Gjest Gjest Skrevet 22. desember 2008 #21 Del Skrevet 22. desember 2008 Og jeg føkka opp hele skiten. Dvs, jeg tror jeg rørte for lenge, til sukkeret ble brent, og bare to-tre mandler fikk det derre klumpete utseendet, resten ble glatt. Smaken er ok, for jeg sitter og hiver i meg skiten nå. Men snaddergodt er det ikke. Brukte den nrk-oppskrifta forresten. Men ok, neste gang, da skal det gå i boks. Bokstavelig talt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 22. desember 2008 #22 Del Skrevet 22. desember 2008 Jeg har også forsøkt NRK oppskriften, men syntes mandlene er bedre om de ikke har vært i ovnen først. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jeanette Skrevet 14. desember 2010 #23 Del Skrevet 14. desember 2010 Har lyst til å lage brente mandler og karameller til jul. Noen som har noen oppskrifter de kan anbefale meg? Helst noen som er lette å lage, og gir godt resultat...Er ikke så flink på kjøkkenet nemlig Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jeanette Skrevet 14. desember 2010 #24 Del Skrevet 14. desember 2010 Her er oppskrift på noen gode karameller.. 2 dl sukker 2 dl sirup 2 dl fløte bland alt sammen i en gryte med tykk bunn.. la det koke i ca 45 min..kan også gå fortere..rør ca hvert 5 min..ikke for ofte.. når du har kokt dt ca 20 min så tar du en t.skje og legger en bit i kaldt vann i en skål..så kjnner du på den om den er blitt hard..er den blitt hard så er det ferdig.vist ikke kok lengere og test igjen etter litt...legg det enten på et bakepapir og la det kjøles litt før du kutter det opp i terninger eller kjøp sånne små som ser ut som muffins former.. jeg kokte mitt i en sånn teflonpanne med tykk bunn..det gikk helt greit..men husk tykk bunn..blir kjempe godt.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Pet Skrevet 14. desember 2010 #25 Del Skrevet 14. desember 2010 Jeg har lagd salte mandler i dag, et godt alternativ for de som tenker litt på kaloriene: 300 g mandler, 5 dl vann og 3 ss salt kokes i fem minutter. La mandlene renne av og legg dem på en bakepapirkledt plate. Bland inn 1 ss smør og spre mandlene utover. Sett dem inn i ovn som er forvarmet til 125 gr. La de stå i to timer. Rør om i blant. La de avkjøle og ha dem i tett glass/boks. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2010 #26 Del Skrevet 15. desember 2010 Karameller Brente mandler Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lykkelitenen Skrevet 15. desember 2010 #27 Del Skrevet 15. desember 2010 Lager brente mandler nå¨ Dvs, de står i ovnen nå, så skal jeg straks sett i gang med selve prosessen. Kjøpt inn melis i stedenfor sukker, hørt rykter om at dey ikke tar så lang tid :rødme: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
^KinderMaxi^ Skrevet 20. september 2011 #28 Del Skrevet 20. september 2011 Dette blir en perfekt tråd for min del i år Skal prøve meg på brente mandler og karameller. "mine innlegg" Når man skal gi bort sånne ting som dette til jul, hvor lenge før kan man lage det? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
^KinderMaxi^ Skrevet 21. september 2011 #29 Del Skrevet 21. september 2011 Når man skal gi bort sånne ting som dette til jul, hvor lenge før kan man lage det? Ingen som vet? Tenkte på at det kanskje kan blir veldig seigt hvis det ligger for lenge. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hipphurra Skrevet 21. september 2011 #30 Del Skrevet 21. september 2011 Ingen som vet? Tenkte på at det kanskje kan blir veldig seigt hvis det ligger for lenge. Jeg vet ikke, men tenker at det holder seg en stund jeg da. Sukker er jo tidens konserveringsmiddel;) Men du kan jo evt lage en runde nå og se hvordan de utvikler seg de neste ukene:) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest including rymven Skrevet 29. november 2011 #31 Del Skrevet 29. november 2011 Jeg opplever at de brente mandleneer noe klissete i etterkant. skal de ikke være harde slik at de kan ligge sammen i en boks uten å klebe seg til hverandre? Men dog veldig sprø og gode Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rumle Skrevet 29. november 2011 #32 Del Skrevet 29. november 2011 *følge med* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rumle Skrevet 29. november 2011 #33 Del Skrevet 29. november 2011 (endret) Lager brente mandler nå¨ Dvs, de står i ovnen nå, så skal jeg straks sett i gang med selve prosessen. Kjøpt inn melis i stedenfor sukker, hørt rykter om at dey ikke tar så lang tid Jeg lurer litt på om de får et annet utseende når man bruker melis? Det selges noen som er litt lysere i brunfargen, nesten rødlige og litt sånn drasje-aktige i konsistensen/ ikke så karamellaktig - Har selv lurt veldig på hvordan disse blir laget. Noen som vet? Endret 29. november 2011 av Rumle Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kokka Skrevet 8. desember 2011 #34 Del Skrevet 8. desember 2011 Jeg brukte en oppskrift med 250 g mandler, 150 gr sukker og 1dl vann, men da tok det alt for lang tid før sukkeret smeltet. Jeg vil anbefale å bruke en oppskrift med så lite vann som mulig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
cornygirl Skrevet 9. desember 2011 #35 Del Skrevet 9. desember 2011 Jeg har et spørsmål ang karameller... Noen som vet om det funker å ha de i en konfektform av silikon? Slik at det blir fin form på de? Lurer på å lage noen å gi bort til jul, og da ser jo det litt finere ut;) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest helenehøi Skrevet 10. desember 2011 #36 Del Skrevet 10. desember 2011 Jeg har aldri laget i silikonformer, men små konfektformer i aluminium og papir. De i papir satt jo bare fast og ble grisete. (Men de var så gode at vi spiste de likevel ( De i aluminium var supre, bare å brette av Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå