Gjest Ulva35 Skrevet 16. april 2008 #1841 Del Skrevet 16. april 2008 Fin bukett og skjønne mansjetter papagena. Og helt deg. Sånn jeg mener og ha lært deg å kjenne iallefall. Vi giftet oss på høsten og hadde høstfarger i bukett og pynt. Har alltid vært glad i de varme høstfargene Håper det går bedre med Papagenina Ha en stålende dag Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 16. april 2008 Forfatter #1842 Del Skrevet 16. april 2008 Lille Papagenina spiller nå Finn Kalvik på full styrke, og jeg har fortsatt laptopen min i fanget.... Vi får se hvor lenge det varer.... Jeg har fått gjort en masse husarbeid idag. *stolt* Kjøkkenvinudene er vasket, så nå kan man faktisk se ut av alle vinduene i hovedetasjen på huset vårt. Jeg oppdaget at jeg hadde en potte med basilikum på benken som viste tegn til å visne - så da laget jeg er posjon med pesto. Så ryddet jeg i kjøleskapet, og satte en kjempekjele med tomatsaus til kok. (Med hvitløk, sjalottløk, gulrøtter, stangselleri, soltørkede og hermetiske tomater. Nå har den kokt i et par timer, så nå skal jeg kjøre den i matmøllen - koke den litt til, og fryse ned.) Jammen er jeg flink! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 16. april 2008 #1843 Del Skrevet 16. april 2008 Jammen er jeg flink!Det har du sannelig helt rett i! Den tomatsausen høres kjempegod ut. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 16. april 2008 Forfatter #1844 Del Skrevet 16. april 2008 Det har du sannelig helt rett i! Den tomatsausen høres kjempegod ut. Thihi! Jeg var akkurat inne i dagboken din og fikk vann i munnen av dagens meny hjemme hos dere! Vi er alene i dag, så jeg gjør det enkelt og vegetarisk i dag - kokt pasta med pesto og parmesan til meg - og tomatsaus til papagenina. Litt dampet brokkoli ved siden av, så blir vi gode og mette.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 16. april 2008 #1845 Del Skrevet 16. april 2008 Lille Papagenina spiller nå Finn Kalvik på full styrke, og jeg har fortsatt laptopen min i fanget.... Vi får se hvor lenge det varer.... Finn Kalvik-nyheter - nå også hos Papagena! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 16. april 2008 Forfatter #1846 Del Skrevet 16. april 2008 Finn Kalvik-nyheter - nå også hos Papagena! Hun elsker Kalvik'en sin - og synger med av full hals. Han har en sang som heter "På flukt". (....jeg er på flukt når sola renner, jeg er på flukt igjen...) Papagenina synger ..."Jeg har fått frukt når sola renner, jeg har fått frukt igjen..." Dette begynte hun med som tre-åring - og det har liksom bare fortsatt slik. Hun har forresten en helt vidunderlig og komplett uforståelig fonetisk tolkning av "Det går likar' no." (å -å - å egå liga LÅÅÅ....) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 16. april 2008 #1847 Del Skrevet 16. april 2008 Hun har forresten en helt vidunderlig og komplett uforståelig fonetisk tolkning av "Det går likar' no." (å -å - å egå liga LÅÅÅ....)Jeg kan ikke skjønne annet enn at det er en forbedring. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariposa Skrevet 16. april 2008 #1848 Del Skrevet 16. april 2008 Jeg oppdaget at jeg hadde en potte med basilikum på benken som viste tegn til å visne - så da laget jeg er posjon med pesto. Så ryddet jeg i kjøleskapet, og satte en kjempekjele med tomatsaus til kok. (Med hvitløk, sjalottløk, gulrøtter, stangselleri, soltørkede og hermetiske tomater. Nå har den kokt i et par timer, så nå skal jeg kjøre den i matmøllen - koke den litt til, og fryse ned En litt vissen basilikum, og vips så ble det pesto? :-D Spontanlaging av en slik innholdsrik flott tomatsaus? *Imponert* :bukke: Ja,ja jeg skjønner jeg ikke skal begi meg ut på noen matprat med deg... (eller andre). Jeg har prøvd å bidra med mitt i samtaler om kakeoppskrifter,vaffelsteking og syltetøylaging etc. Min mor sa alltid at jeg burde unngå slike bidrag for en hver pris. Når trangen kom skulle jeg knipe leppene sammen og se ned i duken istedet. Flinke deg! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MellonCollie Skrevet 16. april 2008 #1849 Del Skrevet 16. april 2008 Åh, en slik kjele med tomatsaus er en av grunnene til at jeg gleder meg til å flytte et sted hvor vi har plass til stor fryseboks Vi lager vanligvis tomatsaus basert på de samme ingrediensene du brukte som brukes til pasta og ikke minst i lasagne. Finnes virkelig ikke noe bedre :-D Men det blir ikke så ofte som jeg ønsker når den må lages fra scratch hver gang! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rosalind Skrevet 16. april 2008 #1850 Del Skrevet 16. april 2008 Vielse i tinghuset en helt vanlig fredag ettermiddag. Champis hjemme hos oss. Champis på Champagneria. Champis og bryllupsmiddag på Bagatelle. Og håper dagen din er god. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 16. april 2008 Forfatter #1851 Del Skrevet 16. april 2008 Og håper dagen din er god. Nå, Rosalind.....er du oppe og ikke gråter ? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rosalind Skrevet 16. april 2008 #1852 Del Skrevet 16. april 2008 Nå, Rosalind.....er du oppe og ikke gråter ? Hmumm? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest nextlife Skrevet 16. april 2008 #1853 Del Skrevet 16. april 2008 Jeg vil også ha pesto :gråte: På grunn av ekstrem allergi i familien er det vi reagerer mot bannlyst i huset. Derfor drar jeg heller ikke pinjekjerner hjem. Har prøvd å lage pesto av solsikkekjerner (som faktisk tåles), men det blir en kjip smak i forhold til ekte pesto. Jeg koker også stort i dag, skjønt her er det noe så tradisjonelt som lapskaus. For tiden driver jeg å fòrer min tante (som har det vanskelig, og tenker på alt annet enn å lage/få i seg sunn mat), vår 95-årige slektning(som ikke er spesielt engasjert i matlaging, for å sikre oss at hun spiser annet enn grøt og stekt egg har vi ofte matleveranser dit), og en gravid venninne (som har klar beskjed om å holde seg liggende pga utålmodig unge som vil alt for tidlig ut). Nå er næringsinntaket for oss,- og disse sikret de nærmeste par dagene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jente 79 Skrevet 16. april 2008 #1854 Del Skrevet 16. april 2008 Hun elsker Kalvik'en sin - og synger med av full hals. Han har en sang som heter "På flukt". (....jeg er på flukt når sola renner, jeg er på flukt igjen...) Papagenina synger ..."Jeg har fått frukt når sola renner, jeg har fått frukt igjen..." Dette begynte hun med som tre-åring - og det har liksom bare fortsatt slik. Hun har forresten en helt vidunderlig og komplett uforståelig fonetisk tolkning av "Det går likar' no." (å -å - å egå liga LÅÅÅ....) Tomatsausen din hørtes utrolig god ut Den urolig sære mannen min holdt på å steile når jeg hadde gulrot i lasagnen. Han liker toros best... Nå får jeg kun lov til å lage hjemmelaget lasagne hvis jeg lover å ikke ha gulrot i... tør ikke tenke på hva han hadde sagt hvis jeg hadde puttet selleri i... Kjedelig mannfolk i matveien altså Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 16. april 2008 Forfatter #1855 Del Skrevet 16. april 2008 (endret) Nå skal du høre, Jente79... Jeg koker tomatsausen, også kjører jeg den i blenderen. Det betyr at man ikke kan se hverken gulrot eller selleri, eller løk og hvitløk for den sakens skyld. Det funker på sære barn som ikke liker hverken gulrot, selleri eller løk (men som elsker hvitløk), og sikkert også på sære menn. Dessuten tror jeg nok at det er ganske vanlig å bruke både gulrot, selleri, løk og hvitløk i vanlige tomatsauser som man bruker til pizza og pasta. Men det behøver du jo ikke å si til mannen din, da.... ...det han ikke vet, har han ikke vondt av. Den ble forresten kjempegod! Vi spiste pasta med tomatsaus og pesto og litt revet parmesan over. Veldig dekorativt med den røde og grønne sausen på den gulhvite pastaen - litt italiensk flagg-aktig, faktisk - og fint med en vegetarmiddag innimellom. Endret 16. april 2008 av papagena Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 16. april 2008 Forfatter #1856 Del Skrevet 16. april 2008 Jeg vil også ha pesto :gråte: På grunn av ekstrem allergi i familien er det vi reagerer mot bannlyst i huset. Derfor drar jeg heller ikke pinjekjerner hjem. Har prøvd å lage pesto av solsikkekjerner (som faktisk tåles), men det blir en kjip smak i forhold til ekte pesto. Jeg koker også stort i dag, skjønt her er det noe så tradisjonelt som lapskaus. For tiden driver jeg å fòrer min tante (som har det vanskelig, og tenker på alt annet enn å lage/få i seg sunn mat), vår 95-årige slektning(som ikke er spesielt engasjert i matlaging, for å sikre oss at hun spiser annet enn grøt og stekt egg har vi ofte matleveranser dit), og en gravid venninne (som har klar beskjed om å holde seg liggende pga utålmodig unge som vil alt for tidlig ut). Nå er næringsinntaket for oss,- og disse sikret de nærmeste par dagene. Åhh - så snill du er! Så deilig for disse menneskene rundt deg å få litt deilig, hjemmelaget mat. Det er utrolig mye god omsorg i et godt tillaget måltid! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jente 79 Skrevet 16. april 2008 #1857 Del Skrevet 16. april 2008 Nå skal du høre, Jente79... Jeg koker tomatsausen, også kjører jeg den i blenderen. Det betyr at man ikke kan se hverken gulrot eller selleri, eller løk og hvitløk for den sakens skyld. Det funker på sære barn som ikke liker hverken gulrot, selleri eller løk (men som elsker hvitløk), og sikkert også på sære menn. Dessuten tror jeg nok at det er ganske vanlig å bruke både gulrot, selleri, løk og hvitløk i vanlige tomatsauser som man bruker til pizza og pasta. Men det behøver du jo ikke å si til mannen din, da.... ...det han ikke vet, har han ikke vondt av. Den ble forresten kjempegod! Vi spiste pasta med tomatsaus og pesto og litt revet parmesan over. Veldig dekorativt med den røde og grønne sausen på den gulhvite pastaen - litt italiensk flagg-aktig, faktisk - og fint med en vegetarmiddag innimellom. Det er nok en glimrende idè :-D Min mor har alltid kappet løk veldig fint på pizza pga min far. Har alltid fungert strålende. Hvitløk har min far den store skrekken for, men bare man ikke sier noe så spiser han og fosyner seg gjerne både to og tre ganger Skal prøve tipset ditt neste gang... Jeg håper på at lillegutt blir mer lik sin mor enn sin far i matveien, men det er kanskje litt mye å håpe av en liten unge og jeg vil jo uansett tidligst dra nytte av det om noen år... kanskje jeg skal stjele ideen din med oppskrift. Min tomatsaus pleier å være mye kjedeligere Hørtes ut som en god middag. Men vegetar er heller ikke videre populært her i heimen... Men kunne jo fått i seg vitaminer... Er ikke alltid utseende stemmer med sunnheten i kostholdet. Var på hyttetur. De to som spiste minst (dvs omtrent ikke) grønnsaker var de to tynneste... Men jeg jobber med han, kan hende jeg får det til etterhvert. Det teiteste er egentlig at han liker gulrot. Han synes faktisk det er godt, han mener bare at det ikke hører hjemme i tomatsaus... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fresi Skrevet 16. april 2008 #1858 Del Skrevet 16. april 2008 Nydelig brudebukett . Blendertrikset er velkjent her også, fra barneårene til Tenåringen. Løk var nemlig skummelt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lacuna Skrevet 16. april 2008 #1859 Del Skrevet 16. april 2008 Nydelig brudebukket, Papagena. Jeg må si når jeg leser og hører om enkelte menn, at jeg er veldig takknemlig over den alteteren jeg har i hus. Det eneste han sier at han ikke liker, er gresskarsuppe. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest nextlife Skrevet 16. april 2008 #1860 Del Skrevet 16. april 2008 Åhh - så snill du er! Så deilig for disse menneskene rundt deg å få litt deilig, hjemmelaget mat. Det er utrolig mye god omsorg i et godt tillaget måltid! Ja, det er det. Jeg tenker også at det er greit at noen kommer å "tar" de daglige pratiske gjøremålene når man er i en situasjon der det emosjonelle tar all energi. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå