Gå til innhold

Middagstråd - alle typer.


Rachel

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Hjemmelagede krydrete kjøttboller, ratatouille og pasta. Og banansplitiskrem med masse varm sjokoladesaus til dessert. :sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Idag: Grov speltpasta med blomkål, rosenkål, bacon, rød chili, hvitløk, ristede pinjekjerner, chèvre og extra virgin olivenolje.

(Muligens den underligste pastaretten jeg har pønsket ut hittil... :ler: )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Kyllingmannen

Tynn italiensk pizza med god tomassaus og fersk mozerella. Bruker halve deigen til å lage et foccacia-brød med fersk rosmarin inni.

Da skal kvelden være reddet.

Kyllingmannen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Idag skal vi lage det som for oss er blitt en av lørdagsklassikerne: Bretonske bokhvetepannekaker ("galettes au sarrasin/ au blé noir") med forskjellig fyll (skinke, ost, speilegg, tomatskiver, stekt sopp, spinatstuing, chorizo, chèvre...).

Når man har snudd pannekaken, legger man fyll på den ferdigstekte siden mens baksiden steker ferdig, bretter sammen - og fortærer umiddelbart. :sjarmor: Seansen blir dermed et interaktivt måltid der man selv steker pannekakene som man spiser etterhvert, og med små skåler over hele kjøkkenbenken med fyll man kan velge mellom. Lett kaotisk, men hyggelig. Korrekt drikke til er sider, men siden Polet ikke lenger fører fransk sider :-( , velger vi epleråsaft.

Bokhvete er forresten utrolig næringsrikt (men glutenfritt), og har blantannet høyere proteininnhold enn soya. Pannekakerøra kan dermed lages av kun mel, vann og havsalt :o , men vi foretrekker å ha et egg i også. Melk er derimot helt overflødig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...