Pringle Skrevet 31. januar 2014 #101 Skrevet 31. januar 2014 Kroppen vår klarer ikke å bruke mer enn ca 50g fruktose. Anonymous poster hash: c2e01...46d Det gjør den vel. Men kalorioverskudd gjør oss tykke. 1
AnonymBruker Skrevet 31. januar 2014 #102 Skrevet 31. januar 2014 Det gjør den vel. Nope. Det finnes ikke en eneste prosess i kroppen som trenger fruktose så derfor må det konverteres til glukose. Fruktosen konverteres i leveren og leveren har begrenset kapasitet for fruktose->glukose-konvertering. Anonymous poster hash: c2e01...46d 5
Pringle Skrevet 31. januar 2014 #103 Skrevet 31. januar 2014 Nope. Det finnes ikke en eneste prosess i kroppen som trenger fruktose så derfor må det konverteres til glukose. Fruktosen konverteres i leveren og leveren har begrenset kapasitet for fruktose->glukose-konvertering. Anonymous poster hash: c2e01...46d Men hva skjer med den da? Går den rett igjennom? Da er det vel ikke noe problem?
AnonymBruker Skrevet 31. januar 2014 #104 Skrevet 31. januar 2014 Men hva skjer med den da? Går den rett igjennom? Da er det vel ikke noe problem? Resten blir konvertert til fett og lagret. Anonymous poster hash: c2e01...46d 6
Pringle Skrevet 31. januar 2014 #105 Skrevet 31. januar 2014 Resten blir konvertert til fett og lagret. Anonymous poster hash: c2e01...46d Blir fruktosen omdannet eller ikke? TIl fett eller glukose? Jeg har hørt om dette før, men er stadig forvirret! Kroppen kan jo bruke både fett og glukose. Ingenting av dette blir lagret (annet enn midlertidig) hvis vi bruker det opp. Men hvis vi ikke bruker det opp, blir det jo selvfølgelig lagret. Som alt annet av fett, karbohydrat og protein som vi ikke bruker opp. 1
AnonymBruker Skrevet 31. januar 2014 #106 Skrevet 31. januar 2014 Blir fruktosen omdannet eller ikke? TIl fett eller glukose? Jeg har hørt om dette før, men er stadig forvirret! Kroppen kan jo bruke både fett og glukose. Ingenting av dette blir lagret (annet enn midlertidig) hvis vi bruker det opp. Men hvis vi ikke bruker det opp, blir det jo selvfølgelig lagret. Som alt annet av fett, karbohydrat og protein som vi ikke bruker opp. Kroppen klarer bare å konvertere ca 50g fruktose til glukose og så bruke det. Resten blir konvertert til triglyserider. Dette er altså "kolesterol" av verste sort. Kolesterol er ikke farlig, men faktisk livsnødvendig. Men et høyt nivå av triglyserider er sterkt assosiert med økt risiko for hjertesykdom. Ola Nordmann spiser over 50g fruktose hver dag. Det antas forresten at høyt inntak av fruktose over tid fører til ikke-alkoholisk fettlever. Anonymous poster hash: c2e01...46d 5
ol93 Skrevet 4. februar 2014 Forfatter #107 Skrevet 4. februar 2014 Tenkte jeg skulle prøve meg på hjemmelaget tørket frukt, noen som vet hordan jeg gjør dette? Er jo mye sunnere å lage selv!
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2014 #108 Skrevet 5. februar 2014 Tenkte jeg skulle prøve meg på hjemmelaget tørket frukt, noen som vet hordan jeg gjør dette? Er jo mye sunnere å lage selv! De pleier ikke å tilsette noe i det du kjøper altså... Men hvis du vil lage selv kan du tørke i stekeovnen. Vi hadde en frukttørker hjemme faktisk og tørket epler på høsten. Anonymous poster hash: c2e01...46d
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2014 #109 Skrevet 5. februar 2014 Bestill masse godt på iherb. Anonymous poster hash: 0c083...2e6 1
Sofie_22 Skrevet 5. februar 2014 #110 Skrevet 5. februar 2014 Snack a jacks Ikke særlig sunt, men et bedre alternativ enn chips 1
Gjest Chlorophyll Skrevet 5. februar 2014 #111 Skrevet 5. februar 2014 Nope. Det finnes ikke en eneste prosess i kroppen som trenger fruktose så derfor må det konverteres til glukose. Fruktosen konverteres i leveren og leveren har begrenset kapasitet for fruktose->glukose-konvertering. Anonymous poster hash: c2e01...46d Interessant. Dette skal jeg lese mer om 3
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2014 #112 Skrevet 5. februar 2014 Interessant. Dette skal jeg lese mer om Søk opp dokumentaren/forelesning: "Sugar - the bitter truth" på youtube. Anonymous poster hash: 7db02...8fa 4
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2014 #113 Skrevet 5. februar 2014 Mange av forslagene her er jo ikke sunne? Banan med sjokoladetrekk feks er jo godteri og ikke sunt; bare sukker. For meg har også fett vært løsningen på sukkersug! Funker som bare det også når det gjelder vektnedgangAnonymous poster hash: fa171...2bd 7
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2014 #114 Skrevet 5. februar 2014 Mange av forslagene her er jo ikke sunne? Banan med sjokoladetrekk feks er jo godteri og ikke sunt; bare sukker. For meg har også fett vært løsningen på sukkersug! Funker som bare det også når det gjelder vektnedgangAnonymous poster hash: fa171...2bd Mange mener unødvendig fett ikke er sunt. Ikke alle tror at alt av karbohydrater er som djevelen selv. Banan med mørk sjokolade er iallefall bedre enn Snickers el.l. Anonymous poster hash: 14afb...8fc 2
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2014 #115 Skrevet 5. februar 2014 Mange mener unødvendig fett ikke er sunt. Ikke alle tror at alt av karbohydrater er som djevelen selv. Banan med mørk sjokolade er iallefall bedre enn Snickers el.l. Anonymous poster hash: 14afb...8fc "bedre enn snickers" betyr jo ikke at det er sunt. Og det er ikke snakk om unødvendig fett, men om nødvendig fett. Anonymous poster hash: fa171...2bd 3
Lea2 Skrevet 5. februar 2014 #116 Skrevet 5. februar 2014 (endret) Jeg regner med at både trådstarter og veldig mange andre her er ute etter sunnere alternativer til kos. Altså sunnere enn en godtepose, et stort kakestykke (eller tre), en hel pakke cookies, en pose potetgull osv. Det er vel heller tvilsomt om mennesker som lever et normalt liv i Norge (eller andre land for den saks skyld) får i seg for lite fett i utgangspunktet. Mat som kos er livsglede. Det gir en følselse av å ikke leve på diett, i motsetning til veldig mye annet. Her fokuseres det mye på at frukt er sukker. Jepp.. frukt er søtt. Men frukt har også ofte ting som fiber og vitaminer som kroppen trenger. Kanskje mindre i tørket stilstand.. det vet jeg lite om. Men frukt er ikke usunt selv om det har fruktsukker. Ikke alle som ønsker sunnere alternativer til lørdagskosen ønsker eller trenger å gå ned i vekt, men å gjøre kosen litt minde usunn og få i seg noe som er litt mer nyttig enn slikkerier, kaker og potetgull med dip. Endret 5. februar 2014 av Lea2 12
AnonymBruker Skrevet 6. februar 2014 #117 Skrevet 6. februar 2014 "bedre enn snickers" betyr jo ikke at det er sunt. Og det er ikke snakk om unødvendig fett, men om nødvendig fett. Anonymous poster hash: fa171...2bd Jeg tror det er ganske mange som mener banan er sunt og også mørk sjokolade. Snickers derimot inneholder helt sikkert noe transfett, herdet drittfett, og mye annet gørr. Og siden begge ingredienser anses av mange (de fleste som ikke sverger til lavkarbo faktiskt) som sunne, er det naturlig at det foreslås her. Trådens tittel etterspør alternativ til godteri. Da er neppe brokkoli tilfredstillende svar. Anonymous poster hash: 14afb...8fc 4
AnonymBruker Skrevet 6. februar 2014 #118 Skrevet 6. februar 2014 Jeg bruker å kutte opp ei eple i skiver, og legger den lag i lag i ei lita langpanne. Drysser over kanel og sukrin, og steker den på 180g til eplene er møre. Smaker nesten som eplekake:D Kan gjerne ta ei skje med vaniljekesam ved siden av:) Ei skål med cottage cheese, sukkerfri jordbærsyltetøy og kanel er også godt.. Jeg har prøvd eplebiter med kanel og sukrin i ovnen, men hos meg skrumper de og blir tørre. Noen ide om hva jeg gjør feil? Anonymous poster hash: 27b38...84a
skruf Skrevet 6. februar 2014 #119 Skrevet 6. februar 2014 Jeg har prøvd eplebiter med kanel og sukrin i ovnen, men hos meg skrumper de og blir tørre. Noen ide om hva jeg gjør feil?Anonymous poster hash: 27b38...84a Vet ikke helt jeg…. har du for høy temperatur i ovnen kanskje? Eller de står for lenge? De skal ikke stå så lenge, bare til de er møre, prikk litt i de med en gaffel så kjenner du. Når jeg legger skivene i formen så bruker jeg å legge de sånn at de overlapper hverandre litt..
AnonymBruker Skrevet 6. februar 2014 #120 Skrevet 6. februar 2014 Vet ikke helt jeg. har du for høy temperatur i ovnen kanskje? Eller de står for lenge? De skal ikke stå så lenge, bare til de er møre, prikk litt i de med en gaffel så kjenner du. Når jeg legger skivene i formen så bruker jeg å legge de sånn at de overlapper hverandre litt.. Kanskje jeg har hatt for høy temperatur eller hatt de inne for lenge. Hvor lenge pleier du å bake dem? Anonymous poster hash: 27b38...84a
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå