Gå til innhold

Dohs dager med lillemann


Gjest Doh

Anbefalte innlegg

Ostefylte burgere! :sikle:

Så nå har jeg måkt litt og kikka i navneboka som kom i går. Mannen hadde funnet seks navn, men jeg har strøket fire av de. Fant tre navn selv da. Og så har vi ett på lista fra før av (hadde to, men jeg har strøket det andre :krangle:) Vi blir nok enige til slutt :jepp:

Ja, vi får da håpe det! :ler:

Eller så ender han opp som en av de veldig få babyene som får navnet fastsatt av det offentlige hvert år :ler: Har alltid tenkt at det må være en utrolig sær arbeidsoppgave å ha: velge et navn til en baby du ikke aner hvem er og ikke kjenner familien til. Litt sånn "Ok, her har vi baby Gundersen, gutt, hva skal vi ta til ham da? Jonas Gundersen? Per Gundersen? Lasse Gundersen? Jo, Lasse Gundersen funker, retten er satt!" (helt sikkert ikke sånn det foregår, da, men det er jo en morsom tanke). Men det er visst fryktelig få det dreier seg om i løpet av et år. Og det skulle kanskje egentlig bare mangle :lol:

Håper du får en fin helg med mannen og den foreløpig navnløse lille Kula! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg er så tidlig ferdig på jobb at jeg heldigvis unngikk de problemene :) Merka skikkelig god forskjell på hvor fullt det var på banen i går i forhold til hvordan det pleier å være, for jeg dro et kvarter senere fra jobb. Tydelig at mange slutter på jobb halv fire :jepp:

Nå er jeg gressenke frem til søndag. Mannen skal på kick off på lørdag og siden de har mye å forberede og sånt kommer han ikke hjem i dag heller. Får komme meg ut på en skikkelig tur på dagen i morgen tenker jeg, og så skal jeg på middag hos mamma på lørdag sammen med resten av juniorgruppa (søsknene mine og dattera til stefaren min med følge). Er fast tradisjon rundt denne tiden, og det er sjeldent det bare er oss så gleder meg veldig :) På søndag skal vi på bursdag hos broren min, så denne helgen er jo egentlig fylt opp den også. Koselig å være litt sosial da :)

Ellers har vi prøvd å finne ut om familiene våre har en dåpskjole som kunne gått i arv, men der hadde vi uflaks gitt. Jeg har funnet noen nettsider som selger dåpskjoler da, og det kan se ut som om vi bestiller fra Danmark. Mye billigere, selv med toll og frakt. Som sagt, jeg liker å planlegge :fnise:

I familien til sambo har de en dåpskjole som ble laget i 1890, og alle i hele familien der har blitt døpt i. Så navnene på alle står brodert på innsiddn av kjolen. Den er så fin! Gleder meg til vi en gang kan bruke den :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror vi har blitt enige om navn nå. For mannen står det mellom to navn, jeg har egentlig landet på det ene av de. Men blir nok ikke 100% bestemt før han kommer ut. Og apropo komme ut; dere har sett sånne kaker som skal forestille at ungen kommer ut av det aller helligste? En sånn en fikk jeg i helga :daane::hoho: Den står i boden og gir meg mareritt hver gang jeg skal inn der, det var ikke akkurat noen som hadde lyst å smake på den... Hehe, jeg har noen smågærne venninner :fnise:

Så koselig med arvedåpskjole som er så gammel, missdior :) Her er dåpskjole blitt den neste tingen vi ikke blir helt enige om. Mannen vil ha en helt enkel i bomull, mens jeg har funnet verdens nydeligste kjole i sateng og med blondeskjørt. Den er den peneste dåpskjolen jeg noen sinne har sett :rodmer: Og jeg synes den passer bedre som arvedåpskjole, vi vil jo gjerne at den blir brukt til våre barnebarn. Får se om jeg klarer å overtale mannen (jeg angrer fælt på at jeg viste han den kjipe :fnise: )

Endret av Doh
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lyst til å dele navn på pm med en nysgjerrig sjel..? :sjenert:

Oi, de kakene ser ikke særlig fristende ut! Kan tenke meg de hadde det gøy da de laget den da! :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nesevisa

Tihi for fødselskake! (...eller skal vi kalle det morkake?!) :fnise:

Dåpskjole, ja... Her sliter vi med motsatt utfordring, nemlig at begge familier har arvedåpskjoler. Så hva skal vi velge til minien vår da, liksom? Skifte i løpet av dagen?

