AnonymBruker Skrevet 5. mai 2013 #1 Del Skrevet 5. mai 2013 Vet det er mange i dette langstrakkt land som KASTER mat, hva er poenget med det? Ser mange på jobben til eksempel som kjøper et brød en dag, for så å spise to skiver og kjøpe ny mat dagen etter. Ja dette meg å kjøpe mer enn man spiser, eller feler pålegg etc. før et er tomt uten å spise opp det første. Selv syned jeg dette er sløseri av penger og ikke minst veldig ufint å kaste mat med tanke på at mange ikke har mat. selvfølgelig blir ikke brn i afrika mette av at vi kke kaster mat, men det handler mest om verdier. får nærmest lyst til å plukke opp maten og spise den selv. Hvor mye taper en egentlig på slikt økonomisk, noen som kastet mat, men som nå har sluttet med det? Hvor mye sparte dere på dette? Anonym poster: 74376068ddabf5df394b4ee85f9d04b4 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2013 #2 Del Skrevet 5. mai 2013 Har en venn som kaster utrolig mye mat av psykiske grunner. Han takler ikke at frukten ikke er perfekt etc og han har egentlig ikke en krone til overs for å gjøre det. Tror han kan bli alvorlig syk av alt mulig. Anonym poster: 23c840e1280be70c2ef7b0825f07c8c0 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2013 #3 Del Skrevet 5. mai 2013 Vet ikke, jeg kaster aldri mat, men putter ting i fryseren, deler brød i to osv. Lager brødrasp, toast osv av brød som er noen dager gammelt. Det jeg opplevde som et problem var da jeg var i et forhold med en mann som tjente dobbelt så mye som meg og han SLØSTE med alt. Han kastet brødet etter to dager, så han kastet tilsammen kanskje to-tre brød i uka. Han lot ting bli gammelt, han fulgte ikke med på tilbud i butikken, generelt brukte han så mye penger bare på å være sløv at jeg holdt på å få fnatt av det. For eksempel kunne han kjøpe en og en brusflaske selv om han drakk såpass at det hadde lønnet seg å kjøpe en firepack i uka. En haug sånne småting, det blir mye penger til slutt. Siden jeg selv hadde mye lavere inntekt ble dette et problem for meg å forholde meg til, jeg kunne nesten ha sluppet unna med å kjøpe mat om jeg passet på å ta vare på brødene og restematen hans. Synes han var barnslig og trist som ikke så dette selv og da han i tillegg klaget på å ha brukt mye penger på OSS, da endte forholdet. Anonym poster: 27dd20a020188c0a27c5d596fe9ab21f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2013 #4 Del Skrevet 5. mai 2013 Jeg kaster mat. Jeg holder på å omstille meg fra en husholdning med mange personer til bare meg. Jeg kjøper pålegg og grønnsaker og så blir det bare ikke brukt som planlagt. Jeg er ofte så sliten etter jobb at middagslaging utgår. Jeg vet aldri hvilke dager jeg orker. Når det gjelder pålegg så har jeg alltid noe i kjøleskapet som har lang holdbarhetsdato, men av og til vil jeg ha noe annet. Mat som kan fryses havner ofte i fryseren. Anonym poster: 5534c31454369efc17c50ba9a2cd0ca0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2013 #5 Del Skrevet 5. mai 2013 Kaster det som er dårlig, vil ikke bli syk av å spise det. Alt som er bra tar jeg jo vare på, har ikke lagt merke til hva andre gjør hjemme hos seg. Anonym poster: f3d0283e43eafb1a6a8f84489e2265a0 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruskemor Skrevet 5. mai 2013 #6 Del Skrevet 5. mai 2013 Kaster ikke så mye mat, blir helst når vi ikke har rukket å spise opp grønnsakene fordi de har blitt dårlig fortere enn vanlig. Vi er flink til å fryse ned maten, spesielt brød. Bruker å dele opp brødet i skiver på butikken og da er det lett å bare ta opp 2 skiver når man trenger det. eller så ha jeg en lei tendens til å lage for mye middag, men det løses greit med at vi spiser middag til kvelds også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
FruLuna Skrevet 5. mai 2013 #7 Del Skrevet 5. mai 2013 Jeg tror mye handler om latskap og uvitenhet, rett og slett. Man kaster mat som har gått ut på dato uten å smake/lukte på det, grønnsaker som har blitt litt slappe (men som fint kan brukes i en gryte/suppe/saus), og fryser ikke ned i tide det som kan fryses. Med litt mer kunnskap, vilje og bedre planleggingsevne tror jeg man kunne kuttet ned mengden brukbar mat som kastes ganske mye. En annen ting er jo at nordmenn flest har ganske god råd, så man kan heller kjøpe nytt eller kjøpe noe annet i stedet for å finne et bruksområde for det man har. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fantomina Skrevet 5. mai 2013 #8 Del Skrevet 5. mai 2013 Jeg skulle gjerne kastet mindre mat, men uten fryser så går ikke det. Jeg spiser rester og er flink til å holde oversikt over hva som finnes i skuffer, skap og kjøleskap og å planlegge måltider, men det er ikke alltid det man har er det man har lyst på, og pluselig er det noe som er ødelagt før det skulle. Jeg har uansett ikke dårlig samvittighet for at jeg kaster mat, jeg vet jo at jeg ikke ville gjort det dersom jeg hadde mulighet for det. Når jeg er hos mine foreldre bruker jeg fryseren veldig aktivt, og jeg regner med at jeg kommer til å bruke fryser når jeg flytter i ny leilighet hvor jeg kan ha det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest MamaQuilla Skrevet 5. mai 2013 #9 Del Skrevet 5. mai 2013 Jeg kaster mat. Jeg holder på å omstille meg fra en husholdning med mange personer til bare meg. Jeg kjøper pålegg og grønnsaker og så blir det bare ikke brukt som planlagt. Jeg er ofte så sliten etter jobb at middagslaging utgår. Jeg vet aldri hvilke dager jeg orker. Når det gjelder pålegg så har jeg alltid noe i kjøleskapet som har lang holdbarhetsdato, men av og til vil jeg ha noe annet. Mat som kan fryses havner ofte i fryseren. Anonym poster: 5534c31454369efc17c50ba9a2cd0ca0 Grønnsaker kan fryses Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Funky Punk Skrevet 5. mai 2013 #10 Del Skrevet 5. mai 2013 Syns det er helt horribelt at man kjøper og kjøper, og kaster det like etterpå. En venn skulle til å kaste en hel kartong med egg fordi de hadde gått ut på dato med noen dager... da tok jeg de heller med meg hjem og brukte de. Her kastes ikke noe mat. Alt av skrell osv går i komposten, som igjen blir til jord og brukes i hagen. Grønnsaker kuttes opp og fryses ned, kjøtt porsjoneres og fryses, brød skjæres opp og fryses ned Pålegg tas ut av kartongene og legges i lufttette bokser med lokk så de holder lengre. Lager jeg middager hvor det ofte blir rester (gryter, supper osv) så lager jeg heller ekstra mye og fryser ned enn å lage normal porsjon og kanskje ende opp med bittelitt rester. Får jeg saus til overs så fryser jeg det ned i små bokser eller isterningsbrett. Blir melka sur så lager jeg en vaffelrøre eller noe. Vil jeg ikke bruke den med en gang så fryses røra ned...kjekt å ha om det skulle komme besøk. Det kan være mye å tenke på for noen som ikke er vant til å leve slik, men så fort man kommer inn i rutinen så går alt på automatikk 9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Medlem Skrevet 5. mai 2013 #11 Del Skrevet 5. mai 2013 Jeg kaster til tider en god del mat. Hovedårsaken til det er at utrolig mye mat selges i alt for store forpakninger for en enkelthusholdning. Det er så og si umulig å få kjøpt kun 2 kjøttkaker og 1 gulrot jeg trenger til dagens middag. Altså må jeg kjøpe 8 kjøttkaker og 1 kg gulrøtter, og neste gang jeg ønsker det samme er kjøttkakene sure og gulrøttene halvrotne. Neste dag ønsker jeg kanskje røkte kjøttpølser, og da er det samme leksa igjen... Skulle ønske produsentene og butikkene innså at en stor andel av befolkningen bor alene og innrettet vareutvalget deretter. 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2013 #12 Del Skrevet 5. mai 2013 Jeg kaster forferdelig mye mat. Har helt angst for holdbarhetsdatoer, kaster mat selv om det ikke har gått ut på dato og ser helt fint ut. Det må være helt ferskt, eller komme rett fra frysa. Bor alene så det er fort at maten jeg handler inn blir for mye og blir dårlig før jeg rekker å spise det. I tillegg til dette med holdbarhetsdatoer. Vet ikke helt hvorfor jeg er sånn. Når jeg vokste opp var det alltid mye dårlig og muggen mat hjemme, tror kanskje jeg er litt redd for å få det sånn selv. Anonym poster: 93274ce1c726ee4a7898f412f98b5301 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2013 #13 Del Skrevet 5. mai 2013 Jeg kaster til tider en god del mat. Hovedårsaken til det er at utrolig mye mat selges i alt for store forpakninger for en enkelthusholdning. Det er så og si umulig å få kjøpt kun 2 kjøttkaker og 1 gulrot jeg trenger til dagens middag. Altså må jeg kjøpe 8 kjøttkaker og 1 kg gulrøtter, og neste gang jeg ønsker det samme er kjøttkakene sure og gulrøttene halvrotne. Neste dag ønsker jeg kanskje røkte kjøttpølser, og da er det samme leksa igjen... Skulle ønske produsentene og butikkene innså at en stor andel av befolkningen bor alene og innrettet vareutvalget deretter. Du har ikke fryser? Anonym poster: 27dd20a020188c0a27c5d596fe9ab21f 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Medlem Skrevet 5. mai 2013 #14 Del Skrevet 5. mai 2013 Du har ikke fryser? Anonym poster: 27dd20a020188c0a27c5d596fe9ab21f Jo, det har jeg. Jeg ønsker friheten til å kunne handle ingrediensene til dagens middag på vei hjem fra jobb. Akkurat den samme friheten og spontaniteten som målgruppen av familiepakningene kan ha. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lista Skrevet 5. mai 2013 #15 Del Skrevet 5. mai 2013 Jo, det har jeg. Jeg ønsker friheten til å kunne handle ingrediensene til dagens middag på vei hjem fra jobb. Akkurat den samme friheten og spontaniteten som målgruppen av familiepakningene kan ha. Utrolig at noen kaster mat fordi man "ønsker friheten til å kunne handle ingrediensene til dagens middag på vei hjem fra jobb" . Hvofor kan du ikke bare ta opp maten før du går på jobb, slik at den er tint når du kommer hjem? Det må ta mye tid å gå innom butikken hver eneste dag. 16 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2013 #16 Del Skrevet 5. mai 2013 Jo, det har jeg. Jeg ønsker friheten til å kunne handle ingrediensene til dagens middag på vei hjem fra jobb. Akkurat den samme friheten og spontaniteten som målgruppen av familiepakningene kan ha. Ja, men det er ikke så vanskelig å dele opp en pakke og fryse ned halvparten Det virker mer som latskap at du ikke gjør det, men fint at du har råd til slikt. Anonym poster: 27dd20a020188c0a27c5d596fe9ab21f 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2013 #17 Del Skrevet 5. mai 2013 Jeg kaster mat over en lav sko. Det har mer med mannen å gjøre enn med økonomi. Han er veldig glad i mat, og middagsrester frister mer enn noe annet. Så de gangene vi setter rester i kjøleskapet, så blir det sjelden middag til neste dag, men kvelds/frokost til mannen. Han ytret selv ønske om å tape noen kilo for noen år siden, så da kuttet vi i mengden mat som ble laget og rester kastes rått og brutalt. Det hjalp og har nå blitt en vane. Anonym poster: 5a495d8a3ca2d3711677b7994ecb4a8e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2013 #18 Del Skrevet 5. mai 2013 Jo, det har jeg. Jeg ønsker friheten til å kunne handle ingrediensene til dagens middag på vei hjem fra jobb. Akkurat den samme friheten og spontaniteten som målgruppen av familiepakningene kan ha. Putt kjøttkakene i fryseren, så har du friheten til å kunne dra rett hjem etter jobb uten å måtte gå innom en stappfull butikk med skrikerunger, sure ansatte, kilometerlang kassakø, unger som skriker og er i veien, gamlinger som bruker hundre år på å betale og bæreposer som gnager seg inn i fingrene på veien hjem. Men altså ikke legg skylda på produsentene når det er dine egne valg og vaner som er årsaken. Det blir for dumt, du får heller stå for det du gjør. Anonym poster: 8e3445d18b6cd328ca6ed2fae9ed49e3 12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Medlem Skrevet 5. mai 2013 #19 Del Skrevet 5. mai 2013 Men altså ikke legg skylda på produsentene når det er dine egne valg og vaner som er årsaken. Det blir for dumt, du får heller stå for det du gjør. Anonym poster: 8e3445d18b6cd328ca6ed2fae9ed49e3 Jeg forbeholder meg retten til å gjøre akkurat som jeg vil, og legge skylden der jeg mener den hører hjemme. Det må da være bedre at den såkalte kjernefamilien kjøper 4 pakker á 2 kjøttkaker enn at jeg alene skal kjøpe 8 kjøttkaker og kaste de 6 jeg ikke trenger? Jeg påstår fortsatt at produsentene og butikken ikke har fått med seg at over 50 % av husholdningene i Oslo består av 1 person - samtidig som familiepakke står svært sterkt i butikkene... 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest MamaQuilla Skrevet 5. mai 2013 #20 Del Skrevet 5. mai 2013 Jeg forbeholder meg retten til å gjøre akkurat som jeg vil, og legge skylden der jeg mener den hører hjemme. Det må da være bedre at den såkalte kjernefamilien kjøper 4 pakker á 2 kjøttkaker enn at jeg alene skal kjøpe 8 kjøttkaker og kaste de 6 jeg ikke trenger? Jeg påstår fortsatt at produsentene og butikken ikke har fått med seg at over 50 % av husholdningene i Oslo består av 1 person - samtidig som familiepakke står svært sterkt i butikkene... Igjen, fryser. Det virker helt ubegripelig for meg at du ikke kan legge de resterende seks i fryseren. Tom et kombiskap har plass til noen kjøttkaker ... 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå