Gå til innhold

Dohs dager med lillemann


Gjest Doh

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Lillemann er så søt om dagen :rodmer: Nå har han funnet føttene sine (ligger og holder fast i de hele tiden) og så har han rulla. Begge veier! Ikke mange gangene, men han gjør det :jepp: Når han skal få mat på natta snur han seg over på siden og borer ansiktet ned i madrassen, og sånn ligger han på leketeppet sitt på dagen også. Raringen :fnise:

Vært på stranda et par dager nå, og der koser lillemann seg. Er jo så mye spennende å se på! Det er ikke en eneste ting den gutten ikke får med seg. Og etter at jeg la han for kvelden i dag (det tok evig lang tid, men det får så være) har han foreløpig sovet i 2,5 time :bolledeig: kan ikke huske sist gang han ikke våkna etter tre kvarter - time. Sååååå deilig :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jo, og så har jeg bakt brød i dag. De ble veldig gode! Og denne gangen lagde jeg uten valnøtter, så mannen likte det også :hoppendeglad: Morten Schakenda er genial, brødrene blir sååå gode og saftige! Om noen har oppskrift på et godt grovbrød er det bare å komme med den her :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, det er mye sofasitting her altså :) Brødbaking er forresten det enkleste i verden; bland ingrediensene og bare vent, del opp deigen og vent litt til, legg deigen i brødformer og vent ennå litt til, stek og spis en deilig og varm brødskive. Enklere enn å lage boller til og med :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Inggolf

Hehe, det er mye sofasitting her altså :) Brødbaking er forresten det enkleste i verden; bland ingrediensene og bare vent, del opp deigen og vent litt til, legg deigen i brødformer og vent ennå litt til, stek og spis en deilig og varm brødskive. Enklere enn å lage boller til og med :)

"Enkleste i verden" og "venting" fungerer absolutt ikke i samme setninger for min del!

Jeg er dårligst i verden på venting, faktisk så dårlig at det er utrolig plagsomt. Blir så sint og

sier dumme ting jeg engang ikke mener :klaske: ..:sad: ..:sjenert:

Så brødbaking eller annen form for baking tror jeg at jeg ikke tørr å prøve meg på gitt..

Har du/dere en fin helg Doh?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter å ha satt deigen dro vi på stranda, da er det ganske greit å vente :jepp: Men det blåste så fælt at vi dro hjem etter 20 minutter da :fnise: Meeen så sovna lillemann i bilen så da kjørte vi en tur for å ikke vekke han. Greit med el-bil da, slipper å få dårlig samvittighet for unødvendig utslipp.

Helgen har foreløpig vært fin. Lillemann har ikke vært i helt humør i dag, men han sovna hvertfall raskt i kveld. I morgen må vi nok komme oss ut av huset, tror han syns det er kjedelig å bare være hjemme. Mannen og jeg har hatt fondue i kveld, med raclette ved siden av. Perfekt nå-må-vi-avbryte-middagen-for-babyen-trenger-pupp-middag :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er forskjellen på raclette og fondue? :klo: Har ikke smakt noen av delene, men innbiller meg at det har noe med smeltet ost og dypping av kjøtt og sånt å gjøre? :vetikke::fnise:

Godt at ungen sovna raskt til kvelds når dagen har vært litt trasig, i alle fall :kose:

Du har forresten rett, brødbaking er egentlig ganske easypeasy :jepp: Men gidder jeg å bake brød? Nope. :riste::fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tekola

Fondue :sikle:

Jeg er en jævel på å ikke miste brødbiten, sånn går det når vi spiser det etter "den som mister første bit må vaske opp"-prinsippet :nigo:

Raclette blir for skarpt i smaken for meg, i hvert fall sånn mamma og pappa lager det.

Håper dere får en fin søndag!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenker hele tiden at jeg skal lage brød men...har kjøpt nye brødformer iallfall! Ett skritt mærmere ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nybakt brød er jo det beste som fins! Men jeg har heller ikke tålmodighet til gjærbakst mer enn et par ganger i året :ler:

Rundstykker med bakepulver og scones derimot, er jeg god på! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, når du snakker om brødbaking kjenner jeg at jeg gleder meg litt ekstra til permisjonen. Var ganske flink så lenge Smule var liten, så ble det litt mer sporadisk etter hvert som hun "tok av" med aktiviteten, og etter at jeg startet å jobbe har det blitt mye Simpson-brød fra Rema :fnise:

Kjenner for øvrig igjen dette med å kjøre en ekstra runde, hehe. Ah, den herlige småbarnstid! Men det er godt de er så innmari søte- da kan man tilgi det meste, inkludert gulpeklyser på avveie :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg er ikke helt fornøyd med silikonformene da, synes ikke skorpe ble sprø helt rundt og så ble det litt rar form på de siden det bula ut på ene siden. Har én vanlig brødformer som skal testes ut neste gang (som blir om ikke altfor lenge, for er snart tom allerede).

På mandag tok vi en tur på hytta og ble der til onsdag. Mamma kom opp på tirsdag formiddag, for hun skulle opp på fjellet og plukke molter (tror hun plukka nærmere 15 kg på to dager jeg). Lillemann koste seg masse, og vi gikk noen turer med han i Ergobabyen. Mannen bar han for første gang også, og han syntes det var ålreit men litt varmt. Noe det jo tross alt var, 19 grader og høy luftfuktighet gjorde at det var klamt nok å gå uten baby på magen. Men vi hadde hvertfall en fin tur og fikk timet turen opp og ned slik at lillemann sov mesteparten av bilturen. Resten satt han og glatte ut av vinduet :fnise: Den gutten skal få med seg alt som skjer. Det har også ført til at vi testa ut sportsdelen på vogna i dag, og for første gang på to-tre måneder hylte ikke lillemann på tur :bolledeig: Så vognbagen pakkes bort nå, selv om han ikke er fem måneder engang. Kanskje det blir hyggelig å gå trilletur med barselgruppa igjen også når jeg ikke har en hylende unge i vogna. Og etter hvert tør jeg kanskje til og med å la Ergobabyen ligge igjen hjemme når vi skal på trilletur. Haha, det åpner seg liksom opp en helt ny verden for meg nå! :ler:

Ellers så rulla lillemann fra mage til rygg igjen i går, og han gjorde det en gang i dag også. Så han ruller mer den veien enn andre, rygg til mage har han bare gjort et par ganger. Men det er jo egentlig de færreste gangene han faktisk ruller, så det ender med at han roterer rundt sin egen akse. Plutselig får han ikke tak i lekene sine, eller så ligger han og sparker på de. Da ser han riiiiimelig forvirra ut. "Hæ? Leke bak der? Denne må sparkes litt på" :ler: Han er søt :rodmer:

Ellers så har jeg lagd denne i dag: http://www.detsoteliv.no/oppskrift/gjennomblot-sjokoladekake Gleder meg til å smake etterpå. Den må jo være god!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjokoladekaka var veeeeeldig god! :jepp: Har alltid forbundet langpannekake med tørr sjokoladekake, men det unngår man virkelig med denne. Namnam!

Lillemann fikk sin første smaksprøve på fast føde i dag, banan fra Ellas kitchen. Det falt i smak :) Så etter meg da jeg tok den for å legge den i kjøleskapet, skulle nok gjerne hatt litt mer. Men én teskje får holde i begynnelsen, vil jo ikke gi han magevondt heller. Nå ligger han og sover litt, er en skikkelig trøtting i dag. Våkna klokka åtte, og den første duppen ble ødelagt etter ti minutter av en nabo som hamra, så dette er fjerde duppen i dag. Hvis man kan telle med de ti minuttene på morran da.. Men i går bussa jeg han i søvn, og han sov i sin egen seng fra sju til halv tolv i ett strekk :bolledeig: Så lenge har han aldri sovet før. Typisk at han våkna akkurat da jeg holdt på å sovne, men det får jeg tåle. Han våkna vel tre ganger til i løpet av natta, så da var alt som det pleier. Men jeg tar alle små seire jeg kan få, selv om det sikkert er flere måneder til det skjer igjen :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sorry, men jeg synes det er litt "godt" å lese om flere som våkner mange ganger hver natt. :sjenert: Føler alle andre har babyer som sover natta gjennom, eller spiser når mor legger seg og så sover til morgenen... :roll:

Den kaka så god ut! :sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Felles skjebne, felles trøst :) Nei, lillemann har nok ingen planer om å sove natten gjennom på noen måneder. Men så lenge han ikke er klar for å stå opp klokka seks er får jeg være fornøyd. Han sover jo så lite på dagen at jeg ikke får tatt igjen noe søvn da. I dag våkna han halv sju og var lys våken, men da ga jeg han bare litt mat og snudde meg for å sove videre. Ikke pokker om jeg skulle stå opp da :fnise: Åtte var mer godkjent, da orka mor også å åpne øynene :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rart å tenke på at for ett år siden i dag så vi lillemann for første gang. Han var 16mm lang om jeg ikke husker helt feil. Nå er han litt over 40 ganger så stor. Og gjør litt mer ut av seg heldigvis :fnise:

Var oppe på tomta til nye huset i dag, og de har støpt grunnmuren til de to rekkehusene foran oss. Den ene rekka hadde de begynt å sette opp reisverket til veggene også så vi fikk se omtrent hvordan rommene vil bli. Gleder oss til de begynner med vårt, det blir ikke lenge til. Både mannen og jeg ble skikkelig gira, lillemann glante mest i bakken :ler: Men vi fikk møtt noen som kanskje blir naboene våre da, for det var visning der i dag. Blir spennende å se om vi møtes igjen om et år ca :)

Nå ligger lillemann og sover i senga si, han har vært våken to ganger allerede men sovner fort og jeg får flyttet han uten at han våkner. Flink baby :Nikke: I morgen er mannen tilbake på jobb da, så det blir litt rart. Hva skal vi finne på hele dagen da, liksom? Får vel ta en tur til farmor en dag hvertfall, og så skal jeg møte barselgruppa en dag pluss at jeg skal være med på sosial dag med jobben en dag. Og vips var plutselig uka nesten fylt opp. Jo, vi skal ordne pass til lillemann på onsdag, bestilte time i dag (fryktelig kjekt med timebestilling på passkontoret når man har småbarn). Må bare få tatt et godkjent bilde av han nå da. Vi får se åssen det går...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Staaaaakar, i dag var lillemann trøtt. Var på tur med barselgruppa, og selv om han var trøtt sovna han ikke i vogna på vei til der vi skulle. Han klagde heller ikke for så vidt, men så at han gjespa et par ganger. Da vi satt på kafeen var han stort sett blid og helt våken, og så sovna han faktisk i vogna på vei tilbake igjen. Hurra!! :danse: Men da hadde han jo ikke sovet siden vi stod opp, og det var ca fire timer før. Følte meg nesten litt slem, men så lenge han var i godt humør så jeg ikke noen grunn til å ta han opp av vogna for at han skulle sove i bæreselen. Så da ble det sånn. Men han sov ikke noe i ettermiddag heller, så da ble det 30 minutter soving hele dagen. Da fikk han lov å legge seg litt over seks. Det gikk noen få minutter så var han :sove:

Natt til i dag var heller ikke noe å skryte av. Litt før fire (jeg så ikke på klokka før 04.17, men da hadde jeg vært våken en stund) våkna han, men sovna ikke etter amming. Så da prøvde jeg å bysse. Fortsatt våken. Da bytta jeg bleie siden han pleier å ha stappfull bleie på morran. Tok ut linsene mine også, for den ene svei litt. Så tilbake til baby. Ammet en gang til. Fortsatt våken. Byssa litt og la han i senga si. Lys våken. Tok han opp. Da kom det en rap og så gulpa han på seg selv og meg. Bytta pysj på han og undertøy på meg (treff det ene lille klesplagget jeg har på liksom). Ammet igjen. Og da sovna han igjen. Klokka var da 05.26 :sovne: Da han var lys våken igjen i sju-tiden fikk jeg han heldigvis til å sove igjen med en gang. Eller, jeg sovna hvertfall :fnise: Våkna kvart over åtte, da lå han og spiste i søvne men jeg kan ikke huske å ha lagt han til. Litt i koma..... Men så stod vi ikke opp før kvart over ti da :sjenert:

Bah, nå har babycallen klikka. Piper som om baby-delen er tom for batteri, men den ble ladet i dag så den er jo full. Håper det gir seg, er fryktelig irriterende

Endret av Doh
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inggolf

Så spennende at husbyggingen (såvidt) har startet! Det er så morro å følge med på sånn der- for når grunnmuren først er på plass så skjer det jammen store endringer på utrolig kort tid! Jeg husker du fortalte oss her inne at dere skulle flytte og at ingen andre visste det, men det gjør de kanskje nå?

Hva tror du skjer med deg og resten av barselgruppa når du flytter da? Jeg vet jo at det er en stund til og at veslemann ikke er en bebis lenger, men mange finner seg jo varige venninner i sånne grupper.

Søvnløse netter virker så slitsomt! Spesielt når det er vanligere enn motsatt...Men du fikk kanskje sovet litt på dagtid mens han sov?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...