Mynona Skrevet 17. august 2014 #901 Del Skrevet 17. august 2014 Nææ-æ.. de ser jo helt.. ekte ut Ikke at de ikke skal se ekte ut, men de var jo så store… Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rumle Skrevet 17. august 2014 #902 Del Skrevet 17. august 2014 (endret) Ikke ennå, men det skal skje i løpet av helga. Da får jeg nemlig tak i plommer. Jeg har laget stikkelsbærsyltetøy, da. Med nellik i. Nom. Nå har jeg laget plommelikør (på en søndags morgen ) Jeg har også vært ute i squashkrukken og plukket inn årets andre. Legger ut bilde av begge to. Slike rare former har de aldri i grønsaksdisken image.jpg Herlig!!! Både likør og squash! Og syltetøy med nellik! Lagde et svæææært glass med plommelikør i går jeg også Ps, kanskje vi kan ha en felles likørsmakingfest her inne i løpet av høsten? Erfaringer må jo utveksles må vite Her begynner flere av paprikaplantene og skrante noe veldig plutselig, lurer på om det kan være en seneffekt av stormen? Noen har mistet alle bladene og ser nitriste ut, noen ser til og med ut som at hele planten har gitt opp Hva er dette for noe da? Hvordan går det med dine som mistet bladene? Endret 17. august 2014 av Rumle Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anje Skrevet 17. august 2014 Forfatter #903 Del Skrevet 17. august 2014 Jeg liker de opprinnelige formene på grønnsaker. Snorrette varianter er ikke naturlig. Jeg går etter de med litt personlighet i torgdiskene når jeg handler. Jeg og! Jeg blir så glad når jeg kommer på markeder i søreuropa og de har tomater som ser ut som rare minigresskar, agurker som har vokst i sirkler og slike snåle ting. Herlig!!! Både likør og squash! Og syltetøy med nellik! Lagde et svæææært glass med plommelikør i går jeg også Ps, kanskje vi kan ha en felles likørsmakingfest her inne i løpet av høsten? Erfaringer må jo utveksles må vite Her begynner flere av paprikaplantene og skrante noe veldig plutselig, lurer på om det kan være en seneffekt av stormen? Noen har mistet alle bladene og ser nitriste ut, noen ser til og med ut som at hele planten har gitt opp Hva er dette for noe da? Hvordan går det med dine som mistet bladene? Vi må ta oss en høstlig likørtest etterhvert, ja. Noen av mine mister stadig et blad eller to her og der. Og det er tilsynelatende helt friske blader, også. Men ellers så har de kommet seg litt til igjen. Men jeg ser at de nå blomstrer veldig lavt på blanten,og at der chiliene før stormen ble modne som fingerstore så blir de nå modne når de er på størrelse med en halv lillefinger. Det gjør ikke meg noe, for jeg tenkte tørke dem og det er lettere å tørke små chili, men plantene har nok strevd litt siste ukene. Konstaterer at chili ikke tåler vind. Men den som mistet flest blader tror jeg er ferdig for sesongen. Den ser trist ut. Det var snodig at dine mistet bladene etter stormen, da. Mine ble nemlig skadet (de fleste) av vinden, og de så helt ødelagte ut med en gang... Nææ-æ.. de ser jo helt.. ekte ut Ikke at de ikke skal se ekte ut, men de var jo så store Forstår hva du mener. De er omtrent på størrelse med de minste de selger i butikkene. Sånn ca så lange som en hånd. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mynona Skrevet 17. august 2014 #904 Del Skrevet 17. august 2014 Kuult! Hva skal du lage av squashene dine da?? (ja, jeg er sulten nå ) Eneste jeg bruker det til er i wok.. men kanskje du vet om noe annet jeg kan bruke det i. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anje Skrevet 17. august 2014 Forfatter #905 Del Skrevet 17. august 2014 Kuult! Hva skal du lage av squashene dine da?? (ja, jeg er sulten nå ) Eneste jeg bruker det til er i wok.. men kanskje du vet om noe annet jeg kan bruke det i. Jeg har laget de her av dem, faktisk. Første gang jeg prøver, og de var gode som variasjon, men ikke helt min stil. Og så litt bry. http://smittenkitchen.com/blog/2011/08/zucchini-fritters/ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mynona Skrevet 17. august 2014 #906 Del Skrevet 17. august 2014 Åhh.. det så spennende ut :)Men ja.. litt bry var det nok ja. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anje Skrevet 17. august 2014 Forfatter #907 Del Skrevet 17. august 2014 Åhh.. det så spennende ut :)Men ja.. litt bry var det nok ja. Det blir ofte slik med ting jeg dyrker selv at jeg tenker "denne her har jeg dyrket frem i månedsvis, så da kan jeg jo ikke bare kappe den opp helt enkelt" og så lager jeg noe komplisert. Og når den neste blir moden så spiser jeg den som den er, for da har jeg kommet til at det er like godt (og ofte bedre). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rumle Skrevet 18. august 2014 #908 Del Skrevet 18. august 2014 (endret) Jeg og! Jeg blir så glad når jeg kommer på markeder i søreuropa og de har tomater som ser ut som rare minigresskar, agurker som har vokst i sirkler og slike snåle ting. Vi må ta oss en høstlig likørtest etterhvert, ja. Noen av mine mister stadig et blad eller to her og der. Og det er tilsynelatende helt friske blader, også. Men ellers så har de kommet seg litt til igjen. Men jeg ser at de nå blomstrer veldig lavt på blanten,og at der chiliene før stormen ble modne som fingerstore så blir de nå modne når de er på størrelse med en halv lillefinger. Det gjør ikke meg noe, for jeg tenkte tørke dem og det er lettere å tørke små chili, men plantene har nok strevd litt siste ukene. Konstaterer at chili ikke tåler vind. Men den som mistet flest blader tror jeg er ferdig for sesongen. Den ser trist ut. Det var snodig at dine mistet bladene etter stormen, da. Mine ble nemlig skadet (de fleste) av vinden, og de så helt ødelagte ut med en gang... Forstår hva du mener. De er omtrent på størrelse med de minste de selger i butikkene. Sånn ca så lange som en hånd. Så bra at dine ser ut til å komme seg da Aner jammen ikke hva som har skjedd med mine, jeg tror i alle fall 2-3 stykker har krepert .. men fatter ikke hvorfor Venter litt og ser om jeg tar feil da. En annen ting; en chili har blitt gul nå Betyr det at jeg kan høste den med en gang, eller bør den henge der en stund? Det blir ofte slik med ting jeg dyrker selv at jeg tenker "denne her har jeg dyrket frem i månedsvis, så da kan jeg jo ikke bare kappe den opp helt enkelt" og så lager jeg noe komplisert. Og når den neste blir moden så spiser jeg den som den er, for da har jeg kommet til at det er like godt (og ofte bedre). Enig med deg, kutt opp og stek lett med en klatt godt smør med litt salt og pepper og nyyyyt! Endret 18. august 2014 av Rumle 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anje Skrevet 18. august 2014 Forfatter #909 Del Skrevet 18. august 2014 Så bra at dine ser ut til å komme seg da Aner jammen ikke hva som har skjedd med mine, jeg tror i alle fall 2-3 stykker har krepert .. men fatter ikke hvorfor Venter litt og ser om jeg tar feil da. En annen ting; en chili har blitt gul nå Betyr det at jeg kan høste den med en gang, eller bør den henge der en stund? Enig med deg, kutt opp og stek lett med en klatt godt smør med litt salt og pepper og nyyyyt! Håper at de kommer seg. Bare å høste inn den gule chilien når som helst. De holder seg helt fint på planten til du skal bruke den, tror jeg, men om du høster de fortløpende så skal (teoretisk) planten produsere flere chili. Jeg høster ofte chiliene grønne også, jeg. Jeg liker grønne chili av en eller annen grunn. Kutt den opp, stek og nyt oppsummerer planene mine for den neste squashen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rumle Skrevet 20. august 2014 #910 Del Skrevet 20. august 2014 Håper at de kommer seg. Bare å høste inn den gule chilien når som helst. De holder seg helt fint på planten til du skal bruke den, tror jeg, men om du høster de fortløpende så skal (teoretisk) planten produsere flere chili. Jeg høster ofte chiliene grønne også, jeg. Jeg liker grønne chili av en eller annen grunn. Kutt den opp, stek og nyt oppsummerer planene mine for den neste squashen. Herlig - har høstet den nå, men vet ikke helt hva jeg skal bruke den til, bruker stort sett aldri chili, så er litt pyse Har også høstet noen gigantiske paprika som var mest grønne, utrolig så fort de blir røde når man plukker de! Og til slutt fikk jeg med meg noen tomater, 2 store poser plommer (siste rest på det treet) og en liten håndfull små jordbær Forresten, jeg glemte å så squash i vår/tidlig sommer, så bare på gøy sådde jeg et par frø i en kjempesvær balje i juli. Og der er det kommet noen massive planter nå altså. Veldig spent på om de når å lage noen squash før det blir for kaldt, håper det! Hvordan står det til på terrassen din? 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anje Skrevet 20. august 2014 Forfatter #911 Del Skrevet 20. august 2014 Herlig - har høstet den nå, men vet ikke helt hva jeg skal bruke den til, bruker stort sett aldri chili, så er litt pyse Har også høstet noen gigantiske paprika som var mest grønne, utrolig så fort de blir røde når man plukker de! Og til slutt fikk jeg med meg noen tomater, 2 store poser plommer (siste rest på det treet) og en liten håndfull små jordbær Forresten, jeg glemte å så squash i vår/tidlig sommer, så bare på gøy sådde jeg et par frø i en kjempesvær balje i juli. Og der er det kommet noen massive planter nå altså. Veldig spent på om de når å lage noen squash før det blir for kaldt, håper det! Hvordan står det til på terrassen din? Jøss, det var mye godis fra hagen. Squash! Mine gikk i alle fall i lynfart fra blomst til ferdig squash. Og så har jeg et chilitips. De som har greie på det sier at mesteparten av styrken finnes i frøene og den hvite membransaken inne i chilien (den som frøene henger fast i). Så om du fjerner det helt så blir de mildere (men fortsatt chili). På terrassen min bøttregner det. Så etter å ha vannet og vannet i månedsvis må jeg nå stadig ut og helle av vann så de ikke drukner. O'lunefulle natur. Sånn bortsett fra det så vet jeg egentlig ikke hvordan det står til. Det er rett og slett for vått for Anjer der ute. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rumle Skrevet 21. august 2014 #912 Del Skrevet 21. august 2014 Jøss, det var mye godis fra hagen. Squash! Mine gikk i alle fall i lynfart fra blomst til ferdig squash. Og så har jeg et chilitips. De som har greie på det sier at mesteparten av styrken finnes i frøene og den hvite membransaken inne i chilien (den som frøene henger fast i). Så om du fjerner det helt så blir de mildere (men fortsatt chili). På terrassen min bøttregner det. Så etter å ha vannet og vannet i månedsvis må jeg nå stadig ut og helle av vann så de ikke drukner. O'lunefulle natur. Sånn bortsett fra det så vet jeg egentlig ikke hvordan det står til. Det er rett og slett for vått for Anjer der ute. Så bra at det går fort, håper det gjør det her også Og takk for chilitips! Lunefulle natur, ja Skal du plante noen vårløker i år? 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anje Skrevet 21. august 2014 Forfatter #913 Del Skrevet 21. august 2014 Så bra at det går fort, håper det gjør det her også Og takk for chilitips! Lunefulle natur, ja Skal du plante noen vårløker i år? Jeg vet ikke. Jeg plantet jo tulipaner tidlig på våren i år, og det gikk kjempefint, mens alt jeg puttet i jorden i fjor høst råtnet på rot. Så siden å plante om våren er mye enklere tror jeg at jeg forsøker det til neste år også. Jeg har plantet en hel krukke med bittesmå luftløk, da. De skal overvintre og bli neste års avling, mens de fra i fjor skal spises. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rumle Skrevet 21. august 2014 #914 Del Skrevet 21. august 2014 Jeg vet ikke. Jeg plantet jo tulipaner tidlig på våren i år, og det gikk kjempefint, mens alt jeg puttet i jorden i fjor høst råtnet på rot. Så siden å plante om våren er mye enklere tror jeg at jeg forsøker det til neste år også. Jeg har plantet en hel krukke med bittesmå luftløk, da. De skal overvintre og bli neste års avling, mens de fra i fjor skal spises. Høres ut som en god ide! Kjedelig når løkene råtner 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anje Skrevet 25. august 2014 Forfatter #915 Del Skrevet 25. august 2014 Det er noe herk med alt som ikke vokser seg til en knakende suksess! Jeg har nå høstet inn første (større) avling fra chiliplantene. 30-40 stk sterke greier (sterkere enn jeg trodde jeg plantet... ). Oppskrifter på mexikansk mat letes opp. Men ellers så skjer det lite blant plantene for tiden. Tror alt har sluttet å vokse der ute i regnet. Det virker i alle fall som om ingenting blir noe større. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anje Skrevet 25. august 2014 Forfatter #916 Del Skrevet 25. august 2014 Har startet på nytt pleddprosjekt (er jo så høstlig ute). Blåtoner. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tekola Skrevet 25. august 2014 #917 Del Skrevet 25. august 2014 Åh, det blir fint Anje! Matcher avataren din Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aldrisur Skrevet 25. august 2014 #918 Del Skrevet 25. august 2014 Å det er så fint med blåfarger! Og ja, de matchet virkelig avataren din ! Jeg så et program om bruk av chilli her om kvelden Anje, det handlet om en restaurant som hadde spesialisert seg på bruk av chilli i maten. De trakk frem en sort som visstnok skulle være så hot at den *kunne fjerne maling fra veggene*. Og når de spiste dette så vi formelig at det spruta svette av panna deres og de ble helt røde i ansiktet. Jeg fant et bilde av denne chillien. Har du sånne? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anje Skrevet 25. august 2014 Forfatter #919 Del Skrevet 25. august 2014 Åh, det blir fint Anje! Matcher avataren din Takk. Me like blue. Å det er så fint med blåfarger! Og ja, de matchet virkelig avataren din ! Jeg så et program om bruk av chilli her om kvelden Anje, det handlet om en restaurant som hadde spesialisert seg på bruk av chilli i maten. De trakk frem en sort som visstnok skulle være så hot at den *kunne fjerne maling fra veggene*. Og når de spiste dette så vi formelig at det spruta svette av panna deres og de ble helt røde i ansiktet. Jeg fant et bilde av denne chillien. Har du sånne? Takk. Jeg har helt normale chilier. Eller, altså, det er cayenepepper av et slag, bare at den ene planten har misforstått ett eller annet og produserer i stedet chili som ser ut som jalapeno. Om noen av dem starter lage chilier som ser ut som de på bildet ....vel. Da går jeg i dekning. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rumle Skrevet 6. september 2014 #920 Del Skrevet 6. september 2014 Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaanje - har du gått deg vill i jungelen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå