Gå til innhold

Roci's lille hudpleieblogg

  • blogginnlegg
    12
  • kommentarer
    0
  • visninger
    4 690

Om denne bloggen

Etter at jeg i voksen alder har opplevd hvor stor forskjell god hudpleie kan gjøre for huden, har jeg blitt en "hudpleienerd" som synes hudpleie er spennende og interessant. Det er mye "hype" rundt hudpleie, ikke minst når det gjelder anti-age, og det er fort gjort å la seg lure hvis man ikke vet hva man skal se etter. Det er virkelig en jungel der ute!

God og effektiv hudpleie trenger ikke være dyrt, og man kommer veldig langt med å vite hvilke ingredenser og virkestoffer man skal se etter, og hvilke det kan være greit å unngå.

Det er viktig å være klar over at jeg ikke er utdannet hudpleier, så jeg tilbyr ikke tjenester som hudpleieprogrammer osv., da jeg ikke er kvalifisert til det. Jeg vil etter beste evne sørge for at innholdet her på bloggen kan dokumenteres og er basert på kunnskap fra pålitelige kilder.

Jeg er 50+, og hudtypen min er moden, kombinert (normal/fet) og har lett for å bli dehydrert/fuktfattig. For noen år siden klarte jeg, til tross for ganske god kunnskap om hudpleie, å overbehandle huden min. Det tok flere måneder å reparere hudbarrieren, og huden min er fortsatt litt mer sensitiv enn hva den var før (noe som forsåvidt også kan skyldes overgangsalder), men det var samtidig en svært nyttig erfaring som jeg tar med meg videre.

 

Blogginnlegg i bloggen

Slik kan du finne ut av hudtypen din selv

Som jeg nevnte i forrige innlegg, så er det viktig å kjenne til sin egen hudtype og hudtilstand for å kunne velge produkter som er mest mulig optimale for akkurat din hud. Det absolutt beste er nok å gå til en hudpleier, men det er jo ikke alltid man har tid/råd/lyst til det. Heldigvis er det mye du kan gjøre selv for å analysere huden din, du kan f.eks. ta følgende test: 1.Rens huden din med en mild rens (ingen såpe, skumrens eller olje). 2. La huden være i minst 2 timer - ingen krem, se

Roci

Roci i Hudtype

Hudtype og hudtilstand

Det beste utgangspunktet for å finne riktige produkter og sette sammen en fungerende hudpleierutine, er å kjenne sin egen hudtype og  hudtilstand. Dette kan man få hjelp til hos en hudpleier men man kan også gjøre mye selv, ved å bruke litt tid på å sette seg inn i ulike hudtyper og hudtilstander og hva som kjennetegner disse.* Hudtypen din er for det meste genetisk betinget, og man snakker vanligvis om 4-5 ulike hudtyper. Det varierer litt hvorvidt sensitiv hud betraktes som en hudtype ell

Roci

Roci i Hudtype

×
×
  • Opprett ny...