Gå til innhold

Modern Family


Trampe

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Herregud, det der er jo er mareritt! Tenk hvis mitt barn blir sånn?! :sjokk: Håper ikke hun får noen sånne venner heller akkurat, utrolig vanskelig å forholde seg til! Men, sånn som jeg har oppfattet sønnen din ut fra det du skriver her inne ser jeg kanskje ikke for meg at de blir bestevenner så veldig lenge...

Bare du å kle på deg og spytte ut tyggisen før foreldremøtene, så går det nok helt fint :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, absolutt på grensa til white trash...

Nori: jeg tror ikke du har noe å være redd for. Nå har jeg jobbet som lærer i ti år, byttet klasser ganske ofte og dermed blitt kjent med hundrevis av unger og foreldrene deres. Det er heldigvis få skikkelige drittunger, men noen fortjener vel akkurat det stempelet. Og alle de som har hatt en ekkel oppførsel har hatt en grunn til det: foreldrene. Det slår aldri feil. Det finnes mange diagnoser barna kan ha, men ingen av disse slår ut i drittunge-oppførsel helt automatisk. Jeg kjenner mange ungdommer med tunge diagnoser, men de jeg har vært borti som har vist en svært dårlig oppførsel har ikke hatt noen form for diagnoser. Kun dårlig oppdragelse. Bak noen av barna med utagerende oppførsel står det fortvilte foreldre, men også hos disse er det ganske kjapt å se hvorfor barna har blitt utagerende, frekke, utakknemlige og uten et snev av omtanke og empati. Det er for sent å begynne å oppdra en tenåring som i tolv år har fått styre litt for mye...

Jeg tenkte som deg da jeg fikk storebror, men det er åtte år siden, og jeg var helt uten de erfaringene jeg har nå. Hos de aller, aller fleste unger er det en ganske enkel oppskrift å følge: overøs ungen med kjærlighet, snakk mye med ungen, ros ungen ofte, men ikke lag en gullstol eller sy puter under armene, og ikke minst: korriger negativ oppførsel der og da og gi klare og tydelige konsekvenser. Ha klare rammer og klare regler som skaper trygghet og ikke la ungen bestemme for mye. Hos de fleste unger er dette nok til at det går helt fint!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg vet jo at du har helt rett. Det er så utrolig synd, for resultatet blir jo at folk tar avstand fra barnet, selv om det er foreldrene som er skyld i at ting har blitt sånn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

I dag er jeg dødstrøtt. Rett og slett. Jeg og mannen ble sittende og prate i går kveld, så jeg kom meg ikke i seng før tolv. Lillebror var først våken 01:11, fikk mat og la seg igjen. Så var han våken 04:44, spiste masse og ble så liggende og snurre. Med tomme pupper har jeg ingen våpen, så jeg måtte stå opp allerede 05:15. Han var i strålende humør, fikk ligge naken på stellematta i tre kvarter og bare pludre mens jeg fikk brettet klær og ryddet hele badet. Så lagde jeg meg en brødskive og lagt lillebror på gulvet i stua, og plutselig sovnet han helt ut av det blå. Så da var det bare å få lagt ham i senga si, men jeg greide ikke å sovne fort når jeg ikke var helt innstilt på å sove akkurat da... Så jeg hadde akkurat sovnet da mannens vekkerklokke ringte. Så våkna lillebror igjen 08:00, men med puppen fikk jeg lurt ham til å sove en time til. Så sto vi opp 09:00. Snakk om oppstykket søvn!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg vet jo at du har helt rett. Det er så utrolig synd, for resultatet blir jo at folk tar avstand fra barnet, selv om det er foreldrene som er skyld i at ting har blitt sånn.

Jeg syns så synd i de barna som skriker etter oppmerksomhet og finner på alt mulig galt, fordi de har lært at det er sånn man får oppmerksomhet her i verden. Usikre barn som ikke har lært seg noen verktøy for hvordan man skal oppføre seg. Men de barna jeg sliter litt med, er de som er bortskjemte og vant til å få alt slik de vil. De har alltid foreldrene i ryggen, fordi "mitt barn gjør aldri noe galt". Fysj.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres ut som en slitsom natt.

Og ja, de ungene er de verste. Hadde et eksemplar av sorten i klassen min på barneskolen.. Mamma var mer stikk motsatt - trodde jeg var involvert i alt som var galt. Noe hun forsåvidt hadde rett i. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker stort sett ti minutter på mating, så sovner han og jeg legger han tilbake i senga si. Når han våkner i femtiden er han mer urolig, og har ofte luft i magen, så da lar jeg han sove ved puppen. Vi skifter ikke bleie nå, nei. Gjorde det den første måneden eller så, men så sluttet jeg. Det trengs ikke :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den moderne familien! Fy for en natt du har hatt, hvorfor er det stort sett menn som har det der "Falle i søvn øyeblikkelig når man har sjansen" - genet, det er vi mødre som hadde trengt det...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For en natt ja....så jeg tok med meg lillebror og gikk og la meg klokka 18. Han sover alltid en liten dupp i den tida. Vel - jeg ble vekket av mannen som kom hjem fra et møte 2045!!!! Da sov lillebror fortsatt. Han begynte visst på natta han da. Nå har jeg vekket han, men hallo. Vi sov bort ettermiddagen, og hva i all verden kommer han til å gjøre i natt hvis jeg legger ham nå igjen?? Må la ham være våken en stund tror jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hvordan gikk natten?

 

Tuppa her vil eeegentlig legge seg klokka seks - hun er utrolig sutrete og trøtt siste timen før leggetid, som er klokken syv. Hun våkner gjerne for dagen mellom fem og seks når hun får legge seg syv, så det er helt uaktuelt å la henne sovne ennå tidligere, men den siste halvannen timen er seig! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gikk fint!

Han sovnet ikke før 2230, men det er ikke så rart. Så var han våken to ganger som vanlig, og så var det morgen litt over seks. Vi la oss igjen klokka sju, og sov til halv ti. Helt grei natt det :)

Endret av Trampe
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hørtes jo ut som en ikke så aller verst natt :-) Man vet man har småbarn når et par-tre timer sammenhengende søvn er luksus, hehe :fnise:

 

Hvor lenge sover lillebror på det meste i et strekk nå?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Nå sover han kortere enn for en måned siden. Da sov han seks timer i strekk som standard, han la seg senere og jeg fikk som regel fire timer i strekk. Nå er det bare fire-fem timer, han legger seg tidligere og jeg er råheldig hvis jeg får tre timer i strekk. Han er større, og trenger nok mer mat. Heldigvis sovner han fort igjen, så det går greit. Blir spennende å se hvordan det blir når han får litt annen mat om en måneds tid.

Jeg skriver dåpsinvitasjoner :hjerte:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh, så koselig med dåpsinvitasjoner! Jeg er litt crazy og har allerede planlagt veldig mye av dåpen allerede. Hehehhe, jeg gleder meg ikke altså  :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er koselig å planlegge dåp :hjerte:

Nok en rimelig søvnløs natt overstått. Blir annenhver natt nå for tida. Stikkord er meg alt for sent i seng, lillebror våken og snurrer uten å sovne etter amming i firetida, så jeg blir tvunget til å stå opp tiiiiiidlig. Og ikke var han interessert i å sove lenge når han først sovnet heller. I dag er jeg helt ødelagt. Men han er jo bare blid og skjønn, så jeg greier ikke å være sur på han heller. Lille søtingen min, kan du ikke sove litt mer??

Og snille svigerfar kommer og klipper plenen i dag, fordi mannen er mer eller mindre borte fra morgen til kveld hele denne uka. Snille svigerfar. Og alt jeg tenker på er den helsikes gressklipperen som kommer til å bråke så jeg ikke får sove på dagen heller :sjenert: I dag blir det nemlig ikke noen trilletur, i dag skal jeg dra med meg lillebror i dobbeltsenga når han blir trøtt og håpe at han sovner der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres ut som vi hadde en rimelig lik natt. Her var mini lys våken kl 5, så da tok jeg han bare inn i stua og innførte frokosttid for meg. Så at han var ganske trøtt og etter en lang amming sovnet han i dobbeltsenga like før kl 8 og våknet ikke før nå nettopp :nigo: DET er bonussøvnen sin det! Håper du også får et par timer til!

Hvor gammel er mini når dere skal ha dåpen? Er usikker på når vi skal invitere til navnefest :-)

Endret av j86
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...