Gå til innhold

Nevrotiske notater


Nilma

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Uff, det har ikke slått meg før nå at knarkeball muligens ikke er et veldig utbredt uttrykk - og at det lett kan misforstås. :hoho:

Men altså, det er vel innlysende at det dreier seg om noe lite og knortete, er det ikke? :sjenert:

Det er stort sett i sammenheng med mislykket bakverk og liknende jeg har hørt og brukt ordet. Antar det må være et meget lokalt uttrykk fra hjemstedet mitt, når jeg tenker meg om kan jeg ikke huske å ha hørt det her i byen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike

:legrine:

Men joda, jeg har da sett noen ikke akkurat luftige misforstre av hjemmebakte lussekatter, jeg også, så jeg skjønner hva du mener.

Vurderer om jeg skal utdype hvaslags assosiasjoner jeg umiddelbart fikk av ordet ditt, men jeg tror vi lar det ligge. :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vurderer om jeg skal utdype hvaslags assosiasjoner jeg umiddelbart fikk av ordet ditt, men jeg tror vi lar det ligge. :jepp:
Jeg tror ikke det er nødvendig, det rullet en god del bilder gjennom hodet mitt da jeg så det forrige innlegget ditt. :fnise:
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har fått Good Food i dag! :hoppe:

Med enda mer julemat. :fnise:

Det er nesten så jeg gleder meg til healthy living-utgavene som pleier å komme i januar/februar. :lur:

Krysser fingrene for at det ligger et eksemplar i postboksen når jeg kommer hjem!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Eurydike

Forsidebildet er av "Chocoholic's Christmas Pudding", for å si det sånn. :ler:

Jeg jobber hjemme i dag, men må innrømme at det ble ekstra lang lunsjpause med Good Food og Malabar-espresso. Noe som medførte at jeg fikk skrekkelig lyst på sjokoladekake. :sjenert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå skal jeg imidlertid forsøke i julen med den nevnte oppskriften og kartongvinen min, tror jeg. Kan man servere gløgg som apéritif i middagsselskap? :ler:

Jeg har en oppskrift på gul gløgg, frisk og god, som kanskje passer bedre til aperitif. Kan finne den når jeg kommer hjem i dag :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Krysser fingrene for at det ligger et eksemplar i postboksen når jeg kommer hjem!
Og det gjorde det! :hoppe: (Jeg lurer forresten på hva det betyr når Good Food er et av månedens høydepunkter? At jeg bør skaffe meg et liv?)

Jeg rakk dessverre ikke å lese så mye i det, jeg var alt for opptatt med å være huslig. Vi venter gjester i helga, så jeg har strøket duker, bakt to typer brød (!), laget ghee og lammekraft og lagt kjøtt i marinade til Mamtas lam pasanda. Heldigvis tok mannen seg av de kjedelige delene av forberedelsene, som å rydde og vaske gjesterommet, så kunne jeg ta meg av det morsomme :sjarmor: (vel, unntatt strykingen).

I tillegg til en ny porsjon av det før nevnte brødet fra Leiths Cookery Bible prøvde jeg dette fikenbrødet. Men jeg byttet rosiner ut med valnøtter, og litt av det fine melet med sammalt mel. Har ikke smakt på det enda, så jeg er litt spent. Det ser i hvert fall fint ut.

Etter all den harde (nåja) jobbingen, synes jeg at jeg behøvde litt gløgg, så jeg prøvde ut oppskriften Eurydike linket til. Den var nydelig, særlig gjorde det seg med litt vanilje i krydderblandingen. :)

Forsidebildet er av "Chocoholic's Christmas Pudding", for å si det sånn. :ler:
:sprettoy: Gleder meg definitivt til neste nummer!
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike
Jeg har en oppskrift på gul gløgg, frisk og god, som kanskje passer bedre til aperitif. Kan finne den når jeg kommer hjem i dag :)

Jeg tar gjerne i mot oppskrift, hvis du orker å skrive den inn! :)

Vi venter gjester i helga, så jeg har strøket duker, bakt to typer brød (!), laget ghee og lammekraft og lagt kjøtt i marinade til Mamtas lam pasanda.

Håper du liker den, det gjorde ihvertfall jeg!

I tillegg til en ny porsjon av det før nevnte brødet fra Leiths Cookery Bible prøvde jeg dette fikenbrødet. Men jeg byttet rosiner ut med valnøtter, og litt av det fine melet med sammalt mel. Har ikke smakt på det enda, så jeg er litt spent. Det ser i hvert fall fint ut.

Haha, etter å lest en stund inne på samme nettsted, har jeg blinket meg ut nøyaktig samme oppskrift, med nøyaktig samme planlagte endringer! Uncanny! :lur:

Etter all den harde (nåja) jobbingen, synes jeg at jeg behøvde litt gløgg, så jeg prøvde ut oppskriften Eurydike linket til. Den var nydelig, særlig gjorde det seg med litt vanilje i krydderblandingen. :)

Så bra! Da skal jeg også teste i helgen, hvis det blir tid - har tenkt å få bakt litt julekaker. Så du forresten biscottiene jeg linket til i junias bok, fra Epicurious? :spise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Håper du liker den, det gjorde ihvertfall jeg!
Det var det jeg syntes å huske. ;) Hva slags tilbehør hadde du til? Jeg har planlagt aloo gobi, cachumbar og selvsagt naan, raita og basmatiris.

Haha, etter å lest en stund inne på samme nettsted, har jeg blinket meg ut nøyaktig samme oppskrift, med nøyaktig samme planlagte endringer! Uncanny! :lur:
:overrasket: Definitivt litt nifst!

Så du forresten biscottiene jeg linket til i junias bok, fra Epicurious? :spise:
De så kjempelekre ut! Jeg har faktisk aldri bakt biscotti, det må jeg få se til å få gjort noe med.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike
Det var det jeg syntes å huske. ;) Hva slags tilbehør hadde du til? Jeg har planlagt aloo gobi, cachumbar og selvsagt naan, raita og basmatiris.

Jeg hadde omtrent tilsvarende, dvs en svært liknende tomat/koriandersak fra madhur Jaffrey, samt naan og basmatipilaff med "whole garam masalas" (også Madhur Jaffrey).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:)

Et spørsmål til, forresten. Brunet du kjøttet? Det sto ingenting om det i oppskriften, men jeg tror jeg kommer til å gjøre det likevel. Det sto heller ingenting om å bruke marinaden i sausen, men jeg regner med at man skal det, det er vel ikke noe annet som kan gjøre sausen kremet? (Og det skal jo vel være ifølge oppskriften.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Eurydike

Nå måtte jeg inn til Mamta og sjekke litt. :)

Jeg brunet ikke kjøttet, nei. Normalt ville jeg tenkt som deg, men jeg fikk lyst til å teste om det fungerte slik det står i oppskriften, for da blir det jo en veldig enkel og rask rett å lage. Jeg synes det fungerte fint uten bruning, men det er jo selvsagt mulig at det blir enda bedre med!

Og ja, jeg tok i marinaden - det står "add lamb and water", og da tok jeg det bare for gitt at marinaden også skulle være med. Så jeg bare lempet kjøtt og marinade rett fra posen og ned i gryten - enkelt og greit! :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og ja, jeg tok i marinaden - det står "add lamb and water", og da tok jeg det bare for gitt at marinaden også skulle være med.
Det var i grunnen det jeg også tenkte, ville bare sjekke. Kanskje jeg burde ta sjansen på å sløyfe bruningen, for én gangs skyld? *pyse mht. kokt kjøtt* :fnise:
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike
Kanskje jeg burde ta sjansen på å sløyfe bruningen, for én gangs skyld? *pyse mht. kokt kjøtt* :fnise:

Jeg fraskriver meg ansvaret for eventuelle skuffelser! :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Jeg tar gjerne i mot oppskrift, hvis du orker å skrive den inn! :)

Den orginale oppskriften er som følger:

1/2 dl vodka

1 1/2 dl tørr sherry

7 dl eplemost

4 stk hele nelik

1 knippe safran

saft av 1 sitron

skallet av 1 sitron -

skallet av 1 appelsin

3 stk stjerneanis

1 stk vaniljestang

Varm opp eplemost sammen med krydder og sitrusfrukt. Tilsett alkohol når drikken ahr blitt varm og har fått gul farge.

Jeg har også laget uten vodka, og uten sitrusfrukter, det ble også veldig godt. Kvaliteten på eplemosten er nok viktig her vil jeg tro, billig pappkartong fra Rimi har jeg ikke prøvd med, så den varianten står jeg ikke inne for :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ååå, så mye matprat. Jeg får lyst på alt sammen, og nå klarer jeg ihvertfall ikke bestemme meg for en nyttårmeny! Søren også, for den må planlegges helst i kveld for julereising gjør saken litt komplisert.

Oppdatering angående den svarte italienske risen. Den var nydelig, men veldig spesiell i smaken. Vet ikke helt hva jeg hadde forventet at den skulle smake, kanskje mer "risaktig", men den var mindre søt og med en mer fermentert ettersmak (= litt muggent, råttent høy ;) ), klart mer gressaktig, men ikke helt som vanlig villris heller. Brukte den i en rødvinsrisotto og må si at den så helt fantastisk ut, nesten svart og veldig blank. Nydelig til rosastekt andebryst og grønne bønner. Neste gang har jeg planer om å tilberede den mer naturell så egensmaken kommer bedre frem. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fraskriver meg ansvaret for eventuelle skuffelser! :ler:
Ingen grunn til å frykte represalier, det ble veldig godt.:)

Oppdatering angående den svarte italienske risen. Den var nydelig, men veldig spesiell i smaken. Vet ikke helt hva jeg hadde forventet at den skulle smake, kanskje mer "risaktig", men den var mindre søt og med en mer fermentert ettersmak (= litt muggent, råttent høy ;) ), klart mer gressaktig, men ikke helt som vanlig villris heller. Brukte den i en rødvinsrisotto og må si at den så helt fantastisk ut, nesten svart og veldig blank. Nydelig til rosastekt andebryst og grønne bønner. Neste gang har jeg planer om å tilberede den mer naturell så egensmaken kommer bedre frem. :)
Takk for rapport, høres ut til å være verdt et forsøk, om jeg noensinne snubler over det.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...