Nilma Skrevet 28. februar 2008 Forfatter #2221 Del Skrevet 28. februar 2008 Steder som serverer norsk tradisjonsmat (hvem gjør forresten det lenger? Obs-kaféer og veikroer?) opererer gjerne med posemat og halvfabrikata i stedet. Det er fryktelig trist, og det verste er at mye norsk tradisjonsmat er jo i grunnen veldig lett å lage, så det burde jo ikke være nødvendig. Haha! Jeg vil gjerne presisere at jeg snakker om mer eller mindre tradisjonsrike retter som seibiff med løk, rekecocktail, fiskeboller i hvit saus og lapskaus. Jepp, ingen grunn til å slutte å lage denslags fordi noe annet for tiden måtte være trendy - for øvrig et tåpelig uttrykk å bruke om mat, synes jeg. Jeg har nemlig sett en del oppskrifter her på KG som ikke er gode, uansett hva man gjør. F.eks. en pastasaus til tre personer bestående av stekt bacon, to beger baconost og en hel boks crème fraîche. *vurderer sterkt spysmiley* Jeg er riktignok (litt for) glad i mettet fett, men det der var langt over grensen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 28. februar 2008 #2222 Del Skrevet 28. februar 2008 Richard Herrmann er helten min! En gang har jeg lyst til å bruke bøkene hans som guide en hel London-tur, det tror jeg kunne vært bra. Det vil jeg også! Høres helt fantastisk ut...! KG-tur, kanskje. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 28. februar 2008 #2223 Del Skrevet 28. februar 2008 O, da har jeg impulshandlet mat, igjen... "red snapper" (hva heter den på norsk?) fileter og så trenger jeg litt innspill på tilbereding her, så kom med deres beste forslag! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 29. februar 2008 #2224 Del Skrevet 29. februar 2008 (endret) Jeg trenger også litt hjelp. Jeg hadde egentlig tenkt å lage en tomatsuppe til forrett og en risotto til hovedrett i dag, men så kom jeg til å tenke på at det kanskje blir litt lite å tygge. Har dere et annet forslag til forrett? Jeg har lyst til å lage risottoen med asparges, men jeg kommer til å lage den med de råvarene som ser mest fristende ut når jeg handler senere, så det er mulig det blir sopprisotto i stedet eller safranrisotto med grillet purre. Desserten blir enkel (fødselsdagsbarnets favoritt: vaniljeis og bær), hovedretten er også fødselsdagsbarnets ønske, så det er bare forretten jeg kan gjøre helt hva jeg vil med. Endret 29. februar 2008 av salsera Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 29. februar 2008 Forfatter #2225 Del Skrevet 29. februar 2008 Det var vvel egentlig sånn "tager hva vi haver" middag, men kort oppsummert. Jeg dro skinnet av kyllinglårene, delte i to og brunet lett. Suret så 2-3 ss rød currypasta, hakket korianderrot og sitrongress litt i panna, tilsatte kokosmelk (5 dl tilsammen) mens jeg rørte ut klumper til det ble jevnt. Hadde i 2-3 ss peanøttsmør, 2-3 limeblader, 1 hakket løk og kyllingen. Lot koke til kjøttet var mørt og sausen tyknet. Smakte til sausen med sitronsaft, soyasaus, pepper og sukker + masse hakket frisk koriander. Hadde også i litt vann for sausen ble så tykk.Jeg klarte ikke å vente til i dag, så jeg laget denne (med noen små endringer) til middag i går - knallgodt! Og i dag er det rester til lunsj. Håper det faller i smak - nå ble jeg fristet selv, faktisk, jeg er også ganske påleggslei for tiden, og snart er det lunsj.Det falt absolutt i smak, både jeg og mannen synes det smakte kjempegodt. Det vil jeg også! Høres helt fantastisk ut...! KG-tur, kanskje. Det hadde vært noe, det! O, da har jeg impulshandlet mat, igjen... "red snapper" (hva heter den på norsk?) fileter og så trenger jeg litt innspill på tilbereding her, så kom med deres beste forslag! Jeg aner ikke hva det heter på norsk, og ikke har jeg smakt det heller, så jeg vet ikke om jeg er til så mye hjelp. Jeg laget noe med uer (den er jo rød ) her for en stund siden, der jeg tror det egentlig skulle være red snapper. Det var også noe thai-/sørøstasisatiskinspirert, med fennikel, løk, chili osv. som var lett surret og servert til stekt fisk, men dessverre husker jeg ikke resten av oppskriften, eller hvor jeg fant den (ikke mye hjelp i meg, som sagt ), men godt var det. Jeg hadde egentlig tenkt å lage en tomatsuppe til forrett og en risotto til hovedrett i dag, men så kom jeg til å tenke på at det kanskje blir litt lite å tygge. Har dere et annet forslag til forrett? Jeg har lyst til å lage risottoen med asparges, men jeg kommer til å lage den med de råvarene som ser mest fristende ut når jeg handler senere, så det er mulig det blir sopprisotto i stedet eller safranrisotto med grillet purre.Hva med noe slags salat, med nøtter/pinjekjerner? Greit med noe litt friskt før mektig risotto, og nøtter sørger jo for litt å tygge på. *tenke videre* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 29. februar 2008 #2226 Del Skrevet 29. februar 2008 Skjønner hva du mener ja, blir litt mye myk mat. Synes ofte det er greit å prøveå lage litt kontraster selv. Hm... bruschetta med sopp, salat med valnøtter eller kanskje noen krutonger gir nok tyggemotstand til suppen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 29. februar 2008 #2227 Del Skrevet 29. februar 2008 Jeg klarte ikke å vente til i dag, så jeg laget denne (med noen små endringer) til middag i går - knallgodt! Og i dag er det rester til lunsj. Jeg aner ikke hva det heter på norsk, og ikke har jeg smakt det heller, så jeg vet ikke om jeg er til så mye hjelp. Jeg laget noe med uer (den er jo rød ) her for en stund siden, der jeg tror det egentlig skulle være red snapper. Det var også noe thai-/sørøstasisatiskinspirert, med fennikel, løk, chili osv. som var lett surret og servert til stekt fisk, men dessverre husker jeg ikke resten av oppskriften, eller hvor jeg fant den (ikke mye hjelp i meg, som sagt ), men godt var det. Fortell om endringene, noe spennende vrier? Sist jeg lagde ble det slett ingen rester... Ja, tror uer ofte brukes som erstatning for snapper. Snapper er typisk fast hvit fisk med ren smak. Finner mange oppskrifter med asiatisk vri, så får se hva jeg ender opp med til slutt. Kunne tenkt meg noe mer middelhavsinspirert, så mulig jeg tenker ut noe. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 29. februar 2008 Forfatter #2228 Del Skrevet 29. februar 2008 Fortell om endringene, noe spennende vrier? Sist jeg lagde ble det slett ingen rester... Vet ikke om det var så spennende; jeg brukte presset lime i stedet for limeblader og sitron, dessuten glemte jeg rett og slett soyasaus og sukker. Videre tok jeg sjansen på å bruke lett kokosmelk, fordi jeg tenkte det ville bli litt mindre mektig, og det funket fint, jeg tror nesten peanøttsmøret virket som jevning. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 29. februar 2008 Forfatter #2229 Del Skrevet 29. februar 2008 Jeg trenger forresten også noen tips. Jeg har noen duebryst liggende i fryseren, men det har jeg aldri laget før, så jeg trenger noen innspill. Det jeg har tenkt på er å bruke krydring/marinade og saus fra denne oppskriften, dessuten tenker jeg å ha belugalinser og selleripuré. Høres det ut som noe som kan funke? Hva med grønnsaker? Sopp, som brukes i oppskriften jeg linket til kan kanskje være godt, men kunne kanskje tenkt meg noe med litt farge, ellers kan det vel bli noe dystert (med mørkt kjøtt og saus, blek puré og sorte linser). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Badiane Skrevet 29. februar 2008 #2230 Del Skrevet 29. februar 2008 Jeg trenger forresten også noen tips. Jeg har noen duebryst liggende i fryseren, men det har jeg aldri laget før, så jeg trenger noen innspill. Det jeg har tenkt på er å bruke krydring/marinade og saus fra denne oppskriften, dessuten tenker jeg å ha belugalinser og selleripuré. Høres det ut som noe som kan funke? Hva med grønnsaker? Sopp, som brukes i oppskriften jeg linket til kan kanskje være godt, men kunne kanskje tenkt meg noe med litt farge, ellers kan det vel bli noe dystert (med mørkt kjøtt og saus, blek puré og sorte linser). Hva med dampet savoykål, evt. sammen med stekt bacon? Det er jo klassisk tilbehør til vilt, og dessuten veldig godt. Og ettersom duebryst er veldig magert tror jeg litt bacon vil gjøre seg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 29. februar 2008 #2231 Del Skrevet 29. februar 2008 Jeg trenger forresten også noen tips. Jeg har noen duebryst liggende i fryseren, men det har jeg aldri laget før, så jeg trenger noen innspill. Det jeg har tenkt på er å bruke krydring/marinade og saus fra denne oppskriften, dessuten tenker jeg å ha belugalinser og selleripuré. Høres det ut som noe som kan funke? Hva med grønnsaker? Sopp, som brukes i oppskriften jeg linket til kan kanskje være godt, men kunne kanskje tenkt meg noe med litt farge, ellers kan det vel bli noe dystert (med mørkt kjøtt og saus, blek puré og sorte linser). Oi, her kom det frem noen vage minner om et svært mislykket forsøk med duebryst! Himmel, det var ille.... De kunne ikke blitt seigere. Sprettballer.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 29. februar 2008 #2232 Del Skrevet 29. februar 2008 Jeg er dessverre ikke til mye hjelp for dere, men jeg setter stor pris på forslagene dere kommer med. Hva med noe slags salat, med nøtter/pinjekjerner? Greit med noe litt friskt før mektig risotto, og nøtter sørger jo for litt å tygge på. *tenke videre* Satat er også en god ide, jeg må lete litt mer. Skjønner hva du mener ja, blir litt mye myk mat. Synes ofte det er greit å prøveå lage litt kontraster selv. Hm... bruschetta med sopp, salat med valnøtter eller kanskje noen krutonger gir nok tyggemotstand til suppen? Ja, det blir så mykt. Jeg fikk også lyst til å lage minipaier, men det blir for mektig i kombinasjon med risottoen, frykter jeg. Søkefunksjonen til Good Food og BBC er en fin ting. Jeg fant disse ideene der: Baked mushrooms Red pepper, mozzarella & spinach melts Field mushrooms and taleggio cheese on bruschetta i tillegg til denne risottovariasjonen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 29. februar 2008 #2233 Del Skrevet 29. februar 2008 Jeg er dessverre ikke til mye hjelp for dere, men jeg setter stor pris på forslagene dere kommer med. Satat er også en god ide, jeg må lete litt mer. Ja, det blir så mykt. Jeg fikk også lyst til å lage minipaier, men det blir for mektig i kombinasjon med risottoen, frykter jeg. Ja, jeg tenkte å foreslå minipaier, men kom vel frem til det samme som deg. Alternativer, om du spiser butterdeig da, kan du lage butterdeigsruter fylt med sopp og urter og servere med en grønn salat. Da trenger du ikke store biten butterdeig og sopp/urter uten fløte eller lignende vil bli mindre mektig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 29. februar 2008 #2234 Del Skrevet 29. februar 2008 http://www.matogvinguiden.no/artikkel.php?id=47 Soppterten med urtesaus er veldig fin! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 29. februar 2008 Forfatter #2235 Del Skrevet 29. februar 2008 Hva med dampet savoykål, evt. sammen med stekt bacon? Det er jo klassisk tilbehør til vilt, og dessuten veldig godt. Og ettersom duebryst er veldig magert tror jeg litt bacon vil gjøre seg.Savoykål høres supert ut, bare synd det er umulig å få tak i her i byen. Men bacon med-et-eller-annet var en god idé, kanskje jeg kan bruke rosenkål, det er jo goså godt til både vilt og bacon. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 29. februar 2008 #2236 Del Skrevet 29. februar 2008 Savoykål høres supert ut, bare synd det er umulig å få tak i her i byen. Men bacon med-et-eller-annet var en god idé, kanskje jeg kan bruke rosenkål, det er jo goså godt til både vilt og bacon. Ja, tror rosenkål kan fungere bra. Bruker av og til å lage rosenkål surret i bacon. Kjempegodt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 29. februar 2008 #2237 Del Skrevet 29. februar 2008 Må bare innom med det sitat fra en sang i filmen vi så i går: There's a hole in the world like a great black pit, and it's filled with people who are filled of shit, and the vermin of the world inhabit it, and it goes by the name of 'London.' Men det aner meg at du kanskje muligens ikke er heeeelt enig med Sweeney Todd når det gjelder den saken Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 3. mars 2008 Forfatter #2238 Del Skrevet 3. mars 2008 Må bare innom med det sitat fra en sang i filmen vi så i går: There's a hole in the world like a great black pit, and it's filled with people who are filled of shit, and the vermin of the world inhabit it, and it goes by the name of 'London.' Men det aner meg at du kanskje muligens ikke er heeeelt enig med Sweeney Todd når det gjelder den saken Nei, jeg er nok ikke helt på bølgelengde med ham der, gitt. Var filmen bra? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 3. mars 2008 #2239 Del Skrevet 3. mars 2008 Nei, jeg er nok ikke helt på bølgelengde med ham der, gitt. Var filmen bra? Ja, men ganske dyster. Ikke skummel (jeg er en pingle på skummel), men blodig og samtidig vakker. Anbefales om man liker dennslags Hvordan finner man forresten ut om hotellet man har tenkt å booke har minibar/kjøleskap? Har vurdert ørten London-hoteller, men det er jo ingen av de billige som sier at de har dette med mindre man booker leilighet. Tenker selvfølgelig på trygg oppbevaring av matinnkjøpene. Hvordan løste du dette? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 3. mars 2008 Forfatter #2240 Del Skrevet 3. mars 2008 (endret) Nå sist hadde vi en slags leilighet, egentlig et vanlig hotellrom med en knøttlite kjøkken, så da var der selvsagt kjøleskap. Ellers vet jeg ikke annen måte en å sende en mail og spørre, men jeg vil tro at om hotellet har kjøleskap er det noe de opplyser på nettsidene sine. Darlington Hyde Park som jeg nevnte for deg tidligere har forresten kjøleskap på rommene, det har også Hoxton. Ingen av dem er jo fryktelig billige, men det hender jo at de har gode tilbud. Endret 3. mars 2008 av Nilma Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå