Gå til innhold

Middagstråd - alle typer.


Rachel

Anbefalte innlegg

10 minutter siden, Luna Llena skrev:

Denne, med poteter og grønnsaker

 

IMG_20191107_121900.jpg

Er sausen god? Det ser sånn ut! Men fikk ikke disse pakkene. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest AthenaRavenLuna
1 minutt siden, SoWhat? skrev:

Er sausen god? Det ser sånn ut! Men fikk ikke disse pakkene. 

Det vet jeg ikke før jeg har smakt sausen 😉

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, Luna Llena skrev:

Ja, den er ny , samme opplegget med kjøttkaker også :)

Takk.   Skal straks sees etter....men ikke akkurat nå...   😁

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, Jerry Lee skrev:

Svenske kjøttboller er kjent pga Ikea.   😀

Komboen din høres god ut.   😀

Tenker bare litt rare brød og mye sild og kjøttboller når det gjelder svensk mat. Jo, og så fikk jeg de beste pølsene derfra engang; de var gode de! Ellers lite kjent med svensk mat. Liker både sild i ulike varianter og kjøttbollene. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, Luna Llena skrev:

Det vet jeg ikke før jeg har smakt sausen 😉

Å 😄 trodde du hadde. Det så ihverfall fristende ut. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Plukkfisk med rester fra tirsdagens boknatorsk og poteter. Nye gulrøtter og bacon. Etterfulgt av en lengre middagshvil. Blir så salig trøtt av fisk. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 timer siden, Jerry Lee skrev:

Det var da fristende!   😀

 

Har rota litt i tørr-og hermetikklager...og i fryser'n.   Så jeg pønsker på Pose- mexicansk gryte.   Med kjøttdeig, selvsagt. 

Sprites opp med stekt bacon i terninger, chilibønner, kidneybønner, erter. Salt, pepper og Chili Explosion.

Ja, og et par litt slitne restepoteter i terninger og baconfettet.

Så hvorfor trenger du egentlig den poseretten da. Er jo masse mat i oppspritingen :klo:

Her ble det fisk med poteter og brokkoli.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 11/6/2019 at 9:20 PM, Dr. A. Kula said:

Ble litt nysgjerrig her. Hvor kommer boknafisk fra? Du snakker om nordnorsk mat, men Boknafjorden ligger jo sør for Sognefjorden!

Ble enkel spaghetti bolognese her i dag

Jeg kjenner til boknafisk fra enkelte plasser på Vestlandet og Nord-Norge. Bokna betyr - som @Muskath allerde har skrevet - halvtørr, og boknafisk er tørrfisk som ennå ikke er helt fulltørket, hvis man kan si det slik. Hvis jeg skal gjøre noen legmannsbetraktninger om boknafiskens opprinnelse, så vil jeg tro at det på lik linje som med tørrfisken, er en gammel metode for å konservere mat. 

I motsetning til tørrfisk som trenger å henge ei stund, er det mindre tidkrevende å lage boknafisk (antagelig også mindre utstyrskrevende siden fisken ikke trenger å henges på hjell). 

Hvis du aldri har smakt det, så prøv når du har anledning. Det er rett og slett nydelig mat og regnes av en del folk som det reneste festmåltidet. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

47 minutter siden, Dr. A. Kula skrev:

Så hvorfor trenger du egentlig den poseretten da. Er jo masse mat i oppspritingen :klo:

Her ble det fisk med poteter og brokkoli.

Egentlig bare gammel vane.  Men det er jo noe småtteri oppi der som setter ok smak. ☺

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

58 minutter siden, Jerry Lee skrev:

Egentlig bare gammel vane.  Men det er jo noe småtteri oppi der som setter ok smak. ☺

Ikke at det var "feil" å bruke posemat, men poenget med lettvindt posemat forsvinner liksom litt når man lager så mye ekstra å hiver oppi. Men det hørtes jo godt ut med tillegget også da. :Nikke:

Selv synes jeg Toro sin Mexicanske gryterett er kjempegod med kun tilsatt stekt kjøttdeig. Sklir ned. Gjerne med en oppvarmet hvitløksbaguett ved siden av. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Pjolterbeist skrev:

Jeg kjenner til boknafisk fra enkelte plasser på Vestlandet og Nord-Norge. Bokna betyr - som @Muskath allerde har skrevet - halvtørr, og boknafisk er tørrfisk som ennå ikke er helt fulltørket, hvis man kan si det slik. Hvis jeg skal gjøre noen legmannsbetraktninger om boknafiskens opprinnelse, så vil jeg tro at det på lik linje som med tørrfisken, er en gammel metode for å konservere mat. 

I motsetning til tørrfisk som trenger å henge ei stund, er det mindre tidkrevende å lage boknafisk (antagelig også mindre utstyrskrevende siden fisken ikke trenger å henges på hjell). 

Hvis du aldri har smakt det, så prøv når du har anledning. Det er rett og slett nydelig mat og regnes av en del folk som det reneste festmåltidet. 

:takke: til deg også for utfyllende svar.

Må vel få prøvd det en gang da. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, Dr. A. Kula skrev:

Ikke at det var "feil" å bruke posemat, men poenget med lettvindt posemat forsvinner liksom litt når man lager så mye ekstra å hiver oppi. Men det hørtes jo godt ut med tillegget også da. :Nikke:

Selv synes jeg Toro sin Mexicanske gryterett er kjempegod med kun tilsatt stekt kjøttdeig. Sklir ned. Gjerne med en oppvarmet hvitløksbaguett ved siden av. 

Tok det ikke som kritikk.   ☺ Som sagt av gammel vane og det drøyer litt så det blir til flere måltider.  Og så får jeg en skvett ris på kjøpet.   😉

Ja, jeg syns også det, og har det innimellom.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Annonse

[1] Category widget

1 time siden, Lady Lovelylocks skrev:

Julebuffet. Gleder meg 😊

Hva går du helst for; Ribbe eller pinnekjøtt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...