Gå til innhold

Glutenfri kost; frokost(alternativ til glutenfritt brød?)


estrella

Anbefalte innlegg

Prøver å komme meg litt ned i vekt. Har ikke for så lenge siden startet å spise glutenfritt pga allergi, så er ganske "new in the game", så jeg sliter litt med å finne et sunt alternativ til frokost, som er glutenfritt?

Forslag?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nå finner jeg frem noen jeg tror funker som frokost, så bare å dømme det selv:

http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift3328.asp

http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift2118968675.asp

http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift5911.asp

http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift22311.asp

Flere oppskrifter på baguetter, rundstykker osv. der.

Det finnes sikkert en oppskrift på glutenfritt brød også, hvis ikke bør du søke på nettet etter glutenfritt brød og finne en du kan tenke deg å lage så er det bare å skjære noen skiver til frokost og kveldsmat, hvis du lager brød kan du lage flere og det holder flere dager det. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå finner jeg frem noen jeg tror funker som frokost, så bare å dømme det selv:

http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift3328.asp

http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift2118968675.asp

http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift5911.asp

http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift22311.asp

Flere oppskrifter på baguetter, rundstykker osv. der.

Det finnes sikkert en oppskrift på glutenfritt brød også, hvis ikke bør du søke på nettet etter glutenfritt brød og finne en du kan tenke deg å lage så er det bare å skjære noen skiver til frokost og kveldsmat, hvis du lager brød kan du lage flere og det holder flere dager det. :)

Omelett er ok, men jeg er lei av brødbakst. Baker selv masse glutenfritt, jeg er bare så himla lei av det :-P

Dessuten prøver jeg å slanke meg :sjenert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, ok.

Grovt brød, grove baguetter og rundstykker er jo sunt så vidt jeg vet, men hvis du er lei av brødbakst.

Hmm..da aner jeg ikke, den omeletten der kanskje den er god.

Det var alt jeg fant til frokost utenom brødbakst :gjeiper:

Men jeg leste ikke igjennom alt da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hehe, ok.

Grovt brød, grove baguetter og rundstykker er jo sunt så vidt jeg vet, men hvis du er lei av brødbakst.

Hmm..da aner jeg ikke, den omeletten der kanskje den er god.

Det var alt jeg fant til frokost utenom brødbakst :gjeiper:

Men jeg leste ikke igjennom alt da.

Det er alt jeg også har funnet :gjeiper:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

til min sønn lager jeg frokostomelett, "lunsjmuffins" (ok, gjærbakst og ikke det du ville ha), kyllingsalat med mye kylling og egg, tomatsuppe med egg, havregrøt (økologisk, ikke pakket i glutenmiljø)...mm

Det er mye å velge i mellom, men så lenge du ikke vil ha brødmat, blir det veldig mye "lunsj- og middags-likt"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

anbefaler lavkarbo.no , det meste det er glutenfritt....du ser det jo selv.

jeg kan ikke selv ha melkeprodukter heller, men det såkalte "lavkarbobrødet" er jo en blanding av egg og cottage cheese.

ellers ville jeg vurdert eks:

egg m avocado/toamt/andre grønnsaker ( med eller uten glutenfritt brød)

havregryn(glutenfri dersom du er spesielt følsom)

egg/renskåret bacon

kiddagsrester fra i går (dersom du klarer dette til frokost)

ja......det ramses opp masse godt, rart og nytt på lavkarbo.no.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er også ganske ny i gamet og har egentlig kuttet ut brød, da glutenfrie (gf)brød ikke er særlig god, synes jeg. Da må de i så fall være varm!

Jeg kom over denne oppskriften på matforumet her på kg. Byttet ut melet med gfmel. du kan sikkert bruke bare grovt gfmel..

1 boks Kesam vispes sammen med 4 egg, bland i 3 dl hvetemel og 3 dl sammalt hvete, grov, 1 ts salt og 1 1/2 ts bakepulver.

Hakk 1 paprika, 10 cm purreløk, litt ost og litt skinke, og bland dette i deigen.

Fylles i store muffinsformer (det blir ca 15 store muffins) og stek ved 200 grader i ca 20 min.

Disse blir kjempegode, både varme og kalde ;)

Ellers så spiser jeg yogurt og frukt til frokost. Det slipper man å lage til i forveien. Ellers så får du gf musli som er ganske god. Ekstra god med litt jordbær til. :sikle:

Ellers så er jo havregrøt (som noen andre har nevnt) sunnt og godt!

Jeg kjøpte noe gf babygrøt. (Trodde egentlig at det var vanlig gf grøt.)

Det er kjapt og enkelt å lage. Bland i litt frukt, så er ikke den så gale på smak!

Har desverre ikke så mange andre tips, for jeg sliter ærlig talt selv med å finne på noe å soise for tiden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Salat av avocado, tomat, timian, salt, pepper og olivenolje. Litt fett, men veldig sunt og godt.

Norsk Fjellbrød er glutenfritt og fullornsbrød. NYDELIG! spiser så mange jeg vil av den uten dårlig samvittighet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

EHHEM!!!! hvem tror du at du er a ?!?!?!?!

gå inn på denne linken da vel, teiting... '' http://www.nrk.no/programmer/tv/fbi/1.6452169 '' så ser du at den IKKE er tilsatt gluten, akkurat som jeg sa!

Tenk to ganger før du leker kul her...

Det er ikke TILSATT gluten nei, men det er ikke glutenfritt!

Mange brød er tilsatt ekstra glutenmel (ut over det som naturlig finnes i hvete eller rug), fordi ekstra gluten gjør deigen lettere å jobbe med.

Men Fjellbrødet har ikke tilsatt EKSTRA gluten, i det brødet er det bare det glutenet som naturlig finnes i hveten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest SmallTalk
EHHEM!!!! hvem tror du at du er a ?!?!?!?!

gå inn på denne linken da vel, teiting... '' http://www.nrk.no/programmer/tv/fbi/1.6452169 '' så ser du at den IKKE er tilsatt gluten, akkurat som jeg sa!

Tenk to ganger før du leker kul her...

Norsk fjellbrød er overhode ikke glutenfritt!

"Ikke tilsatt gluten" vil si at de ikke har tilsatt ekstra gluten i deigen for å binde den bedre sammen, ikke at brødet er glutenfritt. Brødet er ikke bakt med glutenfrie ingredienser, men er tvert imot bakt med vanlig hvetemel og inneholder alikevel mye gluten. Hvis du ikke tror på meg, så foreslår jeg at du leser på ingrediensene neste gang du er i butikken.

TS: Sikkert et kjipt frokostforslag, men hva med glutenfritt havregryn med melk og bringebærsyltetøy? Havregryn er sunt og metter lenge. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Wasa har et laktose-og glutenfritt knekkebrød som er kjempegodt.

Jeg er egentlig ikke så glad i knekkebrød, men dette spiser jeg hver dag :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...