Gå til innhold

Facebookgruppen "Mat fra bunnen"


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hvor mye creme fraich er det egentlig i oppskriftene der inne? 

Jeg lagde gryterett i dag hvor væsken besto av en boks hakkede tomater og et par dl vann. Skulle bare runde den av litt med en dæsj cf men glemte meg ut og hadde i halve boksen ( litt forstyrrelser kan man si) og jeg syns smaken ble alt for kvalmende. Prøvde å døyve den med litt forskjellig men må innrømme at jeg plukket ut kjøttet og spiste mest ris og salat...

Anonymkode: 8f46a...e0b

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

4 timer siden, AnonymBruker skrev:

Hva er problemet med dette? Så karamellpopcorn på Idas fristelser i går og fikk lyst til å teste det ut. Er jeg plutselig en MFB-idiot da? 

Om det ble vellykket hadde jeg til og med tenkt å legge ut oppskriftlink og bilde i mat fra grunnen... Men da tør jeg jo ikke det. 

Anonymkode: 02c1b...ccc

Jeg skrev saltkaramellpopcorn ...for å legge til noe extra. Hun andre skrev om smøret. Syns så absolutt du skal lage å legge ut. Vi har laget dette i mange år. Så om du skal ha det på mfb må du skynde deg....for nå tipper jeg admin har lest dette.....og hiver det ut før deg.

Anonymkode: d8fcb...cf7

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

31 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvor mye creme fraich er det egentlig i oppskriftene der inne? 

Jeg lagde gryterett i dag hvor væsken besto av en boks hakkede tomater og et par dl vann. Skulle bare runde den av litt med en dæsj cf men glemte meg ut og hadde i halve boksen ( litt forstyrrelser kan man si) og jeg syns smaken ble alt for kvalmende. Prøvde å døyve den med litt forskjellig men må innrømme at jeg plukket ut kjøttet og spiste mest ris og salat...

Anonymkode: 8f46a...e0b

Det er gjerne flere bokser i enkelte oppskrifter....

Når jeg lager gryteretter så lager jeg ofte store porsjoner så jeg kan fryse ned porsjoner til senere. Likevel så bruker jeg langt ifra så mye som enkelte av MFB-oppskriftene. På min største porsjon så bruker jeg kanskje 1 boks creme fraiche og et par dl fløte...da er det snakk om at dette gjerne er til over 1 kg kjøtt og jeg kan dele det opp til minst 5-6 middager (til en person pr middag da)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://imgur.com/a/XfKxb  Her har et nytt medlem akkurat meldt seg inn, og ønsker å introdusere seg til gruppen ved å bidra med å legge ut bilde av noe hun har laget.

Men det hun ikke vet, er at hun nettopp har begått dødssynd nummer 1 i MFB, nemlig det å poste link til en ekstern nettside!

Heldigvis ble katastrofen avverget i siste liten, og skaden på førsteinntrykket ble delvis begrenset, da et vanlig medlem **en annen gjest  fikk advart henne før admins rakk å lage bråk av det. Da fikk hun nye endret innlegget sitt med screenshot istedet.

Men hun andre lever virkelig farlig nå, og tøyer strikket ganske hardt når hun på en så frekk og spydig måte hevder at admins er "litt strenge" der inne. Vi må vel regne med at MFB-permen blir tatt ned fra T's hylle for å skrive en anmerkning etter dette. Neste gang er det ut.

  • Liker 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

53 minutter siden, Matmonsen skrev:

http://imgur.com/a/XfKxb  Her har et nytt medlem akkurat meldt seg inn, og ønsker å introdusere seg til gruppen ved å bidra med å legge ut bilde av noe hun har laget.

Men det hun ikke vet, er at hun nettopp har begått dødssynd nummer 1 i MFB, nemlig det å poste link til en ekstern nettside!

Heldigvis ble katastrofen avverget i siste liten, og skaden på førsteinntrykket ble delvis begrenset, da et vanlig medlem **en annen gjest  fikk advart henne før admins rakk å lage bråk av det. Da fikk hun nye endret innlegget sitt med screenshot istedet.

Men hun andre lever virkelig farlig nå, og tøyer strikket ganske hardt når hun på en så frekk og spydig måte hevder at admins er "litt strenge" der inne. Vi må vel regne med at MFB-permen blir tatt ned fra T's hylle for å skrive en anmerkning etter dette. Neste gang er det ut.

