Gå til innhold

Beckys dagbok


Becky1

Anbefalte innlegg

Etter å ha fulgt med å kvinneguiden under hele bryllupsplanlegginga, flyttet jeg oppmerksomheten min mot graviditetsforumet ikke så mange ukene etter at bryllupet var ferdig (sommeren-09) :)Vi har nå plutselig funnet ut at en graviditet kan passe nå likevel. Vi trodde egentlig vi burde vente et-to år, men har altså funnet et smutthull ;) Her er vår historie:

Jeg er 25, han er 27. Vi er nygifte og har vært sammen i snart 9 år. For tiden er jeg sykemeldt, pga diverse kroppslige symptomer som kommer av utbrenthet. Jobber nå 40%, men skal begynne å øke om to-tre uker. Regner med at det skal gå bra. Har funnet ut at jeg mest sannsynlig får arbeidsoppgaver som ikke er for slitsomme når jeg kommer tilbake, da alle de slitsomme allerede er tatt. Med andre ord: jeg jobber som lærer. Alle timene på trinnet er dekket, så jeg får nok som oppgave å kartlegge, lese med elever eller liknende. Det kommer til å være overkommelig for meg, så har stor tro på at jeg klarer å komme tilbake ihvertfall 80% over jul :)

Har hatt planer om å bytte jobb etter sommeren til noe som er roligere. Skulle jeg ha gjort det synes jeg at jeg måtte vente en stund før jeg ble gravid. Ville ikke bli det med en gang. Har og en søster som gidter deg sommeren-2011 og jeg vil ikke risikere å føde rundt samme dato. Derfor hadde vi planer om å begynne å prøve vinter/vår-2011. Synes egentlig at dette er litt lenge til.

Men nå går det så mye bedre med helsa miog jeg kommer til å klare å komme minst 80% tilbake i jobb. Så, derfor passer det å bli gravid så snart som mulig.. Det beste hadde vært om jeg hadde født på sensommer/tidlig høst. Det beste er å begynne permisjon ved begynnelse av et nytt skoleår. Da kan jeg evt søke ny jobb etter endt permisjon. Har i grunn ikke dårlig samvittighet for å bli gravid på denne arbdeidsplassen jeg er på nå, selv om jeg har vært/er sykemeldt. Har jobber der i flere år. Dessuten så det vel NAV som betaler ut permisjonspenger?

På bakgrunn av dette, så ser dere at vi har noen måneder på oss. Går det ikke på den tiden, får vi se om vi venter til vinter/vår-2011 eller om vi fortsetter. Slutter på p-pillen i dag, så får vi se hvordan det går. Har kjøpt diverse tester på billige-tester som jeg venter på skal ankomme i posten.

Håper på innspill/tips eller annet fra dere :)

Klem Becky

Endret av Becky1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nå har jeg bestilt Wild Yam og Damiana, etter å ha lest så mye bra om det på nettet. Kan ikke skade ihvertfall. Begynner med Damiana så snart jeg får mensen. Spent på hvordan det vil gå med EL etter p-pilleslutt. Har hørt forsjellige ting: 1) man kan bli fortere grivid etter p-pilleslutt pga av hormonene du har inntatt gjennom p-piller. 2) p-piller kan klusse til systemet slik at det tar lengre tid til man får ordentlige sykluser igjen.. Hmm.. Den som venter får se ;)

Lurer på om jeg skulle ha kjøpt en fertilitetsmonitor, i tilegg til EL-test, bare for å være sikker --> http://www.clearblue.com/no/clearblue-fertilitetsmonitor.php

Virker jo som om det er større sjanse for å bli gravid når det er flere dager å prøve på. På den andre siden så står det jo at det kan være vanskelig å teste etter p-pilleslutt. En fertilitetsmonitor blir kanskje smør på flesk? Noen som har noen inspill?

Nå har jeg kikka litt rundt i andre dagbøker og. Spennende å lese :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, og gratulerer med ny dagbok og som prøver! :)

Jeg bruker bare EL-tester, og som du sier føler jeg at en fertilitetsmonitor ville blitt smør på flesk. De dagene du kan bli gravid er jo uansett bare fra fem dager før EL til og med selve EL-dagen. Har du først funnet EL en måned er det da fort gjort å regne seg fram til dine fruktbare dager på egen hånd. :jepp: Hvis du vil ha enda mer kontroll kan du jo prøve å tempe. :)

EL-tester er jo en genial måte å finne ut om du har fått igjen EL etter p-pille-bruk. Det er jo veldig forskjell på hvor lang tid det tar fra person til person. Noen får normal syklus med en gang, mens andre må vente mange måneder.

Kjøp super billige EL-tester fra www.billigtester.no

De du får kjøpt på apoteket er dobbelt så dyre.

Håper kroppen din kommer i pillefri modus ganske kjapt, slik at du kan få et lite bøllefrø i magen din! :klemmer:

Endret av Bestee
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takktakk :) Hyggelig med innspill :)

Har kjøpt tester på billigtester ja, etter tips fra kvinneguiden-forumet. Kanskje jeg blåser i å kjøpe fertilitetsmonitoren da. Får se hva det blir til. Den var jo veldig dyr.

Blir spennende å se om jeg kommer rett inn i normale sykluser igjen eller ikke. Får innstille meg på å ikke bli for skuffet om jeg ikke gjør det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Da er vi offisielt i prøveperiode 1 :)Har tatt daminiana og gravitamin siden første mensdag. Den kom for øvrig veldig seint etter p-pilleslutt og varte veldig lenge. Har faktisk fortsatt småblødninger og nå skal det ideelt nærme seg eggløsning. Har brukt digital eggløsningstest et par dager nå og ideelt skal jeg jeg få signal om forestående eggløsning i morgen. Men for alt jeg vet kan jeg ha begynt å teste for seint. Er og godt mulig at jeg ikke får eggløsning i det hele tatt. Uansett har vi det veldig koselig om dagen, der vi gir hverandre mye ekstra oppmerksomhet. Fortsetter det slik kan jeg gjerne ha mange prøveperioder :P Tenker som så at dette er prøveperiode i ordets rette forstand, altså en test ;) Begynner på ordentlig neste gang. Da blir det ikke så skuffende når TR kommer ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Velkommen som ny prøver :dagens-rose: Og takk for hilsen i boken min :klem:

Så bra at prøvingen har startet bra og vært til mye glede. For det er jo slik det skal være, er jo noe spesielt det å skal lage et lite liv sammen :rødme: Lett å bli litt for ivrig og kanskje litt små beskymret hvis ikke spiren sitter med engang, men det er vanlig at det gjerne tar noen måneder før man lykkes. Jeg har desverre vært veldig utolmodig egentlig, men håper på en sjerpings denne gang :sjenert:

Jeg tok også Damiana og Wild Yam i forrige PP uten at det ga noe resultat da. Denne PP har jeg bestemt meg for å være pillefri, så får jeg heller se om jeg tar en ny runde med Damiana og Wild Yam i neste PP hvis jeg ikke lykkes denne gang heller.

Masse lykke til, kommer til å følge med hvordan det går med deg :popcorn:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Velkommen i nabolaget! :popcorn::klemmer:

Første gang jeg var prøver fikk jeg mensen etter pilleslutt når et var gått 40 dager, sist 34 dager ;)

Første gang ble det klaff på første forsøk;)

Håper det blir klaff snart & du finner en ny jobb du kan trives i!

:klem:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsatt ingen EL ifølge den digitale testen, me som sagt kan jeg ha begynt å teste for seint. Hadde noen veldig små blødninger etter p-pilleslutt, men det kom ikke skikkelig før nesten en uke. Begynte å regne mensen fra den dagen. Merker jeg blir ganske stressa av å drive å ta EL-tester til samme tidspunkt hver dag. Egentlig ganske demotiverende og. Har et par tester igjen, så tar nok de før jeg gir meg med det. Kommer til å bare fortsette å prøve med jevne mellomrom. Det hevdes jo av sædcellene kan overleve i 5 dager, så om vi gjør det minimum hver 5 dag, må vi jo klare å treffe. Har gjort det fotere en dette, men får ikke panikk om det går flere dager i mellom med bakgrunn i det overstående.

Har slutta på daminiana og, siden jeg ikke kommer til å følge så nøye med på EL. Da vet jeg jo ikke helt når jeg skal begynne på wild yam. Synes for øvrig hadde ganske kvalm lukt og smak, og det motiverer heller ikke så mye.

Har gått på p-piller i ca 9 år nå og husker vagt hvordan syklusene mine var. Synes å huske at jeg fikk ømme bryster et par uker før mensen (sånn som jeg seinere fikk av å bruke p-piller). Skjønte ikke da at det kunne være pga EL, men skal kjenne etter det symptomet nå.

Nå blir det spennende å se hvor lang tid det tar før TR kommer. Kan jo ta et par måneder for alt jeg vet. Det kommer til å bli nervepirrende, om det bare er forsinka mensen eller om jeg faktisk er gravid. Har tidligere tenkt at det er ikke sikkert man får EL i første syklus, siden ting tar tid etter p-pilleslutt. Men kommer det blødning, så har det vel vært en eggløsning? Eller er det ingen automatikk i det?

Hyggelig om noen kommer med innspill :) Beklager rotere innlegg ;)

For øvrig har vi det fortsatt veldig koselig med prøvinga :yvonne:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har jeg tatt digital EL-tast i sju dager uten å få noe utslag :kjefte: Merker det er veldig demotiverende, så tror ikke jeg kommer til å teste neste måned. Kommer litt an på hvor lang denne perioden blir.

Shoppa litt klær i går. Gjør det så sjelden. Kjøpte meg bare ting som er løse i livet (ikke det at jeg bruker så stramme klær til vanlig). Forhåpentligvis får jeg ordentlig bruk for litt løse klær etterhvert ;)

Endret av Becky1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mye koselig prøving i det siste :yvonne::sengekos::fnise:

Får se om det gir resultater. Uansett veldig koselig. Mannen min sier at han håper dette tar lang tid :rødme:

Veldig spent på hvordan det går med eggløsning og mensen fremover. Er og litt redd for den beryktede svineinfluensaen. Altså, ikke redd for den i seg selv, men redd for å få den som gravid. Tenker jeg burde slutte å prøve til etter jeg har fått vaksinen, siden man ikke kan ta vaksine i første trimester. Tenker det er litt egoistisk å fortsette å prøve bare fordi jeg gjerne vil bli gravid innen tre måneder (se forklaring første innlegg ;)). Det kan jo gi gå fryktelig galt. Samtidig ser jeg jo at det er mye hysteri ute og går nå + at jeg tror sjansen for å få det til nå er veldig liten. Har som nevnt ikke sett snurten til noe eggløsning ;)

Tror vi bare fortsetter som vi gjør og satser på at alt går bra :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest kenghuru

Hei hei og takk for hilsen i boka mi :)

Syklus etter pille slutt kan være vanskelig har jeg funnet ut...som du skriver, noen er det full klaff med en gang og noen bruker lengre tid. Jeg hadde helt normal syklus første mnd m/EL og alt...deretter var det jo bare kaos og jeg endte jo opp å nesten bli litt paranoid :fnise:

La det gå seg til og bare fortsett med masse :sengekos: så sittern til slutt :) Krysser fingrene for dere :)

Har forresten lest at de også gir vaksinasjon i 1.trimester...men, nå skrives det jo så mye om hverandre...sjekk med smittetelefonen (tror det kalles det).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei hei og takk for hilsen i boka mi :)

Syklus etter pille slutt kan være vanskelig har jeg funnet ut...som du skriver, noen er det full klaff med en gang og noen bruker lengre tid. Jeg hadde helt normal syklus første mnd m/EL og alt...deretter var det jo bare kaos og jeg endte jo opp å nesten bli litt paranoid :fnise:

La det gå seg til og bare fortsett med masse :sengekos: så sittern til slutt :) Krysser fingrene for dere :)

Har forresten lest at de også gir vaksinasjon i 1.trimester...men, nå skrives det jo så mye om hverandre...sjekk med smittetelefonen (tror det kalles det).

Ja, det må ha vært rart og hatt normal syklus, for så å at alt bare klusser seg. Forestiller meg at forhåpningene om å være gravid var ganske store når alt var normalt, for så ikke være det (?). Ingen grunn til paranoia, nå vet du jo at kroppen din kan produsere normale sykluser og :)

I går kveld og i dag tidlig blødde jeg litt. Ingen menssmerter eller noe, så et er vel dette som kalles spotting. Egentlig bare litt glad for at det er tegn til at det skjer noe der nede. Har litt skrekken for at det skal gå år og dag før det skjer noenting. Selv om litt spotting ikke trenger å bety at det kommer til å skje noe selvneverdig med syklusen. Om det går år og dag, burde jeg ha tenkt på å slutte med p-pillen den perioden da jeg gjorde det meste for å unnga mensen :fnise: (prøvde cerazette, gikk på p-piller i tre måneder av gangen).

Jippi, nå kan jeg stille klokka en time tilbake. Det betyr at jeg bare sov til ti idag og ikke elleve :gjeiper:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest kenghuru
Ja, det må ha vært rart og hatt normal syklus, for så å at alt bare klusser seg. Forestiller meg at forhåpningene om å være gravid var ganske store når alt var normalt, for så ikke være det (?). Ingen grunn til paranoia, nå vet du jo at kroppen din kan produsere normale sykluser og :)

Det ble et par tester i de rundene ja. Alt var bare merkelig og ble jo superobs på alle symptomene jeg hadde - oppblåst, vondt i hele nederste del av systemet, småkvalm og ingen mens...da blir man jo litt rar i hodet ;) Men, skjønte jo etterhvert at det ikke var noe, så slappet heller av og tok ting som de kom...og nå sitter vi her og krysser alt vi har for at vi er heldige denne mnd :)

Spotting hadde jeg første mensen uten pille - holdt på en hel uke så veldig vanlig tror jeg. Jeg gikk på pillen i 12 år og har nå brukt 4 mnd på å komme inn i syklus, så bare vent og se så er alt på normalen igjen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei hei, måtte innom din dagbok også da... :)

Jeg har ikke laget meg noen dagbok riktig enda - har ikke følt at jeg har hatt så mye prøve-relatert å komme med siden vi knapt har begynt, men er vel kanskje på tide med en dagbok snart? Er jo greit å bruke som en huskeliste for sykluser etc. Nå om dagen kunne jeg jo hatt nedtelling til pillefri mens nr 2... :lol: Frykter det kan bli en lang nedtelling... :filer: Er så ivrig etter å få en viss pekepinn på syklus-lengde, siden jeg har vært p-pille vrak sammenhengende i 15 år ++ :overrasket: (Gud så gammel jeg følte meg nå, som kan ha gått på piller så lenge :sjenert: ). Husker ikke akkurat hva syklusen var før jeg begynte på piller, men erindrer med gremmelse at den var ganske langdrøy.... :glare::sur:

I påvente av egen moro så følger jeg iallfall i spenning med hos dere andre - kan være ganske spennende det og! :popcorn:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann! Måtte innom en tur og hilse på. Greit å følge med på andre som er nye prøvere :)

Tror ikke jeg hadde EL første mnd etter pillemens, men mnd etter det ser det ut som jeg hadde det. Her har det gått ganske normalt etter pilleslutt, men det er jo så forskjellig fra person til person.

Lykke til videre med prøvingen! Blir spennende å følge med deg videre!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Hei hei, måtte innom din dagbok også da... :)

Jeg har ikke laget meg noen dagbok riktig enda - har ikke følt at jeg har hatt så mye prøve-relatert å komme med siden vi knapt har begynt, men er vel kanskje på tide med en dagbok snart? Er jo greit å bruke som en huskeliste for sykluser etc. Nå om dagen kunne jeg jo hatt nedtelling til pillefri mens nr 2... :lol: Frykter det kan bli en lang nedtelling... :filer: Er så ivrig etter å få en viss pekepinn på syklus-lengde, siden jeg har vært p-pille vrak sammenhengende i 15 år ++ :overrasket: (Gud så gammel jeg følte meg nå, som kan ha gått på piller så lenge :sjenert: ). Husker ikke akkurat hva syklusen var før jeg begynte på piller, men erindrer med gremmelse at den var ganske langdrøy.... :glare::sur:

I påvente av egen moro så følger jeg iallfall i spenning med hos dere andre - kan være ganske spennende det og! :popcorn:

Så hyggelig at du kom inn hit og :goodbye: Har vel egentlig ikke så mye å komme prøvemessig jeg heller, da jeg ikke en gang vet om jeg har hatt eggløsning ennå... Men det mange andre tanker man vil ha ned utenom akkurat prøvinga ved EL ;) Lager du bok skal jeg ihvertfall følge den :) Jeg har gått på p-piller sammenhengene i rundt ni år. Ikke så lite det heller, hvis det hjelper ;) Hvor lang tid brukte du på å få din første pillefrie mens?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann! Måtte innom en tur og hilse på. Greit å følge med på andre som er nye prøvere :)

Tror ikke jeg hadde EL første mnd etter pillemens, men mnd etter det ser det ut som jeg hadde det. Her har det gått ganske normalt etter pilleslutt, men det er jo så forskjellig fra person til person.

Lykke til videre med prøvingen! Blir spennende å følge med deg videre!

Så koselig at du og tok turen innom :goodbye: Hvordan vet du at du hadde EL andre periode? Testa du eller så du etter andre symptomer? Tror ikke jeg orker å teste, tempe eller annet neste måned. Får se. Synes det var så stressende og merka jeg ble skuffa hver gang den ble negativ. Vi har heller sengekosen litt hyppigere enn vanlig, så får vi håpe at den treffer om en EL skulle finne sted. Merker egentlig ikke noe særlige kroppslige tegn til EL heller. Litt større pupper enn etter mensen, men ikke ømme. Det er alt. Kan nok alltids leite meg frem til flere forandringer, men orker ikke lure meg selv slik, for så å bli skuffa. Tar meg en tur innom boka di etterpå :):popcorn:

Ellers: Vært hos fastlegen i dag. Alltid hyggelig, siden jeg har en veldig grei fastlege. Har redusert sykemeldingen min med 20% og etter en måned reduseres det med 20% til :) Det betyr at jeg er tilbake i 80% jobb innen jul :) (fant ikkeno jippi-tegn :gjeiper: ) Da anser jeg meg selv som normalt arbeidende igjen. Mange som jobber mindre enn det og, som er helt friske. For øvrig jobber jeg ganske mye for tiden. Er konferansetid nå (er lærer), så mye ekstra jobb. Har vært endel ekstra på jobb i det siste, men det er bare hyggelig :) Gøy at jeg får det til :)

Avsnitt.. Jo, fastlegen min sa at det ikke var farlig å ta svineinfluensavaksinen i første trimester. Trodde man ikke kunne ta den da og har egentlig vært ganske bekymra. I mitt yrke kommer jeg til å bli smitta om jeg ikke tar vaksinen. Lite lysten på å være i risikogruppe (gravid), uten vaksine og med stor fare å bli smitta. Men nå ser det ut til at det ordner seg. Han sa det bare var å ta en graviditetstest når det nærmer seg, så fikk vi snakke mer om det om jeg er gravid og fortsatt usikker.

Vel, tror vel egentlig ikke at jeg blir gravid så fort, men sjansen er der jo selvsagt nå som vi prøver :fnise: Nå er det for øvrig bare en vaksine man skal ta og ikke to, men det kan godt forandre seg igjen, sa legen. Har og tenkt på at om det var slik at man ikke kunne prøve og ta vaksine samidig, så ville det vært lenge å avstå med prøvinga om man måtte ta vaksina i to omganger.

Jaja, mye vaksinesnakk her nå. Beklager om det ble veldig surrete ;) Ha en fortsatt fin dag alle prøvere :goodbye:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor lang tid brukte du på å få din første pillefrie mens?

Jeg er litt usikker, siden jeg ikke skrev ned når jeg hadde siste pille-mens, men ved ettertanke har jeg funnet ut når den sannsynligvis var. Om mine antagelser er korrekte var første pille-frie syklus på 44 dager (om jeg har forstått syklus-utregning riktig også da :sjenert: ).

I dag er neste syklus kommet til dag 28, så om jeg følger normen bør TR være rett rundt hjørnet, men kjennes ikke akkurat slik ut :filer:

Venter i spenning :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest kenghuru
Avsnitt.. Jo, fastlegen min sa at det ikke var farlig å ta svineinfluensavaksinen i første trimester. Trodde man ikke kunne ta den da og har egentlig vært ganske bekymra. I mitt yrke kommer jeg til å bli smitta om jeg ikke tar vaksinen. Lite lysten på å være i risikogruppe (gravid), uten vaksine og med stor fare å bli smitta. Men nå ser det ut til at det ordner seg. Han sa det bare var å ta en graviditetstest når det nærmer seg, så fikk vi snakke mer om det om jeg er gravid og fortsatt usikker.

Veldig bra info :) Har også hørt det sammen, men alltid fint å få info fra informerte KG kvinner :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...