Gå til innhold

Middagstråd - alle typer.


Rachel

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Det står en gryte med suppe og småputrer på komfyren, og om en liten time kommer det gjester som skal hjelpe meg å spise spicy kyllingsuppe med kokosmelk og fløte. På en tirsdag. :)

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøpte spekesild i dag jeg. Dette lærte jeg av min norske farmor : spekesild med skiver av kokt potet og med løkringer og rødbeteskiver oppe på flatbrød. Hun brukte også å skjære løvtynne smørskiver underst, mens jeg bare klattet litt på her og der. Det er Ikke mat jeg ofte får lyst på, men når jeg får det, så smaker det såå godt. Men holder med to flatbrød med "topping". Mektige smaker. Og en blir veldig tørst. Har ikke drukket vin på flere uker 😮 best å holde seg til vann nå. Men jeg unner meg en veldig kald øl en sjelden gang, som til dette. Veldig godt.

Men om dere spiser dette her, bruker dere kokt egg til? En svenske jeg kjenner gjør det. Kjenner ingen nordmenn som liker dette jeg?! 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 minutter siden, SoWhat? skrev:

Kjøpte spekesild i dag jeg. Dette lærte jeg av min norske farmor : spekesild med skiver av kokt potet og med løkringer og rødbeteskiver oppe på flatbrød. Hun brukte også å skjære løvtynne smørskiver underst, mens jeg bare klattet litt på her og der. Det er Ikke mat jeg ofte får lyst på, men når jeg får det, så smaker det såå godt. Men holder med to flatbrød med "topping". Mektige smaker. Og en blir veldig tørst. Har ikke drukket vin på flere uker 😮 best å holde seg til vann nå. Men jeg unner meg en veldig kald øl en sjelden gang, som til dette. Veldig godt.

Men om dere spiser dette her, bruker dere kokt egg til? En svenske jeg kjenner gjør det. Kjenner ingen nordmenn som liker dette jeg?! 

Nydelig mat.   Spiser det som regel på forsommeren ute.

 

Og, ja...hardkokte egg er godt til.   😀

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 minutter siden, Jerry Lee skrev:

Nydelig mat.   Spiser det som regel på forsommeren ute.

 

Og, ja...hardkokte egg er godt til.   😀

Så bra. Du er første nordmann jeg vet om som sier at de liker det. Litt rart syns jeg. Men min farmor var fra Trøndelag, så kanskje mer vanlig der? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

2 hours ago, Jerry Lee said:

Ris. Stekte poteter. Salat. Potetsalat.   Kanskje heller også med kokte poteter og fløtesaus?   ☺

😀det ble potetbåter stekt i ovn, agurk,tomat og tzatziki.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 minutter siden, SoWhat? skrev:

Så bra. Du er første nordmann jeg vet om som sier at de liker det. Litt rart syns jeg. Men min farmor var fra Trøndelag, så kanskje mer vanlig der? 

Vet ikke hvor vanlig det er. Men jeg er vant til det uten å være trønder...   😉

 

4 minutter siden, Muskath skrev:

😀det ble potetbåter stekt i ovn, agurk,tomat og tzatziki.

Oki.   Det ble nok godt.   ☺

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 hours ago, Jerry Lee said:

Avansert som alltid.  Du burde ta med meg på slikt, min venn.   😉

Det ville nok ha blitt et av de koseligste og morsomste restaurantbesøkene i historien.

I dag var det litt mer "folkelig" mat: Boknafisk

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 minutter siden, Pjolterbeist skrev:

Det ville nok ha blitt et av de koseligste og morsomste restaurantbesøkene i historien...

 

I dag var det litt mer "folkelig" mat: Boknafisk

....som ville vært DIN fortjeneste...    :herremann:

 

Ehøm....har aldri spist det heller, jeg.   :rodme:

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 hours ago, Jerry Lee said:

....som ville vært DIN fortjeneste...    :herremann:

 

Ehøm....har aldri spist det heller, jeg.   :rodme:

 

Jeg er sikker på at det ville vært like mye din fortjeneste, vennen min. 

Hvis du liker fisk, poteter, gulrøtter, ertestuing, og bacon, så liker du boknafisk. Det er litt sånn der nordnorsk komfortmat/trøstemat (selv om jeg synes det er det reneste festmåltidet) - masse kullhydrater, proteiner, og ikke minst fett. Nam nam nam.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Annonse

[1] Category widget

9 timer siden, Pjolterbeist skrev:

Jeg er sikker på at det ville vært like mye din fortjeneste, vennen min. 

Hvis du liker fisk, poteter, gulrøtter, ertestuing, og bacon, så liker du boknafisk. Det er litt sånn der nordnorsk komfortmat/trøstemat (selv om jeg synes det er det reneste festmåltidet) - masse kullhydrater, proteiner, og ikke minst fett. Nam nam nam.

Takk, da.    :fnise:

Aha...det hadde jeg likt, ja.   :nigo:

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 timer siden, Pjolterbeist skrev:

Jeg er sikker på at det ville vært like mye din fortjeneste, vennen min. 

Hvis du liker fisk, poteter, gulrøtter, ertestuing, og bacon, så liker du boknafisk. Det er litt sånn der nordnorsk komfortmat/trøstemat (selv om jeg synes det er det reneste festmåltidet) - masse kullhydrater, proteiner, og ikke minst fett. Nam nam nam.

Ble litt nysgjerrig her. Hvor kommer boknafisk fra? Du snakker om nordnorsk mat, men Boknafjorden ligger jo sør for Sognefjorden!

Ble enkel spaghetti bolognese her i dag

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...