Syns ikke det var frekt og spydig. Dersom admins eller noen andre reagerer på det der så begynner jeg virkelig å lure. Syns hun sa ifra på riktig måte uten at noen bør bli fornærmet.

Anonymkode: 4363b...1ee

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Syns ikke det var frekt og spydig. Dersom admins eller noen andre reagerer på det der så begynner jeg virkelig å lure. Syns hun sa ifra på riktig måte uten at noen bør bli fornærmet.

Anonymkode: 4363b...1ee

Hun ga beskjed på en ordentlig måte ja. Det jeg tenker på er at adminsene har det med å misforstå, bli fornærmet og tolke slikt som kritikk mot dem og reglene, uansett hva intensjonen er. Hvis en admin plukker det opp som noe som er sagt med et aggressivt tonefall, kan det nesten være nok til å havne i krangel med de.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Er det helt slutt på at de sjekker folkeregisteret, opp mot de som søker om å bli gjest? Før skrev de mye om det.

Vil ikke si når det skjedde,men tre medlemmer er godtatt. Personer som ikke finnes.

Et medlem fikk ikke bli medlem. Hvorfor?har ikke åpen profil på fb?venner er skjult?

Det er mfb som bestemmer. Et annet medlem fikk heller ikke komme inn. Hun stilte et spørsmål ang regler når de startet opp. Hun var forvirret ang regler. Og der var hun ute. Prøvde å komme inn igjen...0 sjanse.  Så at listene brukes,  helt klart. Noe som er ulovlig. 

 

Anonymkode: d8fcb...cf7

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Chibi skrev:

Vel..
Problemet med T er at hun endrer ett lite gram her og der og mener selv at hun har funnet opp oppskriftene i eget hode...
Når resten av oppskriften er klipp og lim fra andre ;) 

Så er det jo gjerne Asiatiske retter som svømmer i saus, har null clue på helt basic greier som medlemmer spør om og får gjerne svar "Nei, du, det må være noe galt med ovnen din, for her feiler jeg aldri!" Hiver på ett par ekstra DL fløte,creme fr. Og gjerne gjær og andre hevemidler i hevefri bakst...
Smakt sjokoladekaka hennes? Den med helt sinnsyke mengder bakepulver? Ikke lag den! Den er IKKE god ._. Du kjenner bakepulveret ligge å prikke i munnen lenge etterpå.. Ellers er hun jo blitt flinkere med å ikke bruke så mye salt...Før var det gjerne 6ts salt i en enkel rundstykke oppskrift på 24stk... ;) 


Når enkelte medlemmer inne på MFB legger ut en oppskrift..Og de får masse skryt for den, så kan du banne på at T legger ut samme oppskrift og kaller det sin egen.. Klager du på det, så blir du kastet ut..
Det er det som er problemet der, det finnes fantastiske medlemmer i MFB, men... De blir trampet ned av T og gjerne filleristet av admin ._.

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455148239_supersaftige_sjokolad.html Er det denne du mener? Her er det tilsatt 8 ts bakepulver

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

26 minutter siden, Juletrollet skrev:

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455148239_supersaftige_sjokolad.html Er det denne du mener? Her er det tilsatt 8 ts bakepulver

Jeg tror MFB har en hemmelig agenda om å ødelegge verden med metan. :P

Hevefrie produkter fulle av gjær og overdreven bruk av topped teskjeer bakepulver. 

misc91-warning-dangerous-gases-fart-humo 

Anonymkode: d0d34...47d

  • Liker 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Juletrollet skrev:

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455148239_supersaftige_sjokolad.html Er det denne du mener? Her er det tilsatt 8 ts bakepulver

Derfor jeg ikke legger ut noe mer. Siste jeg la ut....kopierte hun. Det måtte hun gjerne gjøre,men å si hvor hun tok inspirasjonen fra,var frahverende. Oppskriftene har ikke vært på mfb før.

Jeg ble gjort oppmerksom på det fra andre medlemmer. 

Det samme skjedde med ei som la ut noen kaker for ca 14 d siden. Admin var først ute...så ramlet den ene etter den andre inn med de samme. Og henviste til admin.  Spurte admin om ditt og datt....det kom aldri et hint om den som hadde oppskriften

Anonymkode: d8fcb...cf7

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Jeg tror MFB har en hemmelig agenda om å ødelegge verden med metan. :P

Hevefrie produkter fulle av gjær og overdreven bruk av topped teskjeer bakepulver. 

misc91-warning-dangerous-gases-fart-humo 

Anonymkode: d0d34...47d

Bruk minst mulig bakepulver. Det tilfører ingen god smak. Du kjenner med en gang når det er brukt bakepulver. Den smaken er grusom. 

Anonymkode: d8fcb...cf7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En av admin som skryter fælt av en oppskrift fra Tanja...

 

20170712_141343.png

Endret av Juliannaos
  • Liker 17
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så denne ja. Du blir liksom ikke fristet. Er det tenåringer som er admin? Eller sitter det voksne folk å skriver dette?

Anonymkode: d8fcb...cf7

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

http://imgur.com/a/l4dJx

Noen som spør om de skal bruke fersk- eller tørrgjær i de hevefrie tebricksene.

Admin sier det ikke spiller noen rolle, og det er jo forsåvidt et bra råd. Men ikke av den samme årsaken som hun tror.

Edit: Merkelig nok så la ikke adminen inn link til tebricksene med "Er det disse du mener? *link* " Men det er vel sikkert noen andre admins som ser muligheten.

Endret av Matmonsen
  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 minutter siden, Matmonsen skrev:

http://imgur.com/a/l4dJx

Noen som spør om de skal bruke fersk- eller tørrgjær i de hevefrie tebricksene.

Admin sier det ikke spiller noen rolle, og det er jo forsåvidt et bra råd. Men ikke av den samme årsaken som hun tror.

Edit: Merkelig nok så la ikke adminen inn link til tebricksene med "Er det disse du mener? *link* " Men det er vel sikkert noen andre admins som ser muligheten.

Jeg er ikke ekspert altså, men hvorfor er det gjær i hevefri bakst?🙈

Anonymkode: ce259...409

  • Liker 19
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, Juliannaos skrev:

En av admin som skryter fælt at en oppskrift fra Tanja...

 

20170712_141343.png

Halleluja!!! :pinar:

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Nei det var det. Hun er jo glad i å putte i unødvendige mengder hevemidler, akkurat som den sjokoladekaken med 8 ts bakepulver.

Kanskje hun gjør det for smakens skyld :biggrin:

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Matmonsen skrev:

Nei det var det. Hun er jo glad i å putte i unødvendige mengder hevemidler, akkurat som den sjokoladekaken med 8 ts bakepulver.

Kanskje hun gjør det for smakens skyld :biggrin:

8 ts bakepulver? Jeg har ikke smakt den,men så god erfaring har jeg med kakebaking at dette smaker kjemi. 

Bakepulverlake med hint av sjokolade?

Anonymkode: d8fcb...cf7

  • Liker 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Zeitgeist
4 timer siden, Matmonsen skrev:

http://imgur.com/a/l4dJx

Noen som spør om de skal bruke fersk- eller tørrgjær i de hevefrie tebricksene.

Admin sier det ikke spiller noen rolle, og det er jo forsåvidt et bra råd. Men ikke av den samme årsaken som hun tror.

Edit: Merkelig nok så la ikke adminen inn link til tebricksene med "Er det disse du mener? *link* " Men det er vel sikkert noen andre admins som ser muligheten.

Aiaiai, 50 g tørrgjær er jo ikke det samme som 50 g fersk gjær ... men ut ifra det jeg har lest av admin-uttalelser så ville det ikke overraske meg om de lar gjærmengden fersk vs. tørr tilsvare 1:1. 

Kan jo bli en interessant fjelltur da ... med mye luft i både lunge og mage. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En av de tre mannlige adminsene har lagt ut en oppskrift på lys lapskaus. Han har fått over 450 likes på en oppskrift med hovedsakelig  'lapskausblanding'. Har ikke noe imot frosne grønnsaker, og helt ok å dele en lettvin måte å lage mat på. Tenker bare at hvis jeg var admins på en så stor gruppe og skulle lage en slik lett rett; så hadde det vært så enkelt å bruke ferske grønnsaker. 

Endret av Juliannaos
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...