Gå til innhold

Mars/april 2012


Klematis

Anbefalte innlegg

Så sånn alt i alt, har vi det jammen ikke så verst i dag altså. Dessuten slipper vi å sende babyen i daycare etter 6 uker f.eks. slik mange mødre i USA må.

Off ja.. Det virker helt grusomt!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ja, det er jammen ikke rart at det er en del stay at home moms der. Men det er langt i fra en mulighet for mange, og man mister ofte en del rettigheter, og i økonomien som regjerer der borte hører jeg stadig vekk (frekventerer amerikansk forum) om kvinner som blir i mindre heldige ekteskap fordi de ikke har råd til å skilles.

Ikke har de jobb, de har gjerne vært hjemme i noen år, ungene er home schooled og med dårlige utsikter til jobb, manglende forsikring for egen og gjerne barnas helse, så er de mer eller mindre stuck.

Og de kvinnene som må ut i jobb og plasserer ungen i daycare, de mister det meste av den aller viktigste tiden hva tilknytning angår. Det er nok også litt av årsaken til den dårlige ammeprosenten der...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt enig Charlie28 at det er tungvindt system dette med permisjon og stønad. Selvfølgelig er jeg glad for at vi har den ordningen som vi har her i landet for det er jo slett ikke alle som har det så fint som oss, men vi betaler og avgifter for at vi faktisk skal ha det slik som vi har det også da! Men det jeg irriterer meg over er at når man får beskjed om at man ikke skal søke til nav før man får bekreftelse på termin osv. (etter uke 26), å man da søker så raskt man kan så burde nav greie å behandle ferdig søknaden før man går ut i permisjon. Jeg vet at jeg akkurat er gått ut i permisjon og at jeg mest sannsynlig får utbetalt penger fra nav i slutten av måneden, men siden jeg bare fikk halv lønn fra jobb denne måneden er det blitt litt trangt økonomisk med tanke på alle regningene osv som skal betales. Og da hadde det jo vært greit å fått vite hvor mye man faktisk får i foreldrepenger. MEN det ordner seg nok :)

Så dårlig av venninnen din å selge deg et bilsete som ikke holdt det hun hadde lovet Charlie28! Håper du fikk levert det tilbake til henne og at du fikk igjen pengene?

Motivasjonsfaktoren for å vaske og rydde hus er at da kan jeg sette opp babyutstyret og ordne til på samme tid :) og når er jeg snart ferdig med kjøkkenet så da kan jeg dra å kjøpe meg nye kjøkkengardiner i morgen :) fikk vasket soverommet i går, og da satte jeg opp barnesenga og fikk lagt på dyne og gjort det koselig der. Neste rom er badet, så da kommer stelleutstyret på plass.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grunnen til at man ikke kan søke før uke 26 er jo for å forhidre søknader som kommer og hvor svangerskapet avsluttes uten levendefødt barn. En kan gjerne si at uke 26 virker litt vilkårlig satt, i og med at man i dag redder barn som er født før, men sånn er det nå.

Det er ikke til å komme bort i fra at selv om en søker etter uke 26, og gjerne akkurat i uke 26, så er produksjonskøen i de ulike fylkene forskjellige, slik at noen ligger i en lengre saksbehandlingskø enn andre. Man får jo ikke saken sin fremskyndet fordi det nærmer seg permisjon, men alle fylker har en viss ramme for saksbehandlingstid. Som oftest er den noe kortere enn saksbehandlingen for fars søknader, så jeg anbefaler dere som skal ha far i permisjon at han søker senest 4 måneder FØR han skal ut i permisjon.

I enkelte fylker sitter nok også saksbehandlere og behandler mer enn bare området foreldrepenger også, og det er tidkrevende arbeid. Ikke bare skal søknaden inn, men arbeidsgiver skal også sende inn sitt, slik at saken faktisk kan behandles. Jeg tror mange rett og slett ikke tenker over at saksmengde og avhengighet av en tredjepart gjerne fører til litt ventetid.

Jeg har full forståelse for at det er kjipt å gå å vente, særlig når man har halv lønning å leve av. Jeg bare forklarer litt hvordan ståa er fra den andre siden. Ring heller kontaktsenteret i morgen, så får du hvertfall vite hvilken frist som er satt på saken. Det må da være bedre enn å irritere seg over at man ikke vet noe. ;) Overskrides fristen, kan du be om å bli satt over til Forvaltningen og da skal de få fortgang i sakene. Det er dog ikke ofte det er behov for det da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trøster meg med at jeg får etterbetalt, men det er kjipt å gå uten utbetaling selv om man har søkt i grei tid.

Blir søknadene behandlet sentralt eller lokalt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, forresten...var på kontroll i dag, og hodet har festet seg. Det kjennes, for å si det sånn! :gjeiper:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hodet hos meg festet seg ganske tidlig denne gangen, og det har kjentes ut som støt og angrep mot blæren hver gang jeg har beveget meg. Men ikke tale om at han ville ut noe tidligere av den grunn, neeeida. Sist tror jeg ikke hodet var festet, en gang, i hvertfall husker jeg ingenting om det, og som sagt var jo behandlingen jeg fikk ved ankomst føden heller merkelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tenkte å titte innom en liten tur.. mye NAV snakk ser jeg.. usch. ringte de selv hinn dgen, jeg har da gått ut i permisjon for to uker siden, men hun mente at søknad skulle være ferdigbehandlet til utbealing, slutten av måneden. Tror det ikke før jeg får se det. Men er ikke mer å gjøre, når jeg har ringt inn 7 ganger for å forsikre meg om at alt er i orden, og de påstår det, så må man vel bare vente.

Nå er soverommet vårt ferdig, lilla nydelig tapet, herlig spot mønster i taket, sjeselongen med saueskinn og puter satt inn, og vuggen helt klargjort. Tilogmed skaffet reserve sete (fant et kupp på finn, 150,-) så nå vet jeg faktisk ikke hva mer som mangler. Er i skikkelig shopping humør, men vet jo at nå må pengene spares, pga NAV's usikkerhet. Grrr.

Legen på tirsdag var kjempe entusiastisk, og hodet var GODT festet (au!) og livmormunnen nesten helt flatet ut, så alt så ut som det skulle. Er nå under en uke igjen til termin dato, og trodde fødsel var igang inatt (hadde jo vært typisk, da mamma hadde sin operasjon igår, samt storesøster L spydde på lekeland, happy days, og har vært små kvalm inatt) men det var visst ingenting. L var frisk idag heldigvis, og klarte å holde på maten også, så HÅPER vi ble spart smitten. Nå er hun hos faren, og jeg sitter å ..... eh flaut å si det, men kjeder meg. Gulp. Spurte samboer om en roadtrip til Voss hadde vært kjekt?! :P. Han spurte m jeg var gal. Hm. Får ty til hus arbeid igjen. Men er så sliten, men kjeder meg for mye til å hvile. Hjelpe!!!

Håper deres dag har mindre preg av rastløshet enn min.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjekket i forrige helsekort, og da hadde ikke G festet seg i uke 37 + ett eller annet. Så han har festet seg mellom uke 38 og fødselen. Rakk jo aldri innom til kontroll i uke 40.

Er lov å håååpe at lillebror vil ut litt før termindagen, av praktiske årsaker. :sjenert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Formen har bedret seg igjen, og jeg har vært 2 timer på kjøpesenter med begge barna. De trengte sko, men klarte bare å finne til Storebror. Alt til jenter var fryktelig rosa og glittrete. Heldigvis kan hun fortsatt bruke de gamle skoene sine litt til.

Heldige dere som har fått bekreftet at hodet har festet seg. Tror jeg fortsatt har seteleie, men det er vanskelig å kjenne selv, synes jeg. Det har vært en del romstering der inne idag, så jeg kan jo håper på at h*n har snudd seg. Var også litt bekymret i morges da det plutselig ble veldig vått i trusa, men det kom ikke noe mer, så da var det nok bare utflod og ikke fostervann :sjenert:

Legger til litt NAV-prat: Er det blitt sånn at fedrene ikke skal sende inn noen ting nå, men at de sender en egen søknad når de skal ut i permisjon? De andre gangene har jeg jo sendt alt samlet, og så heller sendt en endringsmelding når tiden for hans permisjon nærmet seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fedrene kan like gjerne sende sitt senere, ja. Men som sagt, så vil jeg anbefale han å sende inn det han skal innen 4 måneder før han skal ut. Hvis han vil ha en ferdigbehandlet søknad innen han skal ut.

Håper lille i magen din har snudd seg i riktig posisjon da. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lenge siden jeg har skrevet noe her nå. (sløv,sløv,sløv) selv om jeg ikke har skrevet noe på en stund har jeg smuglest masse. Til alle som har fått knøtteme sine : GRATULERER MASSE!

Vi var så heldige å få møte prinsessa vår den 14 mars, og jeg kan ikke si annet enn at jeg er lykkelig! <3 Fødselen tok 4 timer å 51 minutter, og var bare de siste to timene jeg hadde rier! Drømmefødsel med tanke på at jeg er førstegangsfødene! Nå er det bare masse kos med prinsessa som var 3245g og 47 cm når hun kom til :)

Til alle dere andre sim går å venter på småtassene, masse lykke til! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gratulerer Blåbærmuffin! :strix: Herlig med så lett fødsel. Håper dere nyter den nye tilværelsen sammen.

Jeg var på strikketreff her om dagen, og som vanlig var det en god overvekt av eldre damer (dvs. meg og venninnen min de eneste under 50). Ene jobbet som jordmor, og hun ble sittende å huffe og klage over hvor fælt det var med alle disse unge jentene som krevde epidural og ville føde uten smerter. Spurte hverken meg eller venninnen min om hvordan våre fødsler hadde vært, eller hvilke tanker jeg hadde rundt den kommende fødselen, bare fortsatt med hvor fælt det var med alle disse unge jentene, og gjorde det ganske tydelig at det var andre tider da de fødte ja! Kjente jeg ble ganske irritert, men orket ikke å si noe :frustrert: Bare glad hun ikke jobber på det sykehuset hvor jeg skal føde. Må da være lov å tenke seg litt om før man åpner kjeften :frustrert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her har heller ikke hodet festet seg. Men det ligger nede iallefall. Jeg synes alle sier at det blir mindre liv etter uke 34, men her kjenner jeg fortsatt mye liv om ikke enda mer. Men det er kanskje fordi bevegelsene er blitt kraftigere?

I dag har jeg skikkelig menssmerter.. Går helt ut i beina og opp i hodet. Håper det er noe modning som skjer. Ligger på sofaen og tenker på alt som skulle vært gjort.. hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det skal IKKE bli mindre liv i magen. Det er en myte, men bevegelsene lir ofte mer glidende og rolige. Jaja...lillebror klarer nå å gi fra seg noen reale spark uansett, men nå som han er festet, er det mest glidende bevegelser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Gratulerer med jenta Blåbærmuffin :danser:

Høres virkelig ut som en drømmefødsel! SÅnn vil jeg også ha.. Hvor kan jeg legge inn en bestillig???

I dag har jeg hatt masse energi, og gått en heftig fjelltur i bare oppoverbake i hele 45 min. Kjente det i rompe, lår og knær skal jeg si.. :) Skikkelig utdrivelsesprosjekt på gang her..

Har MYE kynnere for tiden. De kommer ofte (10 min), og er ganske kraftige. Mye nedpress også. Trodde egetlig dette skulle være over da junior er festet langt nedi bekkenet, men neeeida..Ellers veldig sulten. Kan gå 1.5 time siden middag, og så er jeg så sulten at jeg er kvalm.. Måtte faktiskt stå opp i går kl 6. Da hadde jeg ligget i sengen i en time å tenkt på mat.. Så var det heller å legge seg igjen 6:30 :gjeiper:

Husker at klematis skrev hun var mye sulten dagene før fødsel, så kanskje er det ting på gang nå snart?!!?

Tenker også litt på det at dersom både jordmor og lege har sagt at lillegutt mest sannsymlig kommer før termin, så begynner han å få dårlig tid, for nå er det bare 6 dager igjen... :fnise:

Synes han kan komme i løpet av helgen jeg. :sjenert:

Edit: skriveleif

Endret av Charlie28
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde termin i går, fødte 16 dager før forrige gang, og går her uten at noe skjer. Jordmor var overrasket da jeg var på kontroll hos henne i forrige uke, for hun hadde forventet at noe hadde skjedd, og hun har over 30 års erfaring som jordmor. Det viser bare hvor lite man faktisk kan forutse.

Sist hadde jeg ingen tegn på at noe var i gjære, men så gikk plutselig vannet da jeg stod ute i gangen hjemme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er rart hvor uforutsigbart dette fødegreiene er. Selv har jeg nå en måned igjen, og deler av meg er utålmodig, deler av meg ikke. Tror i grunnen jeg er mest spent på hvordan det blir denne gangen.

Og så drømmer jeg så vannvittig mye rart for tida! ANER ikke hvor det kommer fra, men det var ikke SÅ ille med G. :sjenert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har ikke drømt om at du føder valper eller kattunger enda? Det gjorde jeg stadig vekk med I. :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...