrev:

Det så lekkert ut. Nå fikk jeg vann i munnen og fikk lyst på både biff og ovnsbakt hvitløk 🤗

Jeg og! :ler:

  • Liker 1
Skrevet

Og så er det jo alltids et spørsmål hva som serveres til biffen 14/3. 

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...