Nilma Skrevet 14. februar 2009 Forfatter #6461 Del Skrevet 14. februar 2009 Men det er allikevel ganske deilig ute, ikke sant? Nå kler jeg meg for det meste i sportsklær når jeg skal være ute, og ikke i kåpe og støvletter, og da fryser jeg ganske sjelden.Det var kjempedeilig! Vi var godt kledt, og det var en liten anelse varme fra solen, så det var en flott tur. Har du en fredelig lørdag? Jeg for min del er nettopp ferdig med en liten jobbeøkt også i dag, men har nå bestemt meg for å ta fri resten av helgen. Det føles fint. Veldig fredelig lørdag her, ja. Foruten den nevnte turen har jeg gjort fint lite i dag. Det høres absolutt ut til at du fortjener helgefri - vel unt! I morgen skal vi forresten lage raspeballer, det er jammen en stund siden sist. Med stadige leveringer av økologisk kålrabi gjennom vinteren er det fint å ha noen forskjellige heilnorske oppskrifter å variere med - kålrabi er en av de få grønnsakene jeg ikke kan se for meg i noe annet enn i norsk mat. Er det noen spennende helgematprosjekter på gang hos deg? Raspeball er det lenge siden vi har hatt også. Vi vurderte det faktisk til denne helgen, men vi drar jo til balleland på onsdag, så vi konkluderte med at det var bortkastet. Ang. helgens matplaner, i dag skal jeg som sagt steke breiflabb og prøve ut en oppskrift på tomat- og fennikelgrateng som høres litt spennende ut, og som jeg tror det vil passe veldig godt til fisk. Dessuten fant jeg spinat, inspirert av deg, så det blir tilbehør. I morgen skal jeg fylle andelår etter oppskriften Ludovie linket til. Hadde egentlig tenkt å ha potetstappe til, men jeg lurer på om jeg skal holde meg til Italia og lage myk polenta i stedet. Videre tenker jeg å ovnsbake pastinakk med litt honning og friske opp sjyen fra andelårene med litt rødvin. Ripasso til. Akkurat nå holder jeg på å koke hønsekraft (fant høne på Prix i går ). Kraften er hovedpoenget, men jeg lurer på å prøve å bruke kjøttet i en eller annen indisk oppskrift en av dagene. Puh, det var matplanene, ja, sånn går det når noen putter en femmer på meg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 14. februar 2009 #6462 Del Skrevet 14. februar 2009 Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med piggvaren min ennå, men siden jeg har kjøkkenskap og kjøleskap tilsvarende innholdet i en middels stor matbutikk, har jeg rom tilå improvisere uten å måtte handle. Forresten, jeg har prøvd meg på å lage multegele av sånn multekompott i pose fra Nora. MEN hele greie skilte seg og er ganske udelikat om jeg må si det sånn. Hva gikk egentlig galt og kan den "reddes"? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 14. februar 2009 #6463 Del Skrevet 14. februar 2009 Ang. helgens matplaner, i dag skal jeg som sagt steke breiflabb og prøve ut en oppskrift på tomat- og fennikelgrateng som høres litt spennende ut, og som jeg tror det vil passe veldig godt til fisk. Dessuten fant jeg spinat, inspirert av deg, så det blir tilbehør. I morgen skal jeg fylle andelår etter oppskriften Ludovie linket til. Hadde egentlig tenkt å ha potetstappe til, men jeg lurer på om jeg skal holde meg til Italia og lage myk polenta i stedet. Videre tenker jeg å ovnsbake pastinakk med litt honning og friske opp sjyen fra andelårene med litt rødvin. Ripasso til. Akkurat nå holder jeg på å koke hønsekraft (fant høne på Prix i går ). Kraften er hovedpoenget, men jeg lurer på å prøve å bruke kjøttet i en eller annen indisk oppskrift en av dagene. Puh, det var matplanene, ja, sånn går det når noen putter en femmer på meg. Å putte en femmer på Nilma er alltid en god idé. Nydelige matplaner! Ellers har jeg dessverre ingen erfaringer eller triks mht multekompott/gelé. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 14. februar 2009 Forfatter #6464 Del Skrevet 14. februar 2009 Jeg har dessverre heller ingen input å komme med når det gjelder å berge multegelé, onyx. Ellers kan jeg meddele at jeg har funnet en ny tilbehørsfavoritt, den tomat- og fennikelgratengen var rett og slett nydelig. Perfekt til fisk, med den gode fennikelsmaken, fylde fra fløten og friskhet fra tomatene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 14. februar 2009 #6465 Del Skrevet 14. februar 2009 Ellers kan jeg meddele at jeg har funnet en ny tilbehørsfavoritt, den tomat- og fennikelgratengen var rett og slett nydelig. Perfekt til fisk, med den gode fennikelsmaken, fylde fra fløten og friskhet fra tomatene. Nam! Men hvor finner vi oppskriften, da? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 14. februar 2009 Forfatter #6466 Del Skrevet 14. februar 2009 Oppskrift kommer snart. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 14. februar 2009 Forfatter #6467 Del Skrevet 14. februar 2009 Fennikel- og tomatgrateng. 6 tomater 2 fennikelknoller litt smør 2 ts sukker 2-3 dl fløte 50 g parmesan Flå tomatene og skjær dem i skiver, og skjær fennikelen tynt. Kok fennikelskivene 3 minutter i lettsaltet vann. Smør en ildfast form og legg i halvparten av fennikelen. Legg tomatskivene på toppen og dryss over salt, pepper og sukker. Ha i resten av fennikelen. Varm fløten og hell over, dryss på parmesan og stek på 180 grader i 40-45 minutter. Jeg brukte tre store tomater på to små fennikler, og det synes jeg i grunnen var passe proporsjonert, seks hadde vært for mye, selv med større fennikler. Oppskriften sier double cream, jeg brukte kremfløte; neste gang tror jeg at jeg vil koke fløten litt inn for å få tykkere saus, for den ble jo litt tynnet ut av væsken fra grønnsakene. Ellers er jeg knallfornøyd. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 14. februar 2009 #6468 Del Skrevet 14. februar 2009 Ellers kan jeg melde at jeg fant en skvett Moscatel de Setúbal innerst i kjøleskapet - så nå blir det dessertfest i heimen. *lett å more* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 14. februar 2009 #6469 Del Skrevet 14. februar 2009 Oi, der var oppskriften kommet samtidig som jeg postet! Takk og takk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 14. februar 2009 #6470 Del Skrevet 14. februar 2009 Det ser godt ut! : ) Jeg lurer på om sukkeret er nødvendig, og om det muligens er bedre å bruke crème fraîche? Eller eventuelt olivenolje (selvfølgelig i mindre mengder) pluss brødsmuler i stedet for fløte? Og litt hvitløk. Vel, det kommer sikkert an på hva man spiser sammen med gratengen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 14. februar 2009 Forfatter #6471 Del Skrevet 14. februar 2009 Ellers kan jeg melde at jeg fant en skvett Moscatel de Setúbal innerst i kjøleskapet - så nå blir det dessertfest i heimen. *lett å more* Desserten din så forresten veldig god ut, og minnet meg på at jeg har en bit saftig sjokoladekake i fryseren. Pærer har jeg også, tro om det kan funke sammen om jeg posjerer pærene, og kanskje har litt crème fraîche til? Oi, der var oppskriften kommet samtidig som jeg postet! Takk og takk. Bare hyggelig. Vil gjerne ha rapport om du lager. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 14. februar 2009 Forfatter #6472 Del Skrevet 14. februar 2009 Det ser godt ut! : ) Jeg lurer på om sukkeret er nødvendig, og om det muligens er bedre å bruke crème fraîche? Eller eventuelt olivenolje (selvfølgelig i mindre mengder) pluss brødsmuler i stedet for fløte? Og litt hvitløk. Vel, det kommer sikkert an på hva man spiser sammen med gratengen. Sukkeret er sikkert ikke nødvendig, men plommetomatene jeg hadde viste seg å være litt tamme og bleke, så da synes jeg det gjorde seg. Interessante alternativer du nevner, Ludovie! Akkurat til fisk synes jeg imidlertid fløte fungerte veldig godt, men nå er jeg veldig glad i kremete sauser til fisk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 14. februar 2009 #6473 Del Skrevet 14. februar 2009 Sukkeret er sikkert ikke nødvendig, men plommetomatene jeg hadde viste seg å være litt tamme og bleke, så da synes jeg det gjorde seg. Interessante alternativer du nevner, Ludovie! Akkurat til fisk synes jeg imidlertid fløte fungerte veldig godt, men nå er jeg veldig glad i kremete sauser til fisk. Det er jeg også, så sånn sett var det jeg sa helt på trynet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 14. februar 2009 #6474 Del Skrevet 14. februar 2009 Heldiggris som skal til balleland, der skulle jeg helst ha vært denne uken også. Sukk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 14. februar 2009 #6475 Del Skrevet 14. februar 2009 Ellers har jeg dessverre ingen erfaringer eller triks mht multekompott/gelé. Jeg har dessverre heller ingen input å komme med når det gjelder å berge multegelé, onyx. Vel, jeg kom frem til at jeg ikke gadd gjøre noe med den mislykkede desserten, så den gikk i søpla. Forøvrig ble piggvaren bakt i ovnen og servert med asparges, hollandaise og poteter stekt i ovnen med andefett... Alt skyld ned med en utmerket corton-charlemagne 1993 Fennikel og tomatgrateng skal definitivt prøves. Jeg er veldig glad i fennikel og har tilgang på double cream, så kan jo bruke det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 14. februar 2009 #6476 Del Skrevet 14. februar 2009 Desserten din så forresten veldig god ut, og minnet meg på at jeg har en bit saftig sjokoladekake i fryseren. Pærer har jeg også, tro om det kan funke sammen om jeg posjerer pærene, og kanskje har litt crème fraîche til? Så absolutt! Jeg har ofte brownies og krydderposjerte pærer (presset sitron, kanelstang, noen skiver frisk ingefær og noen hele nellik. Og selvsagt sukkerlake) til dessert til middagsgjester, da gjerne med en kule vaniljeis. Men crème fraîche blir sikkert også bra. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 14. februar 2009 #6477 Del Skrevet 14. februar 2009 (endret) Pærer og sjokolade er en veldig god og klassisk kombinasjon, og det minner meg dessuten om en av mine yndlingdesserter da jeg var barn: hermetiske pærer, sjokoladesaus fra flaske og pisket krem. Endret 14. februar 2009 av Ludovie Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 14. februar 2009 #6478 Del Skrevet 14. februar 2009 Pærer og sjokolade er en veldig god og klassisk kombinasjon, og det minner meg dessuten om en av mine yndlingdesserter da jeg var barn: hermetiske pærer, sjokoladesaus fra flaske og pisket krem. Hihihi, typisk usofistikert barn altså? Det hadde jeg ikke trodd om deg.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 14. februar 2009 #6479 Del Skrevet 14. februar 2009 Pærer og sjokolade er en veldig god og klassisk kombinasjon, og det minner meg dessuten om en av mine yndlingdesserter da jeg var barn: hermetiske pærer, sjokoladesaus fra flaske og pisket krem. Sjokoladedesserten min ble også god i dag, forresten, mandelmelet funket bra, og var veldig lettvint. Jeg har ellers gjerne brukt malte hasselnøtter, og synes det gir en fin tilleggssmak, men det er nok ikke noe for Ludovie. I det hele tatt en grei løsning når man er dessert- og kakesugen, men ikke vil ha noe altfor tungt og usunt. Og dessuten en fin måte å bruke opp en tiloversbleven eggehvite på. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 14. februar 2009 #6480 Del Skrevet 14. februar 2009 *står frem* Jeg tror jeg skal sende en forespørsel til KG-ledelsen om å skifte navn på matforumet til "Halvfabrikata og ferdigmat, kjederestauranter, godteri, potetgull og matvarers holdbarhet". Jeg klager ikke så altfor mye, da. Dagbøkene er en utmerket arena for interessant matprat! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå