Gå til innhold

Nevrotiske notater


Nilma

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Slemminger! :ler:

Men nå har jeg jo jobbet i over en halvtime, så nå fortjener jeg vel en liten pause...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:fnise:

Jeg er misunnelig på den Lyon-turen, Nilma. Jeg satt og lest i Eivind Hellstrøms "Gode adresseri Europa" i går, og Lyon ser fantastisk ut! (:spise:)

(Nå leste jeg i den boken fordi vi skal avgårde på en liten Frankriketur selv, da....så det er ikke veldig synd på meg. )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er misunnelig på den Lyon-turen, Nilma. Jeg satt og lest i Eivind Hellstrøms "Gode adresseri Europa" i går, og Lyon ser fantastisk ut! (:spise:)
Vi spontanbestilte faktisk turen uten å vite stort om Lyon, annet enn at det er et mat-Mekka (og så har de visstnok et godt fotballag ;)). Men dess mer jeg leser - og ser! - dess mer gleder jeg meg.

(Nå leste jeg i den boken fordi vi skal avgårde på en liten Frankriketur selv, da....så det er ikke veldig synd på meg. )
:) Hvor skal dere da?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Apropos oppblomstringen av trolletråder i det siste - jeg håper dette er en. :fnise:

Også så stolt, da: Har funnet på den HELT selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Apropos oppblomstringen av trolletråder i det siste - jeg håper dette er en. :fnise:

Også så stolt, da: Har funnet på den HELT selv.

Det er en banebrytende bok innenfor sykepleieforskningen som heter "fra novise til ekspert"

Dette er nok et eksempel på "fra novise til ekspert"-utviklingen innenfor kokekunsten. Trinn 1 - pre-novise-stadiet. Men den fløte-, creme fraiche- og

-med-en-liten-smørklatt-sausen virker jo frisk og god, da... :-D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi skal forresten til Antibes/Juan les Pins. Dette er en resturant jeg virkelig gleder meg til å komme tilbake til. Kjempegod mat, greie priser, og et fantastisk vinkart. Og superbeliggenhet. Det er få ting som er bedre ennå sitte på stranden med føttene i ennå solvarm sand mens man nyter et glass iskald vin.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:overrasket: Jeg har alltid trodd at jeg har hatt en tendens til å overdrive mengden av fløte- og crème fraîche i maten, men etter å ha lest en del oppskrifter i matforumet her, har jeg funnet ut at jeg er svært så forsiktig.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi skal forresten til Antibes/Juan les Pins. Dette er en resturant jeg virkelig gleder meg til å komme tilbake til. Kjempegod mat, greie priser, og et fantastisk vinkart. Og superbeliggenhet. Det er få ting som er bedre ennå sitte på stranden med føttene i ennå solvarm sand mens man nyter et glass iskald vin.
Det høres helt herlig ut! :-D

Men den fløte-, creme fraiche- og -med-en-liten-smørklatt-sausen virker jo frisk og god, da... :-D
Sammenliknet med hva - varm tran med smult? :fnise: Jeg tror pre-novise-stadiet er et dekkende uttrykk, ja.

:overrasket: Jeg har alltid trodd at jeg har hatt en tendens til å overdrive mengden av fløte- og crème fraîche i maten, men etter å ha lest en del oppskrifter i matforumet her, har jeg funnet ut at jeg er svært så forsiktig.
:Nikke:
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selv om det er litt dårlig gjort å gjøre narr av andre slik, må jeg bare legge inn den desidert verste oppskriften jeg har sett på matforumet:

Kyllingform

2 hele kyllinger

1 pose kyllingsuppe

2 poser masjones

Pastaskruer

Ost

Paprika potetgull

Kok opp kyllingsuppen etter anvisningene på pakken. Sett også på pastaen (er usikker på hvor mye man egentlig trenger, kommer mest ann på formen, men det skal dekke 2-3 cm av formen). Rens kyllingen og del opp i passe store biter. Når kyllingesuppen er ferdig kokt opp putter man oppi kyllingbitene og de to posene med majones. Dette varmes litt om ikke kyllingen er helt varm. Helles over i formen, og pastaskruene legges over dette igjen. På toppen tar du et godt lag med ost, og deretter et lag med paprikapotetgull.

Sette i ovnene på 200 grader og til osten har smeltet. La det avkjøle seg litt før man serverer det.

PS: Må også legge til at dette er en utrolig mektig rett.

:hoho: Jeg liker spesielt siste setning godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike
:overrasket: Jeg har alltid trodd at jeg har hatt en tendens til å overdrive mengden av fløte- og crème fraîche i maten, men etter å ha lest en del oppskrifter i matforumet her, har jeg funnet ut at jeg er svært så forsiktig.

Haha, samme her! *sunn og frisk*

Selv om det er litt dårlig gjort å gjøre narr av andre slik, må jeg bare legge inn den desidert verste oppskriften jeg har sett på matforumet:

Kyllingform [etc etc]

Denne merket jeg meg også, ja. :sjenert:

Og det med at det er en mektig rett understrekes også i tråden Nilma linker til, by the way. :lur:

Men jeg har laget mye rart i min tid på studentkollektivkjøkken, jeg, altså, bare så det er sagt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Men jeg har laget mye rart i min tid på studentkollektivkjøkken, jeg, altså, bare så det er sagt.
Men hvor mye av det påsto du var "best ever"? :lur:
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helen Parr
Apropos oppblomstringen av trolletråder i det siste - jeg håper dette er en. :fnise:

Også så stolt, da: Har funnet på den HELT selv.

:fnise: Jeg trodde først det var du som hadde funnet på trolletråden helt selv.

Jeg ser forresten at dere var høflige nok til å kommentere retten her inne og ikke direkte i tråden...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I motsetning til visse andre, mener du? :Hehe: Men beundringsverdig understated, det skal du ha.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Å, må ble jeg ørlitemisunnelig. Nei, jeg ble veldig misunnelig. Jeg håper vi får en utførlig rapport som plaster på såret?

:overrasket: Jeg har alltid trodd at jeg har hatt en tendens til å overdrive mengden av fløte- og crème fraîche i maten, men etter å ha lest en del oppskrifter i matforumet her, har jeg funnet ut at jeg er svært så forsiktig.

Jeg blir stadig også overrasket over hva folk spiser. Om ikke annet er det utrolig hvor mye rart menneskekroppen tåler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å, må ble jeg ørlitemisunnelig. Nei, jeg ble veldig misunnelig. Jeg håper vi får en utførlig rapport som plaster på såret?
I hvert fall en aldri så liten rapport. :)

Jeg blir stadig også overrasket over hva folk spiser. Om ikke annet er det utrolig hvor mye rart menneskekroppen tåler.
:ler: Ikke sant? Av og til slår både blodårer og smaksløker krøll på seg når jeg leser på matforumet her.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike

I den andre enden av skalaen så husker jeg også en tråd der noen ønsket alternativer til olje i wok, fordi 1 ss olje med grønnsakene i woken ville velte hele dietten. Da var det blant annet en som woket i 1-2 ss vann, husker jeg. Og da følte jeg meg som en liten fettfråtser, altså. :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...