Løsningen blir nok ett av to. Enten ender vi opp med å bruke den kjolen som kommer fra den plassen der vi ikke har dåpen (altså, om vi gjør det i min hjemby blir det kjolen fra mannens familie - og motsatt), eller så blir det til at vi rett og slett tar den av kjolene som fortsatt passer når det er tid for dåp. Sånne kjoler er jo ikke så store, og babyer vokser fort, så det er en reell risiko for at en eller begge kjolene allerede er vokst ut av når det er tid for dåp. Hvis begge er for små, blir det glippe i ryggen og god stemning! :)

Det er jo uansett bare i kirken og på noen bilder at den kjolen skal være på, jeg ser for meg at mini skal få på seg den sedvanlige body/strømpebuksekomboen så snart det formelle er over.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oj, ja det er jo litt verre. Men høres ut som om dere har en god plan da :jepp: Ja, body og strømpebukse er nok det som blir mest populært hos hovedpersonen, så greit å ha på dåpskjolen så lite som mulig :) Vi (jeg) hadde tenkt å ha dåp når han er omtrent tre måneder, men broren min overtar hus i midten av juni, så mulig vi må ta det første helgen i juni om det er dåp i kirken vår da. Kjedelig om det blir veldig stress for de, og så er det greit å ta det før alle drar på ferie. Må bare prøve å ikke planlegge ihjel alt før han i det hele tatt er født :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest roseduft

Bestiller du kjole på nettet Doh?

Send gjerne link :)

Jeg fant en nydelig i silke og blonder, men som med mannen din, så ville han helst ha en annen.

Vi får se hva det ender med ja :lur:

Er det vanlig med lue?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, tenkte å bestille på nettet. Eventuelt se i brudebutikk også, har lest at de gjerne har dåpskjoler der også. Dette er den siden jeg synes har de fineste kjolene :) Vanlig med dåpslue ja, har aldri sett noen som ikke bruker det egentlig (ikke at jeg har vært i mange dåper da).

Nå har jeg vært hos jordmor og alt så som vanlig bra ut. Junior sparka til dopleren, likte visst ikke den :fnise: SF-målet er på 31 cm, rett over den røde streken som vanlig. Hadde litt utslag på urinprøven, men mest sannsynlig er det bare urenheter for jeg kjenner ikke noe til no urinveisinfeksjon. Fant ut at jeg ligger én dag foran det jeg har trodd da, så i morgen er jeg 33 uker. Trodde man telte til 40+2 jeg, men det er visst 40+3. Jaja, det gjør jo ikke noe det. Da hadde appen min rett da den plutselig hoppa over en dag for en stund siden da :)

Ukens middagsliste blir forresten (har ikke bestemt rekkefølge ennå):

Sei med stekt løk og brokkoli

Laks- og karripanne

Grillet kylling med sautert mais og aspargesbønner

Currygryte med nakkekoteletter og epler

Kyllingsuppe med blomkål og curry

Helstekt kylling med ovnsstekte rotgrønnsaker

Pølser (vi får fryktelig dårlig tid den dagen vi skal på fødselsforberedende kurs)

På søndag skal vi på middag hos svigerfar sammen med mamma og stefaren min, så jeg ser jo nå at vi har en middag for mye. Da har vi til middag mandag om en uke da, så trenger vi ikke handle før mandag kveld. Alltid deilig å slippe unna alle de andre som også skal handle klokka fire :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest åffårno

Kan Doh leies ut som kokk til folk som ikke orker lage middag selv?

Jeg har ikke så mange fornuftige gjentjenester da jeg er veldig upraktisk og uhusmorete av meg, men jeg skal vel alltids finne på noe.......

*vann i munnen som vanlig av å lese her inne*

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, kanskje jeg skal starte eget firma. Ikke bare får man matvarene levert på døren, jeg lager den også :) Gjentjenesten får være å kose med legoklossen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som dere skjønner skjer det ikke mye her om dagen. Var og tok en kaffe (kakao) med ei venninne i går da, det var som alltid koselig :) Og så skal vi på fødekurs i dag, er spent på hvordan det blir. Enten blir jeg vettskremt eller så tenker jeg at dette går så bra atte (leve i fornektelse er en fin ting noen ganger).

Får av en eller annen grunn skikkelig auau i magen innimellom, og så er det ganske vondt når jeg klemmer litt på toppen av magen. Enkleste løsningen på det er jo forsåvidt å slutte å klemme på magen, men må jo sjekke om det fortsatt er au :fnise: Er vel ting som blir strukket og tøyd inni der, eventuelt har junior lært seg hvor han skal dytte for at mor skal kjenne at han fortsatt er til stede. Kjente hvertfall nå at det ble vondt igjen når han flytta seg. Bøllefrø! :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Nesevisa

Å, jeg har også litt sånn auau i magen innimellom! Har føltes litt som å ha et kjempeblåmerke på innsiden av magen, omtrent 2-3 cm ved siden av (det som en gang var) navlen. Skikkelig ekkelt, og vondt på en helt annen måte enn alle de andre babygreiene. Jordmor forklarte at det hadde sammenheng med at magemusklene trekker seg stadig lenger ut på sidene og at vevet mellom disse musklene blir veeeeldig strukket (eller noe i den dur). Men den siste uken har det faktisk gått over - kanskje vevet har gitt opp?!

Lykke til på kurs! Tipper det går helt fint. Skal dere se den herlige ammevideoen til Nylander? Mannen kommenterte etterpå at han aldri i sitt liv hadde sett så mange pupper på så kort tid, og blitt så lite tent av det :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest roseduft

Lykke til på kurs :kose:

Her er magen også øm innimellom.. Og kynnere som kommer av og til..

Utrolig å tenke på at babyen faktisk skal legge på seg 1,5-2kg til.......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ah, kanskje det er forklaringen ja, Nesevisa. Jeg glemte helt å spørre jordmor om det på mandag. Tror det var noe annet jeg skulle spørre om også, men det aner jeg ikke hva var :klo:

Uff, håper vi slipper den videoen i dag. Jeg har sett den en gang allerede, og den er jo driiiiiitkjedelig. "Lukte, søke, finne"-blæh! Kunne de ikke bare sagt at sånn og sånn er det, og ferdig med det? Tror ikke mannen er så gira på å se den etter at jeg fortalte om den heller. Og ja, det må være den minst erotiske puppefilmen ever! :ler: Vi skal se fødevideo i dag da. Er egentlig den jeg er mest spent på.

De siste syv ukene kan bli spennende om junior insisterer på å turne så mye som han gjør når han begynner å få så dårlig plass. Nå kjenner jeg hodet hans langt nedpå (under) magen når jeg sitter også. Noen ganger virker det som om han prøver å komme seg ut, og da får jeg den fine gravidvagginga/sjømannsgåinga :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

På Bærum. Vet det er mange som bor her som søker seg til Riksen, men vi bor bare ti minutter unna sykehuset så da tester vi ut Bærum denne gangen :) Kjenner ingen som har født verken her eller der så har ingen preferanser egentlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svigerinna mi fødte der, og ungen kom ut den. :fnise: Nå er hun gravid igjen, og skal føde der igjen, så jeg regner med hun var fornøyd ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Djiiiizes! Fikk du sånn fødselskake?!? Trodde det bare var sånn hysterisk påfunn de hadde i USA :hoho:

Var det babyshower?... Nå har jeg ikke lest meg bak til forrige side nemlig :sjenert:

Så utrolig vakre de dåpskjolene var! :rodmer: Jeg går definitivt for sateng fremfor bomull, selv om det er litt upraktisk i holdinga. Er jo litt mer slippery :P Dåpskjolen i vår familie er satengliknende stoff (mammas gamle brudekjole), og vi greide nå å døpe M uten å miste henne, så det går nok greit ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...