Fjellsippa Skrevet 4. februar 2009 #6241 Del Skrevet 4. februar 2009 Hei Nilma For en tid siden var det noen her som skrev om en matrett som det blant annet var røkt paprika i. Jeg tenkte da at det må jeg lage når jeg får tak i røkt paprika. Nå har jeg fått tak i røkt paprika, men så har jeg glemt hvilke oppskrift det var. Noen som kan bistå? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 4. februar 2009 #6242 Del Skrevet 4. februar 2009 Jeg husker ikke hvilken rett det var snakk om, men her er noen andre tips: I aïoli til fisk eller kylling, på fisk, og i hummus. Jeg har forresten også brukt det i svinekjøttboller sammen med hvitløk for å gi dem chorizo-smak. Veldig godt! Nilma husker sikkert hvilken rett det var snakk om. *fikk plutselig lyst på røkt paprika* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 4. februar 2009 Forfatter #6243 Del Skrevet 4. februar 2009 Jeg tror det må være denne. Jeg har i hvert fall laget den et par ganger, og jeg tror Fakse også har laget den - fantastisk rett! Gulrøttene med røkt paprika har jeg forresten laget et par ganger som tilbehør til andre ting også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 4. februar 2009 #6244 Del Skrevet 4. februar 2009 [spammealarm] Jeg kom forresten tilfeldigvis over en artikkel som forteller hvordan man kan lage en helt klar consommé av nær sagt alt! Fantastisk! Det må definitivt testes ut. Jeg tror jeg begynner med oksekraft eller kyllingkraft. Senere blir det sikkert både tomatconsommé, parmesanconsommé og baconconsommé. Artikkelen finnes forresten . [/spammealarm] *savner bittelitt å ha dagbok, men holder seg foreløpig hard* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 4. februar 2009 Forfatter #6245 Del Skrevet 4. februar 2009 Denslags spamming er hjertelig velkommen! Det så veldig spennende ut, jeg må finlese artikkelen når jeg har bedre tid. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fjellsippa Skrevet 4. februar 2009 #6246 Del Skrevet 4. februar 2009 Jeg tror det må være denne. Jeg har i hvert fall laget den et par ganger, og jeg tror Fakse også har laget den - fantastisk rett! Gulrøttene med røkt paprika har jeg forresten laget et par ganger som tilbehør til andre ting også. Den var det. Tusen takk for link til oppskrift Og tusen takk Ludovie for tips til andre bruksområder Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 4. februar 2009 #6247 Del Skrevet 4. februar 2009 [spammealarm] Jeg kom forresten tilfeldigvis over en artikkel som forteller hvordan man kan lage en helt klar consommé av nær sagt alt! Fantastisk! Det må definitivt testes ut. Jeg tror jeg begynner med oksekraft eller kyllingkraft. Senere blir det sikkert både tomatconsommé, parmesanconsommé og baconconsommé. Artikkelen finnes forresten . [/spammealarm] *savner bittelitt å ha dagbok, men holder seg foreløpig hard* Setter igjen mykemidler: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 4. februar 2009 #6248 Del Skrevet 4. februar 2009 ... og Nilma! Hvor er manerene mine? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 4. februar 2009 #6249 Del Skrevet 4. februar 2009 Setter igjen mykemidler: Vil ikke ha. :sta: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 4. februar 2009 Forfatter #6250 Del Skrevet 4. februar 2009 @Eurydike: Manerer er ikke påkrevd her. @Ludovie: :røkt paprika: :svinefett: :ansjos:, da? (I mellomtiden må du selvsagt gjerne spamme ivei. ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 4. februar 2009 #6251 Del Skrevet 4. februar 2009 Ludovie vil ha. Hun gjør seg bare kostbar. Så fint at det ikke trengs manerer, Nilma! Men du skal få en likevel. Jeg har jobbet hardt og konsentrert i dag, og har først nå tid til å se ut av vinduet, og plutselig har det blitt vinter i mellomtiden. :snø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 4. februar 2009 #6252 Del Skrevet 4. februar 2009 Forresten, Eurydike: Snakk for deg selv! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 4. februar 2009 #6253 Del Skrevet 4. februar 2009 @Ludovie: :røkt paprika: :svinefett: :ansjos:, da? (I mellomtiden må du selvsagt gjerne spamme ivei. ) Det kan muligens virke. Hva slags person gjør det meg til, egentlig? Ludovie vil ha. Hun gjør seg bare kostbar. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 4. februar 2009 #6254 Del Skrevet 4. februar 2009 (endret) Forresten, Eurydike: Snakk for deg selv! I grunnen overrasket over at den ikke kom raskere. Endret 4. februar 2009 av Eurydike Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 4. februar 2009 Forfatter #6255 Del Skrevet 4. februar 2009 Forresten, Eurydike: Snakk for deg selv! Godt poeng! Det kan muligens virke. Hva slags person gjør det meg til, egentlig? En særdeles interessant og hyggelig person. I grunnen overrasket over at den ikke kom raskere. Hva kan vi lokke deg med, tro? (Dessverre fant jeg ikke bilde av scenen der Dave gnir magen hans inn med olje og sesamfrø (?) ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 4. februar 2009 #6256 Del Skrevet 4. februar 2009 I grunnen overrasket over at den ikke kom raskere. Den kom faktisk egentlig mye raskere, men det kom noen og banket på døra mi mens jeg skrev den. Godt poeng! Hva kan vi lokke deg med, tro? (Dessverre fant jeg ikke bilde av scenen der Dave gnir magen hans inn med olje og sesamfrø (?) ) Bra forsøk! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 4. februar 2009 #6257 Del Skrevet 4. februar 2009 (Dessverre fant jeg ikke bilde av scenen der Dave gnir magen hans inn med olje og sesamfrø (?) ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 4. februar 2009 #6258 Del Skrevet 4. februar 2009 @Ludovie: :røkt paprika: :svinefett: :ansjos:, da? (I mellomtiden må du selvsagt gjerne spamme ivei. ) Nå ga du meg forresten en idé: Jeg vil lage ansjosconsommé! Og svineconfitconsommé. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 4. februar 2009 #6259 Del Skrevet 4. februar 2009 Jeg blir litt nervøs av det der med Si midt i oppramsingen av alle consommétypene. Ellers benytter jeg anledningen til spammeamnesti, og melder at jeg har laget suppe av røkt torsk i dag, og at det anbefales. Fisken posjeres i melk. Bacon, rotgrønnsaker, timiankvister, laurbærblad og poteter surres, og det hele blandes med posjeringsmelk og fisk, og syder sammen til grønnsakene er møre. Så en fløteskvett, og et raust dryss finhakket persille og revet sitronskall over det hele tilslutt. Særlig sitronen satte en fin smak, og suppen som helhet ga ikke overraskende assosiasjoner til klassikeren røkt torsk/hyse og hvit saus med gulrøtter. Oppskriften er fra Skye Gyngells bok - jeg er inne i en periode der jeg tester supper der saltet og/eller røkt fisk gir basis til smaken i stedet for fiskekraft. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 4. februar 2009 #6260 Del Skrevet 4. februar 2009 Jeg blir litt nervøs av det der med Si midt i oppramsingen av alle consommétypene. Oppskriften er fra Skye Gyngells bok - jeg er inne i en periode der jeg tester supper der saltet og/eller røkt fisk gir basis til smaken i stedet for fiskekraft. Det høres skett ikke dumt ut. Hvilken av bøkene er det du har forresten, og hva synes du? Siden du er inne i en slik periode, bør du absolutt prøve Rick Steins brandadesuppe. Den er veldig mektig, og etter min mening egner den seg best som forrett i små porsjoner. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå