salsera Skrevet 22. juni 2008 #1 Del Skrevet 22. juni 2008 Con pan y vino se anda el camino... ... kanskje det er på tide med et eget sted? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zia Skrevet 22. juni 2008 #2 Del Skrevet 22. juni 2008 ... kanskje det er på tide med et eget sted? Ja! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 22. juni 2008 Forfatter #3 Del Skrevet 22. juni 2008 (endret) Etter helgen følte jeg behov for å samle litt mattanker (og kanskje noen andre) inne hos meg selv et sted. I går laget vi for første gang ravioli. De hadde aldri kommet til å vinne noen skjønnhetskonkurranse, men gode ble de. Jeg purerte (kokt) brokkoli med noen soltørkede tomater, tilsatte litt feta og timian og brukte dette som fyll i pasta laget med litt ramsløkpuré. De fikk følge av en enkel tomatsaus laget av ferske tomater, litt hvitløk, noen urter og en skvett rødvin. Nå blir det snart frokost. Grovbrød og egg bakt i tomater. Endret 22. juni 2008 av salsera Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zia Skrevet 22. juni 2008 #4 Del Skrevet 22. juni 2008 Jeg gleder meg til å følge med her, du lager jo veldig mye spennende mat! Det er vanskelig å få ravioli pene. Men det er jo smaken som teller. Jeg har funnet ut at det er viktig å få ut så mye luft som mulig, ellers vil de lett sprekke under koking. Jeg liker også å ha en veldig enkel saus eller eventuelt smør eller olje til. Ellers vil sausen lett kunne ta oppmerksomheten bort fra fyllet. Fyllet du laget hørtes kjempegodt ut! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 22. juni 2008 Forfatter #5 Del Skrevet 22. juni 2008 (endret) Vi hadde brokkoli som måtte spises opp, så jeg lot meg inspirere av et paifyll jeg har brukt noen ganger. Jeg må finne en mer elegant måte å lage ravioli på. Jeg har sett at det finnes noen brett/former som man kan bruke. Det er kanskje noe man kan ønske seg? I går la jeg bare fyll i små hauger på pastaplatene og brettet deigen over før jeg skar dem ut med en kniv. Hvordan gjør du det, Zia? I dag har vi laget en chili sin carne. Vanligvis har jeg pleid å bruke enten de små chiliene som de selger i asiatiske butikker eller cayennepepper, men i dag brukte vi chipotle og forskjellen var enorm. Resten av boksen ligger nå i fryseren i porsjonspakninger. Endret 22. juni 2008 av salsera Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zia Skrevet 22. juni 2008 #6 Del Skrevet 22. juni 2008 Vi hadde brokkoli som måtte spises opp, så jeg lot meg inspirere av et paifyll jeg har brukt noen ganger. Jeg må finne en mer elegant måte å lage ravioli på. Jeg har sett at det finnes noen brett/former som man kan bruke. Det er kanskje noe man kan ønske seg? I går la jeg bare fyll i små hauger på pastaplatene og brettet deigen over før jeg skar dem ut med en kniv. Hvordan gjør du det, Zia? I dag har vi laget en chili sin carne. Vanligvis har jeg pleid å bruke enten de små chiliene som de selger i asiatiske butikker eller cayennepepper, men i dag brukte vi chipotle og forskjellen var enorm. Resten av boksen ligger nå i fryseren i porsjonspakninger. Jeg lager ravioli på akkurat samme måte som deg. Som sagt forsøker jeg å la pastaen omslutte fyllet i mest mulig grad og presse ut all luften. Vi kjøpte røkte og tørkede chipotle-chilier da vi var i Texas. Dessverre har vi forlengst brukt dem opp. De ga en fantastisk smak til ulike typer chili-gryter, og jeg savner å ha dem i skapet! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 23. juni 2008 Forfatter #7 Del Skrevet 23. juni 2008 Det var den typen jeg egentlig så etter, men jeg fant bare den boksen jeg linket til. Nå har jeg hodet fullt av ideer til hva jeg skal bruke resten av chiliene til samtidig som jeg lurer på om det er mulig å kjøpe dem her et sted. I dag rekker vi ikke å lage mat, så vi skal spise ute etter jobb. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 23. juni 2008 #8 Del Skrevet 23. juni 2008 Salsera-dagbok! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 23. juni 2008 Forfatter #9 Del Skrevet 23. juni 2008 til Nilma. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 23. juni 2008 Forfatter #10 Del Skrevet 23. juni 2008 Vi skal snart arrangere en sammenkomst og jeg ha begynt å tenke på hva vi kan servere. Det kommer ca. 20 stykker og tanken var å servere diverse finger food. Det er ikke bestemt hva vi lager ennå, men dette er noe av det jeg har tenkt på: - små spyd med cherrytomater, mozzarellabiter og basilikum - små tofuboller - fylte butterdeigsnurrer (svarte oliven og soltørkede tomater?) - baguetteskiver eller kjeks med hummus, romesco og ? - minipaier (laget i muffinsform) - kanskje tortilla? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 23. juni 2008 #11 Del Skrevet 23. juni 2008 - baguetteskiver eller kjeks med hummus, romesco og ?Ertepesto? Smaker veldig godt, og burde gjøre seg fargemessig sammen med hummus og romesco. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zia Skrevet 23. juni 2008 #12 Del Skrevet 23. juni 2008 Jeg vil gjerne komme! Jeg ville definitivt laget tomat -og mozzarellaspyd, forresten. Det er jo både lettvint, godt, og det ser veldig lekkert og fristende ut. Tre ønsker på en gang! En ting jeg liker veldig godt på butterdeigsnurrer er løk som er skåret i ringer og stekt lenge på lav varme til de faller helt sammen og blir litt karamelliserte og som deretter tilsettes litt hakket rosmarin samt litt balsamico som får koke helt inn (puh! lang setning! ). På toppen legger jeg chèvre. De kan deretter stekes litt i ovnen til osten smelter, eller spises som de er. Jeg har brent meg litt på planlegging av denne typen servering noen ganger. Det har alltid vært mye mer arbeid enn jeg har trodd på forhånd. Ofte er det også mer tidkrevende enn å lage en treretters middag. Men morsomt er det! (Og godt!) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 23. juni 2008 #13 Del Skrevet 23. juni 2008 Jeg har brent meg litt på planlegging av denne typen servering noen ganger. Det har alltid vært mye mer arbeid enn jeg har trodd på forhånd. Ofte er det også mer tidkrevende enn å lage en treretters middag. Men morsomt er det! (Og godt!) Også blir jeg gjerne så revet med under planleggingen at de få rettene jeg har planlagt til 10-12-14 stykker... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 23. juni 2008 Forfatter #14 Del Skrevet 23. juni 2008 Ertepesto høres spennende ut! Har du en oppskrift å dele, Nilma? Og løk som fyll høres også godt ut, men hvordan lager du snurrene, Zia? Jeg tenkte å kjevle ut butterdeigplater, bre litt fyll utover og rulle platen sammen som en rullekake og deretter skjære den i skiver som jeg steker. Det burde gå bra å forberede på forhånd og så bare sette dem i ovnen like før servering. Akkurat det med tid blir et problem, frykter jeg. Helst vil jeg ha mest mulig som jeg kan forberede dagen før. Vi er alle på et annet sted først og jeg kommer først hjem samtidig med gjestene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zia Skrevet 23. juni 2008 #15 Del Skrevet 23. juni 2008 Og løk som fyll høres også godt ut, men hvordan lager du snurrene, Zia? Jeg tenkte å kjevle ut butterdeigplater, bre litt fyll utover og rulle platen sammen som en rullekake og deretter skjære den i skiver som jeg steker. Det burde gå bra å forberede på forhånd og så bare sette dem i ovnen like før servering. Jeg har ikke laget snurrer - jeg skrev uten å tenke der. Jeg bare kjevler ut butterdeigplatene, steker dem, og har deretter løk og chèvre på toppen. Det er godt å enten steke dem eller lune dem litt i ovnen før servering. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 23. juni 2008 #16 Del Skrevet 23. juni 2008 Ertepesto høres spennende ut! Har du en oppskrift å dele, Nilma?Jeg skal prøve å huske oppskriften til i morgen (den sto i siste Good Food), men i bunn og grunn var det bare lettkokte erter som ble kjørt i blender med vanlige pestoingredienser. Veldig godt, jeg har brukt det i risotto og med pasta, men jeg har tenkt å eksperimentere med flere bruksområder. Jeg innbiller meg for eksempel at den må være god som dip til grønnsaker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 24. juni 2008 Forfatter #17 Del Skrevet 24. juni 2008 Jeg har ikke laget snurrer - jeg skrev uten å tenke der. Jeg bare kjevler ut butterdeigplatene, steker dem, og har deretter løk og chèvre på toppen. Det er godt å enten steke dem eller lune dem litt i ovnen før servering. Det høres også ut som en god ide, det må jeg teste. Jeg skal prøve å huske oppskriften til i morgen (den sto i siste Good Food), men i bunn og grunn var det bare lettkokte erter som ble kjørt i blender med vanlige pestoingredienser. Veldig godt, jeg har brukt det i risotto og med pasta, men jeg har tenkt å eksperimentere med flere bruksområder. Jeg innbiller meg for eksempel at den må være god som dip til grønnsaker. Tenkte du på denne? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 24. juni 2008 #18 Del Skrevet 24. juni 2008 Tenkte du på denne?Den ligner veldig, bare at det er basilikum, som til vanlig pesto, i den jeg laget. Jeg har lett på nettet, men tror ikke akkurat den er lagt ut, og jeg har selvfølgelig glemt å sjekke oppskriften. Men den du linker til er som sagt veldig lik. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 24. juni 2008 Forfatter #19 Del Skrevet 24. juni 2008 Det er ikke noe som haster ennå, selv om jeg (selvsagt) kommer til å prøvelage det en gang før sammenkomsten. I går spiste vi ute. Maten var veldig god, men salt. Er det bare vi som bruker lite salt, eller er maten på restauranter og kafeer ofte altfor salt? Nå har jeg akkurat tatt et grovbrød ut av ovnen og vi venter utålmodig på at vi kan skjære av en skive og nyte en sen kveldsmat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 25. juni 2008 #20 Del Skrevet 25. juni 2008 God morgen! Ertepesto ("Garden pesto" tror jeg det het i oppskriften.) 200 g erter eller (bondebønner) 1 hvitløksfedd 4 ss pinjekjerner 25 g basilikum 150 ml olivenolje 50 g cheddar Ertene kokes lett, deretter kjøres alt sammen i blender og smakes til med salt og pepper. Jeg brukte nok litt mindre olje, dessuten brukte jeg parmesan fordi det var det jeg hadde i kjøleskapet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå