AnonymBruker Skrevet 27. januar 2012 #161 Del Skrevet 27. januar 2012 de der ferdigfrosne wok-blandingene Faktisk så er det ofte det som er frossent som er best. Det fryses ned etter veldig kort tid, og det som blir solgt som ferskmat blir transportert ofte over lange strekninger, og ligger i disken i et par dager før en kunde kjøper det. Næringsstoffer frossen mat Nedfrysning grønnsaker og frukt Legg særlig merke til dette i den siste artikkelen: Den hurtige nedfrysningen kort tid etter innhøsting bremser tapet av vitaminer og næringsstoffer. Frossen frukt eller grønt vil dermed miste lite av sin næringsverdi. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. januar 2012 #162 Del Skrevet 27. januar 2012 Jeg lagde mat fra scratch i dag og det tok 1,5 timer! Det orker jeg ikke hver dag, altså. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kevlarsjäl Skrevet 27. januar 2012 #163 Del Skrevet 27. januar 2012 Jeg lagde mat fra scratch i dag (grov ris, kylling/tofu, wok av ferske grønnsaker OG hjemmelaga saus) total tid på kjøkkenet: 25 minutter! Man må multitaske:) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Vettel Skrevet 27. januar 2012 #164 Del Skrevet 27. januar 2012 Vi lager mat fra scratch minst fem dager i uka. Det tar sjeldent mer enn 30 minutter. Det som tar lengst tid er hvis vi baker noe i ovnen. Koke eller steke går kjapt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Allergikeren Skrevet 27. januar 2012 #165 Del Skrevet 27. januar 2012 Jeg lagde mat fra scratch i dag og det tok 1,5 timer! Det orker jeg ikke hver dag, altså. Hva laget du da da, som tok sånn tid? *nysgjerrig* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. januar 2012 #166 Del Skrevet 27. januar 2012 Det kjappeste jeg klarer å lage er å ta hurtigris, som tar 5 min, hive på litt grilla kylling, slenge litt saus som f. eks. tika masala, slenge det i mikroen i 2-3 min, og så slenge noe salat med tomater oppå. Det tar ca. 15 min, og er relativt sunt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. januar 2012 #167 Del Skrevet 27. januar 2012 Det kjappeste jeg klarer å lage er å ta hurtigris, som tar 5 min, hive på litt grilla kylling, slenge litt saus som f. eks. tika masala, slenge det i mikroen i 2-3 min, og så slenge noe salat med tomater oppå. Det tar ca. 15 min, og er relativt sunt. Men så er jo dette maten ts tenker på. Tikka masala og grillet kylling kan man fint lage selv. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. januar 2012 #168 Del Skrevet 27. januar 2012 Men så er jo dette maten ts tenker på. Tikka masala og grillet kylling kan man fint lage selv. Jepp, oppskrift feks her: Uansett, når jeg leser på innholdsfortegnelsen på ferdigboksene med feks tikka masala og pastasaus blir jeg nesten sjokkert. Utrolig hvor mye rart og unaturlig man greier stappe inn i slik ferdigmat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. januar 2012 #169 Del Skrevet 27. januar 2012 Jeg lagde mat fra scratch i dag og det tok 1,5 timer! Det orker jeg ikke hver dag, altså. Haha, lagde du boeuf bourbignon da? eller coq au vin? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. januar 2012 #170 Del Skrevet 27. januar 2012 Hva laget du da da, som tok sånn tid? *nysgjerrig* Disse. Det tok ikke 20 - 40 minutter... Sånn er det nemlig å lage mat når man ikke er interessert i å lage mat, ikke har peil og må sjekke oppskrifta hele tida. Og stekinga tok kjempelang tid. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest *Maja* Skrevet 27. januar 2012 #171 Del Skrevet 27. januar 2012 Disse. Det tok ikke 20 - 40 minutter... Sånn er det nemlig å lage mat når man ikke er interessert i å lage mat, ikke har peil og må sjekke oppskrifta hele tida. Og stekinga tok kjempelang tid. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. januar 2012 #172 Del Skrevet 27. januar 2012 Jeg blir så av å se at folk bryr seg om hva andre folk spiser! La folk få spiser halvfabrikata hver dag! La dem basere kostholdet sitt på fiskegrateng fra findus, pasta med ferdigkjøpt pastasaus, frossenpizza, sabeltannbrød, de der ferdigfrosne wok-blandingene, pannekakerøre på pose, posesuppe fra toro, smågodt fra candyking på lørdagene, med ferdiglaga tacosaus og tacopulver og toppen av kransekaka må være ferdiglaga "guacamole" og lignende... Hvorfor i helvete er det så vanskelig å ikke bry seg? Det tar jo ikke lang tid! :kjefte: Blir så irritert! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. januar 2012 #173 Del Skrevet 27. januar 2012 Det stemmer i alle fall at det tar mye lengre tid når man er utrent med å lage mat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. januar 2012 #174 Del Skrevet 27. januar 2012 Haha, ja men ble pannekakene gode da? 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kissmequick Skrevet 27. januar 2012 #175 Del Skrevet 27. januar 2012 Jeg hang meg litt opp i den som brukte at folk harryhandla tikilos sekker med hvitt sukker som ett eksempel på forferdelig usunne folk^-^ Mine foreldre er gamle hippier som omtrent lager alt fra bunnen. Ok, boksetomater noen ganger, mel blir kjøpt og ikke laget og sånt, men posesupper hadde jeg vel omtrent ikke smakt før jeg flyttet hjemmefra. Men tikilos sekker med hvitt sukker, det har jeg mange minner om å bære hjem. Vin, saft, syltetøy, alle med bær fra hagen og skogen, men tror det er litt tricky å gro egne sukkerroer, og stevia gjærer vel ikke så greit? Poenget mitt.. Man kan være så flink man vil, og jeg skal ikke dømme noen for å dømme andre, men føles det virkelig bra å kikke oppi andres handlekurv og irritere seg fordi du selv er flinkere? Hvis man virkelig bryr seg så er det vel mer informativt å henge opp plakater med alternative gode og sunne oppskifter? 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest navnelapp Skrevet 27. januar 2012 #176 Del Skrevet 27. januar 2012 Jepp, oppskrift feks her: Uansett, når jeg leser på innholdsfortegnelsen på ferdigboksene med feks tikka masala og pastasaus blir jeg nesten sjokkert. Utrolig hvor mye rart og unaturlig man greier stappe inn i slik ferdigmat. No pratar du reint tøv. Eg sit her med ein pakke Eldorado tomatsaus med basilikum og oregano. Den inneheld: Hakkede tomater Tomatjuice salt Tørket oregano Tørket basilikum Oregano- og basilikumekstrakt Tikka masala-glaset frå Uncle Ben inneheld: Tomater Løk Yoghurt Fløte Tomatpuré Solsikkeolje Sitronsaft Puré av stekt løk Maisstivelse (altså maisenna) Koriander Kvitløk Salt Currypulver Ingefær Urter Santa Maria Salsa medium: Tomatpuré Tomater Løk Chili Maisstivelse (som over, maisenna) Eddik Salt Kvitløk Krydder Kva for nokre av desse ingrediensane er du redd for? Husk på at i alle glas, hermetikkboksar og kartongar er prinsippet hermetisering. Hermetisering inneber at matvarene som skal vere i pakken vert varma opp til ein temperatur som gjer at alle bakteriar og virus døyr. Så vert pakninga forsegla. Då er den haldbar i lang tid, fordi det ikkje kjem lys, luft og nye bakteriar til. Eg var ein gong med på å opne eit glas med svinekjøt som hadde vore hermetisk lukka i over femti år. KJøtet var heilt fint på farge, og det lukta godt. Eg var ikkje tøff nok til å smake på det, men eg skulle ønske eg gjorde det. Hermetisk oppbevarte matvarer treng ikkje tilsette kjemikaliar for å vere haldbart. (Når du opnar det derimot, må det brukast raskt.) 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. januar 2012 #177 Del Skrevet 27. januar 2012 No pratar du reint tøv. Eg sit her med ein pakke Eldorado tomatsaus med basilikum og oregano. Den inneheld: Hakkede tomater Tomatjuice salt Tørket oregano Tørket basilikum Oregano- og basilikumekstrakt Tikka masala-glaset frå Uncle Ben inneheld: Tomater Løk Yoghurt Fløte Tomatpuré Solsikkeolje Sitronsaft Puré av stekt løk Maisstivelse (altså maisenna) Koriander Kvitløk Salt Currypulver Ingefær Urter Santa Maria Salsa medium: Tomatpuré Tomater Løk Chili Maisstivelse (som over, maisenna) Eddik Salt Kvitløk Krydder Kva for nokre av desse ingrediensane er du redd for? Husk på at i alle glas, hermetikkboksar og kartongar er prinsippet hermetisering. Hermetisering inneber at matvarene som skal vere i pakken vert varma opp til ein temperatur som gjer at alle bakteriar og virus døyr. Så vert pakninga forsegla. Då er den haldbar i lang tid, fordi det ikkje kjem lys, luft og nye bakteriar til. Eg var ein gong med på å opne eit glas med svinekjøt som hadde vore hermetisk lukka i over femti år. KJøtet var heilt fint på farge, og det lukta godt. Eg var ikkje tøff nok til å smake på det, men eg skulle ønske eg gjorde det. Hermetisk oppbevarte matvarer treng ikkje tilsette kjemikaliar for å vere haldbart. (Når du opnar det derimot, må det brukast raskt.) Ikke sukker? De gangene jeg har lest på baksiden av slike glass har flertallet hatt både sukker som ingrediens. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. januar 2012 #178 Del Skrevet 28. januar 2012 No pratar du reint tøv. Eg sit her med ein pakke Eldorado tomatsaus med basilikum og oregano. Den inneheld: Hakkede tomater Tomatjuice salt Tørket oregano Tørket basilikum Oregano- og basilikumekstrakt Tikka masala-glaset frå Uncle Ben inneheld: Tomater Løk Yoghurt Fløte Tomatpuré Solsikkeolje Sitronsaft Puré av stekt løk Maisstivelse (altså maisenna) Koriander Kvitløk Salt Currypulver Ingefær Urter Santa Maria Salsa medium: Tomatpuré Tomater Løk Chili Maisstivelse (som over, maisenna) Eddik Salt Kvitløk Krydder Kva for nokre av desse ingrediensane er du redd for? Husk på at i alle glas, hermetikkboksar og kartongar er prinsippet hermetisering. Hermetisering inneber at matvarene som skal vere i pakken vert varma opp til ein temperatur som gjer at alle bakteriar og virus døyr. Så vert pakninga forsegla. Då er den haldbar i lang tid, fordi det ikkje kjem lys, luft og nye bakteriar til. Eg var ein gong med på å opne eit glas med svinekjøt som hadde vore hermetisk lukka i over femti år. KJøtet var heilt fint på farge, og det lukta godt. Eg var ikkje tøff nok til å smake på det, men eg skulle ønske eg gjorde det. Hermetisk oppbevarte matvarer treng ikkje tilsette kjemikaliar for å vere haldbart. (Når du opnar det derimot, må det brukast raskt.) Ikke sukker? De gangene jeg har lest på baksiden av slike glass har flertallet hatt både sukker som ingrediens. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Survival Skrevet 28. januar 2012 #179 Del Skrevet 28. januar 2012 Ikke sukker? De gangene jeg har lest på baksiden av slike glass har flertallet hatt både sukker som ingrediens. Da bør du kanskje ha i bakhodet at ikke all saus og produkter du kjøper på butikken inneholder tonnevis av salt, sukker og fett. Noen produkter inneholder bare naturlige ingredienser. Venninna mi pleier å kjøpe en slags pastasaus på Ica, husker ikke merket, men den smaker veldig godt og inneholder bare naturlige ingredienser jeg selv bruker i matlaging. Tomater, urter, osv. Det er ikke sånn at matprodusentene har som mål å gjøre oss feitest mulig eller mest usunn. De skaper produkter som vi kjøper, og markedet er tilrettelagt etterspørselen. Derfor blir det nå fler og fler sunne, naturlige produkter på markedet. Mange har innsett at palmeolje er noe de ikke ønsker å kjøpe, derfor har mange produsenter erstattet palmeolja med raps- eller solsikkeolje. Jeg ser ikke problemet med å kjøpe pastasaus eller andre produkter som inneholder bare naturlige ingredienser. Selv om det kanskje er ferdig pastasaus som noen andre har tilberedt som man selv bare må varmes - ser jeg ikke problemet når sausen inneholder ting man selv ville brukt for å lage den. Jeg lager all maten min selv fordi jeg elsker å lage mat. Hadde jeg ikke likt det, hadde jeg ikke hatt noen problemer med å bruke pastasausen min venninne bruker. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Allergikeren Skrevet 28. januar 2012 #180 Del Skrevet 28. januar 2012 Disse. Det tok ikke 20 - 40 minutter... Sånn er det nemlig å lage mat når man ikke er interessert i å lage mat, ikke har peil og må sjekke oppskrifta hele tida. Og stekinga tok kjempelang tid. Det tar lenger tid når man ikke har peiling og må sjekke oppskriften hele tida, ja. Det gjør det hos meg også. Men øvelse gjør faktisk mester! Jeg fikk en oppskrift på glutenfrie brød av min tante en gang. Til å begynne med brukte jeg den slavisk. Så prøvde jeg meg fram med andre typer glutenfritt mel, og nå tar jeg hele greia på sparket. Og glutenfri brøddeig oppfører seg annerledes enn "vanlig" deig ... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå