Papirfly Skrevet 10. juni 2014 #4361 Del Skrevet 10. juni 2014 Både samboeren min og familien hans har alltid sagt at ris og pasta "eser ut" i magen... De mener at når de nettopp har spist dette, så blir de plutselig veeeldig mette fordi maten altså eser seg ut i magesekken og gir en ubehagelig metthetsfølelse. Dette tror jeg er tull. Hva tror dere? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pringle Skrevet 10. juni 2014 #4362 Del Skrevet 10. juni 2014 Både samboeren min og familien hans har alltid sagt at ris og pasta "eser ut" i magen... De mener at når de nettopp har spist dette, så blir de plutselig veeeldig mette fordi maten altså eser seg ut i magesekken og gir en ubehagelig metthetsfølelse. Dette tror jeg er tull. Hva tror dere? Jeg har hatt det sånn med (ris)grøt siden jeg var liten, og hvis jeg skal tippe på en forklaring, så antar jeg at det ikke er så mye den fysisk utvidelsen av magesekken, men økningen av blodsukkernivået, som gir følelsen av akutt metthet. Jeg blir også veldig fort sulten igjen etter å ha spist grøt, så der henger det ihvertfall litt på greip. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lutetium 71 Skrevet 10. juni 2014 #4363 Del Skrevet 10. juni 2014 (endret) Jeg kan ikke bake, men er innmari flink til å spise Jeg også! Jeg har mange mange års erfaring. Jeg kan spise med kniv og gaffel samtidig tilogmed, og si takk for maten. Både samboeren min og familien hans har alltid sagt at ris og pasta "eser ut" i magen... De mener at når de nettopp har spist dette, så blir de plutselig veeeldig mette fordi maten altså eser seg ut i magesekken og gir en ubehagelig metthetsfølelse. Dette tror jeg er tull. Hva tror dere? Jeg tror det er magens måte å si den er møkka lei av ris&pasta! Endret 10. juni 2014 av Lutetium 71 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pomelo Skrevet 10. juni 2014 #4364 Del Skrevet 10. juni 2014 Ja, det er det... Jeg kom over en blogg for en god stund siden hvor fyren bak bloggen la ut bilder og tekst, trinn for trinn, hvordan han smeltet isen, tok ut deigen, stekte den og fikk kaker ut av det Edit; Jeg fant den igjen http://matentusiasten.blogspot.no/2011/01/eksperimentet-innholder-ben-jerrys.html Hahaha... Det ble en dyr cookie da... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kamikatze Skrevet 15. juni 2014 #4365 Del Skrevet 15. juni 2014 Kommer du til Helvete om du trekker grillpølser i vannbad? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pawn Hearts Skrevet 15. juni 2014 #4366 Del Skrevet 15. juni 2014 Kommer du til Helvete om du trekker grillpølser i vannbad? Kommer an på pølsa og religionen din. Svinepølser er for eksempel noe svineri i islam og jødedom, uansett hvordan du velger å behandle dem. Jeg har lurt litt på et merkelig og for meg uforklarlig fenomen: Jeg rister meg et par brødskiver, og de blir helt perfekte. Dagen etter gjentar jeg prosessen med samme type brød, samme brødrister og samme innstilling – og sitter igjen med forkullede rester som går rett i søpla. Hvorfor er det slik? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Papirfly Skrevet 15. juni 2014 #4367 Del Skrevet 15. juni 2014 Okei, dette lurer jeg skikkelig på: Hva betyr årsverk? Når f. eks. et firma sier at de skal kutte 70 årsverk? Det dreier seg jo ikke om 70 ansatte, har jeg skjønt. Hva i alle dager kutter de egentlig? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mynona Skrevet 15. juni 2014 #4368 Del Skrevet 15. juni 2014 70 årsverk er 70 100%stillinger. Så hvis det er mange deltidsansatte blir det fler ansatte, men hvis alle har fullridsstillinger blir det 70 stk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ekkoet Skrevet 16. juni 2014 #4369 Del Skrevet 16. juni 2014 Riktig det myona sier. Man sier ofte at et årsverk er ca 1750-1950 timer, dvs det antallet timer en vanlig arbeidstaker jobber (i en 100% stilling) i løpet av er år. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skyflakes Skrevet 16. juni 2014 #4370 Del Skrevet 16. juni 2014 Riktig det myona sier. Man sier ofte at et årsverk er ca 1750-1950 timer, dvs det antallet timer en vanlig arbeidstaker jobber (i en 100% stilling) i løpet av er år. Men nå må jeg spørre: Hvorfor bruker man betegnelsen årsverk? Og ikke bare sier "hei nå skal vi sparke 30 ansatte?" Alle i en bedrift jobber jo ikke nødvendigvis 100%? Herregud dette har jeg faktisk aldri skjønt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ekkoet Skrevet 16. juni 2014 #4371 Del Skrevet 16. juni 2014 (endret) For å laget et snålt eksempel. En cafe har åpent i ukedagene og i helgene. Cafeen har behov for 3 servitører for å holde åpent en dag . I ukedagene bruker de fast ansatte som servitører, mens i helgene henter de inn ringehjelper som stort sett er studenter. Cafeen går dårlig, først fremst fordi de ikke tjener penger i helgene. De bestemmer seg derfor for å holde stengt i helgene og slik kutter de de 3 servitørene i helgen. Dette blir da 3 servitører x 7,5 timer x 52 uker = 2340 timer. Det er altså litt mer enn et årsverk de skal kutte. Likevel er det 3 personer som sparkes. Årsverk sier sånnsett ikke noe som hvor mange skjebner som blir påvirket, men om reduksjonen i bedriftens drift. Endret 16. juni 2014 av ekkoet Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skyflakes Skrevet 16. juni 2014 #4372 Del Skrevet 16. juni 2014 For å laget et snålt eksempel. En cafe har åpent i ukedagene og i helgene. Cafeen har behov for 3 servitører for å holde åpent en dag . I ukedagene bruker de fast ansatte som servitører, mens i helgene henter de inn ringehjelper som stort sett er studenter. Cafeen går dårlig, først fremst fordi de ikke tjener penger i helgene. De bestemmer seg derfor for å holde stengt i helgene og slik kutter de de 3 servitørene i helgen. Dette blir da 3 servitører x 7,5 timer x 52 uker = 2340 timer. Det er altså litt mer enn et årsverk de skal kutte. Likevel er det 3 personer som sparkes. Årsverk sier sånnsett ikke noe som hvor mange skjebner som blir påvirket, men om reduksjonen i bedriftens drift. Hahah, ja selfølgelig! Nå gikk det opp flere lys her, takk skal du ha! Jaggu lærte jeg ikke noe nytt i dag også Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kamikatze Skrevet 16. juni 2014 #4373 Del Skrevet 16. juni 2014 Jeg har lurt litt på et merkelig og for meg uforklarlig fenomen: Jeg rister meg et par brødskiver, og de blir helt perfekte. Dagen etter gjentar jeg prosessen med samme type brød, samme brødrister og samme innstilling – og sitter igjen med forkullede rester som går rett i søpla. Hvorfor er det slik? Da har resten av brødet fått bivåne sine medbrødskivers tortur og endeligt, Dermed er de forberedt på hva som skal skje, og gjør heller selvmord enn å seigpines langsomt ihjel mellom glødetrådene. - Antar jeg... 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lutetium 71 Skrevet 17. juni 2014 #4374 Del Skrevet 17. juni 2014 Kommer an på pølsa og religionen din. Svinepølser er for eksempel noe svineri i islam og jødedom, uansett hvordan du velger å behandle dem. Jeg har lurt litt på et merkelig og for meg uforklarlig fenomen: Jeg rister meg et par brødskiver, og de blir helt perfekte. Dagen etter gjentar jeg prosessen med samme type brød, samme brødrister og samme innstilling – og sitter igjen med forkullede rester som går rett i søpla. Hvorfor er det slik? Samme tykkelse på skivene hver gang? Samme tørrhet på dem hver gang (tipper tørrere brød blir fortere brent)? 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
The Kitten Skrevet 17. juni 2014 #4375 Del Skrevet 17. juni 2014 Jeg har en gammel iPhone. Av og til slår voice control seg på, og den begynner å ringe folk helt villårlig. Hvorfor det? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Guadaloupe Skrevet 17. juni 2014 #4376 Del Skrevet 17. juni 2014 Hvorfor synker livmorhalsen min (cervix) når jeg har mensen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pawn Hearts Skrevet 17. juni 2014 #4377 Del Skrevet 17. juni 2014 Da har resten av brødet fått bivåne sine medbrødskivers tortur og endeligt, Dermed er de forberedt på hva som skal skje, og gjør heller selvmord enn å seigpines langsomt ihjel mellom glødetrådene. - Antar jeg... Samme tykkelse på skivene hver gang? Samme tørrhet på dem hver gang (tipper tørrere brød blir fortere brent)? Jeg er svært takknemlig for at dette endelig tas på alvor, delvis teleologisk og delvis kausalt. For å svare Lutetium først: Jeg avskyr ferdigskåret brød, og dermed kan jeg ikke garantere at det blir nøyaktig samme tykkelse hver gang. Likevel vil jeg påstå at forskjellen sjelden overskrider en millimeter. Jeg er en ganske dreven brødskjærer. Det er ingen tvil om at tørrheten er et større usikkerhetsmoment. Her kreves det mer forskning før vi kan nå en noenlunde sikker konklusjon. Hvor mye fuktighet forsvinner fra brødet i løpet av et døgn? Hva slags emballasje blir brukt? Hvor stor innvirkning har forskjellige meltyper og inholdet av hele korn? Har luftas fuktighet noen klar innvirkning? Jeg ser for meg en nobelpris. Kamikatzes svar er heller ikke dumt, men en antromorpofisering av brødskivene er ikke helt comme il faut i moderne vitenskap. Det betyr ikke nødvendigvis at det er feil, men vi skal heller ikke glemme brødristerens vilje her. Kanskje den liker meg den ene dagen og hater meg den neste? Eller er det brødskivene den har et ambivalent forhold til? Så vidt jeg vet har verken antikkens grekere eller skolastikerne tatt opp dette. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lutetium 71 Skrevet 17. juni 2014 #4378 Del Skrevet 17. juni 2014 Kom på noen ting til: Nettspenningen. Det kan godt være den variere en smule fra en dag til den neste. Hvor løst "gitteret" holder skiva. Om den ikke blir holdt godt fast, kan det tenkes at skiva vrir seg noe under ristingen. Noe som vil føre til at deler av den er nærmere varmetrådene enn resten. Smuler i brødristeren? Legger noen av disse seg på varmetrådene vil det kanskje føre til "hotspots" på selve varmetråden? Da vil det vel dukke opp mer punktformede brennemerker på skiva. Etter min mening er kan antromorpofisering av brødskivene være uheldig om man drar det for langt. Man kan begynne se på dem som likemenn, og det ender med at man kaster ut torturredskapet (for ikke å snakke om kvalene man vil få med å knivstikke brødet). Brødet, og deres parterte avkom, skivene, er ikke verdig et selvstendig liv. De skal ikke realisere seg selv. De er mat. Punktum. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pringle Skrevet 17. juni 2014 #4379 Del Skrevet 17. juni 2014 Jeg har bare en vag fornemmelse om at brødristere ikke var så utbredt i antikkens Hellas (Vidunderlig diskusjon.) 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kråkefjas Skrevet 17. juni 2014 #4380 Del Skrevet 17. juni 2014 (endret) Hvorfor er det slik at 20grader er friskt og passelig på dagen, men kvelende, svett tortur på natta? Endret 17. juni 2014 av kråkefjas 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå